De er altid med i EM – de har faktisk været med alle gange lige siden 1996 – så Tjekkiet har en udsøgt evne til at være relevante igen og igen.

Men hvad med denne gang i Tyskland? Hvem skal bære dem frem mod et nyt, stort resultat? Skal offensiven funkle eller skal defensiven bære dem langt? Spørgsmålene er mange vedrørende det tjekkiske mandskab inden EM-start.

Expekt
Spil på Tjekkiet
Hvor langt når Tjekkiet?

Kig forbi Expekt for at se deres odds på Tjekkiets deltagelse i fodbold-EM.

Odds på Tjekkiet
Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Odds på Tjekkiet ved EM 2024

UdfaldExpektBetssonbet365
Tjekkiet vinder151,00150,00151,00
Tjekkiet i top-241,0040,0041,00
Tjekkiet i top-413,0013,0013,00
Tjekkiet i top-84,004,004,00
Tjekkiet vinder Gruppe F6,507,006,50
Tjekkiet EM odds

Kampprogram for Tjekkiet ved EM 2024

DatoTidspunktKamp
18. juni 202421:00Portugal – Tjekkiet
22. juni 202415:00Georgien – Tjekkiet
26. juni 202421:00Tjekkiet – Tyrkiet
Tjekkiets EM kampe

Vejen til EM 2024

Tjekkerne blev klar til EM denne sommer via en andenplads i deres kvalifikationsgruppe, der også talte Albanien, Polen, Moldova og Færøerne.

Med fire sejre, tre uafgjorte kampe og bare et nederlag endte de á point med Albanien, der dog tog sig af førstepladsen grundet et bedre indbyrdes regnskab.

Tjekkernes enlige nederlag i kvalifikationen kom mod netop Albanien, da udekampen i Tirana blev tabt med hele 0-3 i slutningen af 2023.

Tomas Holes, Tomas Soucek og Adam Hlozek deltog i alle otte gruppekampe, mens selvsamme Soucek og Vaclac Cerny delte den interne topscorerværdighed med tre mål hver.

Tjekkiets EM-historie

På imponerende vis har Tjekkiet været fast bestanddel ved EM-slutrunder siden deres selvstændighed i begyndelsen af 1990’erne.

Slutrunden i Tyskland denne sommer er altså ottende gang i træk, at de som minimum er med i de tre første kampe.

De nåede finalen i 1996, hvor Tyskland og Oliver Bierhoff dog “snød” dem i golden goal. De nåede hele vejen til semifinalen i 2004 i Portugal, hvor Grækenland og silver goal spændte ben for endnu en finaleplads.

Ved seneste EM blev Danmark som bekendt endestationen, da Tjekkiet tabte 1-2 i Baku til målene fra Thomas Delaney og Kasper Dolberg.

  • Gratis livestreaming
  • Betal med MobilePay
  • Officiel Superliga-partner
Total bonus
600 DKK

Indbetal 100 – 600 kr., placér et væddemål og modtag et freebet svarende til indbetaling. Kun nye spillere. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Kvalificerende væddemål skal placeres senest 7 dage efter indbetaling. Maks. freebet op til 600 kr. Aktiveres ved indbetaling under “mine tilbud” og skal bruges inden for 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Landstræner: Ivan Hasek

Ivan Hasek er ganske ny i sædet som træner for det tjekkiske landshold, da han overtog landstrænerjobbet fra Jaroslav Silhavy i januar måned. Før jobbet som tjekkisk landstræner var Hasek i Libanon, og han har generelt været en række eksotiske steder i sin tid som træner.

Efter ophold i Sparta Prag og Strasbourg omkring årtusindeskiftet, har Hasek været forbi Vissel Kobe, Al-Ahli, Qatar SC og Emirates Club, ligesom han i en kort periode var landstræner i Gabon. Han var også tjekkisk landstræner i en kort periode i 2009, indtil man ansatte Michal Bilek på en længerevarende kontrakt.

Også på spillerfronten kommer tjekkerne til EM i Tyskland med en relativt urutineret trup, hvor kun ganske få folk har spillet over 30 landskampe.

West Hams Tomas Soucek, der tilmed er kaptajn på holdet, topper med sine 68 landskampe, mens holdkammeraten i London, Vladimir Coufal, midtbanespilleren fra Fiorentina, Antonin Barak, og angriberen i Leverkusen, Patrik Schick, følger efter med henholdsvis 40, 39 og 37 kampe for sit land.

