Det er tid til cykelsæsonens sidste grand tour Vuelta a Espana, bedre kendt som Spanien Rundt. Løbet regnes traditionelt set, som det hårdeste af de tre grand tours, og i år er ingen undtagelse. Her venter der rytterne 21 hårde etaper, og hos bet365 kan du finde Vuelta 2022 odds på dem allesammen.

bet365 Odds på vinderen af Vueltaen

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Odds på Vuelta Espana

Indlæser…
Alle odds er fra bet365

Den regerende vinder Primoz Roglic er trods den usikre form stadig favorit. Der er dog heldigvis mange om budet i år. De bedste bud efter Roglic er Remco Evenepoel og årets Giro d’Italia-vinder Jai Hindley.

Der er også en anden tidligere Giro-vinder i form af Richard Carapaz samt Vuelta-vinderen fra 2018 – Simon Yates. Det bedste spanske bud er umiddelbart sidste års nummer to – Enric Mas. Der er også folk som Joao Almeida, Pavel Sivakov, Miguel Ángel López, Carlos Rodríguez, Sergi Higuita, Ben O’Connor og det spanske stortalent Juan Ayuso.

Favorit odds på Vuelta 2022

Når Primoz Roglic stiller op i et cykelløb, vil han ofte være blandt favoritterne til at vinde det. Dette års Vuelta a Espana er som nævnt ingen undtagelse.

Roglic fik igen sit Tour de Frane ødelagt af styrt. Han fortsatte og hjalp Jonas Vingegaard på vej mod den samlede sejr. Den seje slovener måtte strække gevær inden 15. etape.

Roglic kommer naturligvis med et stærkt Jumbo-Visma-hold i ryggen. De får dog skarp konkurrence fra INEOS, BORA og UAE.

Hjemmebanefavoritterne

Hvis man er på udkig efter den første spanske vinder af Vueltaen siden Alberto Contador i 2014, skal man kigge hos netop Movistar. De stiller nemlig til start med Enric Mas. Mas havde ikke noget stort Tour de France, hvor han udgik med sygdom inden 19. etape.

Han har dog gode minder fra Vueltaen, hvor han to gange tidligere er blevet nummer to. Derudover har han også rutinerede Valverde, som naturligvis skal køre sin egen chance på nogle etaper. På de øvrige vil han formentlig gerne hjælpe sin unge holdkammerat.

Der er naturligvis også Mikel Landa, der tidligere i år blev nummer tre i Giroen. Han var dog langt fra flyvende i Vuelta a Burgos, hvor han blev nummer 44. Hvis han rammer Giro-formen, så har han dog et stærkt hold i ryggen.

Vi har også et par unge spanske løver, som har Vuelta-debut. Det er INEOS’ Carlos Rodríguez og UAE’s Juan Ayuso. Rodríguez var stærk i Burgos, hvor han sluttede på en fjerdeplads, mens holdkammeraten Pavel Sivakov vandt samlet. Den blot 19-årige Ayuso vandt senest det spanske endagsløb Circuito de Getxo, så han er også en mand i form.

Vi skal naturligvis også nævne legendariske Alejandro Valverde, som kører sin sidste Vuelta. Han vandt løbet tilbage i 2009 – karrierens eneste samlede Grand Tour-sejr. Det skal dog nævnes, at Valverde så sent som for tre år siden sluttede nummer to. Det kommer dog formentlig til at handle om etape sejre for Bala.

Øvrige favoritter

Der er naturligvis også en flok internationale stjerner om budet.. Her kan man blandt andet fremhæve Remco Evenepoel, Jai Hindley, Richard Carapaz, Simon Yates, Joao Almeida, Pavel Sivakov, Miguel Ángel López, Sergio Higuita, Ben O’Connor, Tao Geoghegan Hart, Hugh Carthy og Thymen Arensman.

bet365 Odds på vinderen af Vueltaen

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Vuelta España 2022 etaper

Sidste år sluttede Vueltaen i den galiciske hovedstad Santiago de Compostela. I år er vi dog tilbage i den nationens hovedstad – Madrid.

Derudover har naturligvis starten i Holland, hvorefter der venter nogle hårde dage i Baskerlandet.

Hård rute venter Vuelta-feltet

Efter nogle flade etaper i Holland venter som nævnt et par hårde dage i det velkendte kuperede terræn i Baskerlandet.

