De første otte år efter årtusindskiftet bød på nogle store tyrkiske resultater ved slutrunder. Man nåede semifinalerne ved VM 2002 og EM 2008.

Siden da har man dog inden EM i år blot formået at kvalificere sig til én slutrunde, som var EM i 2016, hvor man for første gang havde 24 hold med. Her kom Tyrkiet da også med på yderste mandat som treer i deres gruppe. Denne gang klarede man det bedre og kvalificerede sig som toer i en stærk pulje. Nu skal det tyrkiske hold forsøge at leve op til landets stolte slutrundetraditioner.

 

Unibet Odds på EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Odds på Tyrkiet ved EM

Odds på Tyrkiets gruppeplacering

Bookmakeren Unibet anser det for at være mest sandsynligt, at gruppespillet bliver endestationen for tyrkerne. Denne gruppe anses dog for at være mere tæt, når det kommer til kampen om andenpladsen her er tyrkerne godt med. Tror man til gengæld på dem som vinder er der i skrivende stund odds 7,50 at hente på dette.

Tyrkiets samlede præstation

Tror man, at tyrkerne kommer videre fra gruppen men ryger ud i ottendedelsfinalen, er der odds 3,25 at hente på dette. Kvartfinalen giver 8,00, mens semifinalen som tyrkerne tidligere har været i giver odds 12,00. Hvis Tyrkiet overrasker alt og alle og går hele vejen til finalen giver de odds 51 igen som nummer to. Tyrkiet som europamestre giver hele odds 101 igen.

Tyrkisk topscorer

Man kan i skrivende stund ikke spille på, hvem der bliver topscorer for Tyrkiet. Tror man, at en tyrker bliver topscorer ved EM, er der dog én mulighed hos Unibet. Burak Yilmaz giver nemlig odds 101, hvis han bliver EM-topscorer. Yilmaz spiller for Besiktas i Tyrkiet. Han har to gange tidligere været topscorer i den tyrkiske Süper Lig. Det skete i sæsonerne 2012/13 og 2013/14. På landsholdsplan har han scoret 24 mål på 58 landskampe for Tyrkiet. Han scorede et mål for Tyrkiet ved EM 2016 i kampen mod Tjekkiet.

 

 

Unibet Odds på Tyrkiets EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

 

Vejen til EM for Tyrkiet

Tyrkerne lagde godt fra land med en sejr i den svære udekamp mod Albanien. Herefter fulgte en pligtsejr på 4-0 hjemme mod Moldova. Denne fulgte man op med en fortjent sejr mod verdensmestrene Frankrig. Det lykkedes tyrkerne at holde deres franske modstandere fra at have ét eneste skud på mål. Kaan Ayhan og Cengiz Ünder scorede tyrkernes mål i den imponerende sejr.

Man kom dog ned på jorden igen efter kampen mod Island, hvor man tabte med 2-1 på to mål af den nuværende FCK-spiller Ragnar Sigurdsson. Dette resultat blev fulgt op med en ikke alt for imponerende 1-0-sejr mod Andorra på et mål scoret i sidste minut af Ozan Tufan.

Herefter var der dog ingen slinger i valsen. Sejre på 4-0 og 1-0 mod henholdsvis Moldova og Albanien bragte Tyrkiet tilbage på ret kurs. I udekampen mod Frankrig fik man et mere end godkendt uafgjort resultat.

EM-pladsen kom i hus efter et 0-0-resultat mod Island i Istanbul. At Tyrkiet formår at slå Frankrig i de to holds indbyrdes kampe må siges at være imponerende, og det giver lovning om, at tyrkerne vil kunne bidrage med noget under dette EM og ikke bare vil være med som statister.

Tyrkiets EM-historie

Tyrkiet kvalificerede sig til deres første EM i 1996, hvor turneringen blev afholdt i England. I kvalifikationsgruppen sluttede man på den adgangsgivende andenplads foran Sverige. Ved EM endte man i Gruppe D med Portugal, Kroatien og de forsvarende europamestre fra Danmark. Det resulterede i nul point til debutanterne fra Tyrkiet. I sidste kamp tabte man 3-0 til Danmark på Hillsborough efter to scoringer af Brian Laudrup og en af Allan Nielsen.

