Før i tiden kunne man nærmest kun spille på 1×2, begge hold scorer og over/under 2,5 mål. Det er dog slet ikke tilfældet længere. Nu kan man nemlig oddse på alt mellem himmel og jord. Noget af det som er ved at blive rigtig populært er spillerspecials. Det er blandt andet fordi, at man kan ramme rigtig høje odds og derved vinde store gevinster, hvis man kan forudsige, at en spiller scorer på en specifik måde. Eller at han får et kort i løbet af kampen. Hvis du gerne vil lære meget mere om spillerspecials, så er du kommet til den helt rigtige side. I denne guide vil vi nemlig lave en dybdegående analyse af alle de forskellige spillerspecials som bookmakerne tilbyder odds på. Vi vil også komme ind på, hvordan man kan lave profit på dem.

Det er faktisk kun fantasien som sætter grænser, når det kommer til at oddse på spillerspecials. Scorer Lionel Messi på et langskud, et frispark, et straffespark, i 6-yard-boksen eller måske endda et hovedstød? Det er endda muligt at spille på, om han scorer med højre- eller venstreskøjten, scorer i begge halvlege, scorer og laver assist, eller at han scorer mere end én gang. Du behøver faktisk ikke engang oddse på, at han scorer. Det er nemlig også en mulighed at oddse på, Lionel Messi brænder et straffespark. Der er altså et rent slaraffenland af spillerspecials. Derfor kan det også være svært at danne sig et overblik over, hvad man skal spille på, og hvordan man laver et overskud. Det vil denne guide forsøge at hjælpe dig med.

Bookmakere med spillerspecials

 • Gratis livestreaming
 • Betal med MobilePay
 • Officiel Superliga-partner
Total bonus
600 DKK

Indbetal 100 – 600 kr., placér et væddemål og modtag et freebet svarende til indbetaling. Kun nye spillere. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Kvalificerende væddemål skal placeres senest 7 dage efter indbetaling. Maks. freebet op til 600 kr. Aktiveres ved indbetaling under “mine tilbud” og skal bruges inden for 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 • Mange sportsgrene
 • Betal med MobilePay
 • Velfungerende app
Total bonus
1.000 DKK

Få 100% op til 1.000 kroner ved første indbetaling | Gælder kun nye spillere | Min. indbetaling: 100 kr. | Maks. bonus: 1.000 kr. | Omsætningskrav: 1 x indbetaling + 5 x indbetaling + bonusbeløb inden 60 dage | Eksempel: Indbetaler du 100 kr. og laver et kvalificerende væddemål for 100 kr., modtager du 100 kr. i bonus og skal efterfølgende omsætte for (100 kr. + 100 kr.) x 5 før eventuelle gevinster kan udbetales | Min. odds ved singlevæddemål: 2,00 | Min. odds ved kombivæddemål: 1,50

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 • Gratis livestreaming
 • Brugervenlig hjemmeside
 • Bredt udvalg af odds
Total bonus
1.000 DKK

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Hvor kan man oddse på spillerspecials?

Der er to bookmakers, hvor der er rigtig mange muligheder for at oddse på spillerspecials. Det er Danske Spil og 888sport. Hos Danske Spil kan man oddse på at en specifik spiller scorer på straffespark, på et hovedstød, udenfor feltet eller direkte på frispark. Man kan også oddse på, at der bliver brændt et straffespark. Der er nogenlunde de samme spillerspecials hos 888sport, men her kan man blandt andet oddse på, at en specifik spiller scorer i 6-yard-boksen. Det vil sige inde i det lille målfelt. Derfor anbefaler vi helt klart, at man har en bruger begge steder, da der både kan være forskel på odds, og hvilke spillere som man kan oddse på.

Scorer på et hovedstød

Den første spillerspecial som vi vil gå i dybden med er, at en specifik spiller scorer på et hovedstød. Det kan være en hvilken som helst spiller på banen. Det er dog som regel enten angribere eller midtstoppere, som der ofte scorer med skallen. Man kan lave profit på denne spillerspecial ved blandt andet at holde øje med målfarlige midtstoppere, som der altid kommer med frem på dødbolde. Det er selvfølgelig ikke nok, at de er altid står inde i feltet på hjørnespark, frispark og lange indkast. Dødboldstageren skal nemlig også sigte efter dem.

Betsson Odds på scoringer med hovedstød

Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1,8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster du vinder fra dit freebet udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Målfarlige midtstoppere

Tag for eksempel Real Madrid-kaptajnen Sergio Ramos. Selvom han spiller midtstopper, så scorer han stadig rigtig mange mål for madrillerne. Langt størstedelen af disse scoringer er med skallen. Faktisk har han scoret over 40 hovedstødsmål i sin karriere og i 2016/2017-sæsonen blev det til hele ni mål med hovedet.