Bjergene starter for alvor på 6. etape. Herefter kan man traditionen tro se frem til mange etaper med mål opad i det spanske.

Du kan læse meget mere om ruten og alle 21 etaper her.

Favoritter og outsiders

Vueltaen er årets sidste chance for de største klassementsryttere for, at vinde en sejr. Mange ryttere bruger derfor løbet til at redde deres sæson. Det gælder for eksempel folk som Ben O’Connor og Enric Mas, der begge skuffede i Tour de France.

Favoritfeltet er som altid en skøn blanding af folk, som stadig har noget i tanken efter Touren og dem, som har kørt Giroen.

Roglic fører an igen igen

Primoz Roglic er som nævt igen forhåndsfavoritten. Hvis det lykkes ham at vinde Vueltaen, vil det være fjerde år i streg, at det sker. En fjerde sejr til Roglic vil være en tangering af Roberto Herras’ rekord.

Styrt ødelagde som bekendt Roglic ambitioner i Touren, og han måtte udgå efter 14. etape. Der var tvivl om, hvorvidt han kunne nå at blive klar til Vueltaen, men det er heldigvis lykkes den sympatiske slovener.

De første par etaper kommer for Roglic vedkommende formentlig mest af alt til at handle om ikke at tabe tid. Forberedelse har langt fra været optimal, så konkurrenterne gør klogt i at stikke kniven ind, hvis de får muligheden.

Hvis Roglic kan ramme de sidste par sæsoners form, så bliver han svær at have med at køre. Sloveneren er eminent i bjergene samt på enkeltstartscyklen. Derudover har han også et stærkt hold i ryggen. Her tænker vi især på Sepp Kuss, Sam Oomen, Rohan Dennis og Chris Harper.

Roglic har tidligere haft ry for at gå lidt ned mod slutningen af en Grand Tour. De var dog ikke tilfældet i sidste års Vuelta, hvor han kørte sejren sikkert hjem. Det kan have noget at gøre med, at han sidste år modsat i 2020 ikke kørte Touren til ende.

Odds på Roglic i Vueltaen

bet365 Odds på Roglic som vinder

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Remco Evenepoel

Forventningerne var store, da Remco Evenepoel sidste sæson gjorde Grand Tour-debut i Giroen. Det gik godt de første ti etaper, men på løbets store grusetape mistede han over to minutter til Egan Bernal.

Det har dog på ingen måde slået Evenepoel ud. Den 22-årige belgier er fortsat med at skovle sejre ind. I år har han blandt andet vundet Volta ao Algarve, Liège-Bastogne-Liège, Tour of Norway, det belgiske mesterskab i enkeltstart og senest en suveræn sejr i Clasica San Sebastian.

Nu giver han den så endnu et skud med at køre klassement i en Grand Tour. Denne Vuelta-rute bør da også passe han ganske godt. Den er nemlig uden alt for mange af de helt stejle lange stigninger.

Quick-Step har også Julian Alaphilippe med, som skal jagt etapesejre. Der til gengæld ingen sprinter, så resten af holdet skal hjælpe de to profiler.

Odds på Evenepoel i Vueltaen

Jai Hindley

Mange troede, at det skulle blive en enlig svale, da australske Jai Hindley i 2020 blev nummer to i en knap så stærkt besat Giro.

De spekulationer gjorde BORA – hansgrohe-rytteren dog til skamme i dette års Giro. Her var han nemlig flyvende og klart den mest stabile af klassementrytterne. Det resulterede i en samlet sejr 1.18 foran Richard Carapaz.

Nu forsøger han sig så med en sjældent set Grand Tour-double. Formen er i hvert fald på plads. Hindley kørte en fin syvendeplads hjem i Vuelta a Burgos.

Derudover stiller BORA med et fornuftigt hold til bjergene med folk som Sergio Higuita og Wilco Kelderman. Det er dog en streg i regningen, at Emanuel Buchmann ikke stiller til start på grund af sygdom. Han er erstattet med Matteo Fabbro.

Holdet har dog også en sprinter i form af Sam Bennett, som skal tilgodeses. Skulle Hindley køre sig i førertrøjen er det dog klart, at fokus vil rettes mod ham.

Odds på Hindley i Vueltaen

Richard Carapaz

INEOS Grenadiers kommer vanen tro med et superhold, når den står på en Grand Tour. Deres umiddelbart bedste bud er Richard Carapaz.

