Tirsdag den 18. maj starter den 65. udgave af Eurovision, også kendt som det Europæiske Melodi Grand Prix, i hollandske Rotterdam. Det er uden tvivl den største sangkonkurrence i verden, og fans over hele kloden har set frem til, at Eurovision efter to år endelig er tilbage. Dengang vandt hollandske Duncan Laurence Eurovision i Israel.

Danmark er endnu en gang med i det fine selskab. I år er den danske deltager Fyr & Flamme, der stiller op med sangen ‘Øve os på hinanden’. De tog en smal sejr Dansk Melodi Grand Prix, og derfor dermed  skal de nu forsvare de danske faner ved Europæisk Melodi Grand Prix. Forventningerne til duoen er dog begrænsede, og de må høre til kategorien dark horses. Danske Spil giver i skrivende stund således odds 100 på, at Fyr og Flamme vinder Eurovision.

 

Odds på Eurovision hos Danske Spil
*Find spillet her; Underholdning -> International -> Eurovision

 

Odds på vinderen af Eurovision

Som en af de første bookmakere på det danske marked er Danske Spil ude med på odds på hvem der vinder Eurovision. Alle sangene er nu blevet offentliggjort. De store favoritter er Frankrig, Malta og Schweiz. Frankrig er repræsenteret ved Barbara Pavi, Malta ved Destiny og Schweiz ved Gjon’s Tears. Se samtlige odds på vinderen af Eurovision nedenfor.

Odds på hvem der vinder Eurovision

Indlæser odds…

OBS: Disse Eurovision odds kommer fra bookmakeren Bet365

 

Danmarks chancer ved Eurovision

Det er naturligvis tidligt for alvor at spå, om de danske muligheder ved Eurovision. Fyr & Flamme hører til i et bredt midterfelt af nationer, som sigter efter en plads i finalen og en god slutplacering.

Første delmål for den danske duo er altså finalen, som Danmark da også har for vane at nå. Det er blot glippet fem gange i Danmarks Eurovision-historie, så det forventer de danske seere også.

 

Odds på om Danmark når finalen

Danmark når finalen 2,40
Danmark når ikke finalen 1,50

Bookmakerne er dog knap så sikre. Hos Danske Spil får man odds 2,40, hvis det lykkes Fyr & Flamme at kvalificere sig til finalen. Samtidig er der odds 1,50 på, at de ikke klarer den. Danmark har som nævnt formået et kvalificere sig tre gange på stribe, så chancen er der bestemt.

Som den største bookmaker har Danske Spil naturligvis også en stribe andre Eurovision odds på Danmark. Her handler det om Danmarks placering i finalen. Man kan eksempelvis spille på, at Danmark slutter i top ti. Derudover finder man også spil på mere specifikke positioner som eksempelvis indenfor 11-15. pladsen.

 

Odds på dansk sejr ved Eurovision her
*Find spillet her; Underholdning -> International -> Eurovision

 

Sådan placerer du odds på Europæisk Melodi Grand Prix

For at finde odds på Eurovision skal man have en spilkonto på internettet. Man kan placere et odds på Europæisk Melodi Grand Prix hos stort set alle bookmakere på det danske marked, men visse er bedre end andre. De bedste odds på Eurovision finder du hos Danske Spil.

Her er man garanteret tårnhøje odds på Eurovision og en masse spilmuligheder på samtlige deltagere. Der er virkelig noget til enhver smag, når man skal finde odds på Europæisk Melodi Grand Prix. Hos Danske Spil kan man, udover sport naturligvis, også oddse på store begivenheheder som Oscars-uddelingen eller Vild med dans.

De fleste har formentlig prøvet at spille i supermarkederne, men det er nemmere at oddse online. Her kan man oddse hjemmefra, og man behøver altså ikke gå ud af døren for at spille. Man kan også spille direkte fra ens telefon eller tablet, hvilket er et stort plus.

Den største fordel ved at oddse online hos Danske Spil er dog, at man her kan få en stor odds bonus. Når man opretter en konto gennem et af de grønne links på denne side, er man berettiget til et velkomstbonus på 500 kroner. Denne odds bonus får man ved at indsætte 500 kroner, hvorefter man altså får yderligere en plovmand oveni. Man kan naturligvis også indsætte et mindre beløb, men i så fald får man ikke nogen odds bonus.

 

Opret konto hos Danske Spil her
*Find spillet her; Underholdning -> International -> Eurovision

 

Gode råd til odds på Eurovision

Selvom tanken bag Europæisk Grand Prix er, at det er en rendyrket sangkonkurrence, der skal forene os, er virkeligheden en lidt anden. De europæiske seere stemmer nemlig ikke udelukkende med ørerne. Faktisk stemmer de ofte med både hjerner og hjertet. Man ser ofte lande stemme taktisk for at forværre deres værste konkurrenters muligheder. I stedet for at stemme på den bedste sang stemmer folk på en af de dårligere, der ikke kæmper med om sejren.