Et andet rigtig godt eksempel på en spiller som tit scorer med sit hoved er Superliga-stopperen Bubacarr Sanneh. Den gambiske granitblok har scoret 14 mål for AC Horsens i 1. Division og Superligaen, og ni af dem var på hovedstød. Han scorede altså næsten 65 procent at sine mål med skallen. Der var som regel rigtig høje odds på, at Sanneh scorede et hovedstødsmål. Det er selvfølgelig fordi at han, ligesom Sergio Ramos, spiller i midterforsvaret. Da Horsens er et rigtig dødboldshold, og de tit sigtede efter Sanneh på både lange indkast, frispark og hjørnespark, så var der ofte fin værdi i denne spillerspecial. Særligt hvis oddset var højt, og hans klub mødte et hold som ikke var særlig stærke på standardsituationer.

Det handler altså både om at finde en målfarlig midtstopper, kigge på den respektive modstandere samt prøve på at forudsige kampforløbet. Kommer det til at blive et rigtig tæt opgør, hvor der måske skal en dødbold til for at bryde dødvandet? Så er der en mulighed for, at en målfarlig midtstopper scorer på et hovedstød.

Der er dog som regel større chance for, at en angriber scorer et hovedstødsmål i løbet af en kamp. Særligt hvis det er hans spidskompetance, og han spiller på et hold som slår mange høje indlæg ind imod ham, når han befinder sig inde i boksen.

En rigtig targetman

Radamel Falcao er netop den type spiller. Den colombianske goalgetter har scoret mål på samlebånd for River Plate, FC Porto, Atlético Madrid og Monaco, og han er rigtig god til at heade kuglen i kassen. Han har rent faktisk scoret over 60 hovedstødsmål i sin karriere. Derfor kan det også være en god idé at spille på ham, hvis hans hold møder en modstander der ikke har tårnhøje, hovedstødsstærke midtstoppere, eller man tror på det bliver en kamp, hvor der kommer rigtig mange standardsituationer og høje indlæg ind i feltet.

Der er selvfølgelig også Olivier Giroud. Han er typen der tit bliver skiftet ind i en kamp, hvis hans hold mangler et mål for at udligne eller vinde kampen. Det betyder, at selvom han kun får omkring en halv time på banen, så bliver der rigtig ofte sigtet efter ham i et desperat forsøg på at bryde en kompakt modstander ned. Derfor har han også scoret en del hovedstødsmål i sin karriere. Siden 2014/2015-sæsonen er det faktisk blevet til 22 hovedstødsmål fra hans side af.

Så hvis man synes, at det ligner en kamp, hvor han kan komme ind fra bænken og blive den store helt, så kan man smide lidt penge efter den special. Der er selvfølgelig endnu større mulighed for, at han scorer med skallen, hvis han starter inde. Derfor er det også altid en god idé at vente på startopstillingerne, inden man oddser på spillerspecials. Det gør det nemlig en del nemmere at forudsige kampforløbet.

Scorer udenfor straffesparksfeltet/scorer direkte på frispark

En anden spillerspecial som der kan være rigtig profitabel, hvis man oddser de rigtige beløber til de rigtige odds på de rigtige typer, er at en specifik spiller scorer udenfor straffesparksfeltet/scorer direkte på frispark. Her er det smartest at spille på en langskudsstærk dødboldstager, som man tror kommer til at have mange muligheder for at at score fra distancen i løbet af en kamp. Det er særligt i opgør mod defensivt orienterede modstandere, som der stiller sig dybt og kommer til at begå mange frispark omkring straffesparksfeltet. Her er det nemlig ofte et langskud eller et frispark, som der skal til for at åbne op for kampen. Igen er det rigtig vigtigt at kigge på en specifik spillers track record. Hvor mange langskud har han hugget i kassen? Hvor ofte scorer han direkte på frispark? Tager han samtlige dødbolde for sit hold?

Betsson Odds på scoring udenfor straffesparksfeltet

Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1,8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster du vinder fra dit freebet udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Langskudsstærk dødboldstager

Lionel Messi sparker eksempelvis næsten altid frispark for Barcelona, når det er tæt nok på mål til, at der kan blive scoret. Derudover scorer han også tit på både frispark og langskud. Han er altså typen der sagtens kan score udenfor feltet og/eller direkte på frispark i et opgør mod en defensivt orienteret modstander. Messi har scoret 30 mål på frispark for Barcelona og endnu flere på langskud. Derfor er det altid en god idé at holde øje med oddset på et frisparks- eller langskudsmål fra hans fod af.

