Tirsdag den 14. maj starter den 64. udgave af Eurovision, også kendt som det Europæiske Melodi Grand Prix, i Israels hovedstad, Tel Aviv. Det er uden tvivl den største sangkonkurrence i verden, og fans over hele kloden har set frem til den siden afslutningen på sidste års show i Portugal. Israelerne har brugt et helt år på at forberede sig siden sejren i fjor, og derfor kan man med rette forvente et fremragende show.

Danmark er endnu en gang med i det fine selskab. I år er den danske deltager Leonora, der stiller op med sangen ‘Love Is Forever’. Hun vandt Dansk Melodi Grand Prix i overbevisende stil, og derfor skal hun nu forsvare de danske faner ved Europæisk Melodi Grand Prix. Her forventes Leonora at gøre det godt, men dog uden at komme helt til tops. Danske Spil giver i skrivende stund således odds 60 på, at Leonora vinder Eurovision.

 

Odds på Eurovision hos Danske Spil
*Find spillet her; Underholdning -> International -> Eurovision

 

Odds på vinderen af Eurovision

Som en af de første bookmakere på det danske marked er Danske Spil ude med på odds på hvem der vinder Eurovision. Alle sangene er nu blevet offentliggjort, og Holland samt Rusland er blevet udnævnt som de to helt store forhåndsfavoritter. Hollænderne har valgt Duncan Larence, mens russerne sender Sergey Lazarev afsted til Israel for at repræsentere dem. Herefter finder vi Schweiz, som har peget på Luca Hänni. Se samtlige odds på vinderen af Eurovision nedenfor.

Odds på hvem der vinder Eurovision

Indlæser odds…

OBS: Disse Eurovision odds kommer fra bookmakeren Danske Spil

 

Danmarks chancer ved Eurovision

Det er endnu for tidligt at spå om de danske chancer ved Eurovision, men der kan dog ikke være tvivl om, at Leonoras muligheder ved Eurovision er okay. Den 20-årige dansker bør som minimum gå til finalen. Alt andet vil uden tvivl være en fiasko. Dette kan man som bekendt også se hos Danske Spil, hvor der er odds 1,55 på, at Leonora klarer sig i gennem semifinalen ved Europæisk Melodi Grand Prix.

Odds på Leonora går videre

Indlæser odds…

OBS: Disse Eurovision odds kommer fra bookmakeren Danske Spil

I finalen kan alt som bekendt ske. Derfor må man heller ikke afskrive Leonora. Hun ser dog ud til at kunne få det svært, og det er bestemt ikke sikkert, at hun er hele Europas kop te. Hun synger både på dansk, fransk, tysk og engelsk, mens sangen måske også er en smule langsom i sin opbygning.

Dette kan dog også være en fordel for hende. Leonora skiller sig nemlig ud fra mængden, og man har før set uortodokse typer som Lordi og Conchita Wurst løbe med sejren. Leonora er naturligvis overhovedet ikke i samme boldgade som førnævnte, men det kan være et plus.

Det kan derfor anbefales at placere et odds på Eurovision hos Danske Spil, hvor der er odds 50 på, at Leonora vinder.

 

Odds på dansk sejr ved Eurovision her
*Find spillet her; Underholdning -> International -> Eurovision

 

Sådan placerer du odds på Europæisk Melodi Grand Prix

For at finde odds på Eurovision skal man have en spilkonto på internettet. Man kan placere et odds på Europæisk Melodi Grand Prix hos stort set alle bookmakere på det danske marked, men visse er bedre end andre. De bedste odds på Eurovision finder du hos Danske Spil.

Her er man garanteret tårnhøje odds på Eurovision og en masse spilmuligheder på samtlige deltagere. Der er virkelig noget til enhver smag, når man skal finde odds på Europæisk Melodi Grand Prix. Hos Danske Spil kan man, udover sport naturligvis, også oddse på store begivenheheder som Oscars-uddelingen eller Vild med dans.

De fleste har formentlig prøvet at spille i supermarkederne, men det er nemmere at oddse online. Her kan man oddse hjemmefra, og man behøver altså ikke gå ud af døren for at spille. Man kan også spille direkte fra ens telefon eller tablet, hvilket er et stort plus.

Den største fordel ved at oddse online hos Danske Spil er dog, at man her kan få en stor odds bonus. Når man opretter en konto gennem et af de grønne links på denne side, er man berettiget til et velkomstbonus på 500 kroner. Denne odds bonus får man ved at indsætte 500 kroner, hvorefter man altså får yderligere en plovmand oveni. Man kan naturligvis også indsætte et mindre beløb, men i så fald får man ikke nogen odds bonus.