Ecuadorianeren var som nævnt tidligere i år tæt på at vinde sin anden Giro. Han knække de dog på 20. etape, hvor han tabte næsten halvandet minut til australieren.

Carapaz er en særdeles dygtig Grand Tour-rytter. Ser vi på de sidste fem, som han har gennemført, så er han sluttede på podiet i de fire.

Han har tidligere været tæt på at vinde Vueltaen i 2020, hvor han tabte med blot 24 sekunder til Roglic. Formen er dog et spørgsmålstegn efter Carapaz’ 22. plads i Polen Rundt.

Skulle han fejle, så vil der dog være en del i kø for at komme til. Her tænker vi på franske Pavel Sivakov, den unge spanier Carlos Rodríguez, Giro-vinderen fra 2020 Tao Geoghegan Hart samt Luke Plapp og Ethan Hayter. Det er så seks af otte ryttere, som bør kunne køre et hæderligt klassement.

Odds på Carapaz i Vueltaen

Simon Yates

Vi har også Vuelta-vinderen fra 2018 til start i form af Simon Yates. Yates kørte tidligere i år Giroen med mål om at vinde. Han vandt to etaper undervejs – herunder løbets første enkeltstart.

En knæskade satte dog en stopper for hans klassement. Han fortsatte og tog en flot sejr på 15. etape. BikeExchange-rytteren måtte dog strække gevær på 17. etape.

Yates er dog heldigvis tilbage i topform. Han har vundet det spanske endagsløb Prueba Villafranca, etapeløbet Vuelta a Castilla y Leon og en sjetteplads i Klasika San Sebastian.

Yates har ikke det stærkeste hold til at hjælpe sig i bjergene. Her skal han sætte sin lid til, at Lucas Hamilton, Lawson Craddock og Callum Scotson har gode ben.

Yates giver i skrivende stund odds 11 og er efter vores mening bestemt et godt bud.

Odds på Yates i Vueltaen

Joao Almeida

Portugisiske Joao Almeida bragede ind på Grand Tour-scenen, da han i 2020 længe førte Giroen og endte på en fjerdeplads.

Den 24-årige UAE-rytter var på vej mod et muligt podie i årets Giro, men måtte trække sig på grund af sygdom. Efterfølgende er han blevet portugisisk mester i linjeløb. Han vandt også kongeetapen i Vuelta a Burgos, hvor han sluttede som nummer to i klassementet.

Joao Almeridas store våben er hans gode enkeltstart. De evner bruger han faktisk også ofte i bjergene. Man skal ikke gå i panik, når han bliver sat. Almeida kender nemlig sine grænser og mestre, at køre sit eget tempo og langsomt komme tilbage til konkurrenterne.

Holdet er desuden stærkt med det spanske supertalent Juan Ayuso, Brandon McNulty og Jan Polanc til start.

Almeidas helt store svaghed er, at han er katastrofalt dårlig til nedkørsler. Heldigvis for ham slutter de fleste af løbets bjergetaper på toppen.

Odds på Almeida i Vueltaen

Danskerne i Vuelta 2022

Dette års Vuelta-startliste er nu endeligt bekræftet. Det ser ud til, at vi får tre danskere med. En del af forklaringen på dette er, at vi i igen i år havde mange danskere med i Touren. Derfor er det ikke overraskende, at knap så mange er med her i Spanien.

Det betyder dog ikke, at der ikke er gode muligheder for, at vi kan få en dansk etapesejr. Der er især store forventninger til Mads Pedersen, der naturligvis også vandt en etape i Touren.

Mads Pedersen kommer til Vueltaen med et hold, som kan støtte ham i jagten på endnu en Grand Tour-etapesejr. Dette er hans Vuelta-debut.

Det samme gør sig gældende for løbets øvrige to danskere Mathias Norsgaard og Julius Johansen, som kører for henholdsvis Movistar og Wanty.

Mathias Norsgaard ser naturligvis især frem mod løbets enkeltstart på 10. etape. Her kan han få lov til at køre i sin smukke Dannebrostrøje. Derudover skal skal han hjælpe holdets kaptajner Alejandro Valverde og Enric Mas.

Julius Johansen kan vi også meget vel få at se i arbejdstøjet. Wanty har belgiske Gerben Thijssen til spurterne og Jan Hirt, Louis Meintjes og Domenico Pozzovivo til klassementet.

bet365 Odds på Vueltaen hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+