Så er det dagen kommet, hvor USA vælger en nye præsident. Valget står som bekendt mellem den siddende præsident Donald Trump og demokraten Joe Biden. Ser man på odds på præsidentvalget, så er Joe Biden bookmakernes favorit, men som man så ved sidste valg, så kan der sagtens ske overraskelser ved præsidentvalget. Her på siden kan du læse alt om valget og finde alle de bedste odds på den store aften.

Vind 25.000 kroner i Unibets gratis quiz om valget

Spil 250 risikofrie kroner på valget hos Betfair

Bet365s præsidentvalg odds:

Indlæser…
Oddsene kommer fra bet365. De opdateres automatisk

bet365 Odds på præsidentvalget hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Præsidentvalg odds 2024

Alle debatterne er overstået, og vi er nu kun få øjeblikke fra afgørelsen af det amerikanske præsidentvalg 2020. Den sidste debat mellem de to kandidater fandt sted natten til fredag den 23. oktober i Belmont University i Nashville. Dermed er der heller ikke flere muligheder for at påvirke vælgerne, og det er nu eller aldrig, hvis man skal sætte sine præsidentvalg odds 2020.

I den seneste debat klarede Joe Biden det fint, og i skrivende stund vurderer bet365, at han har cirka 70 procent chance for at blive USA’s næste præsident.

I 2016 så vi dog også, at bookmakernes præsidentvalg odds var med Hillary Clinton, og man skal derfor ikke afvise Donald Trump. Han har tidligere overrasket stort, og han har en utrolig loyal vælgergruppe.

Udover odds på, hvem der bliver præsident, kan man hos bet365 også finde en lang række andre odds på præsidentvalget 2020. Du kan blandt andet spille på, hvem der vinder hver af de 50 stater. Derudover findes der også præsidentvalgs odds på, hvilken kandidat, der får flest stemmer, og hvilket parti vinderen kommer fra. Disse kategorier kan du læse mere om længere nede.

 

Hvem fører præsidentvalget?

Som nævnt Joe Biden manden i førersædet. Det har han faktisk gjort gennem længere tid efterhånden. Det er klart, at den enorme sundhedskrise, som USA og resten af verden står i pt ikke har været nogen fordel for Trump. Det samme kan man sige om den enorme debat, som man har haft omkring politiets brug af magt overfor sorte amerikanere, som BLM (Black Lives Matter) har kastet fokus på.

Dette er alt sammen ting, som har skadet Trump i meningsmålingerne. Han fastholder ganske vist, at disse er “fake news.” Man skal  dog huske på, at Trump også var massiv underdog tilbage i 2016, hvor han kort inden valgaftenen baseret på meningsmålinger var spået 15% chance for sejr. Så man skal bestemt ikke tage noget for givet.

bet365 Odds på Biden eller Trump hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Sådan oddser du på det amerikanske præsidentvalg 2024

Ved det seneste valg tilbage i 2016 blev bookmakere verden over som nævnt taget med bukserne nede, da Donald Trump vandt en for mange overraskende sejr. Det har de forståeligt nok gerne ville undgå i år. Derfor var oddsene på genvalg til Trump meget lave til at starte med. En anden grund til dette var naturligvis også, at Trump længe var den eneste sikre kandidat, mens Demokraterne stadig var ved at vælge deres.

Det ændrede sig dog ret hurtigt, da det stod klart, at Joe Biden ville blive den Demokratiske kandidat. I starten skiftede favoritværdigheden mellem de to, men i løbet af de sidste par måneder har der været lavest præsident odds på Joe Biden. Afstanden mellem de to er bare vokset og vokset, så det ser godt ud for Biden. Man dog med henblik på, hvad der skete i 2016, ikke helt afskrive Donald Trump

Trump er det upopulære valg. Derfor kan det tænkes, at nogle ikke taler helt sandt, når de i meningsmålingerne bliver spurgt omkring, hvem de agter at stemme på. Man så det samme med Brexit-afstemningen i 2016, hvor meningsmålingerne viste, at Storbritannien ville blive i EU. Det var som nævnt samme år, som præsidentvalget, hvor mange eksperter på forhånd havde afskrevet Trump

De næste på bet365s liste over favoritter er vicepræsidentkandidaterne Kamala Harris og Mike Pence, som giver henholdsvis odds 101 og 251. Der skal med andre ord ske noget dramatisk med en af kandidaterne, hvis de skal i spil. Der er også en stribe andre kandidater, men på nuværende tidspunkt er det naturligvis højst usandsynligt, at der skulle komme en kandidat ind fra højre – selv hvis Kanye West skulle gøre forsøget.

