Det er svært at blive klog på det italienske landshold i disse år. Først kiksede de VM-kvalifikationen til Rusland i 2018, så vandt de det udskudte EM i 2021 – og så glippede man minsandten endnu en VM-slutrunde, da det gik løs i Qatar i vinteren 2022.

Spørgsmålet er så hvilken udgave vi får at se ved EM denne sommer? Træneren er ny, men Luciano Spalletti har allerede klaret sig gennem et stormvejr og lader til at have fundet melodien – og harmonien – på holdet. Hvor langt kan det tage de regerende mestre?

Betinia
Spil på Italien
Hvor langt når Italien?

Kig forbi Betinia for at se deres odds på Italiens deltagelse i fodbold-EM.

Odds på Italien
Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Odds på Italien ved EM 2024

UdfaldExpektBetssonbet365
Italien vinder15,0017,5015,00
Italien i top-27,008,007,00
Italien i top-44,004,004,00
Italien i top-82,102,002,10
Italien vinder Gruppe B3,003,103,00
Italien EM odds

Kampprogram for Italien ved EM 2024

DatoTidspunktKamp
15. juni 202421:00Italien – Albanien
20. juni 202421:00Spanien – Italien
24. juni 202421:00Kroatien – Italien
29. juni 202418:00Schweiz – Italien
Italiens EM kampe

Vejen til EM 2024

Det var oppe i luften til det sidste, om Italien ville kikse endnu en kvalifikation til en stor slutrunde. Gli Azzurri fik dog slæbt sig over målstregen og kom med efter en nervepirrende 0-0 kamp mod Ukraine i sidste kamp. I toppen af gruppen var England for længst stukket af. 

Særligt udebaneformen var skidt, og i de fire kampe på fremmed græs formåede man kun at besejre Malta. Dermed gik Italien videre som toer i gruppen med kun 14 point. Det laveste pointantal af alle toere. 

Italiens EM-historie

Italien kommer til Tyskland som forsvarende mester af turneringen. Den udsatte slutrunde i 2021 blev en stor fest for den fodboldgale nation, der kulminerende med sejren på Wembley over hjemmebanefavoritten fra England. 

De vandt også EM-slutrunden på hjemmebane i 1968, ligesom de tabte finalerne i både 2000 og 2012 – sidstnævnte med hele 0-4 til et oplagt spansk mandskab i Kiev. 

Italienerne er gået videre fra gruppen ved de seneste fire EM-slutrunder. Det glippede i Portugal i 2004, da den famøse kamp mellem Danmark og Sverige endte 2-2 – et resultat, der sendte begge hold videre og Italien ud i mørket.

  • Brugervenlig hjemmeside
  • Betal med Trustly
  • Døgnåben kundeservice
Total bonus
1.000 DKK

Få 100% op til 1.000 kroner ved første indbetaling | Gælder kun nye spillere | Min. indbetaling: 100 kr. | Maks. bonus: 1.000 kr. | Omsætningskrav: 5 x indbetaling + bonusbeløb inden 60 dage | Eksempel: Indbetaler du 100 kr., modtager du 100 kr. i bonus og skal omsætte for (100 kr. + 100 kr.) x 5 = 1.000 kr. før eventuelle gevinster kan udbetales | Min. odds ved singlevæddemål: 2,00 | Min. odds ved kombivæddemål: 1,50

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Landstræneren: Luciano Spalletti

Luciano Spalletti blev udpeget som italiensk landstræner efter hans triumf med Napoli forrige sommer. 

Ansættelsen af den dygtige, skallede træner har skabt optimisme i Støvlelandet igen, men man mangler stadig at se den helt store, helstøbte præstation mod en mærkbar modstander. Det kan meget vel blive nødvendigt i Tyskland, hvor de azurblå formentlig er havnet i den hårdeste gruppe af dem alle. 

Foruden sidste års mesterskab med Napoli, har den 65-årige italiener vundet pokaltitlen med Roma to gange og fejret flere triumfer med Zenit i russisk fodbold.

Af store navne har Spalletti undladt at udtage Ciro Immobile, Manuel Locatelli, Marco Verratti, Federico Gatti og Matteo Politano.

Italien i Gruppe B

Der venter de forsvarende mestre hård modstand allerede i gruppespillet, da Gruppe B også tæller stærke nationer som Spanien og Kroatien, samt det ubeskrevne blad, Albanien.

Italienerne indleder med en kamp mod Albanien i Dortmund d. 15. juni, hvorefter Spanien venter i Gelsenkirchen fem dage senere og slutteligt kroaterne i Leipzig d. 24. juni.

Italien pudser de sidste ting af mod Tyrkiet og Bosnien i starten af juni, inden de sætter sig på flyveren til Tyskland.