Tjekkiet i Gruppe E

Tjekkerne findes i Gruppe F, hvor de øvrige nationer er Tyrkiet, Portugal og debutanterne fra Georgien.

De indleder slutrunden i Leipzig d. 18. juni, hvor Portugal er modstanderen. Fire dage senere gælder det så opgøret mod Georgien i Hamborg, inden gruppespillet sluttes af i Hamborg d. 26. juni, hvor Tyrkiet står på den anden side af midtercirklen.

Inden afrejsen til Tyskland har Tjekkiet to testkampe mod Malta og Nordmakedonien d. 7. og 10. juni. Kampene endte henholdsvis 7-1 og 2-1 til Tjekkiet.

Tjekkiets gruppekampe ved EM 2024

Stjernen, stjerneskuddet og spørgsmålstegnet

Stjernen: Tomas Soucek

Tomas Soucek er Tjekkiets anfører og har i flere sæsoner været en bærende kraft hos West Ham i subtoppen af Premier League.

Han arbejder stenhårdt og har ingen stjernenykker. Han er målfarlig på standardsituationer og i det åbne spil, og så kan han spille fodbold trods sin højde, store fysik og lidt kluntede udtryk på banen.

Soucek debuterede på landsholdet i 2016 og runder snart de 70 landskampe.

Stjerneskuddet: Adam Hlozek

Der har været talt meget om spillerne fra Leverkusen i denne sæson. En af dem, der måske er gået lidt under radaren, er den 21-årige tjekke, Adam Hlozek.

Hlozek kan spille helt fremme eller lige bag en større angriber. Han er hurtig på fødderne, og nåede trods sin unge alder at score 40 mål og stå for 36 assist i sin tid i hjemlandet, hvor han spillede tre fulde sæsoner for barndomsklubben, Sparta Prag.

I denne sæson blev det til syv mål og fem oplæg for de succesrige tyskere. Mange af kampene var som indhopper.

Spørgsmålstegnet: Patrik Schick

Han blev delt EM-topscorer med Cristiano Ronaldo ved forrige slutrunde, men i denne sæson har 28-årige Patrik Schick igen været plaget af skader.

Schick er stærk i luftrummet og er i besiddelse af et farligt venstreben, men fysikken driller ofte den tidligere Roma- og Leipzig-spiller, der i denne sæson nåede op på 13 mål i 33 kampe for de tyske mestre, Leverkusen.

Er der en ny stor slutrunde i Schick? Eller vil fysikken igen spænde ben for den 192 centimeter høje angriber?

Tjekkiets trup ved EM 2024

SpillerPositionKlub
Jindřich StaněkMålmandSlavia Prague
David ZimaForsvarerSlavia Prague
Tomáš HolešForsvarerSlavia Prague
Robin HranáčForsvarerViktoria Plzeň
Vladimír CoufalForsvarerWest Ham United
Martin VitíkForsvarerSparta Prague
Antonín BarákMidtbanespillerFiorentina
Adam HložekAngriberBayer Leverkusen
Patrik SchickAngriberBayer Leverkusen
Jan KuchtaAngriberSparta Prague
David DouděraForsvarerSlavia Prague
Mojmír ChytilAngriberSlavia Prague
Lukáš ProvodMidtbanespillerSlavia Prague
David JurásekForsvarerTSG Hoffenheim
Matěj KovářMålmandBayer Leverkusen
Václav ČernýAngriberVfL Wolfsburg
Ladislav KrejčíForsvarerSparta Prague
Tomáš ChorýAngriberViktoria Plzeň
Ondřej LingrMidtbanespillerFeyenoord
Lukáš ČervMidtbanespillerViktoria Plzeň
Tomáš SoučekMidtbanespillerWest Ham United
Vítězslav JarošMålmandSturm Graz
Tomáš VlčekForsvarerSlavia Prague
Pavel ŠulcMidtbanespillerViktoria Plzeň
Matěj JurásekMidtbanespillerSlavia Prague
Den tjekkiske trup ved EM 2024
  • Gratis livestreaming
  • Betal med MobilePay
  • Officiel Superliga-partner
Total bonus
600 DKK

Indbetal 100 – 600 kr., placér et væddemål og modtag et freebet svarende til indbetaling. Kun nye spillere. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Kvalificerende væddemål skal placeres senest 7 dage efter indbetaling. Maks. freebet op til 600 kr. Aktiveres ved indbetaling under “mine tilbud” og skal bruges inden for 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+