Odds på Donald Trump
Af JStone/Shutterstock

Donald Trump præsident odds

Den 16. juni 2015 steg Donald Trump af den rullende trappe i Trump Tower i New York og annoncerede, at han officielt meldt sig ind i feltet af kandidater til at blive USAs næste præsident. Dengang var det kun de færreste, som i deres vildeste fantasi kunne forestille sig, at Donald Trump ville chokere alt og alle (og eftersigende også ham selv) ved at vinde valget og blive USAs 45. præsident. Han tog altså bookmakerne på sengen, og der var mange, der blev rigtig rige på deres Donald Trump præsident odds.

Siden da har der været spekulationer om, hvorvidt Trump ville fuldføre sin præsidentperiode. Det er dog tilsyneladende lykkes Trump at ride stormen af. Hverken affærer eller den udenrigspolitiske skandale var i stand til at vippe the Donald af pinden.

I starten var Trump formodentlig ganske godt tilfreds med demokraternes primærvalg. Som tilfældet var det i 2016 vurderede mange Bernie Sanders til at være den kandidat, som stod med bedst kort på hånden, når det kom til at slå Trump. Trump vil for formentlig også have det bedre med at skulle debattere Joe Biden, som ikke er kendt for at være helt så retorisk skarp som Bernie Sanders. Trumps måde at håndtere de mange Black Lives Matter-protester på har dog som nævnt skadet ham. Som så ofte før har hans udmeldinger på Twitter heller ikke ligefrem deeskaleret tingene. På trods af kritikken har Trumps loyale tilhængere dog støttet ham gennem tykt og tyndt, og det er dem, man skal sætte sin lid til, hvis man øjner et tårnhøjt Donald Trump præsident odds i 2020.

Samtidig har Trumps håndtering af pandemien også trukket negative overskrifter. Han har selv været smittet og efterfølgende udtalt, at han nu måske er immun og har det bedre, end han har haft det de sidste 20 år. Trump har desuden forsikret, at en vaccine er på vej, og at han modsat videnskabsfolk verden over mener, at der er gode chancer for, at denne vil være klar omkring årets afslutning.

Det ser som nævnt ikke alt for lyst ud for den siddende præsident. Igen må man bare understrege, at sidste valg viste, at det er svært at regne med meningsmålingerne. Dermed er det efter vores mening bestemt ikke urealistisk, at Trump vinder igen. Der er som nævnt også væsentlig mere værdi at hente i et Trump odds i forhold til Joe Biden.

bet365 Odds på Trump hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Joe Biden præsident odds

Joe Biden fik langt fra nogen optimal start på det demokratiske primærvalg. Faktisk var bookmakernes Joe Biden præsident odds tårnhøje i starten af kampagnen. Dengang var det i stedet Bernie Sanders og Pete Buttigieg, der var favoritter til at løbe med demokraternes nominering. Dette var dog ikke helt uventet. Ordet fra Biden-lejren har nemlig hele tiden været, at det først var lidt senere, at Biden for alvor skulle sluge stemmer. Sagen er, at befolkningen i primærvalgets to første stater (New Hampshire og Iwoa) primært består af hvide vælgere og generelt har meget få indbyggere. De er således ikke meget værd i det store hele og er ikke repræsentative for Amerika generelt.

Biden-lejren viste sig da også at få ret. Biden vandt som nævnt stort på Super Tuesday, hvor han udtalte “Jeg er her for at sige, at vi i høj grad stadig lever.” Biden var af flere eksperter blevet spået til at skuffe på Super Tuesday og måske endda suspendere sin kampagne. I stedet smadrede Biden dem alle, og siden dengang er Bet365s Joe Biden præsident odds blot faldet.