Andre steder ser man folk stemme med hjertet på nabolandene. For eksempel ser man ofte de nordiske lande give hinanden masser af kærlighed og point. Det samme gør sig gældende i Østeuropa, hvor for eksempel Polen og Ukraine samt Serbien og Rusland har det med at støtte hinanden. Det er bestemt værd at have i baghovedet, hvordan de forskellige lande tænkes at stemme.

Samtidig er det naturligvis værd at bemærke, at Eurovision-deltagerne bestemt ikke er ens. Hvad der anses som godt i Danmark kan blive opfattet markant anderledes på Malta eller i Aserbajdsjan. Man skal altså forsøge at finde frem til en sang og en optræden, som kan betragtes som fremragende universelt.

 

Læs de seneste nyheder om Europæisk Melodi Grand Prix odds

 

Gå til vores optakt til Eurovision finalen her

 

Sådan er Eurovision-reglerne

De nuværende Eurovision-regler blev indført i 2016. Her afgiver en udvalgt jury samt TV-seerne i hvert land stemmer på deres ti foretrukne sange. Pointene uddeles således:

  1. plads: 12 point
  2. plads: 10 point
  3. plads: 8 point
  4. plads: 7 point
  5. plads: 6 point
  6. plads: 5 point
  7. plads: 4 point
  8. plads: 3 point
  9. plads: 2 point
  10. plads: 1 point

De ti sange med flest stemmer fra hver semifinale går videre til finalen. Her slutter de sig til Frankrig, Tyskland, Italien, Israel, Spanien og Storbritannien, der allerede er kvalificeret. I finalen foregår pointuddelingen efter samme system.

Det er værd at bemærke, at et land naturligvis ikke kan give stemmer til sig selv.

Melodi Grand Prix vinder Anja Nissen

Vinder af Melodi Grand Prix 2017 Anja Nissen under Eurovision i Kiev. Af LightField Studios/Shutterstock

 

Alle deltagerne ved Eurovision

På grund af det store antal af deltagere ved Eurovision afholdes der som altid to semifinaler før det store finaleshow. Den første semifinale er tirsdag den 18. maj og nummer to torsdag den 20. maj, hvorefter Eurovision-finalen er lørdag den 22. maj. I begge disse semifinaler kan man selvfølgelig også finde odds på Europæisk Melodi Grand Prix.

Her finder du den komplette liste over, hvilke lande der skal dyste i de to semifinaler. Du finder også listen med de sange, som allerede er kvalificerede til finalen.

 

Semifinale 1

Land Kunstner Sang Sprog
Litauen The Roop Discoteque Engelsk
Slovenien Ana Soklic Amen Engelsk
Rusland Manizha Russian Woman Russisk/Engelsk
Sweden Tusse Voices Engelsk
Australien Montaigne Technicolour Ungarsk
Nordmakedonien Vasil Here I Stand Engelsk
Irland Lesley Roy Maps Engelsk
Cypern Elena Tsagrinou El Diablo Engelsk
Norge Tix Fallen Angel Engelsk
Kroatien Albina Tick-Tock Kroatisk/Engelsk
Belgien Hooverphonic The Wrong Place Engelsk
Israel Eden Alene Set Me Free Engelsk
Rumænien Roxen Amnesia Engelsk
Aserbajdsjan Efendi Mata Hari Engelsk
Ukraine Go_A Shum Ukrainsk
Malta Destiny Je me casse Engelsk

 

Semifinale 2

Land Kunstner Sang Sprog
San Marino Senhit Adrenalina Engelsk
Estland Uku Suviste The Lucky One Engelsk
Tjekkiet Benny Cristo Omega Engelsk
Grækenland Stefania Last Dance Engelsk
Østrig Vincent Bueno Amen Engelsk
Polen Rafal The Ride Engelsk
Moldova Natalia Gordienko Sugar Engelsk
Island Daði og Gagnamagnið 10 Years Engelsk
Serbia Hurricane Loco Loco Serbisk
Georgien Tornike Kipiani You Engelsk
Albanien Anxhela Karma Albansk
Portugal The Black Mamba Love Is on My Side Engelsk
Bulgarien Victoria Growing Up Is Getting Old Engelsk
Finland Blind Channel Dark Side Engelsk
Letland Samanta Tina The Moon Is Rising Engelsk
Schweiz Gjon’s Tears Tour l’Univers Fransk
Danmark Fyr & Flamme Øve os på hinanden Dansk

 

