Forventningerne har det med at være store forud for en slutrunde, hvorefter de serbiske spillere skuffer og ryger tidligt ud.

Sådan har det været ved de seneste VM-slutrunder, hvor serberne har haft mere held til at kvalificere sig end til EM, som de i år for første gang prøver kræfter med som selvstændig nation.

Serbien kan meget vel kæmpe med Danmark om andenpladsen i puljen, og skal de videre er kravet mere eller mindre en sejr over Slovenien, når de står over for dem i anden runde af EM-gruppespillet.

Expekt
Spil på Serbien
Hvor langt når Serbien?

Kig forbi Expekt for at se deres odds på Serbien deltagelse i fodbold-EM.

Odds på Serbien
Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Odds på Serbien ved EM 2024

UdfaldExpektBetssonbet365
Serbien vinder67,0080,0081,00
Serbien i top-226,0025,0026,00
Serbien i top-49,0010,0010,00
Serbien i top-83,504,254,33
Serbien vinder Gruppe C9,0010,009,00
Serbien EM odds

Kampprogram for Serbien ved EM 2024

DatoTidspunktKamp
16. juni 202421:00Serbien – England
20. juni 202415:00Slovenien – Serbien
25. juni 202421:00Danmark – Serbien
Serbien EM kampe

Vejen til EM 2024

Serberne kvalificerede sig via en andenplads i Gruppe G, hvor Ungarn endte over dem i tabellen med 18 point mod Serbiens 14 optjente point.

4 sejre, 2 uafgjorte og 2 nederlag blev det til i kvalifikationen og en samlet målscore på 15-9. Begge Serbiens nederlag kom til Ungarn; først 1-2 hjemme tilbage i september måned, og så 2-1 i Ungarn en måneds tid senere.

Aleksandar Mitrovic, der nu spiller i Saudi Arabien, blev serbisk topscorer i kvalifikationen med 5 fuldtræffere. Dusan Vlahovic og Dusan Tadic lavede henholdsvis 3 og 2 mål på vej mod Tyskland.

Serbiens EM-historie

Det er første gang som selvstændig nation, at Serbien kvalificerer sig til en EM-slutrunde. Siden løsrivelsen i 2006 har man hverken formået at kvalificere sig til slutrunden i Schweiz/Østrig i 2008, til slutrunden i Polen/Ukraine i 2012, til slutrunden i Frankrig i 2016 eller til den seneste EM-slutrunde i 2021, hvor man dog var tættest på.

Under det jugoslaviske flag nåede man kvartfinalerne i 2000 i Holland/Belgien, men blev slået ud af de orangeklædte værter med hele 6-1 – på et hattrick af Patrick Kluivert blandt andet.

  • Gratis livestreaming
  • Betal med MobilePay
  • Officiel Superliga-partner
Total bonus
1.000 DKK

Indbetal 100 – 1.000 kr., placér et væddemål og modtag et freebet svarende til indbetaling. Kun nye spillere. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Maks. freebet op til 1.000 kr. Aktiveres ved indbetaling under “mine tilbud” og skal bruges inden for 60 dage. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Landstræneren: Dragan Stojkovic

Dragan Stojkovic har siddet i landstrænersædet siden 2021 efter mere end to årtier i Asien for Nagoya Grampus i Japan og Guangzhou i Kina. Som spiller vandt han Champions League med Marseille i 1993 og sluttede karrieren med 7 sæsoner i den japanske J-League.

Stojkovic stiller gerne op med en 3-4-2-1 formation, hvor kanterne skal skabe plads for dygtige folk som Dusan Tadic, Dusan Vlahovic og Sergej Milinkovic Savic inde centralt.

Af nævneværdige sejre under Stojkovic’ ledelse kan 2-1 sejren i Portugal i 2021 fremhæves, ligesom man slog vores naboer fra Sverige og Norge i Nations League i efteråret 2022.

Serbien i Gruppe C

Serbien spiller i Danmarks gruppe, som også tæller England og Slovenien.

De indleder mod England i Gelsenkirchen d. 16. juni, og møder så Slovenien i München fire dage senere. Gruppefinalen mod Danmark finder sted i München d. 25. juni.

Inden EM-slutrunden begynder, har Serbien arrangeret testkampe mod Østrig og Sverige.

