De fleste seriøse oddsere har nok hørt om begrebet surebetting. Andre undrer sig nok over hvad det er, og om man kan tjene penge på det uden risiko for at tabe? Kort og kontant så går surebetting ud på, at man kan spille hos to forskellige bookmakere, og derved få et samlet odds som er højere end 100%. Dermed kan man være 100% sikker på at få et overskud. Det kan godt være, at det lyder lokkende, men der er flere faldgruber, som kan betyde store tab i stedet for en sikker gevinst.

 

Et eksempel på et sure bet

For at gøre det endnu mere klart hvad surebetting er, så har vi her lavet et fiktivt eksempel. Bemærk at man godt kan surebette ved at spille på alle tre udfald i en kamp, men at vi i vores eksempel nøjes med en kamp med kun to udfald.

I vores fiktive eksempel har vi tænkt os at spille på en NFL-kamp mellem New England Patriots og Seattle Seahawks. Her er det kun muligt at spille 1 eller 2, da kampen ikke kan ende uafgjort. Oddset på New England Patriots er 2.02 hos bookmaker A, og oddset på Seattle Seahawks hos bookmaker B er 2.01. Her vil man have mulighed for at surebette ved at spille på begge udfald. Spil eksemplvis 100 kroner på New England Patriots og 100 kroner på Seattle Seahawks. Uanset udfaldet af kampen vil man enten vinde 202 kroner eller 201 kroner. Det vil sige at man har tjent to kroner eller én krone i profit helt uden risiko.

Det lyder jo meget nemt, men teorien overgår ofte virkeligheden. Derfor kan surebetting yderst sjældent lade sig gøre i praksis. Det vil oftest kunne lade sig gøre, hvis to bookmakere har sat deres odds på samme kamp milevidt fra hinanden. Det sker desværre ikke så ofte længere, som det gjorde før i tiden, da surebetterne havde gyldne tider.

 

 

Er surebetting en god idé?

Vi kan ikke komme udenom, at surebetting er fantastisk i det omfang, at man kan vinde penge uden at risikere noget. I virkeligheden er det dog ikke så let. Surebetting kan yderst sjældent betale sig. Der er nemlig flere risikofaktorer der spiller ind. Dem kan man læse mere om i dette afsnit.

 

Odds kan nå at ændre sig

Man har netop spillet 100 kroner hos en bookmaker på ét udfald. Nu skal man til at spille hos en anden bookmaker for at lave ens sure bet. I mellemtiden har oddset på ens mandskab dog ændret sig, og det er ikke længere muligt at surebette. Derfor skal man til at vurdere, om man vil risikere at tabe 100 kroner på ens væddemål, eller om man stadig vil spille til det nu reducerede odds. På den måde er man allerede garanteret et tab, inden kampen overhovedet er gået i gang.

 

Bookmakerne kan annullere bets 

Bookmakerene kan stort set gøre lige præcis, hvad de har lyst til. Hvis det lykkes at placere 100 kroner hos to bookmakere til høje nok odds til, at man vinder uanset hvad, så er man stadig ikke sikret en gevinst. Bookmakerne kan nemlig annullere et væddemål. For eksempel hvis de føler, at de har fejlsat et odds, eller hvis de har mistanker omkring en begivenhed. Man kan altså ende med at have tabt på det ene bet, og selvom man ville have vundet på det andet bet, blev det annulleret grundet fejlodds. Man har dermed tabt 100 kroner.

 

Man skal helst have en stor bankroll

For at surebetting overhovedet skal kunne betale sig kræver det også, at man har en del penge. Helst også en del penge på flere forskellige sider. Derfor kræver det, at man har en stor bankroll på flere forskellige sider. Man skal nemlig kunne spille på de sider, hvor oddset er højest netop nu. Det betyder, at en del af ens penge vil være låst fast til spillekonti i længere tid.

 

Der er gebyr hos bookmakerne

Når man indbetaler et beløb hos en bookmaker, så tager de ofte et lille gebyr af ens indbetaling. Det plejer at være mellem 1-2.5 % af indbetalingen, som de tager i indbetalingsgebyr. Allerede her er man dårligt stillet, hvis man er interesseret i at surebette. Det er nemlig ikke ofte, at ens gevinst kommer til at være på mere end netop 1-2.5 %. Hvis man indbetaler et højt beløb, surebetter og vinder, så risikerer man kun at vinde ens indbetaling tilbage.

 

Tjen penge på arbitrage

Arbitrage er en anden måde, hvorpå man kan surebette. Denne teknik er meget udbredt især i England, hvor der er rigtig mange fysiske spillebutikker. I Danmark er der også begyndt at komme flere fysiske butikker op, hvor det nu er muligt at spille hos Danske Spil.

Ved arbitrage holder man øje med diverse markeder i de fysiske butikker, men samtidig også på markederne online på betfairs Spillebørs. betfair tilbyder både en bookmaker og en spillebørs, hvor man selv har mulighed for at udbyde odds. Man kan derfor både købe og sælge en begivenhed. Hvis man tror, at et hold eller en hest vinder, så køber man det hold eller den hest. Hvis man tror, at alle andre end det hold eller den hest vinder, så sælger man det hold eller den hest.

Her kan man tjene gode penge, hvis man holder øje med markederne i de fysiske butikker, og samtidig med markedet online på betfair. Hvis oddsene ligger en del over i de fysiske butikker, end de gør på betfair, så skynder man sig at oddse i den fysiske butik. Derefter sælger man med det samme igen begivenheden efterfølgende på betfair til et lavere odds. På den måde tjener man differencen på de odds, som man har henholdsvis købt og solgt.

Det lyder som surebetting, og det er det sådan set også, men måden man gør det på er mere sikker. Det skyldes nemlig, at hvis man først får ens væddemål accepteret i en fysisk butik, så skal man ikke være nervøs for, at det pludselig bliver annulleret, som man bør være online. Derfor kan arbitrage være en fordel fremfor surebetting.

 

Tjen penge på arbitrage hos betfair