En anden type som scorer mange mål på langskud og direkte frispark er verdens dyreste fodboldspiller Neymar. I denne sæson alene har han allerede hugget fire frispark i kassen, og derudover er det også blevet til et par langskudsmål fra hans side af. Her kan man altså også lave lidt profit, hvis man kan spotte en kamp, hvor han kommer til at score udenfor feltet og/eller på et direkte frispark.

Det hjælper selvfølgelig også på det, at Neymar, lidt ligesom Lionel Messi, kan score med begge ben. Neymar har scoret klart flest mål med højreskøjten, mens Messi foretrækker at bruge sin venstre fod, men det er ikke en hæmsko for dem, at bolden ikke lige ligger til deres foretrukne fod. Det er altså et andet aspekt, som er værd at have med i overvejelserne. Kan spilleren score både med højre- og med venstreskøjten?

Scorer på et straffespark

Nogle spillere scorer rigtig mange mål på straffespark. Det kan enten være fordi, at deres hold tit får tilkendt dem, og at de altid får lov til at sparke. Der er også nogle spillere som bare har en ekstrem høj træfsikkerhed fra 11-meter-pletten. Det kan også være en blanding af de to ting.

Tag for eksempel den femdobbelte Ballon d’Or-vinder Cristiano Ronaldo fra Real Madrid. Han har sparket 120 straffespark i sin karriere, hvoraf der er blevet scoret på 101 af dem. Det er altså en succesrate på næsten 85 procent. Så ikke nok med at han har sparket ekstremt mange straffespark for både Manchester United, Portugal og Real Madrid, så scorer han næsten også altid på dem. Derfor er der stor sandsynlighed for, at han hamrer kuglen i kassen, hvis han får mulighed for det fra 11-meter-pletten. Her handler det igen om at forudse kampforløbet. Hvem skal hans hold møde, og kommer de til at begå et straffespark i løbet af kampen? Hvis ja, så er det en god idé at oddse på denne spillerspecial.

Expekt Odds på straffespark

Indbetal 100 – 600 kr., placér et væddemål og modtag et freebet svarende til indbetaling. Kun nye spillere. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Kvalificerende væddemål skal placeres senest 7 dage efter indbetaling. Maks. freebet op til 600 kr. Aktiveres ved indbetaling under “mine tilbud” og skal bruges inden for 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

En spiller som ikke har sparket sindssygt mange straffespark, men til gengæld altid scorer på dem er FC Midtjylland-kaptajnen Jakob Poulsen. Udover at være en rigtig habil frisparksskytte, så er han også sikkerheden selv fra straffesparkspletten. Han har sparket 20 straffespark for FCM, og han scoret på samtlige 20 forsøg. Vi skal faktisk helt tilbage til en 1. divisionskamp den 8. august 2010 for at finde første og eneste gang, at han missede fra 11-meter-pletten. Det var for AGF i et opgør mod Vejle, som sluttede 0-0. Så hvis man spotter en kamp, hvor det ligner, at der kommer et straffespark til hans hold, er der altså næsten garanti for, at han sparket det i kassen.

Brænder et straffespark

Til tider kan der endda også være værdi i at spille på, en specifik spiller brænder et straffespark. Det kan enten værdi fordi, at modstanderholdet har en målmand som er rigtig god til redde forsøg fra 11-meter-pletten, eller hvis straffesparksskytten ikke har en særlig høj træfsikkerhed. Her er det bedste eksempel helt klart Atlético Madrids franske angriber Antoine Griezmann. Han står nemlig noteret for 13 straffespark i karrieren, hvoraf han har scoret på syv og brændt seks af dem. Det betyder, at han har en træfsikkerhed på lidt over 50 procent. Hvis man synes, at det ligner en kamp, hvor han kommer til at skulle konvertere fra straffesparkspletten, så er det altså 50-50, om han scorer eller brænder.

Expekt Odds på brændte straffespark

Indbetal 100 – 600 kr., placér et væddemål og modtag et freebet svarende til indbetaling. Kun nye spillere. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Kvalificerende væddemål skal placeres senest 7 dage efter indbetaling. Maks. freebet op til 600 kr. Aktiveres ved indbetaling under “mine tilbud” og skal bruges inden for 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Meget afhænger af målmanden

Som skrevet før kan det selvfølgelig også afhænge af manden inde i målet, som skal redde straffesparket. Nogle målmands spidskompetance er nemlig at redde forsøg fra 11-meter-pletten. Eksempelvis den brasilianske keeper Diego Alves. I løbet af hans karriere er der blevet sparket 55 straffespark mod ham, og 25 gange er det endt uden scoring. Det er ensbetydende med, at han redder over 45 procent af forsøgene imod ham.