Allerede kvalificeret til finalen

Frankrig Barbara Pavi Violà Fransk
Tyskland Jendrik I Don’t Feel Hate Engelsk
Italien Måneskin Zitti e buoni Italiensk
Spanien Blas Cantó Voy a quedarme Spanish
Storbritannien James Newman Embers Engelsk
Holland Jeangu Macrooy Birth of a New Age Engelsk/Sranan tongo

 

Eurovisions historie

Eurovision blev første gang afholdt den 24. maj 1956. Syv nationer deltog ved konkurrencen, der dog siden hen er vokset markant. Dette skyldes især afslutningen på den kolde krig, hvilket medførte, at en lang række nye østeuropæiske lande fandt vej ind i det gode selskab. På det sidste er konkurrencen endda begyndt at udvide udenfor Europas grænser. I 1973 fik Israel debut, og i 1980 var Marokko endda med i en enkelt udgave. I 2015 blev Australien så inviteret med til Eurovision, og landet er nu blevet fast inventar ved konkurrencen.

Siden den første udgave er der blevet ændret meget lidt ved Eurovision-konceptet. Grundstammen er stadig den samme, og det er således stadig nu som dengang TV-seerne, der bestemmer vinderen. Den mest markante ændring i forhold til den første udgave er, at det nu er tilladt at synge på engelsk. Dette blev først permanent tilladt i 1999, omend det var tilladt i kortere perioder før det, for eksempel i 1974, hvor ABBA vandt med Waterloo. Indtil 1999 deltog alle landene med sange på deres nationalsprog.

 

Danmarks deltagere og præstationer ved Eurovision

De danske sange

År Kunstner Sang Placering
1957 Birthe Wilke & Gustav Winckler Skibet skal sejle i nat 3
1958 Raquel Rastenni Jeg rev et blad ud af min dagbog 8
1959 Birthe Wilke Uh jeg ville ønske jeg var dig 5
160 Katy Bødtger Det var en yndig tid 10
1961 Dario Campeotto Angelique 5
1962 Ellen Winther Vuggevise 10
1963 Grethe & Jørgen Ingmann Dansevise 1
1964 Bjørn Tidmand Sangen om dig 9
1965 Birgit Brüel For din skyld 7
1966 Ulla Pia Stop – mens legen er go 14
1978 Mabel Boom Boom 16
1979 Tommy Seebach Disco Tango 6
1980 Bamses Venner Tænker altid på dig 14
1981 Tommy Seebach & Debbie Cameron Krøller eller ej 11
1982 Brixx Video, video 17
1983 Gry Johansen Kloden drejer 17
1984 Hot Eyes Det’ lige det 4
1985 Hot Eyes Sku’ du spørg’ fra no’en? 11
1986 Trax Du er fuld af løgn 6
1987 Anne-Cathrine Herdorf & Drengene En lille melodi 5
1988 Kirsten & Søren Ka’ du se hva’ jeg sa’ 3
1989 Birthe Kjær Vi maler byen rød 3
1990 Lonnie Devantier Hallo hallo 8
1991 Anders Frandsen Lige der hvor hjertet slår 19
1992 Lotte Nilsson & Kenny Lübcke Alt det som ingen ser 12
1993 Tommy Seebach Band Under stjernerne på himlen 22
1995 Aud Wilken Fra Mols til Skagen 5
1996 Dorthe Andersen og Martin Loft Kun med dig Ikke i finalen
1997 Kølig Kaj Stemmen i mit liv 16
1999 Michael Tesch & Trine Jepsen This Time I Mean It 8
2021 Fyr & Flamme Øve os på hinanden

 

De engelske sange

2000 Brødrene Olsen Fly on the Wings of Love 1
2001 Rollo & King Never Ever Let You Go 2
2002 Malene Telle Me Who You Are 24
2004 Tomas Thordarson Shame on You Ikke i finalen
2005 Jakob Sveistrup Talking to You 9
2006 Sidsel Ben Semmane Twist of Love 18
2007 DQ Drama Queen Ikke i finalen
2008 Simon Mathew All Night Long 15
2009 Brinck Believe Believe Again 13
2010 Chanée & N’evergreen In a Moment Like This 4
2011 A Friend in London New Tomorrow 5
2012 Soluna Samay Should’ve Known Better 23
2013 Emmelie de Forest Only Teardrops 1
2014 Basim Cliche Love Song 9
2015 Anti Social Media The Way You Are Ikke i finalen
2016 Lighthouse X Soldiers of Love Ikke i finalen
2017 Anja Nissen Where I Am 20
2018 Rasmussen Higher Ground 9
2019 Leonora Love Is Forever 12
2020 Ben & Tan Yes Aflyst

 

Odds på Eurovision hos Danske Spil
*Find spillet her; Underholdning -> International -> Eurovision

 

Danske Spils logo og slogan på grøn baggrund