Odds på dart

Af Taya Ovod/Shutterstock

Mange danskere forbinder formentlig dart med noget, man spiller på et værtshus, når man er halvfuld. Det er selvfølgelig ikke helt forkert, men dart er meget mere end det. Faktisk er dart en af Storbritanniens mest populære sportsgrene, og også i Danmark vokser den i popularitet. Faktisk er sporten blevet så populær i Danmark, at vi i 2021 skal afholde verdensmesterskaberne. Det sker i Esbjerg, og man kan godt begynde at glæde sig.

Dart er altså meget mere end blot en underholdende sportsgren, der kombinerer øl og sport i en smuk kombination. Det er også en sport, som man kan vinde rigtig mange penge på, hvis man tager sig tid til at sætte sig ind i nuancerne og de forskellige udøvere.

I denne guide ser vi nærmere på, hvordan man tjener penge på at oddse på dart.

 

Spil på dart her og få oddsbonus

 

Læs de seneste oddsnyheder om dart

 

Sådan er dartreglerne

Før man kan kaste sig ud i at oddse på dart, kræver det naturligvis, at man kender spillets regler. Dette er helt grundlæggende.

DartskiveFormålet med dart er at gå fra 501 point ned til nul point hurtigst muligt. Man skal herefter ramme enten en double eller en rød bull. Dartskiven skal altid hænges præcis 1,73 meter over gulvet, da dette vurderes til at være øjenhøjde for en middelhøj mand på seks fod, 183 centimeter. Samtlige skud skal foregå 2,37 meter fra skiven, og man må ikke læne sig fremover for at komme tættere på. Først når en spiller har hentet sine dartpile, må den næste træde frem og gøre sig klar.

En standard dartskive er inddelt i tyve nummererede sektioner fra et til 20. Hver spiller har tre skud, hvorefter det bliver den næste spillers tur. På denne måde skiftes man til at skyde indtil, at en af spillerne har nået de 501 point. Det absolut laveste antal skud man kan bruge er ni. Formår man dette kaldes det en nine-dart finish, og det er det højeste man kan opnå indenfor sporten.

Dart odds

Så mange point giver de forskellige steder på en dartskive.

Point gives alt efter, hvor på skiven man rammer. Jo tættere på midten man rammer, jo flere point får man altså. Det er for eksempel bedre at ramme i triple ring end double ring, og det er naturligvis også bedre at ramme bull’s eye end blot bull.

Det er dog ikke alle darts, der giver point. Hvis en dart ikke sætter sig fast i skiven, får man for eksempel ikke point. Det giver heller ikke point, hvis en dart falder ud af skiven inden, at den er pointført eller, hvis andet end dartens spids rører skiven.

 

Sådan oddser man på dart

Ligesom i alle andre store sportsgrene har dart også en ugentlig liga. Den britiske Premier League er den største regelmæssige dartturnering, og det er her alle stjernerne konkurrerer. Turneringen fylder ugentligt store arenaer i Storbritanniens største byer, og præmiesummerne er på mange millioner kroner. Dermed er det bestemt ingen pubturnering, hvilket man som uindviet ellers kunne være fristet til at tro.

Derudover afholdes PDC World Darts Championship også årligt. Dette sker i Alexandra Palace i London, hvor vinderen får hele 300.000 pund. Dette er en af to professionelle dart verdensmesterskaber. Den anden hedder BDO World Darts Championship, hvilket er de mindste af de to. Det er BDO’s turnering, der kommer til Danmark i 2021.

Alle de store dartturneringer bliver naturligvis også sendt direkte i fjernsynet. I England sker dette på Sky TV, der dækker sporten tæt, men også i Danmark kan man følge sporten. TV3 Sport og TV3 Max sender ugentligt de største kampe og turneringer.

Ligesom med alle andre populære sportsgrene, kan man oddse på et hav af forskellige ting indenfor dart. Man kan for eksempel oddse på vinderne af de forskellige turneringer, hvorvidt der kommer en nine-darter og selvfølgelig på de forskellige match ups. Her kan man endda oddse med handicap, hvilket er en fordel, hvis man enten vil oddse på en favorit til at vinde stort, eller ønsker sig lidt ekstra sikkerhed på et spil på en outsider.

