Albanien er nok blandt de største overraskelser ved denne slutrunde, og det er da også blot anden gang i nationens levetid, at de kvalificerer sig til EM.

Spillertruppen består af en blanding af spillere fra primært Serie A i Italien samt en række spillere fra topklubber i de lidt mindre fodboldlande, heriblandt Rumænien, Schweiz og Tjekkiet.

Ved deres første EM-optræden i Frankrig i 2016 fik Albanien en smule ris for at spille defensivt og destruktivt, men 1-0 sejren over Rumænien i den sidste gruppekamp kan ingen tage fra dem. En sejr ved denne slutrunde må give anledning til stor jubel, da de formentlig er havnet i den sværeste pulje af dem alle.

Expekt
Spil på Albanien
Hvor langt når Albanien?

Kig forbi Expekt for at se deres odds på Albaniens deltagelse i fodbold-EM.

Odds på Albanien
Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Odds på Albanien ved EM 2024

UdfaldExpektBetssonbet365
Albanien vinder501,00500,00501,00
Albanien i top-2151,00150,00151,00
Albanien i top-441,0040,0041,00
Albanien i top-811,0012,0012,00
Albanien vinder Gruppe B26,0025,0026,00
Albanien EM odds

Kampprogram for Albanien ved EM 2024

DatoTidspunktKamp
15. juni 202421:00Italien – Albanien
19. juni 202415:00Kroatien – Albanien
24. juni 202421:00Spanien – Albanien
Albaniens EM kampe

Vejen til EM 2024

Albanerne blev klar til denne slutrunde efter en gruppesejr over Tjekkiet, Polen, Moldova og Færøerne i EM-kvalifikationens Gruppe E.

Efter 0-1 nederlaget i Polen i første runde gik Albanien ubesejret gennem gruppen, og på vejen slog de blandt andet Polen med 2-0 på eget græs og også Tjekkiet blev slået på hjemmebane med imponerende 3-0.

Den samlede målscore på 12-4 var marginalt bedre end tjekkernes, der også høstede 15 point undervejs i kvalifikationen – akkurat som albanerne.

Kristjan Asllani, Nedim Bajrami, Jasir Asani og Sokol Cikalleshi deltog i alle otte kampe, ligesom Bajrami og Asani også endte øverst på den interne topscorerliste i kvalifikationen med tre scoringer hver.

Albaniens EM-historie

Det er kun anden gang i historien, at Albanien spiller sig frem til en slutrunde i fodbold. I 2016 i Frankrig debuterede man ved EM efter en andenplads i kvalifikationsgruppen – bagved Portugal, men foran Danmark, der måtte ud i en række playoff-kampe i forhold til deres videre færd.

Ved slutrunden i 2016 tabte Albanien åbningskampen med 0-1 til Schweiz og tabte derefter 0-2 til værterne fra Frankrig, inden man besejrede Rumænien med 1-0 i den sidste kamp – og dermed undgik albanerne at slutte sidst i Gruppe A.

Armando Sadiku blev helten i kampen mod Rumænien og skrev sig ind i historien som den første slutrundemålscorer for Albanien.

  • Gratis livestreaming
  • Betal med MobilePay
  • Officiel Superliga-partner
Total bonus
600 DKK

Indbetal 100 – 600 kr., placér et væddemål og modtag et freebet svarende til indbetaling. Kun nye spillere. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Kvalificerende væddemål skal placeres senest 7 dage efter indbetaling. Maks. freebet op til 600 kr. Aktiveres ved indbetaling under “mine tilbud” og skal bruges inden for 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Landstræner: Sylvinho

Albanernes mand på sidelinjen, Sylvinho, er nok deres mest kendte ansigt.

Efter turbulente trænerophold i Lyon og Corinthians i Brasilien, blev 50-årige Sylvinho, med en spillerfortid i Arsenal, Barcelona og Manchester City, udpeget som ny albansk landstræner i januar 2023.

Brasilianeren har som spiller vundet Champions League og La Liga og i 2001 kom han på årets hold i Premier League efter en flot sæson på venstrebacken hos Arsenal.

Hans første kamp var det føromtalte 0-1 nederlag til Polen, men siden da styrede Sylvinho albanerne ubesejret gennem kvalifikationen, og efter det store resultat blev han gjort til æresborger og fik albansk statsborgerskab.

