Langt de fleste har sandsynligvis på et eller andet tidspunkt prøvet kræfter med Danske Spils Tips-spil. Tips er det ældste spil hos Danske Spil. Før i tiden kunne man kun tippe i weekenden. Tips 13-kampene om lørdag bestod som oftest udelukkende af engelske kampe. Tips 12-kampene om søndagen var derimod mere dansk-prægede. Nu er det dog til gengæld muligt at tippe alle ugens dage. Tips 13 er faktisk tilgængelig fra mandag til søndag. Tip 12 kan spilles fredag og lørdag. Der er dermed flere muligheder end nogensinde før, når det gælder at tippe. I weekenderne har Danske Spil sågar milliongaranti til en enlig 13’er. Tips 13 koster en krone per række mens Tips 12 koster to kroner per række

Skulle der sidde nogen, som har holdt en pause fra at spille Tips, så er der naturligvis meget som har ændret sig gennem de seneste par år. Der er heldigvis også meget, som er det samme som før. Den klassiske Tips 13 om lørdagen er eksempelvis stadig primært forbeholdt de engelske kampe fra Premier League og Championship. Begreber som R-systemer og U-systemer naturligvis også stadig væsentlige faktorer, når det kommer til at tippe hos Danske Spil.

Derfor skal du spille Tips 13 hos Danske Spil

Når du spiller hos Danske Spil spiller du hos Danmarks ældste og samtidig klart største spiludbyder. Den helt store fordel ved at spille hos Danske Spil er, at de har en meget komplet spilleside med alt, hvad hjertet begærer. Foruden de klassiske Tips og Oddset kan du også vælge at Lotto, Quick-skrab, poker, bingo, casino, hestespil og meget mere. Det er nærmest kun fantasien, som sætter grænser. Hos Danske Spil finder du naturligvis også mange spil på netop de begivenheder, som optager os danskere. Det er her, du kan spille på events som Melodi Grand Prix, Valg, X Factor, Vild med dans og naturligvis Dronningens Nytårstale.

Det skader naturligvis heller ikke, at Danske Spil, som de selv siger, er “ejet af dig og mig.” En del af de penge, som vi spiller for hos danske spil ryger nemlig tilbage i samfundet. Forklaringen på dette er, at en del af Danske Spils overskud går til velgørende formål og stats kassen. Dermed kan man trods alt trøste sig med, at ens tab går til en god sag.

Danskespil.dk

Danske Spil har foruden deres klassiske kuponer naturligvis også deres hjemmeside og app. Begge fungerer fremragende. Danske Spil har gjort et godt stykke arbejde med hensyn til at forene oplevelsen af at spille på de gode gamle kuponer med nemheden i at spille online. Danske Spil har desuden stillet rigeligt med hjælpemidler til rådighed, når du skal tippe online. Der er eksempelvis udførlige guider til, hvordan du tipper online og i det hele taget. Samtidig er der også godt med hjælp at hente til, hvis du er i tvivl om, hvad du skal tippe i de forskellige kampe. Dette gælder både i form af tendenser og statistikker.

Danske Spil App

Danske spil har også en app, som du kan benytte, når du skal tippe. Det er naturligvis især praktisk, når du er på farten og ikke lige har din computer inden for rækkevidde. Som man kunne forvente af Danske Spil, har de fået brygget en stærk app sammen. Den har et en godt interface og er let at bruge. Når du spiller på Danskespil.dk og Danske Spil App, får du naturligvis dine gevinster udbetalt direkte til din bankkonto. Det er naturligvis er plus, at du slipper for turen ned i kiosken, hver gang du skal hente dine gevinster.

Det skal du gøre når du tipper

Det er vigtigt at huske på, at Tips er et puljespil. Det betyder, at du deler puljen med andre, hvis der er flere med samme antal rigtige. Det gælder derfor om at være en blandt få, som gætter rigtigt på dagens kampe. Gevinsterne er forskellige alt efter, hvad dag man spiller. Lørdag og søndag er der milliongaranti, hvis man er den eneste, som har ramt de 13 rigtige. Du skal derfor gøre op med dig selv, hvordan du vil tippe. Du kan gå efter de sikre resultater, hvilket med al sandsynlighed ikke giver nogen stor gevinst. Du kan også vælge at gå efter guldet ved at gætte på et par knap så sikre resultater og dermed sikre, at færre andre spillere gætter samme tegn som dig. Danske Spil har en god statistikside, som du kan benytte til at lure den store overraskelse, som de fleste andre spillere ikke har set komme. Du kan se tendensen på de pågældende kampe bruge dette til ikke at spille præcis som alle andre tippere.

Det skal du ikke gøre

Det er derfor ikke altid den bedste idé bare at vælge det mest sandsynlige. Man skal heller ikke vælge ting som rene 1-taller hele vejen igennem. Der vil være tilstrækkeligt mange med samme idé til, at det ville betyde, at man vil få en nærmest rekordlav gevinst. Flere af os har med garanti prøvet at have 11 eller 12 rigtige og også opdaget, at gevinsten var meget lav og ikke de tusindevis af kroner, som man indledningsvis havde regnet med. Du skal som nævnt ikke udelukkende se på, hvem der er favoritter hos bookmakerne. Gør du det ved samtlige kampe, må en eventuel gevinst som resultat af dette også formodes at blive i den meget lave ende.