 

Kalender over de største dartturneringer

World Darts Championships December/Januar
UK Open Marts
World Matchplay Juli
World Grand Prix Oktober
Grand Slam of Darts November
Players Championships Finals November
European Championships Varierer

 

De største BDO-turneringer

BDO World Darts Championship Januar
World Masters Mellem september og december
BDO World Trophy Maj
Finder Darts Masters December
Dutch Opens Januar
England Classic September
England Open Juni
Isle Of Man Open Marts
Welsh Open Maj

 

Få overskud på dine dart odds

Ligesom med alle andre ting indenfor betting er viden simpelthen nøgleordet, hvis man vil være succesfuld med odds på dart. Man skal forstå spillet, man skal kende spillerne og ikke mindst skal man følge med i sporten. Dart er hverken sværere eller nemmere at oddse på end fodbold, tennis eller ishockey. Man kæmper imod bookmakeren, og hvis man ved mere end bookmakeren og er dygtig, kan man få overskud. Sætter man derimod sine spil i blinde, ender man med at tabe penge.

Dermed er der altså ingen smutveje til overskud, når man oddser på dart. Selvom dart i Danmark er en obskur nichesport, er det en kæmpe sport i Storbritannien og på verdensplan. Derfor har bookmakerne også styr på, hvordan de enkelte spillere rangerer overfor hinanden, og man finder sjældent deciderede fejlodds. Altså kræver det, at man har et godt øje for værdi, og formår at omsætte sin viden om sporten til betting.

Som med alt andet i betting handler odds på dart selvfølgelig om at finde værdi. Man skal ikke oddse på, hvem man tror vinder, men i stedet oddse på der, hvor værdien ligger. Dette er en af grundpillerne indenfor betting og noget alle succesfulde oddsere lever efter. Man kan selvfølgelig godt vinde gevinster ved at oddse på favoritterne og følge sin mavefornemmelse, men skal man være succesfuld på længere sigt, kræver det, at man har en seriøs og analyserende tilgang til sin betting, hvor man formår at udnytte bookmakernes (små)fejl.

Du kan læse mere om værdi og chancevurderinger i denne guide.

 

Følg engelske eksperter

Dartdækningen i Danmark er stadig mangelfuld, omend Jan Mølby hyppigt fortæller om, hvor meget han elsker sporten. Derfor er det svært at finde kvalitetslæsning omkring dart. Det er med til at gøre det markant sværere at vinde penge på dart.

Viden er som sagt en altafgørende faktor, og den fornødne viden får man simpelthen ikke gennem danske medier. Derfor bliver man nødt til at følge udenlandske, hovedsagelig britiske, medier, hvor man på en daglig basis kan få et indgående blik i sporten. Her kan man læse interviews, analyser og rapportager fra de store begivenheder, og det er den slags.

Er man ny til dart, kan det anbefales at følge de britiske oddseksperter. I Storbritannien er der en masse dygtige darteksperter, og flere af dem har virkelig godt styr på sporten. Her kan man finde rigtig god inspiration til sine spil, indtil man føler sig selvsikker nok til at placere sine egne spil. Samtidig er det selvfølgelig altid en god idé at lade sig inspirere af folk, der ved, hvad de snakker om.

Derudover kan det sagtens betale sig at følge de forskellige spillere på sociale medier. I en enkeltmandssport som dart er tilstanden af den spiller man oddser på eller imod selvfølgelig altafgørende. I modsætning til for eksempel fodboldspillere er dartspillere mere åbne på sociale medier. De har ikke de samme stjernenykker, og de deler ofte ud af deres liv. Ofte svarer de endda på tweets fra deres følgere, og på den måde kan man få værdifuld information. Man skal måske se en del madbilleder i gennem, men i blandt dem kan man finde god inspiration til sine spil.

 

De bedste bookmakere til dart

Hos samtlige danske bookmakere kan man efterhånden oddse på dart. Det er dog ikke alle bookmakerne, der for alvor satser på sporten, og derfor varierer spiludvalget gevaldigt. En fingerregel er, at de bookmakere, der også satser på det engelske marked, også er de bedste at bruge, hvis man vil oddse på dart.

Den, efter vores mening, bedste bookmaker til dart er betfair Sportsbook. Her finder man ikke kun odds på alle turneringerne men også en masse forskellige specials. Oddsene er derudover også i den høje ende, og derfor er det nemt at finde værdi.

Har man ikke allerede en konto hos betfair, gælder det altså om at få oprettet en hurtigst muligt. Hos betfair Sportsbook får alle nye kunder en stor oddsbonus på op til 2.000 kroner alt efter, hvor mange penge man sætter ind førte gang. betfair fordobler nemlig alle nye kunders første indskud, hvormed man altså kan sikre sig massere af penge til at oddse på dart.

Dartkalenderen er propfyldt, og det gælder derfor bare om at komme i gang med at følge og oddse på sporten hurtigst muligt.

 

Odds på dart hos betfair

 

betfair logo