Odds på boksning

Af lassedesignen/Shutterstock

Boksning er en af verdens mest populære sportsgrene. Over hele kloden følger folk med i de største kampe, og sporten har stået bag flere store fortællinger og legendariske momenter end de fleste andre. Boksning betegnes ofte som en simpel sport, da det som bekendt bare er to udøvere, der slår på hinanden, hvorefter den stærkeste vinder. Dette er dog ikke helt sandt. Sporten indeholder nemlig en masse nuancer, og det er disse, der er med til at gøre den både populær og uforudsigelig.

Netop på grund af den store popularitet er boksning også faktisk en af de sportsgrene, der bliver oddset flest penge på. Dette gælder især i USA og Storbritannien, men også i Danmark bliver der spillet for store summer, når de største kæmpere er i ringen. Det er dog ikke nemt at lave et stort og permanent overskud på sporten. Der er mange faktorer, man skal undersøge og overveje inden, man placerer sine spil.

 

Læs de seneste oddsnyheder om boksning:

 

De mest populære odds på boksning

Som med efterhånden alt andet indenfor betting har man et hav af muligheder, når man oddser på boksning. Dette gælder især i de store kampe, hvor man altid kan finde et hav af specialspil. Man behøver altså ikke nøjes med at oddse på vinderen af kampen, man kan også oddse på antallet af runder, måden hvorpå kampen bliver afgjort og meget andet.

Disse odds kan man finde hos stort set samtlige bookmakere på det danske marked, men der er alligevel visse, der skiller sig ud. Den måske allerbedste bookmaker til odds på boksning er bet365. Med sine rødder i Storbritannien er bet365 tæt forbundet til boksesporten. Derfor kan man altid spille på både store og små kampe her, og oddsene er altid i markedets høje ende.

 

Odds på boksning hos bet365

 

Faktisk oplever boksning på verdensplan en gylden tid i disse år. Antallet af store kampe bliver større og større, og interessen vokser støt i hele den vestlige verden. På det seneste har flere store turneringer i øvrigt set dagens lys såsom Super Six, hvilket har gjort sporten endnu mere spændende. Bookmakerne har naturligvis også mærket det øgede interessede, og både i ind- og udland vokser udbudet af spil på odds.

 

Sådan vinder du penge på boksning

Med så mange muligheder for at oddse på boksning er det selvfølgelig blevet markant nemmere at vinde penge. Det er dog også blevet nemmere at tabe penge, da det bestemt ikke er nemt at lave overskud på boksning. Man kan naturligvis sagtens forudsige den rigtige vinder her og der, men ønsker man noget mere permanent og langsigtet, kræver det hårdt arbejde.

 

Led efter værdien

Værdi er et nøgleord indenfor betting. Dette gælder ikke kun indenfor boksning, men også i alle andre begivenheder, man kan oddse på lige fra VM i fodbold til Vild med dans. Vil man være vindende på lang sigt, handler det om at lede efter værdi og ikke vinderen.

Spiller man blindt på favoritten, får man formentlig markant flere vundne spil og nogle gevinster på kort sigt, men på lang sigt taber man penge. Oddsene på favoritterne bliver ofte banket helt i bund af spillere, der blindt oddser på den kæmper, som de tror vinder. Dermed bliver oddset lavere end det egentlig burde være, og man taber penge på lang sigt. Dette betyder dog selvfølgelig ikke, at man blot skal spille på underdoggen hver eneste gang.

Det man skal gøre er selv at analysere kampen. Baseret på ens viden skal man sætte en chancevurdering på begivenhedens forskellige udfald. Dette gælder i boksning og alle andre bettingobjekter. Når dette er gjort, kan man begynde at se på oddsene og ud fra sin chancevurdering finde ud af, hvilket udfald man skal oddse på.

Dette kaldes valuebetting, og det er den eneste vej til langvarigt og stabilt overskud. Det gælder simpelthen om at fange bookmakeren på det forkerte ben og udnytte de odds, der er sat lidt for højt.

Lær mere om betvalue, chancevurderinger og meget andet i denne bettingguide.

 

boksning boksere

Af Sergey Nivens/Shutterstock

 

Disse faktorer skal du overveje i jagten på værdi

Form

Man skal naturligvis overveje en lang række faktorer, når man sætter sin chancevurdering. En af de mest åbenlyse er, hvordan bokseren har gjort det i sine seneste par kampe. Har en bokser gjort det godt på det seneste, er chancerne for at han vinder naturligvis større end, hvis han har været i problemer. Som i alle andre sportsgrene betyder momentum og selvtillid meget, og dette kommer som regel efter gode præstationer. Det er altså afgørende at vide, hvordan bokserne har gjort det på det sidste. Faktisk bør det være den første ting, man undersøger inden, man dykker dybere ned i kampen.

Form betyder nemlig ikke alt. Det kan give et overblik over kæmperens styrke, men man har brug for mere information. For nogle boksere går der i øvrigt flere måneder i mellem hver kamp. I disse tilfælde er formen meget lidt værd. At en bestemt bokser vandt en kamp for et år siden, har sjældent den store indflydelse på, hvordan han gør det i dag.