Italiens gruppekampe ved EM 2024

Stjernen, stjerneskuddet og spørgsmålstegnet

Stjernen: Gianluigi Donnarumma

Uden en egentlig stjerne på holdet, er det oplagt at pege på ham, der sikrede dem EM-titlen i 2021 som italienernes stjerne; Gianluigi Donnarumma.

Han har stået fast på seniorniveau siden han var 16-17 år gammel, og Gianluigi Donnarumma har alle forudsætninger til at forblive en af klodens bedste keepere i de kommende 10-12 år.

61 gange har den 25-årige PSG-profil allerede trukket den azurblå dragt over hovedet, og foruden EM-trofæet har han allerede tre franske mesterskaber og et hav af individuelle priser på kaminhylden.

Stjerneskuddet: Alessandro Bastoni

Med sine 25 år kan man argumentere for, hvorvidt Bastoni stadig er et talent eller et stjerneskud.

Italien rejser dog til Tyskland uden helt unge og uprøvede kræfter i truppen, så Bastoni kan meget vel stå foran sit helt store gennembrud på landsholdsplan ved denne slutrunde.

Ved slutrunden i 2021 sad han på bænken i de fleste kampe med undtagelse af 1-0 sejren over Wales i gruppespillet, og så på hvordan Chiellini og Bonucci fandt deres anden ungdom og dominerede den ene modstander efter den anden.

I EM-kvalifikationen til denne slutrunde spillede Bastoni, når han var klar, og han virker som et af de sikre kort i bagkæden hos Spalletti.

Spørgsmålstegnet: Federico Chiesa

Han kan være blandt verdens bedste, når han er 100% klar. Det er han bare alt, alt for sjældent, den gode Federico Chiesa.

Juve-spilleren fylder 27 år til efteråret, og står foran en skillevej i karrieren. Kan han få bugt med skaderne? Skal der nye græsgange til, for at genfinde det niveau, der tidligere gjorde ham interessant for klubber som Liverpool og Real Madrid? Eller løfter han sig, hvis Juventus finder en mere offensivt indstillet træner end Max Allegri?

Spørgsmålstegnene er mange vedrørende Chiesa. Også på landsholdet, hvor det stadig er uvist, hvilken rolle han er tiltænkt under slutrunden.

Italiens trup ved EM 2024

SpillerPositionKlub
Gianluigi Donnarumma (kaptajn)MålmandParis Saint-Germain
Alex MeretMålmandNapoli
Guglielmo VicarioMålmandTottenham Hotspur
Ivan ProvedelMålmandLazio
Matteo DarmianForsvarerInter Milan
Giovanni Di LorenzoForsvarerNapoli
Francesco AcerbiForsvarerInter Milan
Alessandro BastoniForsvarerInter Milan
Federico DimarcoForsvarerInter Milan
Gianluca ManciniForsvarerRoma
Giorgio ScalviniForsvarerAtalanta
Alessandro BuongiornoForsvarerTorino
Andrea CambiasoForsvarerJuventus
Raoul BellanovaForsvarerTorino
Riccardo CalafioriForsvarerBologna
Nicolò BarellaMidtbanespillerInter Milan
JorginhoMidtbanespillerArsenal
Bryan CristanteMidtbanespillerRoma
Lorenzo PellegriniMidtbanespillerRoma
Davide FrattesiMidtbanespillerInter Milan
Samuele RicciMidtbanespillerTorino
Nicolò FagioliMidtbanespillerJuventus
Michael FolorunshoMidtbanespillerHellas Verona
Federico ChiesaAngriberJuventus
Stephan El ShaarawyAngriberRoma
Giacomo RaspadoriAngriberNapoli
Gianluca ScamaccaAngriberAtalanta
Mateo ReteguiAngriberGenoa
Riccardo OrsoliniAngriberBologna
Mattia ZaccagniAngriberLazio
Italiens trup ved EM 2024
  • Brugervenlig hjemmeside
  • Betal med Trustly
  • Døgnåben kundeservice
Total bonus
1.000 DKK

Få 100% op til 1.000 kroner ved første indbetaling | Gælder kun nye spillere | Min. indbetaling: 100 kr. | Maks. bonus: 1.000 kr. | Omsætningskrav: 5 x indbetaling + bonusbeløb inden 60 dage | Eksempel: Indbetaler du 100 kr., modtager du 100 kr. i bonus og skal omsætte for (100 kr. + 100 kr.) x 5 = 1.000 kr. før eventuelle gevinster kan udbetales | Min. odds ved singlevæddemål: 2,00 | Min. odds ved kombivæddemål: 1,50

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+