Ude eller hjemme?

Du kan naturligvis vælge at oddse på en god gammeldags tipskupon, som du aflevere i den lokale kiosk. Det er dog meget smartere at gøre dette online hos Danske Spil. Flere af os har sikkert prøvet næsten at være færdig med sin kupon, hvorefter en enkelt lille fejl betyder, at du må starte forfra. Nu du bruger Danske Spils hjemmeside har du naturligvis også bedre overblok over dig spil. Danske Spils side er desuden god til at guide dig gennem, hvordan ud udfylder din kupon samt, hvilke systemer, du kan vælge. Du kan se, hvordan dine vinder chancer ser ud, når du spiller de forskellige systemer, hvilket naturligvis også er en stor forskel i forhold til, når du spiller i døgnkiosken. Derudover er det naturligvis også lettere, at man bare kan få sin gevinst udbetalt til sin bankkonto fremfor at skulle endnu en tur i kiosken.

Lidt om halv- og helgarderinger

Hvis der skulle være en kamp, som du er usikker på udfaldet af, kan du vælge at lave en hel- eller halvgardering. En helgardering betyder, at man spiller 1,x og 2, og dermed er sikker på at have ret. Med en halvgardering vælger du to tegn. Dermed har du naturligvis også yderst favorable chancer for at gætte rigtigt på kampen. Du skal som nævnt passe på at lave alt for mange garderinger, hvis du ikke spiller et R- eller U-system. Danske Spil lader dig naturligvis ikke gardere halvdelen af kampene gratis – da dette ville være en yderst dårlig forretning for dem.

Tips 13 milliongaranti

En af de bedste ting ved at tippe er naturligvis, at der er Tips 13 Milliongaranti. Hver eneste uge hele året får Danmark mindst en nye millionær takket være Danske Spils Tips 13 milliongaranti.

Milliongarantien findes hver lørdag og søndag, hvor Danske Spil altså garanterer mindst en million i præmier til en enlig 13’er. Det vil sige, at uanset hvor mange, eller få, der har spillet en given lørdag eller søndag, så får du altså mindst en million kroner, hvis du som den eneste rammer 13 rigtige på din tipskupon.

Dermed er man sikker på altid at blive belønnet, hvis man rammer den berømte enlige 13’er. Danske Spils Tips 13 milliongaranti gør det altså ekstra interessant at tippe på weekendens kuponer.

Sådan udfylder du din tipskupon

Tips 13 Kupon

På billedes til højre kan du se et eksempel på en tipskupon, som vi har udfyldt. Vil nu gennemgå de forskellige valgmuligheder, som du vil blive mødt med, når du udfylder en tipskupon på Danske Spils hjemmeside.

Spiltype

Som det kan ses i menuen “Spiltype,” har vi valgt at spille med matematisk system. I denne menu kan du let skifte mellem de forskellige systemer, hvis du har valgt et forkert eller, hvis du opdager, at et andet passer bedre til netop din kupon. Hvis du allerede ved, hvilket system du gerne vil spille, men af den ene eller den anden grund ikke ønsker at udfylde kuponen, er der også hjælp at hente. Når du har valgt et system, kan du trykke på “Spil Lynspil,” da vil din kupon automatisk blive udfyldt. Hvis der er auto-udfyldt noget, som du ikke er enig i, kan du naturligvis bare ændre dette manuelt er behag.

Kupon

I feltet kupon kan du se, at der på vores kupon er 72 mulige rækker. Det betyder, at vi spiller for 72 kroner på denne Tips 13-kupon. Som det ses under kuponen har vi to helgarderinger og tre halvgarderinger, hvilket alt presser prisen i vejret. Hvis vi i stedet havde valgt eksempelvis et R-system med to halvgarderinger og fem helgarderinger, havde dette blot kostet 12 kroner. Der er fordele og ulemper ved begge spil. Dette kan du læse mere om senere i denne guide, når vi gennemgår systemerne.

Tipskuponen

På selve tipskuponen til venstre på billedet kan du naturligvis se de valgte kampe. Som du kan se, kan du ved siden af der, hvor der skal krydses af vælge forskellige ting. Der er et “i”, hvor du kan se, hvilken liga den pågældende kamp spilles i. Klikker du på systemet ved siden af, kan du se alverdens statistikker, som er forbundet med din kamp og den liga, hvori denne spilles. Du kan også få vist tendenser og procenter på, hvordan andre spiller. Dette kender du muligvis allerede var det gode gamle text tv. Du kan endvidere vælge, om du vil se statistikker fra fuldtid eller 1. halvleg. Du kan nemlig også spille på kampresultaterne efter 1. halvleg. Dette koster 25 øre per række. Her skal du dog være opmærksom på, at du skal have 13 rigtige for at vinde.

