Efter 24 års pause er Slovenien atter klar til at bide skeer med de bedste hold i Europa, når de spiller med ved EM 2024.

Senest overstrålede legenden Zlatko Zahovic alle sine holdkammerater og scorede tre af holdets fire mål, men denne gang er det en mere homogen og ligevægtig gruppe, som Slovenien sender til slutrunden i Tyskland.

Men er det nok til at gå videre fra gruppen, der også tæller England, Danmark og Serbien? Det kræver nok, at Jan Oblak tager fra i målet og at stortalentet Benjamin Sesko har snøret de rette støvler inden afrejse.

Expekt
Spil på Slovenien
Hvor langt når Slovenien?

Kig forbi Expekt for at se deres odds på Sloveniens deltagelse i fodbold-EM.

Odds på Slovenien
Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Odds på Slovenien ved EM 2024

UdfaldExpektBetssonbet365
Slovenien vinder251,00250,00251,00
Slovenien i top-281,0080,0081,00
Slovenien i top-429,0030,0029,00
Slovenien i top-88,008,008,00
Slovenien vinder Gruppe C11,0012,0011,00
Slovenien EM odds

Kampprogram for Slovenien ved EM 2024

DatoTidspunktKamp
16. juni 202421:00Slovenien – Danmark
20. juni 202415:00Slovenien – Serbien
25. juni 202421:00England – Slovenien
Sloveniens EM kampe

Vejen til EM 2024

Slovenerne bookede billetten til Tyskland via en andenplads i kvalifikationens Gruppe H – a point med Danmark, men med et dårligere indbyrdes regnskab efter 1-1 hjemme og et 1-2 nederlag i Parken i november måned.

Udover nederlaget i Danmark tabte Slovenien også deres besøg i Finland i starten af EM-kvalifikationen. På hjemmebane var de godt kørende og smed kun point til Danmark og hentede lutter sejre mod San Marino, Nordirland, Finland og Kasakhstan, der var de øvrige hold i gruppen.

Benjamin Sesko sluttede som holdets topscorer med fem mål i kvalifikationen, mens Andraz Sporar og en anden angrebsreserve, Zan Vipotnik, scorede henholdsvis tre og to gange.

Sloveniens EM-historie

Efter en andenplads i gruppen og en neglebider af en playoff-kamp mod Ukraine, kunne Slovenien debutere som EM-nation tilbage i 2000 i Holland og Belgien.

Slovenerne startede som lyn og torden i debutkampen og førte med 3-0 da der var spillet en time mod Jugoslavien. De rutinerede kræfter fra Balkan fik dog samlet tropperne, og Sloveniens første EM-kamp nogensinde endte derfor 3-3.

Herefter tabte man 1-2 til Spanien og spillede 0-0 mod Norge. De to point var ikke nok til at gå videre, og Slovenien endte på sidstepladsen i Gruppe C i 2000.

Man har været tæt på at kvalificere sig yderligere et par gange, men det glippede i playoff-kampene i 2004 og i 2016.

  • Gratis livestreaming
  • Betal med MobilePay
  • Officiel Superliga-partner
Total bonus
1.000 DKK

Indbetal 100 – 1.000 kr., placér et væddemål og modtag et freebet svarende til indbetaling. Kun nye spillere. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Maks. freebet op til 1.000 kr. Aktiveres ved indbetaling under “mine tilbud” og skal bruges inden for 60 dage. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Landstræner: Matjaz Kek

62-årige Matjaz Kek er noget af en legende i slovensk fodbold. Som klubtræner har han ført Maribor til flere triumfer, og nu er han i gang med sit andet ophold i landstrænersædet.

Første gang sad han på tronen fra 2007 til 2011 og førte slovenerne til VM-slutrunden i 2010 i Sydafrika, hvor man bl.a. slog Algeriet med 1-0 og spillede uafgjort mod USA.

Efter fem år, et mesterskab og to pokaltitler i den kroatiske klub, Rijeka, vendte Kek tilbage som landstræner i 2018. Forud for slutrunden udtog han en bruttotrup på 30 mand. Den talte bl.a. Zan Zaletel fra Viborg FF, Igor Vekic fra Vejle og veteranen Josip Ilicic, der ellers har været væk fra landsholdet og professionel fodbold i noget tid grundet personlige problemer og depression.

