Formel 1 bliver af mange regnet som det absolut største indenfor motorsport. Det er simpelthen her der er den største interesse, og det er samtidig her, man finder de største penge. Derfor er det også den mest populære motorsport at spille på, og hos de danske bookmakers finder du forud for hvert løb et hav af Formel 1 odds. De bedste odds på Formel 1 findes hos bet365. Før hvert løb sætter bet365 et hav af bettingmuligheder op og endda tilbyder live betting. Dermed kan du også oddse på vinderen imens, at løbet er i gang.

 

Odds på Formel 1 hos bet365

 

Gode råd til odds på Formel

Selv hvis man har en rigtig god idé om, hvilke kørere og biler, der er langsomme, og hvilke, der er hurtige, så er der stadig et par ting, man skal overveje inden, man placerer sine Formel 1 odds. I denne artikel gennemgår vi en række gode råd, der forhåbentlig hjælper dig med at vinde endnu mere, når du oddser på Formel 1.

 

Pole position er overvurderet

For det første er det vigtigt ikke at sætte sine Formel 1 odds på de største navne. Formel 1-feltet er utrolig tæt, og man kan hurtigt tabe mange penge, hvis man altid spiller på stjernerne. Man skal i stedet analysere deres seneste løb samt, hvordan banen passer til deres kørestil. Først når man har denne viden, skal man begynde at se nærmere på de danske bookmakers Formel 1 odds.

Hvis man skal oddse på vinderen af et løb, er det en god idé ikke at have alt for stor tiltro til køreren i pole position. Mange fortolker automatisk kvalifikationens hurtigste som vinderen af løbet, men dette er ikke tilfældet. Faktisk vinder køreren i pole position under halvdelen af alle Formel 1 grand prix. Alligevel bliver bookmakernes Formel 1 odds skudt helt i bund på køreren i pole position før løbet starter. Dette skyldes blandt andet, at mange amatører spiller blindt på favoritten, da de altså overvurderer vinderchancerne. Her kan du som erfaren spiller hente nemme gevinster blot ved at være klogere end markedet.

 

Udnyt amatørernes dumme spil

Det gælder generelt om at udnytte amatørernes spil, når du sætter dine odds på Formel 1. En fingerregel er derfor, at man skal finde værdien blandt kørerne, der starter lige bag pole position. Dette gælder især, hvis køreren i pole position er en af de store navne. Statistisk set bør de give omkring odds 2,00 på at vinde, men virkeligheden er ofte en hel anden.

I mange sportsgrene går et hold eller en spiller ofte fra en sejr til en anden. Dette er sjældent tilfældet i Formel 1. Det er derfor ikke ofte, at det kan betale sig at sætte sine Formel 1 odds på, at den samme kører får pole position to gange i træk. Faktisk sker det kun omkring 30 procent af gangene, at en kører starter i pole position i to grand prix i træk. Med denne statistik in mente bør man altså skrive sig bag øret, at oddset altid bør være højere end 3,50, hvis man finder et odds på Formel 1 på, at en kører vinder pole position for andet løb i træk.

 

Kend banen

I forlængelse af det forrige råd bør man altid undersøge en banes forhold og historik før, sætter sine Formel 1 odds. Det er nemlig ikke på alle baner, at man bør spille imod køreren i pole position. På nogle baner har han nemlig markant større chancer for at holde hjem end på andre.

Ved Italiens Grand Prix vinder køreren i pole position over 80 procent af tilfældene. I disse skal oddsene på kørerne bagved altså være højere end på andre baner for, at der er værdi. I Canadas Grand Prix er det stik modsat. Her vinder køreren i pole position blot i en tredjedel af tilfældene, hvorfor man her bør spille mere aggressivt på outsiderne i sine Formel 1 odds.

Generelt kan man sige, at jo mere teknisk banen er, jo større en fordel er det at starte i pole position. På de tekniske baner, som den ved Monacos Grand Prix, er det nemlig svært at overhale og komme fremad i feltet. På den anden side er det nemmere at komme fremad på hurtigere ruter som den i Canada, hvor teknikken og startplaceringen spiller en mindre rolle.

Det er altså altafgørende, at man kender de forskellige baners karakteristikker, hvis man vil vinde på sine odds på Formel 1. Løbene er nemlig meget forskellige, og man kan nemt brænde nallerne, hvis man begynder at forveksle Formel 1 odds med for eksempel tennis eller fodbold.

 

Konservatisme betaler sig i starten af sæsonen

Det er ikke kun Formel 1’s baner, der er forskellige, det er sæsonerne også. Det er en utrolig dynamisk sport, hvor mange ting kan ændre sig på ingen tid. Dette gælder for eksempel, hvis et enkelt hold laver teknologiske landvindinger eller, hvis et andet hold har tekniske problemer. Samtidig ser man ofte regelændringer, der kan skifte momentum fra en kører til en anden.

Med de mange variabler in mente er det en god idé at være en smule konservativ i starten af sæsonen. I stedet for at fokusere på at tjene mange penge, bør man i stedet gå efter at læse de forskellige kørere og hold. For at blive succesfuld indenfor Formel 1-odds skal man have en stor viden om sporten, og den får man ofte i starten af sæsonen. Det er her, man kan analysere, hvordan de forskellige biler kører og, hvordan de teknologiske ændringer og nye regler påvirker løbene.

Samtidig er det værd at bemærke, at mange af de store kørere ofte starter en lille smule langsomt ud. De skal som regel lige finde deres ben og mærke banen.

Når man har fået dannet sig et overblik i løbet af de første par løb, kan man begynde at oddse for større beløber. På dette tidspunkt er der nemlig færre ukendte variabler, hvilket selvfølgelig er en stor fordel.

I starten af sæsonen kan det ofte være en fordel at oddse på nogle af feltets mere ukendte ryttere. Det er ofte her, man ser de store gennembrud. For eksempel blev Kevin Magnussen nummer to i sit allerførste løb.

 

Gode råd til live betting på Formel 1

Når man live oddser på Formel 1, handler alt selvfølgelig også om viden. Jo mere viden man har om løbet, kørerne, banen, vejret og så videre, jo større chancer har man for at blive succesfuld med sine spil. Dette tillader nemlig en løbende at analysere løbets begivenheder, og udnytte sin viden. Her handler det hele om forberedelse. Så snart løbet først er startet, er det for sent at læse op på de forskellige parametre. Man skal altså foretage sit hjemmearbejde, og så supplere med indtrykkene fra løbet. Opstår der for eksempel et uheld, kan man udnytte sin viden til at analysere sig frem til, hvilke kørere, der drager fordel af det og hvilke, der tager skade.

Da Formel 1 er en sport, hvor tingene går ufattelig hurtigt, skal man naturligvis også være hurtig til at live bette. Skal man først til at tænde sin computer og logge ind hos sin bookmaker, er chancen formentlig forspildt. På dette tidspunkt vil markedet allerede have justeret sig til den nye virkelighed. Man skal altså sidde klar hele tiden. På den måde kan man placere sine spil i løbet af få øjeblikke efter, man har fundet sit spil.

 

Odds på Formel 1