Tips 13 resultater

Et klassisk problem når man laver sin kupon er naturligvis at finde de officielle Tips 13 resultater. De lidt ældre læsere vil vide, at disse kan findes på text-TV side 286 hos DR1. Her finder man både livescore samt de endelige resultater. Du kan også se den procentmæssige fordeling fra spillerne samt præmierne for henholdsvis 13, 12, 11 og 10 rigtige.

Det er dog de færreste efterhånden, der bruger text-TV af åbenlyse årsager, og i stedet anbefaler vi, at man tjekker en livescore på internettet, når man skal tjekke sine Tips 13 resultater.

Det er også muligt at tjekke resultaterne på Danske Spils hjemmeside, hvor man naturligvis også kan se sine gevinster.

Hvordan fungerer tipssystemer?

Der er tre forskellige tipssystemer, som du benytte dig af, når du tipper. Det er helt op til dig selv, hvilket system, du synes passer netop dig bedst. Der fordele og ulemper ved hvert system. De tre systemer, som du kan vælge mellem, når du tipper hos Danske Spil er: Matematiske-, Reducerede- og Udgangsrækkesystemer. Det kommer også an på, hvor mange hel- og halvgarderinger du vil lave. Vil du gerne lave mange kan det hurtigt løbe op, hvis du bruger et matematisk system. Hvis du laver meget få kan det måske bedre betale sig at benytte et R- eller U-system.

Matematisk system

Fordelen ved det matematiske system er, at det som det eneste garanterer en førstepræmie, hvis alle tegn på din kupon passer. Når man spiller R-systemer (Reducerede systemer) eller U-systemer (Udgangsrækkesystemer) er man ikke sikker på gevinst. Du skal dog være opmærksom på den store ulempe ved at bruge det matematiske system – prisen. Jo flere hel- og halvgarderinger du laver, desto dyrere bliver din kupon. Hvis du gerne vil benytte dig har flere garderinger med samtidig spare penge, bør du nok vælge Reducerede- eller Udgangsrækkesystemer. En kupon med matematisk system med fire helgarderinger og fire halv-garderinger vil ende med at koste 2592 kroner, da denne ville ende på hele 1296 rækker.

Reducerede systemer

Et eksempel på reduceret system kunne være R 4-5-48. Det første 4-tal betyder, at du spiller med fire helgarderinger. Femtallet signalerer, at du kører med fem halvgarderinger. Tallet 48 er det antal rækker, som du vil spille på din kupon. I dette eksempel er der tale om en Tips 13 kupon, hvilket vil sige, at du spiller for 48 kroner. Havde det været Tips 12, ville beløbet naturligvis lyde på 96 kroner. Det ville som sagt have kostet et pænt stykke over 2000 kroner, hvis du skulle spille et matematisk system med dette antal hel- og halvgarderinger. Du har dog mindre chance for at vinde. Du kan læse mere om diverse systemer samt dine vinderchancer med disse på Danske Spil ved at klikke på “?” der, hvor du vælger dit system.

Udgangsrækkesystemer

Dette er en mere avanceret udgave udgave af det reducerede system. Den store forskel er, at du i et udgangsrækkesystem skal vælge udgangstegn for hver af dine garderinger. For at illustrere dette tager vi et eksempel, hvor du har lavet en helgardering. Her vil du skulle vælge, hvilket tegn du tror mest på 1, x eller 2. Dette kaldes et U-tegn. Prisen for kuponen er samme princip som ved Reducerede systemer. Et spil på et U 4-5-51 system vil således koste 51 kroner. Benytter man sig af U-systemet, kan det være en fordel at spille på kryds, med flere af sine u-tegn da der normalvis vil være mindst en tre-fire krydser på en kupon.

Det er dog som nævnt smag og behag om man foretrækker matematiske-, reducerede- og udgangsrækkesystemer. Du skal bare finde det system, som passer bedst til din stil. Så du kan prøve dig frem. Der er som nævnt ikke den store forskel på R- og U-systemer, mens det matematiske system er for dem, som spiller med få garderinger. Hvis du bare vil hyggespille lidt for en femmer, kan du naturligvis også bare snuppe fem enkeltrækker på et Tips 13-kupon.

Enkeltrækker

Du kan naturligvis også spille på enkelte rækker, som du selv vælger fremfor et system. Dette er for dig, som ønsker at spille relativt få rækker. Med enkeltrækker er du naturligvis også garanteret 13 rigtige, hvis du rammer, som med det matematiske system. Det er dog også betydeligt sværere, da du selvfølgelig har markant færre chancer for at vinde, end hvis du spiller et reduceret system eller et udgangsrækkesystem.

Lidt om Tips

Den første tipskupon så dagens lys den 9. maj 1949. Denne bestod af 12 kampe. Dengang kunne man højest spille for 48 kroner. Den maksimale gevinst per spiller var 50.000 kroner om ugen. I 1956 blev det dog tilladt at tippe et ubegrænset antal rækker om ugen. Samtidig kunne man nu vinde helt op til 100.000 kroner. Kuponen med 13 kampe kom 1975. Det var også omkring dette tidspunkt, at DR-programmet Tipslørdag for alvor begyndte at tage fart. Her viste man typisk en kamp fra tipskuponen om ugen. Tips 12 blev indført i 1998.