Som spiller fik Kek selv en landskamp tilbage i 1992. Det var en venskabskamp mod Cypern.

Slovenien i Gruppe C

Slovenerne er havnet i Gruppe C ved denne slutrunde, hvor Danmark, England og Serbien også er placeret.

Gruppespillet for slovenerne starter i Stuttgart mod det danske EM-landshold d. 16. juni. Så følger et vigtigt opgør mod Serbien i München fire dage senere, inden England venter i tredje runde d. 25. juni i Köln.

Op til de tre gruppekampe tester Slovenien mod Armenien og Bulgarien.

Sloveniens gruppekampe ved EM 2024

Stjernen, stjerneskuddet og spørgsmålstegnet

Stjernen: Jan Oblak

Han har været én af de bedste keepere i europæisk topfodbold i det seneste årti, og selvom niveauet har været en smule nedadgående de seneste år, er 31-årige Jan Oblak stadig en verdensklassespiller, der kan redde sin nation vigtige point ved denne slutrunde.

Det blev kun til 13 clean sheets i La Liga i år, men i 446 kampe for Atlético Madrid har Oblak holdt buret rent intet mindre end 207 gange.

Stjerneskuddet: Benjamin Sesko

Den lange angriber sættes i øjeblikket i forbindelse med Arsenal, og 22-årige Benjamin Sesko omtales da også allerede som en mand, der kan gå ind på stort set alle hold i verden med sit potentiale.

Efter at have scoret mål for RB Salzburg tog angriberen i sommers skridtet op til Leipzig i Bundesligaen, hvor det i år blev til 14 mål i 1.530 minutters fodbold. Selvom han måler 195 centimeter, er Sesko både hurtig og teknisk dygtig og kan score mål med begge ben.

Spørgsmålstegnet: Andraz Sporar

Som angrebsmakker til Sesko har landstræner Matjaz Kek ofte valgt Andraz Sporar. 11 mål i 51 landskampe er det hidtil blevet til for Sporar, men på klubplan har det været så som så med minutter i indeværende sæson.

753 minutter har træneren i Panathinaikos givet ham i den græske liga, hvor det dog stadig er blevet til syv mål og tre oplæg for Sporar.

Sloveniens trup ved EM 2024

SpillerPositionKlub
Jan OblakMålmandAtlético Madrid
Žan KarničnikForsvarerCelje
Jure BalkovecForsvarerAlanyaspor
David BrekaloForsvarerOrlando City
Jon Gorenc StankovićMidtbanespillerSturm Graz
Jaka BijolForsvarerUdinese
Benjamin VerbičMidtbanespillerPanathinaikos
Sandi LovrićMidtbanespillerUdinese
Andraž ŠporarAngriberPanathinaikos
Timi Max ElšnikMidtbanespillerOlimpija Ljubljana
Benjamin ŠeškoAngriberRB Leipzig
Vid BelecMålmandAPOEL
Erik JanžaForsvarerGórnik Zabrze
Jasmin KurtićMidtbanespillerSüdtirol
Tomi HorvatMidtbanespillerSturm Graz
Igor VekićMålmandVejle
Jan MlakarAngriberPisa
Žan VipotnikAngriberBordeaux
Žan CelarAngriberLugano
Petar StojanovićForsvarerSampdoria
Vanja DrkušićForsvarerSochi
Adam Gnezda ČerinMidtbanespillerPanathinaikos
Žan ZaletelForsvarerViborg
Nino ŽugeljMidtbanespillerBodø/Glimt
Adrian ZeljkovićMidtbanespillerSpartak Trnava
Josip IličićAngriberMaribor
Matevž VidovšekMålmandOlimpija Ljubljana
Miha BlažičForsvarerLech Poznań
Miha ZajcMidtbanespillerFenerbahçe
Luka ZahovićAngriberPogoń Szczecin
Den slovenske trup ved EM 2024
  • Gratis livestreaming
  • Betal med MobilePay
  • Officiel Superliga-partner
Total bonus
1.000 DKK

Indbetal 100 – 1.000 kr., placér et væddemål og modtag et freebet svarende til indbetaling. Kun nye spillere. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Maks. freebet op til 1.000 kr. Aktiveres ved indbetaling under “mine tilbud” og skal bruges inden for 60 dage. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+