 

Opret konto hos Danske Spil her
*Find spillet her; Underholdning -> International -> Eurovision

 

Gode råd til odds på Eurovision

Selvom tanken bag Europæisk Grand Prix er, at det er en rendyrket sangkonkurrence, der skal forene os, er virkeligheden en lidt anden. De europæiske seere stemmer nemlig ikke udelukkende med ørerne. Faktisk stemmer de ofte med både hjerner og hjertet. Man ser ofte lande stemme taktisk for at forværre deres værste konkurrenters muligheder. I stedet for at stemme på den bedste sang stemmer folk på en af de dårligere, der ikke kæmper med om sejren.

Andre steder ser man folk stemme med hjertet på nabolandene. For eksempel ser man ofte de nordiske lande give hinanden masser af kærlighed og point. Det samme gør sig gældende i Østeuropa, hvor for eksempel Polen og Ukraine samt Serbien og Rusland har det med at støtte hinanden. Det er bestemt værd at have i baghovedet, hvordan de forskellige lande tænkes at stemme.

Samtidig er det naturligvis værd at bemærke, at Eurovision-deltagerne bestemt ikke er ens. Hvad der anses som godt i Danmark kan blive opfattet markant anderledes på Malta eller i Aserbajdsjan. Man skal altså forsøge at finde frem til en sang og en optræden, som kan betragtes som fremragende universelt.

 

Læs de seneste nyheder om Europæisk Melodi Grand Prix odds

 

Gå til vores optakt til Eurovision finalen her

 

Sådan er Eurovision-reglerne

De nuværende Eurovision-regler blev indført i 2016. Her afgiver en udvalgt jury samt TV-seerne i hvert land stemmer på deres ti foretrukne sange. Pointene uddeles således:

  1. plads: 12 point
  2. plads: 10 point
  3. plads: 8 point
  4. plads: 7 point
  5. plads: 6 point
  6. plads: 5 point
  7. plads: 4 point
  8. plads: 3 point
  9. plads: 2 point
  10. plads: 1 point

De ti sange med flest stemmer fra hver semifinale går videre til finalen. Her slutter de sig til Frankrig, Tyskland, Italien, Israel, Spanien og Storbritannien, der allerede er kvalificeret. I finalen foregår pointuddelingen efter samme system.

Det er værd at bemærke, at et land naturligvis ikke kan give stemmer til sig selv.

Melodi Grand Prix vinder Anja Nissen

Vinder af Melodi Grand Prix 2017 Anja Nissen under Eurovision i Kiev. Af LightField Studios/Shutterstock

 

Alle deltagerne ved Eurovision

På grund af det store antal af deltagere ved Eurovision afholdes der som altid to semifinaler før det store finale show. Den første semifinale er tirsdag den 12. maj og nummer to torsdag den 14. maj, hvorefter Eurovision-finalen er lørdag den 16. maj. I begge disse semfinaler kan man selvfølgelig også finde odds på Europæisk Melodi Grand Prix.

Det er endnu ikke alle deltagerne og sangerne, der er fundet. Vi opdaterer løbende nedenstående tabel i takt med, at deltagerne bliver fundet. I de tilfælde, hvor en sang eller kunstner ikke er fundet, har vi skrevet datoen for offentliggørelsen i stedet.

 

Semifinale 1

Land Kunstner Sang Sprog
Hviderusland ZENA Like It Engelsk
Cypern Tamta Replay Engelsk
Tjekkiet Lake Malawi Friend of a Friend Engelsk
Finland Darude Look Away Engelsk
Ungarn Joci Pápai Az én apám Ungarsk
Montenegro D-Moll Heaven Engelsk
Polen Tulia Fire of Love Polsk/engelsk
Serbien Nevena Božović Kruna Serbisk
Slovenien Zala Kralj Sebi Slovensk
Australien Kate Miller-Heidke Zero Gravity Engelsk
Belgien Eliot Wake Up Engelsk
Estland Victor Crone Storm Engelsk
Georgien Oto Nemsadze Sul tsin iare Georgisk
Grækenland Katerine Duska Better Love Engelsk
Island Hatari Hatrið mun sigra Islandsk
Portugal Conan Osiris Telemóveis Portugisisk
San Marino Serhat Say Na Na Na Engelsk

 

Semifinale 2

Land Kunstner Sang Sprog
Armenien Srbuk Walking Out Engelsk
Østrig Paenda Limits Engelsk
Danmark Leonora Love Is Forever Engelsk/fransk
Irland Sarah McTernan 22 Engelsk
Letland Carousel That Night Engelsk
Moldova Anna Odobescu Stay Engelsk
Rumænien Ester Peony On a Sunday Engelsk
Sverige John Lundvik Too Late for Love Engelsk
Schweiz Luca Hänni She Got Me Engelsk
Albanien Jonida Maliqi Ktheju tokës Albansk
Aserbajdsjan Chingiz Truth Engelsk
Kroatien Roko The Dream Engelsk/kroatisk
Litauen Jurijus Run with the Lions Engelsk
Malta Michela Chameleon Engelsk
Holland Duncan Laurence Arcade Engelsk
Nordmakedonien Tamara Todevska Proud Engelsk
Norge KEiiNO Spirit in the Sky Engelsk
Rusland Sergey Lazarev Scream Engelsk

