Efter flere år og slutrunder med store skuffelser, synes der at blæse positive vinde over det hollandske landshold.

En række nederlag til Italien, Kroatien og Tyskland har dog atter sendt Koemans navn og ansættelse til debat, og det forvente folk i Holland kræver et stort resultat og berusende spil i det tyske ved dette års fodbold EM.

Men hvem skal lave målene, når Virgil van Dijk og Nathan Aké har sørget for at pakke modstanderens offensive folk ned?

Expekt
Spil på Holland
Hvor langt når Holland?

Kig forbi Expekt for at se deres odds på Hollands deltagelse i fodbold-EM.

Odds på Holland
Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Odds på Holland ved EM 2024

UdfaldExpektBetssonbet365
Holland vinder15,0017,5017,00
Holland i top-27,007,508,00
Holland i top-44,004,504,50
Holland i top-82,102,302,37
Holland vinder Gruppe D3,753,703,75
Holland EM odds

Kampprogram for Holland ved EM 2024

DatoTidspunktKamp
15. juni 202421:00Polen – Holland
19. juni 202415:00Holland – Frankrig
24. juni 202421:00Holland – Østrig
Hollands EM kampe

Vejen til EM 2024

Holland kom med til slutrunden via en andenplads i kvalifikationens Gruppe B, hvor 6 sejre og 2 nederlag gav en total på 18 point. Det var 4 færre end franskmændene, der tog sig af duksepladsen i puljen.

De øvrige hold var Grækenland, Irland og Gibraltar, der sluttede med en målscore på 0-41.

Begge nederlag i kvalifikationen kom til Frankrig. Først fik man noget af en øretæve i Paris og tabte hele 0-4 i marts 2023, og så kunne man ikke tæmme Kylian Mbappé et halvt år senere, da Les Bleus vandt 2-1 i Amsterdam.

Hollands EM-historie

Der har været ganske få EM-svipsere i den hollandske fodboldhistorie. De var ikke med ved de første EM-turneringer i 1960’erne og 1970’erne, men kvalificerede sig for første gang i 1976 i Jugoslavien, hvor man nåede semifinalen.

Siden har man været fast repræsentant ved EM – ser man bort fra de glippede kvalifikationer i 1984 i Frankrig og i 2016 – også i Frankrig.

Holland vandt EM i 1988, da de besejrede Sovjet i finalen efter mål af Ruud Gullit og Marco van Basten. Og så tabte de orangeklædte som bekendt semifinalen til Danmark fire år senere, da Kim Christofte afgjorde det hele med det sidste spark i straffesparkskonkurrencen.

  • Gratis livestreaming
  • Betal med MobilePay
  • Officiel Superliga-partner
Total bonus
600 DKK

Indbetal 100 – 600 kr., placér et væddemål og modtag et freebet svarende til indbetaling. Kun nye spillere. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Kvalificerende væddemål skal placeres senest 7 dage efter indbetaling. Maks. freebet op til 600 kr. Aktiveres ved indbetaling under “mine tilbud” og skal bruges inden for 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Landstræner: Ronald Koeman

Han nåede selv 78 landskampe for Holland som spiller, og nu er Ronald Koeman så i gang med sit andet ophold som landstræner for de orangeklædte.

Koeman indledte sin trænerkarriere som assistent på landsholdet og senere i FC Barcelona, inden han begyndte at vandre fra klub til klub, hvor det enten blev til store triumfer eller gedigne skuffelser på adresser som Ajax, Benfica, Southampton, Everton, FC Barcelona og på landsholdet fra 2018 til 2020, og igen hos Oranje fra april 2022.

Koemans comeback-kamp endte med et 0-4 nederlag til Frankrig, og ydermere har der været nederlag til Kroatien og Italien i Nations League samt et 1-2 nederlag i marts måned til Tyskland.

I forhold til truppen han har udtaget, er der særligt tvivl ved Barca-midtbanen Frenkie De Jong, der bliver ved med at bøvle med en drilsk ankel. Derudover er Bologna-stjernen Joshua Zirkzee blevet forbigået i front, hvor Koeman i stedet sætter sin lid til Wout Weghorst eller Memphis Depay.

Holland i Gruppe D

Der blev plads til Holland i Gruppe D ved dette EM, hvor Frankrig, Polen og Østrig også befinder sig.