Hvis Biden skulle lykkes med at blive valgt, vil han være den ældste nyvalgte præsident til dato. Han vil være 78 til januar, hvis han bliver valgt. Det vil sige, at han hvis sidder to periode vil være hele 86 år gammel ved slutningen af den anden periode. Donald Trump satte den nuværende rekord i 2017, da han blev præsident i en alder af 70. Netop dette er også den største kritik af Joe Biden, og også det man skal være opmærksom på, hvis man vil placere et Joe Biden præsident odds.

Odds på hvem der får flest stemmer

Ved seneste præsidentvalg fandt de som ikke vidste, at det ikke betyder noget i USA, om man får flest stemmer. Det, der betyder noget, er hvor man får stemmerne. I  valget gælder det som nævnt om at samle flest valgmænd og hver stat får vinderen alle de valgmænd, som der er i den stat. Det vil sige, at man kan tabe med få procent af stemmerne og stå tilbage med nul valgmænd. Det skete oplevede Hillary Clinton, da hun fik næsten tre millioner flere stemmer end Donald Trump. Desværre for Clinton vandt Trump 304 valgmænd mod hendes 227.

Bet365 har da også demokraterne som pæne favoritter til at få flest stemmer i dette valg, hvilket de har gjort ved de seneste tre amerikanske præsidentvalg. Et godt præsidentvalg odds ligner altså et spil i demokraternes favør.

Indlæser…

span style=”font-size: 10px;”>Oddsene kommer fra bet365. De opdateres automatisk

Odds på det vindende parti

Du kan naturligvis også odds på det vindende parti. Tidligere i forløbet var Republikanerne favoritter. Det skyldtes primært, at der endnu var en del usikkerhed omkring Demokraternes kandidat. Det ser nu, som nævnt tidligere, ud til at dette efter alt at dømme bliver Joe Biden. Det har også påvirket oddsene.

Ligesom med Joe Biden er demokraterne også favoritter til at vinde valget, som det kan ses på nedenstående odds på præsidentvalget 2020

Indlæser…
Oddsene kommer fra bet365. De opdateres automatisk

En uafhængig som præsident?

Det handler altid om Demokraterne eller Republikanerne, når man diskuterer valg i USA. Der dog også andre muligheder. Det hører ganske vist til sjældenhederne, at en uafhængig kandidat kan tage kampen op mod de to store partier. i 1912 blev Teddy Roosevelt nummer to efter Demokraternes Woodrow Wilson. Ved den lejlighed sluttede den republikanske kandidat og siddende præsident, Howard Taft, blot nummer tre. Det er dog seneste gang, at en anden kandidat er sluttet foran en fra et af de to store partier.

Der har dog været moderne eksempler på succesfulde uafhængige kandidater. I 1992 og 1996 stillede milliardæren Ross Perot op. Texaneren Perot stillede i 1992 op som uafhængig mod den siddende præsident, republikanske George H. W. Bush og Demokraternes Bill Clinton. Her fik Perot imponerende 18,9% af stemmerne ved valget. En del af forklaringen på Perots succes skal findes i, at hans status som milliardær. Det koster en formue at føre valgkamp i USA – især uden et parti i ryggen. Perot førte meningsmålingerne så sent som juni, men i juli droppede han midlertidigt ud af valgkampen, hvilket reelt ødelagde hans chancer.

Kan der komme en ny Perot?

Det bedste håb for en ny kandidat a.la. Perot ville have været Michael Bloomberg. I 2012 og 2016 overvejede Bloomberg at stille op som uafhængig kandidat. I år stillede han som bekendt op – men for Demokraterne. Havde Bloomberg valgt at stille op som uafhængig, ville hans mange milliarder måske have givet ham en chance for at true de etablede partier. Kun en milliardær som Bloomberg eller hans nu tidligere modkandidat Tom Steyer ville have en jordisk chance som uafhængig.