Ved EM i 2000 i Holland og Belgien lykkedes det at gå videre fra en gruppe med Italien, Belgien og Sverige. Det videre avancement blev sikret efter en 2-0-sejr over værterne Belgien i sidste gruppekamp efter to mål af Hakan Süker. Kvartfinalen blev endestationen for Tyrkerne, da Portugals Nuno Gomes nettede to gange og sendte portugiserne videre med 2-0. I 2004 glippede kvalifikationen, da man på skuffende vis tabte til Letland over to play-off-kampe.

Fire år senere var man dog tilbage. EM i Østrig og Schweiz skulle vise sig at blive Tyrkiets bedste til dato. Man slog Tjekkiet og Schweiz i gruppespillet og gik dermed videre til kvartfinalerne sammen med Portugal. I kvartfinalen slog man Kroatien i straffesparkskonkurrence.

I semifinalen ventede Tyskland. Tyrkerne kom foran efter et mål af Ugur Boral, men tyskerne slog igen ved Bastian Schweinsteiger og Miroslav Klose. Seks minutter før tid fik Semih Sentürk dog udlignet, og dermed begyndte det at lugte af forlænget spilletid. Philipp Lahm ville det dog anderledes og med et mål i sidste minut afgjorde han kampen til tysk fordel. Ved EM i 2016 røg man ud efter at være sluttet som treer i Gruppe D efter Kroatien og Spanien.

 

Unibet Odds på Tyrkiets EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Profilen: Burak Yilmaz

Burak Yilmaz bliver 35 år umiddelbart efter EMs afslutning. Dermed kan det meget vel gå hen at blive sidste slutrunde for Yilmaz, som fik landsholdsdebut tilbage i 2006. Yilmaz er nummer to på listen over alle tiders mest scorende spillere på de tyrkiske landshold. Her Yilmaz på 24 mål foran Tuncay Sanli. Han har dog hele 22 mål op til legendariske Hakan Sükür.

Yilmaz spillede to år i Kina fra 2016 til 2017. Bortset fra disse år har han tilbragt hele karrieren i hjemlandet Tyrkiet. Her har han spillet for alle landets “big four” klubber: Besiktas, Fenerbahce, Trabzonspor og Galatasaray. Til trods for at Yilmaz snart runder de 35, ved han bestemt stadig, hvor målet står. Sidste sæson lavede han 16 mål på 22 kampe i den tyrkiske liga. Man derfor med rette have forhåbninger om, at Burak Yilmaz netter et par gange i løbet af EM.

 

Talentet: Ozan Kabak

Den blot 21-årige forsvarsspiller Ozan Kabak blev i januar hentet af Liverpool i Stuttgart på en lejeaftale. De engelske mestre havde voldsomme skadesproblemer i forsvaret og udpegede unge Kabak til at være en brugbar herre.

Kabak har trods sin unge alder allerede spilles en håndfuld landskampe for Tyrkiet. Han fik debut på A-landsholdet tilbage i 2019 i en EM-kvalifikationskamp mod Andorra, som blev vundet med 2-0.

 

Landstræneren: Senol Günes

Senol Günes er i færd med sin anden omgang som tyrkisk landstræner. Hans første periode fra 2000 til 2014 var vel nok den bedste i tyrkisk fodbolds historie. Han var således landstræner, da tyrkerne vandt bronze ved VM i Japan og Sydkorea. Den præstation gav ham UEFAs pris som årets træner. Han blev fyret, da Tyrkiet ikke kvalificerede sig til EM 2004. Herefter var blandt andet i Bursaspor, Besiktas samt to omgange i Trabzonspor.

I 15 år senere var der dog igen bud efter Günes, som startede sin anden periode som tyrkisk landstræner.Det skete, da rumænske Mircea Lucescu blev fyret efter, at tyrkerne rykkede ned i Liga C i Europa League. Günes var således landstræner gennem hele kvalifikationen.

Truppen for Tyrkiet

På nuværende tidspunkt kendes Tyrkiets EM-trup endnu ikke. Det skal dog uanset hvad blive interessant at se, om de kan bygge videre på de fornemme resultater fra kvalifikationen. Hvis Günes har fået skruet endnu et godt slutrundehold sammen, kan tyrkerne hurtigt blive yderst interessante at følge.

 

Unibet Odds på Tyrkiets EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+