Serbiens gruppekampe ved EM 2024

Stjernen, stjerneskuddet og spørgsmålstegnet

Stjernen: Dusan Vlahovic

Alt har ikke været snorlige for 24-årige Dusan Vlahovic siden han skiftede Fiorentina ud med Juventus i januar 2022.

Skader og få offensive holdkammerater at kombinere med har sat en bremser for serberens udvikling, men i forårets kampe i Serie A er det blevet til 10 scoringer og det farlige venstreben han er udstyret med, kan få matche i hele Europa.

Vlahovic har tidligere været sat i forbindelse med en række storklubber i Premier League, og måske kan en stor EM-slutrunde satte gang i rygtebørsen igen. Griber han ikke chancen, står folk som Aleksandar Mitrovic eller Luka Jovic klar i kulissen til at stjæle minutterne i front hos serberne.

Stjerneskuddet: Lazar Samardzic

Med en stor slutrunde i Tyskland kan 22-årige Lazar Samardzic meget vel være fortid i Udinese denne sommer.

Midtbanespilleren har lagt på siden skiftet fra RB Leipzig i 2021, og venstrebenet er gradvist blevet farligere foran modstanderens mål, hvilket 6 Serie A-mål i denne sæson understreger.

Samardzic er relativ ny på landsholdet og står kun noteret for 7 landskampe inden holdet mødes i starten af juni. Konkurrencen med folk som Ivan Ilic fra Torino og Sasa Lukic fra Fulham er hård, men denne slutrunde kan blive gennembruddet for Samardzic.

Spørgsmålstegnet: Sergej Milinkovic Savic

Fra at være én af Serie A’s største profiler og salgsobjekter, frister 29-årige Milinkovic Savic nu en tilværelse i Saudi Arabien hos Al-Hilal.

Midtbanespilleren har fysikken til at holde modstanderen væk fra bolden og et hovedspil, der gør ham farlig i feltet. Han er mobil trods sin store størrelse. Og så har han en flødefod uden lige, som kan sende de skarpeste afleveringer frem mod forreste linje.

Niveauet i Saudi Arabien er dog ikke sammenligneligt med det i Europa, så der er store spørgsmålstegn forbundet med den tidligere Lazio-stjerne forud for kampene i Tyskland.

Serbiens trup ved EM 2024

SpillerPositionKlub
Predrag RajkovićMålmandMallorca
Vanja Milinković-SavićMålmandTorino
Đorđe PetrovićMålmandChelsea
Nemanja GudeljForsvarerSevilla
Nikola MilenkovićForsvarerFiorentina
Strahinja PavlovićForsvarerRed Bull Salzburg
Filip MladenovićForsvarerPanathinaikos
Miloš VeljkovićForsvarerWerder Bremen
Uroš SpajićForsvarerRed Star Belgrade
Srđan BabićForsvarerSpartak Moscow
Nemanja StojićForsvarerTSC
Dušan Tadić (kaptajn)MidtbanespillerFenerbahçe
Filip KostićMidtbanespillerJuventus
Sergej Milinković-SavićMidtbanespillerAl Hilal
Nemanja MaksimovićMidtbanespillerGetafe
Saša LukićMidtbanespillerFulham
Andrija ŽivkovićMidtbanespillerPAOK
Mijat GaćinovićMidtbanespillerAEK Athens
Ivan IlićMidtbanespillerTorino
Srđan MijailovićMidtbanespillerRed Star Belgrade
Lazar SamardžićMidtbanespillerUdinese
Veljko BirmančevićMidtbanespillerSparta Prague
Aleksandar MitrovićAngriberAl Hilal
Luka JovićAngriberMilan
Dušan VlahovićAngriberJuventus
Petar RatkovAngriberRed Bull Salzburg
Serbiens trup ved EM 2024
  • Gratis livestreaming
  • Betal med MobilePay
  • Officiel Superliga-partner
Total bonus
1.000 DKK

Indbetal 100 – 1.000 kr., placér et væddemål og modtag et freebet svarende til indbetaling. Kun nye spillere. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Maks. freebet op til 1.000 kr. Aktiveres ved indbetaling under “mine tilbud” og skal bruges inden for 60 dage. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+