Green Party og Det Libertarianske Parti

Der er skam også flere partier i USA. De to største foruden Republikanerne og Demokraterne er The Green Party og Det Libertarianske Parti. Disse stiller op stort set hvert år med minimal succes. Ved seneste valg hentede Det Libertarianske Partis nominerede, Gary Johnson, 3,3% procent af stemmerne. Det var vel at mærke partiets med afstand bedste præstation ved et præsident valg siden dets første valg tilbage i 1972. The Green Partys Jill Stein fik i 2016 1,1% af stemmerne. Det var deres bedste resultat siden 2000. De succesfulde valg for tredje partierne skyldtes naturligvis, at mange nægtede at stemme på enten Trump eller Clinton og derfor valgte en tredje løsning.

Det er dog langt fra sikkert, at de får lige så “mange” stemmer i år. Mange er sure på dem, som seneste valg stemte på et tredje parti. Beskyldningen går ud på, at de ved at gøre dette forærede Donald Trump magten ved ikke i stedet at stemme på demokraternes kandidat, Hillary Clinton.

bet365 Spil på præsidentvalget hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Præsidentvalgets mange odds

Der er som altid en lang liste over forskellige ting, som man kan spille på i forbindelse med odds på præsidentvalget. Her kan man blandt andet odds på, hvor mange valgmænd hver kandidat får samt hvor stor en andel af stemmerne, de hver ender med at få og diverse spil på valgmandskollegiet.

Man kan naturligvis også spille på, hvor mange stater partierne vinder samt, hvem der vinder forskellige vigtige områder. Det er også muligt at oddse på, om Trump genvinder en stribe stater, som Hillary tabte i 2016.

  • Biden vinder mindst en af de stater, som Trump vandt i 2016
  • Trump vinder mindst en de stater, som Hillary vandt i 2016
  • Trump får færrest stemmer men bliver genvalgt
  • Begge partier vinder samme starter som i 2016

Bliv klog på det amerikanske præsidentvalg 2024

Valgsystemet i USA er meget anderledes fra det, som vi kender i Danmark. I Danmark vinder partiet, når det samler flertal blandt hele landets befolkning. I USA gælder hver stat et vist antal stemmer. Hvis man bliver nummer to med få undrede stemmer mister man hele staten til vinderen. Jo flere indbyggere der er i en stat, desto flere valgmænd har den. Det giver eksempelvis vinderen af Californien 55 valgmænd, mens vinderen af en lille stat som Vermont kun får tre valgmænd. Dette var især oppe at vende i medierne efter valget i 2016. Her fik Hillary Clinton 65,8 millioner stemmer, mens vinderen Donald Trump blot fik 62,9 millioner. I valgmandskollegiet vandt Trump dog en knusende sejr på 304 mod Clintons 227 valgmænd. Nederlag i en række svingstater som Florida endte dermed med at koste dyrt for Clinton.

Svingstater

En vigtig ting at have i tankerne, når man spiller på det amerikanske valg er svingstater. I flere stater er det mere eller mindre givet på forhånd, hvem der vinder. Demokraterne plejer eksempelvis at gøre det godt i staterne på vestkysten samt i de nordøstlige stater. Republikanerne plejer derimod at gøre det godt i sydstaterne og de centrale stater som Oklahoma, Kansas og Wyoming. Med i alt 50 stater i spil er der naturligvis altid et par stykker, hvor begge partier er i spil til at vinde. Blandt disse er den vigtigste naturligvis Florida, hvor der er hele 29 valgmænd på spil – kun Californien og Texas har flere. Store stater som Ohio, Pennsylvania, Michigan og Virginia bliver også betragtet som traditionelle svingstater, som kan få afgørende indflydelse på valget.

Hvilken betydning får pandemien for valget?

Udbruddet af sygdom i USA har allerede fået konsekvenser for valget. Man blev blandt andet tvunget til at udskyde flere primærvalg på grund af fare for smitte. Det har blandt andet påvirket vigtige stater som Ohio, Kentucky Louisiana. Emnet er desuden også noget, som vil komme til at fylde utroligt meget i præsidentvalget, hvor sundhedssystemet pludselig ventes at blive et enormt stort emne. Meget kommer til at afhænge af, hvordan situationen kommer til at forløbe i USA. Hvis det bliver en større katastrofe er det naturligvis ikke noget, som hjælper Trump. Joe Biden vil naturligvis angribe Trump og måden, hvorpå han har håndteret krisen.

Bet365 tilbyder betbuilder på alle kampe