Vuelta a Espana 2021 odds, optakt og spilforslag: Genvinder Roglic den røde trøje?
Det er tid til cykelsæsonens sidste grand tour Vuelta a Espana, bedre kendt som Spanien Rundt. Løbet regnes traditionelt set, som det hårdeste af de tre grand tours, og i år er ingen undtagelse. Her venter der rytterne 21 hårde etaper, og hos bet365 kan du finde Vuelta 2020 odds på dem allesammen.
Odds på Vuelta Espana
Den regerende vinder Primoz Roglic er storfavorit foran holdkammeraten den regerende Giro-vinder Egan Bernal. Bernal kommer dog med et særdeles stærkt hold i ryggen. Med sig har han nemlig folk som Richard Carapaz, Adam Yates, Tom Pidcock og Pavel Sivakov.
Bedste bud på en spansk vinder er Mikel Landa, som skal revanchere sin uheldige exit fra Giroen. Derudover er der også stærke outsidere som Miguel Ángel López, Enric Mas, Giulio Ciccone, Aleksandr Vlasov og Rigoberto Úran.
Favorit odds på Vuelta 2021
Når Primoz Roglic stiller op i et cykelløb, vil han ofte være blandt favoritterne til at vinde det. Dette års Vuelta a Espana er som nævnt ingen undtagelse.
Roglic fik sit Tour de Frane ødelagt af styrt, og han måtte udgår inden 9. etape. Siden da har han kun kørt OL i enkeltstart og linjeløb. Han endte med at snuppe guldet på enkeltstarten, mens han hjalp Pogacar til sølvet i linjeløbet.
Roglic kommer naturligvis med et stærkt Jumbo-Visma-hold i ryggen. De får dog skarp konkurrence fra Ineos Grenadiers og Bahrain – Victorious, som også begge kommer med afsindigt stærke hold.
Hjemmebanefavoritterne
Hvis man er på udkig efter den første spanske vinder af Vueltaen siden Alberto Contador i 2014, skal man kigge hos netop Bahrain – Victorious. De stiller nemlig til start med Mikel Landa, som har set uhyre stærk ud inden den nye sæson.
Han var også blandt favoritterne i Giroen, hvor han desværre måtte udgå efter et styrt på 5. etape. Derefter trådte Damiano Caruso dog i karakter og kørte en fornem andenplads hjem.
Foruden Landa er der også Movistar-holdet, som kommer med Enric Mas og vinderen fra 2009 – Alejandro Valverde. De har dog også Miguel Ángle López med som formodet kaptajn.
Outsiderne
Sidst men ikke mindst, finder man blandt outsiderne flere interessante navne. Her kan man blandt andet fremhæve Hugh Carthy, Aleksander Vlasov, Giulio Ciccone, Romain Bardet og måske endda også vinderen fra 2015 Fabio Aru.
Vuelta España 2021 etaper
Sidste år bestod Vueltaen blot af 18 etaper, da starten i Holland måtte aflyses. I år er den dog heldigvis tilbage på de normale 21 etape, som det hører sig til i en Grand Tour.
Det er dog værd at bemærke, at løbet modsat de sidste mange år ikke slutter i Madrid. Det slutter i stedet i den galiciske hovedstad Santiago de Compostela.
Hård rute venter Vuelta-feltet
Der venter vanen tro en hård rute, hvor favoritterne allerede på 3. etape skal i aktion, når der er mål opad. Som altid er det en rute, som tilgodeser de klatrestærke klassementsryttere.
Det er nemlig også en rute, der er meget få enkeltstartskilometer. Der er to enkeltstarter. Den første kommer på 1. etap e og er 7,1 kilometer lang. Løbets lange enkeltstart kommer på sidste etape og byder på 33,8 kilometer.
Du kan læse meget mere om ruten og alle 21 etaper her.
Favoritter og outsiders
Vueltaen er årets sidste chance for de største klassementsryttere for, at vinde en sejr. Mange ryttere bruger derfor løbet til at redde deres sæson. Det gælder for eksempel folk som Thibaut Pinot og Emanuel, der begge skuffede på hver sin måde i Tour de France. Dette gælder også Carapaz og Valverde, der simpelthen bare skuffede på de franske landeveje.