 

Allerede kvalificeret til finalen

Frankrig Bilal Hassani Roi Engelsk/fransk
Tyskland S!sters Sister Engelsk
Israel Kobi Marimi Home Engelsk
Italien Mahmood Soldi Italiensk
Spanien Miki La venda Spansk
Storbritannien Michael Rice Bigger than Us Engelsk

 

Eurovisions historie

Eurovision blev første gang afholdt den 24. maj 1956. Syv nationer deltog ved konkurrencen, der dog siden hen er vokset markant. Dette skyldes især afslutningen på den kolde krig, hvilket medførte, at en lang række nye østeuropæiske lande fandt vej ind i det gode selskab. På det sidste er konkurrencen endda begyndt at udvide udenfor Europas grænser. I 1973 fik Israel debut, og i 1980 var Marokko endda med i en enkelt udgave. I 2015 blev Australien så inviteret med til Eurovision, og landet er nu blevet fast inventar ved konkurrencen.

Siden den første udgave er der blevet ændret meget lidt ved Eurovision-konceptet. Grundstammen er stadig den samme, og det er således stadig nu som dengang TV-seerne, der bestemmer vinderen. Den mest markante ændring i forhold til den første udgave er, at det nu er tilladt at synge på engelsk. Dette blev først permanent tilladt i 1999, omend det var tilladt i kortere perioder før det, for eksempel i 1974, hvor ABBA vandt med Waterloo. Indtil 1999 deltog alle landene med sange på deres nationalsprog.

 

Danmarks deltagere og præstationer ved Eurovision

De danske sange

År Kunstner Sang Placering
1957 Birthe Wilke & Gustav Winckler Skibet skal sejle i nat 3
1958 Raquel Rastenni Jeg rev et blad ud af min dagbog 8
1959 Birthe Wilke Uh jeg ville ønske jeg var dig 5
160 Katy Bødtger Det var en yndig tid 10
1961 Dario Campeotto Angelique 5
1962 Ellen Winther Vuggevise 10
1963 Grethe & Jørgen Ingmann Dansevise 1
1964 Bjørn Tidmand Sangen om dig 9
1965 Birgit Brüel For din skyld 7
1966 Ulla Pia Stop – mens legen er go 14
1978 Mabel Boom Boom 16
1979 Tommy Seebach Disco Tango 6
1980 Bamses Venner Tænker altid på dig 14
1981 Tommy Seebach & Debbie Cameron Krøller eller ej 11
1982 Brixx Video, video 17
1983 Gry Johansen Kloden drejer 17
1984 Hot Eyes Det’ lige det 4
1985 Hot Eyes Sku’ du spørg’ fra no’en? 11
1986 Trax Du er fuld af løgn 6
1987 Anne-Cathrine Herdorf & Drengene En lille melodi 5
1988 Kirsten & Søren Ka’ du se hva’ jeg sa’ 3
1989 Birthe Kjær Vi maler byen rød 3
1990 Lonnie Devantier Hallo hallo 8
1991 Anders Frandsen Lige der hvor hjertet slår 19
1992 Lotte Nilsson & Kenny Lübcke Alt det som ingen ser 12
1993 Tommy Seebach Band Under stjernerne på himlen 22
1995 Aud Wilken Fra Mols til Skagen 5
1996 Dorthe Andersen og Martin Loft Kun med dig Ikke i finalen
1997 Kølig Kaj Stemmen i mit liv 16
1999 Michael Tesch & Trine Jepsen This Time I Mean It 8

 

De engelske sange

2000 Brødrene Olsen Fly on the Wings of Love 1
2001 Rollo & King Never Ever Let You Go 2
2002 Malene Telle Me Who You Are 24
2004 Tomas Thordarson Shame on You Ikke i finalen
2005 Jakob Sveistrup Talking to You 9
2006 Sidsel Ben Semmane Twist of Love 18
2007 DQ Drama Queen Ikke i finalen
2008 Simon Mathew All Night Long 15
2009 Brinck Believe Believe Again 13
2010 Chanée & N’evergreen In a Moment Like This 4
2011 A Friend in London New Tomorrow 5
2012 Soluna Samay Should’ve Known Better 23
2013 Emmelie de Forest Only Teardrops 1
2014 Basim Cliche Love Song 9
2015 Anti Social Media The Way You Are Ikke i finalen
2016 Lighthouse X Soldiers of Love Ikke i finalen
2017 Anja Nissen Where I Am 20
2018 Rasmussen Higher Ground 9

 

Odds på Eurovision hos Danske Spil
*Find spillet her; Underholdning -> International -> Eurovision

 

Danske Spils logo og slogan på grøn baggrund