Formel 1 bliver af mange regnet som det absolut største indenfor motorsport. Det er simpelthen her der er den største interesse, og det er samtidig her, man finder de største penge. Derfor er det ingen tilfældighed, at alle verdens bedste racerkører drømmer om at køre Formel 1, præcis ligesom danske Kevin Magnussen. Det er dog en ære forbeholdt de få, og derfor er det ufattelig svært at få et sæde i Formel 1-feltet. Det kræver ikke blot talent, men også enorme ressourcer, hvilket er forundt de færreste.

På grund af den enorme interesse i den actionfyldte sport, er det også yderst populært at oddse på sporten. Flere og flere danskere oddser på Kevin Magnussen og feltets andre stjerner, og det kan man sagtens forstå. Der er nemlig gode odds, og dermed store penge, at hente, hvis man kan forudsige udfaldet af de forskellige løb. Et af de bedste steder at oddse på Formel 1 er hos bookmakeren 888sport, der altid disker op med høje odds og masser af specials på de forskellige grand prix.

 

Odds på Formel 1 hos 888sport

 

Læs de seneste oddsnyheder om Formel 1:

 

Gode råd til odds på Formel

Selv hvis man har en rigtig god idé om, hvilke kørere og biler, der er langsomme, og hvilke, der er hurtige, så er der stadig et par ting, man skal overveje inden, man placerer sine spil.

 

Pole position er overvurderet

For det første er det vigtigt ikke at spille blindt på de største navne. Formel 1-feltet er utrolig tæt, og man kan hurtigt tabe mange penge, hvis man altid spiller på enten Sebastian Vettel eller Lewis Hamilton. Man skal i stedet analysere deres seneste løb samt, hvordan banen passer til deres kørestil.

Derudover er det en god idé ikke at have alt for stor tiltro til køreren i pole position. Mange fortolker automatisk kvalifikationens hurtigste som vinderen af løbet, men dette er ikke tilfældet. Faktisk vinder køreren i pole position under halvdelen af alle Formel 1 grand prix. Alligevel bliver oddsene skudt helt i bund på køreren i pole position før løbet starter. Dette skyldes blandt andet, at mange amatører spiller blindt på favoritten.

Dette gælder det om at udnytte. En fingerregel er derfor, at man skal finde værdien blandt kørerne, der starter lige bag pole position. Dette gælder især, hvis køreren i pole position er en af de store chancer. Statistisk set bør de give omkring odds 2,00 på at vinde, men virkeligheden er ofte en hel anden.

I mange sportsgrene går et hold eller en spiller ofte fra en sejr til en anden. Dette er sjældent tilfældet i Formel 1. Det er derfor ikke ofte, at det kan betale sig at spille på, at den samme kører får pole position to gange i træk. Faktisk sker det kun omkring 30 procent af gangene, at en kører starter i pole position i to grand prix i træk. Med denne statistik in mente bør man altså skrive sig bag øret, at oddset altid bør være højere end 3,50, hvis man oddser på, at en kører vinder pole position for andet løb i træk.

 

Kend banen

I forlængelse af det forrige råd bør man altid undersøge en banes forhold og historik før, man oddser på et løb. Det er nemlig ikke på alle baner, at man bør spille imod køreren i pole position. På nogle baner har han nemlig markant større chancer for at holde hjem end på andre.

Ved Italiens Grand Prix vinder køreren i pole position over 80 procent af tilfældene. I disse skal oddsene på kørerne bagved altså være højere end på andre baner for, at der er værdi. I Canadas Grand Prix er det stik modsat. Her vinder køreren i pole position blot i en tredjedel af tilfældene, hvorfor man her bør spille mere aggressivt på outsiderne.

Generelt kan man sige, at jo mere teknisk banen er, jo større en fordel er det at starte i pole position. På de tekniske baner, som den ved Monacos Grand Prix, er det nemlig svært at overhale og komme fremad i feltet. På den anden side er det nemmere at komme fremad på hurtigere ruter som den i Canada, hvor teknikken og startplaceringen spiller en mindre rolle.

Det er altså altafgørende, at man kender de forskellige baners karakteristikker, hvis man vil lave overskud på Formel 1. Løbene er nemlig meget forskellige, og man kan nemt brænde nallerne, hvis man begynder at forveksle odds på Formel 1 med for eksempel tennis eller fodbold.