Disse ryttere kommer til Spanien med desperation efter at levere gode resultater, især hvis deres kontrakter løber ud. Der er som nævnt også Chris Froome som har en chance for at vise Ineos, at det var en fejl ikke at fortsætte med at satse på ham i de kommende sæsoner.
Ofte har man set ryttere, som kørte Touren lige mangle det sidste i Vueltaen. I år kører de fleste af klassementsrytterne, som ikke kørte Touren, dog Vueltaen. Derfor består favoritfeltet først og fremmest af folks fra Touren plus Froome og Vlasov.
Roglic fører an
Primoz Roglic er som nævt forhåndsfavoritten. Hvis det lykkes ham at vinde Vueltaen, vil det være tredje år i streg, at det sker. Styrt ødelagde som bekendt Roglic ambitioner i Touren, og han måtte udgå efter 8. etape.
Roglic kom dog stærkt igen, da han vandt enkeltstarten ved OL. I linjeløbet blev han ganske vist sat relativt tidligt, men det behøver ikke betyde det store, da han kan have valgt at spare sig til enkeltstarten.
En af Roglic’ store styrker er som nævnt, at han kommer med et stærkt hold til at hjælpe sig. Her tænker vi naturligvis på folk som Koen Bouwman, Steven Kruijswijk, Sepp Kuss og Sam Oomen.
En punkt, hvor man kan sætte spørgsmålstegn ved Rolgic, er hans holdbarhed. Roglic har tidligere haft en tendens til at starte en Grand Tour som lyn og torden og så gå en anelse ned de sidste dage. Det så man eksempelvis i sidste års Vuelta, hvor han på næstsidste etape til Alto de la Covatilla mistede 21 sekunder til Carapaz, og kun holdt trøjen med 23 sekunder.
Der er dog den forskel i år, at Roglic grundet sin anderledes optakt til Touren og tidligere exit fra denne kommer med væsentlig færre løbsdage i benene sammenlignet med de to forrige år.
Egan Bernal
Egan Bernal fik store dele af sin 2020-sæson smadret af rygproblemer. Derfor var der flere, som frygtede, at vi aldrig ville se ham kæmpe med om sejren i en Grand Tour.
Den frygt har dog heldigvis vist sig at være ubegrundet. Bernal endte nemlig med at vinde dette års Giro d’Italia på fornem vis. Det var dog ikke helt overlegent, men han og Ineos havde for det meste styr på sagerne.
Det er dog værd at bemærke, at Bernal var ganske stabil gennem hele løbet og god til at pace sig selv og ikke gå udover sine egne grænser.
Han kommer ligesom Roglic til Spanien med et utroligt stærkt hold. Her finder vi sidste års nummer to i Vueltaen, Richard Carapaz, den olympiske mester i mountainbike Tom Pidcock, Pavel Sivakov og Adam Yates.
Det store spørgsmål omkring Bernal er, at han ikke har set helt overbevisende ud i optaktsløbene til Vueltaen. Han blev nummer 16 i Clasica San Sebastian og samlet nummer 38 i Vuelta a Burgos, hvor han dog var godt kørende på sidste etape, da han blev nummer fire.
Mikel Landa
Mikel Landa er fortsat på jagt efter sin første Grand Tour-sejr. Baskeren har tidligere vundet etaper i Giroen, hvor det også er blev til en tredjeplads i 2014, men han har aldrig vundet samlet.
I år forsøgte han sig igen med Giroen, men han måtte udgå efter et styrt på 5. etape og se holdkammeraten Damiano Caruso køre en flot andenplads hjem. Det dog svært ikke at tænke over, hvad det kunne være blevet til med Landa i løbet.
Det får vi forhåbentlig svaret på Vueltaen, hvor Landa og Bernal endnu engang mødes, men Roglic og flere andre over melder sig ind.
Landa har vist god form op til Vueltaen. Det lykkedes nemlig baskeren at vinde Vuelta a Burgos samlet – hans første sejr siden marts 2019.