Både Antoine Griezmann og Diego Alves har faktisk spillet i La Liga på samme tid. Så hvis de to spillere skulle møde hinanden, og der blev dømt et straffespark som Griezmann skulle sparke, er der rigtig stor sandsynlighed for, at Alves redder det. Det var da også præcis det der skete den 2. oktober 2016, hvor både Griezmann og Gabi brændte på Alves i en kamp mellem Valencia og Atlético Madrid.

En anden sjov statistik er, at Cristiano Ronaldo har skulle sparke straffe mod Diego Alves tre gange i sin karriere. Han har brændt to af dem og scoret på et enkelt. Så selvom Ronaldo scorer på næsten 85 procent af sine straffespark, har han stadig brændt over 66 procent af sine forsøg på Alves.

Får et kort i kampen

Den sidste special på vores lange liste, er at en specifik spiller får et kort i kampen. Alle spillere kan selvfølgelig komme til at begå et klodset frispark eller straffespark, og derved komme i dommerens sorte bog. Der er dog stor forskel på, om en spiller får et gult kort her og der, eller om de konsekvent kommer i karambolage med dommeren. Særligt forsvarsspillere og defensive midtbanespillere kan være hardhitter-typer, som rigtig tit trækker i nødbremsen eller begår et professionelt frispark. Der kan dog være rigtig mange grunde til, at man modtager et gult kort såsom brok eller for mange små frispark i løbet af en kamp.

bet365 Odds på kort

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Hardhitters

Et godt eksempel på en hardhitter må være Sergio Ramos. Udover at score mange mål så får han også ekstremt mange gule og røde kort i løbet af en sæson. I løbet af sin lange karriere har han raget mere end 150 gule kort til sig, og derudover er han også blevet sendt tidligt i bad 13 gange. I denne La Liga-sæson har han eksempelvis spillet 14 kampe, fået fem gule kort og to røde kort. Det betyder altså, at han rigtig tit laver noget ulovligt og/eller ureglementeret i løbet af en kamp. Derfor kan det også tit være en god idé at oddse på, at han får et kort i kampen eller endda bliver vist ud. Han er nemlig en rigtig hardhitter som aldrig holder sig tilbage. Særligt i tætte og intense opgør kan han få kort. Eller mod ærkerivalerne fra Barcelona.

Brokkehoveder

Der er dog også mange brokkehoveder i fodbold, og en af dem hedder Kenneth Emil Petersen. Han elsker at brokke sig til dommeren, og det er ensbetynde med, at der ikke skal meget til for, at han får et kort. I denne sæson har han eksempelvis modtaget syv gule kort i 17 Superliga-kampe. Han kommer altså i dommerens sorte bog i over 40 procent af de kampe, som han deltager i. Det hænger selvfølgelig sammen med, at han er et brokkehoved, men derudover er han aldrig for fin til at gå helhjertet ind i en tackling eller en duel.

Konklusion

Vi håber, at denne guide har været med til at give dig et overblik over de mange muligheder for at oddse på spillerspecials. Som beskrevet ovenfor handler det mest af alt om at finde en specifik type spiller, der har en særlig spidskompetance og derefter forudsige kampforløbet. Det nytter altså ikke noget at oddse på den samme spillerspecial hver evig eneste kamp. På den måde laver man nemlig ikke profit.

Det kan derimod være profitabelt at spille på en en målfarlig midtstopper og/eller en rigtig targetman scorer på et hovedstød, i hvad man tror bliver en dødboldskamp. Det kan også skabe profit at spille på, at en langskudsstærk dødboldstager scorer et langskudsmål og/eller et frisparksmål i en kamp, hvor et storhold møder en defensivt orienteret modstander. Hvis man er god til at forudsige, at der kommer et straffespark i løbet af kamp, så kan det også sagtens være en profitabel måde at bruge spillerspecials på.

Afslutningsvis kan man prøve på at spotte en kortkonge eller to og skabe profit på den måde. Hvis man kan se, at en specifik spiller får mange kort i løbet af en sæson, så mangler man bare at finde ud hvorfor. Er det fordi, at han er en harditter eller et brokkehoved? Måske lidt af begge dele? Får han kort mod en specifik modstander? Eller får han altid kort, når hans hold taber?

Kort og godt skal man være god til at klassificere spillere og deres spidskompetancer. Derudover skal man være dygtig til at kunne forudsige et kampforløb. Hvis man kan begge dele, så kan man skabe profit på spillerspecials.

 • Velfungerende app
 • Betal med MobilePay
 • Hurtig udbetaling
Total bonus
500 DKK

Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1,8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster du vinder fra dit freebet udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+