 

Motivation

Både psykologisk og fysisk er boksning en vanvittig hård sport. Bokserne er fysiske pragteksemplarer, og der bliver sat enorme krav til deres fysiske formåen i løbet af en boksekamp. Samtidig kræver det en jernpsyke at kunne tage imod slag så lang tid i træk uden at knække sammen.

På grund af disse to ting er det afgørende altid at overveje en boksers motivation. Ældre boksere, der jagter karrierens sidste kroner, er for eksempel mere tilbøjelige til at kaste håndklædet i ringen end de fleste andre boksere.

Omvendt er ældre boksere mere vant til at tage imod slag end unge boksere. Dette er nemlig en evne, man kun kan udvikle gennem erfaring. Mødes en ung og en gammel bokser i en kamp, der udvikler sig til en langvarig slagudveksling, kan den ældre derfor have en fordel, da han er vant til presset og smerten.

 

Dommerne

Odds på boksning handler ikke blot om at finde den stærkeste bokser og så håbe på, at han kan knockoute modstanderen inden kampen er slut. Faktisk bliver omtrent en tredjedel af alle kampe afgjort på point, og derfor bliver man også nødt til at overveje dommerne. Dette gælder især i de kampe, der spås at blive tætte, hvor chancen for en dommerafgørelse selvfølgelig er størst.

I løbet af en boksekamp får de to boksere point fra tre dommere, der sidder på sidelinjen. Disse dommere tager deres beslutninger på splitsekunder, og det er derfor et rigtig svært job. Derfor er antallet af menneskelige fejl også høje, da dommerne ikke har muligheden for at se kampens episoder i langsom gengivelse. Af samme grund sker det relativt ofte, at boksekampe ender med den forkerte vinder. Dette var for eksempel tilfældet i 2012, hvor Manny Pacquiao tabte til Timothy Bradley i en af årets største kampe på trods af, at han burde vinde stort på point.

Disse dommerfejl har det med at falde ud til hjemmebokserens fordel. Dette er især tilfældet i Europa, hvor hjemmebanefordelen ofte er altafgørende. Det er faktisk blevet videnskabelig bevist, at europæiske dommere er mere tilbøjelige til at give sejren til hjemmebanebokseren end bokseren, der er på udebane.

Boksedommere har heller ikke det bedste ry indenfor sportens verden. I 2016 suspenderede AIBA, det internationale bokseforbund, alle 36 dommere, der deltog ved OL i Rio de Janeiro. Dommerne var under mistanke for korruption og aftalt spil. Efterfølgende udtalte formanden for Danmarks Bokse-Union, Benny Jørgensen, at han var overbevist om, at der fandtes en international dommermafia med skjulte agendaer.

Man kan naturligvis ikke konkludere, at alle boksedommere er korrupte, men hjemmebanefordelen er værd at holde sig for øje inden, man placerer sine spil.

 

Forskellige boksestile

Ligesom i alle andre sportsgrene er taktik også en vigtig del af boksning. Alle boksere er nemlig ikke ens, og de har derfor forskellige styrker og svagheder. Skal man oddse på en boksekamp kræver det altså, at man ved præcis, hvordan de to kæmpers styrker og svagheder passer til hinanden. For eksempel vil en hurtig og bevægelig bokser ofte have fordelen imod en såkaldt “power puncher”, der satser på sine hårde slag.

Dette er faktisk et af de vigtigste aspekter, når man oddser på boksning. Det er altså vigtigt at undersøge, hvordan en bokser kæmper, men det er ligeså vigtigt at undersøge, hvordan han klarer sig imod andre boksestile.

 

Følg forberedelserne

En sidste vigtig faktor er, at man altid skal følge med i nyhederne fra de forskellige træningslejre. Det tager tid at forberede sig til en stor kamp, og undervejs kan man lære meget om en kæmper. For eksempel kan det være, at en bokser pådrager sig en mindre skade eller bliver syg. Det kan også være, at han klarer sig dårligt imod sin sparringspartner.

Omvendt er det også set før, at en bokser lækker falsk information om sine forberedelser. Dette kan være en del af det psykologiske spil omkring en boksekamp. Uanset hvad gælder det om at følge nøje med, så man har styr på selv de mindste detaljer. Er man i tvivl om informationens troværdighed, skal man selvfølgelig huske at justere sin chancevurdere efter den.

 

Lad dig ikke gribe af hypen

Boksere ynder at snakke vidt og bredt om deres egne evner. De store kampe er alle omringet af en masse snak, hvor de respektive boksere forsøger at tale deres egne chancer og evner op og deres modstander ned. Dette kan være utrolig underholdende, men man skal passe på ikke at blive fanget i et net af spin.

Begynder man først at koncentrere sig for meget om, hvad de to boksere snakker om hinanden bliver man distraheret. Man skal heller ikke fokusere alt for meget på, hvad dagspressen skriver. Dækningen af boksning bliver hurtig sensationspræget, og medierne forsøger at bygge de store fortællinger op. Dermed bliver dækningen hurtigt begrænset til spekulationer, hvilket man ikke kan bruge til det store. Det er altafgørende, at man holder øjnene på bolden hele tiden og fokuserer på de kolde facts og kendsgerninger samt ens egne analyseresultater.

 

Odds på boksning her