Landa kommer naturligvis også med et meget stærkt hold i ryggen. Der er naturligvis helten fra Giroen – Damiano Caruso, Jack Haig, Dauphiné-åbenbaringen Mark Padun, Gino Mäder og Wout Poels. De kan potentielt true selv Ineos i bjergene.
Hugh Carthy
Den 27-årige Hugh Carthy imponerede stort i sidste års Vuelta med en samlet tredjeplads. Derudover vandt han også den store bjergetape til Alto de l’Angliru. I klassementet ente han blot et minut og 15 sekunder efter Roglic.
I år har Carthy været ganske stabil med flere gode præstationer. Blandt disse er naturligvis hans ottendeplads i Giroen. I Vuelta a Burgos røg han ud af klassementet, men briten rejste sig ved at vinde løbets afsluttede bjergetape.
Carthy kan se frem til hjælp fra folk som Simon Carr, Lawson Craddock og danske Magnus Cort, som skal hjælpe til på det flade. Carthys problem kan blive, at han kan risikere at blive isoleret på de hårde bjergetape, hvor de føromtalte favoritter kan sidde med flere hjælpere.
Richard Carapaz
Richard Carapaz er med i den eksklusive klub af ryttere, som har stået på podiet i alle tre Grand Tours. Det skete, da han i år blev nummer tre i Tour de France efter Tadej Pogacar og danske Jonas Vingegaard.
Derudover har han haft gang i en fremragende sæson. Carapaz vandt inden Touren nemlig Schweiz Rundt. Efter Touren lykkedes det ecuadorianeren at løbe med guldet ved linjeløbet ved OL i Tokyo.
Spørgsmålet er naturligvis, om Carapaz kan holde dampen oppe og også gå efter sejren i Vueltaen. Hvis ikke så er der som beskrevet flere andre på Ineos, som også kan byde sig til i kampen om Vuelta-sejren.
Aleksandr Vlasov
Aleksandr Vlasovs indtil videre eneste sejr i denne sæson kom ved de russiske mesterskaber i enkeltstart. Det betyder dog ikke, at han har nogen dårlig sæson.
Det er nemlig blevet til en andenplads i Paris-Nice, tredjeplads i Tour of the Alpes og en fjerdeplads i Giroen. Senest havde Vlasov det en anelse svært i Vuelta a Burgos, hvor han blev nummer 34 samlet. Man skal dog huske på, at han blot få dage forinden kørte OL-enkeltstart i Tokyo.
Med sig til Vueltaen får Vlasov kasakhiske Natarov og seks spaniere – heriblandt Luis Léon Sánchez, Izagirre-brødrene og Omar Fraile. Det er et stærkt hold. Der dog den krølle på halen, at Vlasov forlader Astana efter denne sæson, da han skifter til Bora – hansgrohe. Dermed skal han formentlig ikke vise mange svaghedstegn, før der er dømt fri leg for holdets spaniere.
Danskerne i Vuelta 2021
Dette års Vuelta-startliste er nu endeligt bekræftet. Det ser ud til, at vi får tre danskere med. En del af forklaringen på dette er, at vi i år havde rekordmange danskere med i Touren. Derfor er det ikke overraskende, at knap så mange er med her i Spanien.
Det betyder dog ikke, at der ikke er gode muligheder for, at vi kan få en dansk etapesejr. Mads Würtz Schmidt og Andreas Kron må nemlig begge ventes at få ganske frie roller på deres respektive hold.
Derudover er Magnus Cort eneste danske genganger fra Touren. Han kan naturligvis håbe på, at han kan få lov til spurte efter en etapesejr i løbet, hvor han tidligere har vundet tre – herunder en sidste sæson.
Andreas Kron er i færd med sin første sæson på WorldTouren og har allerede imponeret med flere sejre for Lotto Soudal. Han har vundet 1. etape af WorldTour-etapeløbet Volta a Catalunya og senest en etapesejr i Schweiz Rundt.
Mads Würtz har også gang i en fornem sæson. Den 27-årige dansker tog en etapesejr i Tirreno-Adriatico. Han var forståeligt nok skuffet, da han ikke kom med til Touren for Israel Start-Up Nation. Efterfølgende viste han dog, at det var en fejl, da han på fornem vis vandt DM.