Sylvinho har i sin relativt korte trænerkarriere oftest spillet 4-2-3-1.

Albanien i Gruppe B

Det bliver bestemt ikke let for Albanien at gå videre fra Gruppe B, da de er havnet i hårdt selskab med Italien, Kroatien og Spanien.

De møder først de forsvarende EM-mestre, Italien, i Dortmund d. 15. juni. Så følger en kamp mod Kroatien i Hamborg d. 19. juni, inden man slutter gruppespillet mod Spanien d. 24. juni i Düsseldorf.

Inden EM tester Albanien formen af mod Liechtenstein d. 3. juni og Aserbajdsjan d. 7. juni.

Albaniens gruppekampe ved EM 2024

Stjernen, stjerneskuddet og spørgsmålstegnet

Stjernen: Berat Djimsiti

Atalanta-forsvareren, Berat Djimsiti, der lige har vundet Europa League, er anføreren på holdet og har med sine 56 landskampe og 215 Serie A-kampe en enorm rutine på øverste niveau.

Fra Atalanta er han vant til at markere tæt – og gerne over hele banen – men på landsholdet har han også bevist, at han kan styre bagkæden fra en noget dybere udgangsposition. Det bliver formentlig nødvendigt i Tyskland.

Stjerneskuddet: Kristjan Asllani

Den 22-årige midtbanespiller, Kristjan Asllani, har primært ageret reserve for Nicolo Barella og Hakan Calhanoglu i denne sæson, men da Inter havde sikret sig deres suveræne mesterskab i Italien gik minutter op for Asllani, og her viste han flere gange prøver på sit enorme talent.

Simone Inzaghi stoler på ham som en mand for fremtiden i Milano, og på det albanske landshold går meget allerede gennem den pasningssikre mand på midten.

Spørgsmålstegnet: Armando Broja

Han kunne også gå som stjerneskuddet, men 22-årige Armando Broja er et stort spørgsmålstegn i den albanske trup. Ikke hvorvidt han spiller., men snarere hvilken udgave vi får at se.

En skade har sænket hans udvikling, men i efteråret 2021 viste han sig flot frem som lejesvend i Southampton med en håndfuld flotte mål til følge. Chancerne bliver formentlig få ved denne slutrunde for Broja. Så han skal være skarp, når det gælder.

Albaniens trup ved EM 2024

SpillerPositionKlub
Etrit BerishaMålmandEmpoli
Iván BalliuForsvarerRayo Vallecano
Mario MitajForsvarerLokomotiv Moscow
Elseid HysajForsvarerLazio
Arlind AjetiForsvarerCFR Cluj
Berat DjimsitiForsvarerAtalanta
Rey ManajAngriberSivasspor
Klaus GjasulaMidtbanespillerDarmstadt 98
Jasir AsaniAngriberGwangju
Nedim BajramiMidtbanespillerSassuolo
Armando BrojaAngriberFulham
Elhan KastratiMålmandCittadella
Enea MihajForsvarerFamalicão
Qazim LaçiMidtbanespillerSparta Prague
Taulant SeferiAngriberBaniyas
Medon BerishaMidtbanespillerLecce
Ernest MuçiMidtbanespillerBeşiktaş
Ardian IsmajliForsvarerEmpoli
Mirlind DakuAngriberRubin Kazan
Ylber RamadaniMidtbanespillerLecce
Kristjan AsllaniMidtbanespillerInter Milan
Amir AbrashiMidtbanespillerGrasshoppers
Thomas StrakoshaMålmandBrentford
Marash KumbullaForsvarerSassuolo
Naser AlijiForsvarerVoluntari
Arbër HoxhaAngriberDinamo Zagreb
Simon SimoniMålmandEintracht Frankfurt
Den albanske trup ved EM 2024
  • Gratis livestreaming
  • Betal med MobilePay
  • Officiel Superliga-partner
Total bonus
600 DKK

Indbetal 100 – 600 kr., placér et væddemål og modtag et freebet svarende til indbetaling. Kun nye spillere. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Kvalificerende væddemål skal placeres senest 7 dage efter indbetaling. Maks. freebet op til 600 kr. Aktiveres ved indbetaling under “mine tilbud” og skal bruges inden for 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+