 

Konservatisme betaler sig i starten af sæsonen

Det er ikke kun Formel 1s baner, der er forskellige, det er sæsonerne også. Det er en utrolig dynamisk sport, hvor mange ting kan ændre sig på ingen tid. Dette gælder for eksempel, hvis et enkelt hold laver teknologiske landvindinger eller, hvis et andet hold har tekniske problemer. Samtidig ser man ofte regelændringer, der kan skifte momentum fra en kører til en anden.

Med de mange variabler in mente er det en god idé at være en smule konservativ i starten af sæsonen. I stedet for at fokusere på at tjene mange penge, bør man i stedet gå efter at læse de forskellige kørere og hold. For at blive succesfuld indenfor Formel 1-odds skal man have en stor viden om sporten, og den får man ofte i starten af sæsonen. Det er her, man kan analysere, hvordan de forskellige biler kører og, hvordan de teknologiske ændringer og nye regler påvirker løbene.

Samtidig er det værd at bemærke, at mange af de store kørere ofte starter en lille smule langsomt ud i starten, hvor de lige skal finde deres ben.

Når man har fået dannet sig et overblik i løbet af de første par løb, kan man begynde at oddse for større beløber. På dette tidspunkt er der nemlig færre ukendte variabler, hvilket selvfølgelig er en stor fordel.

I starten af sæsonen kan det ofte være en fordel at oddse på nogle af feltets mere ukendte ryttere. Det er ofte her, man ser de store gennembrud. For eksempel blev Kevin Magnussen nummer to i sit allerførste løb.

 

Gode råd til live betting på Formel 1

Når man live oddser på Formel 1, handler alt selvfølgelig også om viden. Jo mere viden man har om løbet, kørerne, banen, vejret og så videre, jo større chancer har man for at blive succesfuld med sine spil. Dette tillader nemlig en løbende at analysere løbets begivenheder, og udnytte sin viden. Her handler det hele om forberedelse. Så snart løbet først er startet, er det for sent at læse op på de forskellige parametre. Man skal altså foretage sit hjemmearbejde, og så supplere med indtrykkene fra løbet. Opstår der for eksempel et uheld, kan man udnytte sin viden til at analysere sig frem til, hvilke kørere, der drager fordel af det og hvilke, der tager skade.

Da Formel 1 er en sport, hvor tingene går ufattelig hurtigt, skal man naturligvis også være hurtig til at live bette. Skal man først til at tænde sin computer og logge ind hos sin bookmaker, er chancen formentlig forspildt. På dette tidspunkt vil markedet allerede have justeret sig til den nye virkelighed. Man skal altså sidde klar hele tiden, så man kan placere sine spil i løbet af få øjeblikke efter, man har fundet sit spil.

 

Sådan er Formel 1-sæsonen bygget op

Formel 1-sæsonen følger kalenderåret. Undervejs bliver kørerne og deres biler transporteret rundt i hele verden for at køre løb. I 2018-sæsonen er der 21 løb på menuen, og der er derfor altid et løb at se frem til.

Formel 1 løbskalender for 2018

Nummer Grand Prix Dato
1 Australiens Grand Prix 25. marts
2 Bahrains Grand Prix 8. april
3 Kinas Grand Prix 15. april
4 Aserbajdsjans Grand Prix 29. april
5 Spaniens Grand Prix 13. maj
6 Monacos Grand Prix 27. maj
7 Canadas Grand Prix 10. juni
8 Frankrigs Grand Prix 24. juni
9 Østrigs Grand Prix 1. juli
10 Storbritanniens Grand Prix 8. juli
11 Tysklands Grand Prix 22. juli
12 Ungarns Grand Prix 29. juli
13 Belgiens Grand Prix 26. august
14 Italiens Grand Prix 2. september
15 Singapores Grand Prix 16. september
16 Ruslands Grand Prix 30. september
17 Japans Grand Prix 7. oktober
18 USA’s Grand Prix 21. oktober
19 Mexicos Grand Prix 28. oktober
20 Brasiliens Grand Prix 11. november
21 Abu Dhabis Grand Prix 25. november

 

Med Kevin Magnussens indtog i Formel 1-feltet er interessen for sporten eksploderet i Danmark. I øjeblikket bliver der arbejdet hårdt på at få Formel 1 til Danmark, og det er bestemt ikke urealistisk. Faktisk har man allerede fundet en rute i København, og den danske regering støtter også projektet. Målet er at få Formel 1 til hovedstaden fra 2020, og i starten af 2018 besøgte Formel 1-direktøren Chase Carey faktisk København. Han var efter sigende yderst begejstret for, så måske vi snart kan se Hamilton, Vettel og Kevin Magnussen drøne rundt i Københavns gader.

 

Spil på Formel 1