Tour de France 2023 starter den 1. juli i Bilbao. Herfra starter tre uger strabadser i Frankrig. Her på siden finder du Tour de France odds, startlisten, etapeprofilerne, tv-oversigten samt meget mere.

I år går Jonas Vingegaard fra at være førsteudfordrer til at være forsvarende vinder. Hans største konkurrent bliver uden tvivl Tadej Pogačar, som skal revanchere sidste års andenplads.

Derudover bliver det naturligvis også interessant at følge løbets øvrige danske ryttere. Flere af dem kan se frem til en fri rolle i løbet og skal på jagt efter etapesejre.

Når man leder efter odds på Tour de France, er Bet365 altid et godt bud. Den store bookmaker har altid massevis af odds på klassementerne samt de individuelle etaper.

 

bet365 Odds på Tour de France hos Bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Tour de France 2023-ruten

Denne 110. udgave af verdens bedste cykelløb starter som nævnt i den baskiske storby Bilbao. Derudover skal der også køres to øvrige etaper i Baskerlandet. Det er andet år i træk, at Touren starter i udlandet efter sidste års start i København.

 

Baskisk begyndelse

Sidste år startede Touren i flade Danmark, Det kunne ikke være anderledes i år. Der venter nemlig et par ganske kuperede etaper i den baskiske åbningsweekend.

Her vil løbets basiske profiler som Pello Bilbao og Mikel Landa naturligvis forsøge at sejre på hjemmebanen. Det er også etaper, hvor en type som Pogačar går efter sejren. Dermed skal Jonas Vingegaard naturligvis være på vagt.

 

Odds på Tour de France 2023

Vingegaards titelforsvar

Med sidste års overbevisende sejr er det naturligt, at Jonas Vingegard går ind til dette års Tour som manden , der skal slås.

Jonas Vingegaard har fået glimrende sæsonstart med sejr i WorldTour-etapeløbet Baskerlandet Rundt samt en andenpalds i Paris-Nice. Samlet set har 2023 allerede budt på otte sejre for den danske Jumbo-Visma-kaptajn.

Netop Jumbo-Visma-holdet var en af de største årsager til Vingegaards knusende sejr i sidste års Tour. Hollænderne er som altid hurtigt ude af starthullerne, når det kommer til at offentliggøre størstedelen af Tour-holdet.

Går alt som ventet, bliver dette foruden Vingegaard: Dylan van Baarle, Christophe Laporte, Nathan Van Hooydonck, Wout van Aert, Sepp Kuss, Steven Kruijswijk og Tiesj Benoot. Her er eneste ændrig i forhold til sidste år, at Primož Roglič er byttet ud med van Baarle.

Vingegaards sidste udfordring inden Touren bliver det franske etapeløb Critérium du Dauphiné. Her er han storfavorit i Tadej Pogačars fravær

 

Pogačar i udfordrerens rolle

Inden sidste års Tour de France havde stort set alle Tadej Pogačar som den helt store favorit. Han fik da også en forrygende start med etapesejre og gul trøje.

På 11. etape til Col du Granon havde han dog en af sine meget få offdays. Jumbo havde formået at mærke ham ved skiftevis at angribe med Vingegaard og Roglič tidligt på etapen. På dagens sidste bjerg satte Vingegaard dødsstødet ind og tog næsten tre minutter på sloveneren.

Pogačar har dog vist siden sidste års Tour, at han stadig er verdens bedste og mest alsidige cykelrytter. I år har han eksempelvis vundet Paris-Nice, Flandern Rundt, Amstel Gold Race og Flèche Wallone. Målet var fuld plade i Ardennerne, men desværre styrtede Pogačar i Liège-Bastogne-Liège og brækkede håndleddet.

Det er selvsagt ikke optimalt forberedelse frem mod Touren. Han ventes dog midt i juni at stille til start i Slovenien Rundt som planlagt, så han er forhåbentlig helt klar til Touren, så vi kan få den ventede duel mellem ham og Vingegaard.

Pogačars UAE Team Emirates-hold har rustet op inden dette års Tour. Den mest markante forstærkning er britiske Adam Yates.

 

Hvad gør INEOS?

INEOS Grenadiers har de sidste to år måtte tage til takke med det nederste trim på podiet i Paris-Nice. Det er naturligvis ikke tilfredsstillende for de ambitiøse briter, der længe nærmest ejede løbet.

Sidste års treer, Gerarint Thomas er dog sendt til Giroen. Richard Carapaz, der kørte på podiet i 2021, er skiftet til EF.

I år håber INEOS, at Egan Bernal kan vende tilbage til noget, som ligner fordums styrke. Colombianeren havde et alvorligt træningsstyrt tilbage i januar 2022. Siden da har han haft det svært. Han har dog vist fremgang i foråret med en samlet ottendeplads i Romandiet Rundt. Han har Tour of Hungary, Tour of Norway og Tour du Suisse til at finde topformen inden juli.