Holland indleder gruppespillet i Hamborg d. 16. juni, hvor modstanderen er Polen. Derefter følger Frankrig, som man i den grad har revanche til gode hos, i Leipzig d. 21. juni, inden gruppens sidste kamp mod Østrig spilles på det olympiske stadion i Berlin d. 25. juni.

Inden rejsen til Tyskland har Holland sat to testkampe op mod Canada og Island d. 6. og 10. juni.

Hollands gruppekampe ved EM 2024

Stjernen, stjerneskuddet og spørgsmålstegnet

Stjernen: Virgil van Dijk

Han er blevet 32 år og leverer ikke længere på det niveau vi kendte ham for, da Liverpool lå og konkurrerede med Manchester City om det engelske mesterskab og spillede sig i flere Champions League-finaler.

Ikke desto mindre har Virgil van Dijk haft en stor sæson i Liverpool, og kombinationen af hans fysiske pakke og en større rutine gør ham nærmest uundværlig i hollændernes bagkæde.

Stjerneskuddet: Xavi Simons

Der er vanen tro flere interessante navne i den hollandske trup, men 21-årige Xavi Simons fra RB Leipzig er måske den, de fleste glæder sig til at se i Tyskland.

Efter en fodboldopvækst i først FC Barcelona og så Paris SG, fik han i 2022/23-sæsonen sit store gennembrud i PSV Eindhoven, der så førte til et skifte til Bundesligaen denne sommer. Simons var blot udlejet fra PSG til Leipzig i år, hvor det blev til 10 mål og 15 oplæg. Mon ikke de ser ham som en intern erstatning i Paris, når nu Kylian Mbappé er rejst til Madrid?

Spørgsmålstegnet: Memphis Depay

Han har i årevis præsteret bedre på landsholdet end på klubplan, men forud for slutrunden i Tyskland er der stor tvivl angående Memphis Depay og den rolle han er tiltænkt på Koemans hold.

Depay kommer fra en skuffende sæson i Atlético Madrid, hvor det kun blev til 888 minutter i La Liga, og han er også fri på markedet efter denne slutrunde.

Så hvad bliver næste skridt for den 30-årige offensivspiller med de 44 landskampsmål? Måske kan EM-slutrunden vække hans navn til live igen rent internationalt?

Hollands trup ved EM 2024,

SpillerPositionKlub
Bart VerbruggenMålmandBrighton & Hove Albion
Lutsharel GeertruidaForsvarerFeyenoord
Matthijs de LigtForsvarerBayern Munich
Virgil van DijkForsvarerLiverpool
Nathan AkéForsvarerManchester City
Stefan de VrijForsvarerInter Milan
Xavi SimonsMidtbanespillerRB Leipzig
Georginio WijnaldumMidtbanespillerAl-Ettifaq
Wout WeghorstAngriberTSG Hoffenheim
Memphis DepayAngriberAtlético Madrid
Cody GakpoAngriberLiverpool
Jeremie FrimpongForsvarerBayer Leverkusen
Justin BijlowMålmandFeyenoord
Tijjani ReijndersMidtbanespillerMilan
Micky van de VenForsvarerTottenham Hotspur
Joey VeermanMidtbanespillerPSV Eindhoven
Daley BlindForsvarerGirona
Donyell MalenAngriberBorussia Dortmund
Brian BrobbeyAngriberAjax
Teun KoopmeinersMidtbanespillerAtalanta
Frenkie de JongMidtbanespillerBarcelona
Denzel DumfriesForsvarerInter Milan
Mark FlekkenMålmandBrentford
Jerdy SchoutenMidtbanespillerPSV Eindhoven
Steven BergwijnAngriberAjax
Ryan GravenberchMidtbanespillerLiverpool
Den hollandske trup ved EM 2024
  • Gratis livestreaming
  • Betal med MobilePay
  • Officiel Superliga-partner
Total bonus
600 DKK

Indbetal 100 – 600 kr., placér et væddemål og modtag et freebet svarende til indbetaling. Kun nye spillere. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Kvalificerende væddemål skal placeres senest 7 dage efter indbetaling. Maks. freebet op til 600 kr. Aktiveres ved indbetaling under “mine tilbud” og skal bruges inden for 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+