Skulle det ikke lykkes at få Bernal klar til at være kaptajn i Touren, så har INEOS også andre kort på hånden. Det kunne være Daniel Martínez. Han skuffede dog fælt i sidste års Tour og har ikke set alt for overbevisende ud i foråret. Hvis INEOS skal true Pogačar og Vingegaard, så har de brug for Bernal på sit absolut bedste.

 

Outsiderne

Enric Mas var en ad de helt store skuffelser i sidste års Tour. Spanieren endte med at udgå inden 19. etape. Han rejste sig dog i Vueltaen, hvor han sluttede på adenpladsen – to minutter efter Remco Evenepoel. Derefter slog han Pogačar i Giro dell’Emila, hvorefter han sluttede bag sloveneren i Lombardiet Rundt.

Mas har i år haft et hæderligt forår med en samlet sjetteplads i Tirreno-Adriatico og en femteplads i Baskerlandet Rundt.

Vi har også sidste års Giro-vinder Jai Hindley til start. BORA-australieren kører sit første Tour de France og bliver selvsagt spændende at følge. Ruten bør tiltale den australske klatrer, som kan drømme om podiet.

Der er også den føromtalte Richard Carapaz. Den olympiske mester har dog langt fra imponeret i sæsonstarten og får travlt med at finde Tour-formen inden starten i Bilbao.

Den franske ørkenvandring kører nu på sit 37. år siden Bernard Hinaults sejr i 1985. I år er bedste bud atter David Gaudu, der sidste år blev nummer fire. Han kunne da heller ikke have bedt om en bedre rute. Det er dog det til trods svært at se ham true de to topfavoritter. En podieplads ville dog også være en succes. Der er også DSM’s Romain Bardet, som virkelig har genfundet melodiet de sidste to år.

 

Sidste Tour med Froome?

Vi nævner for god orden skyld også den firdobbelte vinder Chris Froome. Den 38-årige brite har dog været en skygge af sit tidligere jeg efter det alvorlige styrt under Critérium du Dauphiné 2019.

Froome har dog i glimt vist, at han stadig på sine gode dage kan være med i toppen. Det så man eksempelvis sidste år på 12. etape af Tour de France til Alpe d’Huez, hvor han blev flot nummer tre.

Spørgsmålet er, om dette kan ende med at blive Froomes sidste Tour de France. Hvis ikke han ser betydelig fremgang i år, så kunne det tænkes, at han trækker stikket.

 

De øvrige trøjer i Tour de France 2023

Sidste års Tour de France blev domineret af Jumbo-Visma. Det var især synligt i Paris, hvor Jonas Vingegaard kunne lade sig hylde som vinder af Tour de France samt bjergkonkurrencen. Holdkammeraten Wout van Aert tog sig i sikker stil af den grønne trøje. Tadej Pogačar vandt ungdomskonkurrencen for tredje år i træk.

Van Aert er naturligvis igen favorit til at tage den grønne trøje. Jasper Philipsen, Mads Pedersen og Tadej Pogačar.

De sidste tre år er bjergtrøjen blevet vundet af vinderen af Tour de France. Derfor er det også Jonas Vingegaard og Tadej Pogačar, som er favoritter til at stå i prikker i Paris.

Pogačar er for sidste gang i spil til den hvide ungdomstrøje. Hvis han gennemfører, så er det svært at se, hvordan han ikke skulle vinde den. Skulle Pogačar udgår er Matteo Jorgenson, Mattias Skjelmose og Carlos Rodríguez og Tobias Johannessen også i spil.

 

Får vi en danske etapesejr

Sidste år havde vi ti danskere til start i Touren. I år er der gode muligheder, for at det tal bliver højere. Vi har allerede været inde på Jonas Vingegaard, men flere af de andre har også gode muligheder for succes.

Mads Pedersen vandt sidste år sin første etapesejr i Touren. I år går han igen efter etapesejre samt pointkonkurrencen. På Trek-Segafredo har man også Mattias Skjelmose til start. Den blot 22-årige dansker havde et forrygende forår med top ti-placeringer i alle tre store Ardenner-klassikere. Han kunne meget vel køre i top ti.

Vi har også en stribe danske stjerner, som ventes at få lejde til at gå på etapejagt. Her tænker vi på: Andreas Kron, Magnus Cort, Mikkel Honoré, Søren Kragh, Jakob Fuglsang, Jonas Gregaard og Anthon Charmig. Derudover er Michael Mørkøv og Casper Pedersen også begge i spil hos Quick-Step, hvor de i så fald vil skulle støtte holdets sprinter.

 

bet365 Odds på Tour de France hos Bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

//