Efter en rød dominans i godt et årti – og to EM-titler på stribe i 2008 og 2012 – har det været så som så med de spanske festligheder i de sidste mange slutrunder.

Spanierne nåede godt nok semifinalen ved forrige EM-slutrunde, men holdet er ikke spækket med profiler og verdensstjerner som tidligere, og tiki takaen virker død og begravet.

Nu kommer man til EM i Tyskland med en slutrundedebutant på sidelinjen i form af Luis De La Fuente og med en række unge kometer, der på dagen kan gøre ondt på alle mandskaber. Selve gruppen som Spanien er havnet i er dog svær, så man skal være klar fra start af, når man støder ind i Italien og Kroatien ganske tidligt.

Expekt
Spil på Spanien
Hvor langt når Spanien?

Kig forbi Expekt for at se deres odds på Spaniens deltagelse i fodbold-EM.

Odds på Spanien
Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Odds på Spanien ved EM 2024

UdfaldExpektBetssonbet365
Spanien vinder9,009,509,00
Spanien i top-24,504,754,50
Spanien i top-42,502,502,50
Spanien i top-81,571,601,57
Spanien vinder Gruppe B1,801,851,80
Spanien EM odds

Kampprogram for Spanien ved EM 2024

DatoTidspunktKamp
15. juni 202418:00Spanien – Kroatien
20. juni 202421:00Spanien – Italien
24. juni 202421:00Spanien – Albanien
Spaniens EM kampe

Vejen til EM 2024

Spanien sluttede øverst i deres gruppe foran Skotland og Norge. Man indledte med en overbevisende 3-0 sejr over Norge, men tabte så i anden runde til Skotland med 0-2.

Herfra var der dog ingen slinger i valsen, og med 6 sejre på stribe sluttede Spanien med 21 ud af 24 point. Målene blev fordelt godt med Joselu og Alvaro Morata på 4 scoringer hver, mens Ferran Torres, Gavi, Dani Olmo og unge Lamine Yamal alle scorede mere end 1 gang i løbet af EM-kvalifikationen.

Spaniens EM-historie

Spanien har vundet EM tre gange tidligere. Første sejr kom i 1964, som også var det første år Spanien deltog i EM. Siden hen fulgte en række magre årtier uden kvalifikation eller med exit efter gruppekampene, og man talte i mange år om den spanske slutrundeforbandelse.

Efter kvartfinalepladser i både 1996 og 2000 blev forbandelsen endelig brudt, og i både 2008 og 2012 blev det til spanske EM-sejre, hvor man slog henholdsvis Tyskland med 1-0 og Italien med 4-0 i finalerne.

Som forsvarende mester skuffede spanierne i 2016 med et hurtigt farvel til turneringen takket være Italien, ligesom selvsamme italienere gjorde det onde ved Luis Enriques mandskab i semifinalen på Wembley i 2021 efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

  • Gratis livestreaming
  • Betal med MobilePay
  • Officiel Superliga-partner
Total bonus
600 DKK

Indbetal 100 – 600 kr., placér et væddemål og modtag et freebet svarende til indbetaling. Kun nye spillere. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Kvalificerende væddemål skal placeres senest 7 dage efter indbetaling. Maks. freebet op til 600 kr. Aktiveres ved indbetaling under “mine tilbud” og skal bruges inden for 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Landstræneren: Luis De La Fuente

Landstræneren for Spanien hedder Luis De La Fuente. Et relativt ubeskrevet blad for mange, der overtog jobbet efter Luis Enrique på baggrund af det tidlige VM-exit i Qatar. 

De La Fuente har i godt et årti været inde omkring de spanske ungdomslandshold, og han har vundet EM med både U19- og U21-landsholdene. 

Som mange af sine forgængere vil De La Fuente gerne dominere kampene på bolden. Han adskiller sig dog ved at spille med en mere stationær angriber, som det i den grad er tilladt at smide indlæg ind efter – særligt når den angriber hedder Alvaro Morata.

Spanien i Gruppe B

Spanien er havnet i Gruppe B ved slutrunden i Tyskland. De indleder med en kamp mod Kroatien i Berlin, hvorefter Italien venter på Veltins-Arena i Schalke d. 20. juni 2024. Spanien slutter gruppespillet med en kamp mod Albanien d. 24. juni 2024 i Düsseldorf. 

Inden EM møder spanierne Andorra og Nordirland i to testkampe.

Spaniens gruppekampe ved EM 2024

Stjernen, stjerneskuddet og spørgsmålstegnet

Stjernen: Rodri

Sidste sommer sparkede Rodri det første Champions League-trofæ i historien til den blå del af Manchester, og også i denne sæson har Rodri været midtbaneankeret hos Pep Guardiola, der gør alle omkring sig 10% eller 20% bedre.

Rodri har ikke tabt en kamp med Manchester City siden februar 2023, og de 74 kampe på stribe er rekord i international fodbold (Paolo Maldini og Demetrio Albertini nåede 73 kampe i streg for Milan uden at tabe i starten af 1990’erne).

Efter Sergio Busquets stop på landsholdet har Rodri fået nøglerne til den spanske midtbane, og i kampen mod Brasilien i marts måned bar han ikke bare anførerbindet – han scorede også to af målene i den underholdende kamp, der endte 3-3.

Stjerneskuddet: Lamine Yamal

Med sine bare 16 år, er Lamine Yamal vel nok den største komet i international fodbold. Dribleren fra FC Barcelona blev først født i 2007, men skal man tro De La Fuente, kommer han allerede til at spille en stor rolle ved dette EM.

Med udgangspunkt til højre vil Yamal gerne ind i banen til sit foretrukne venstreben, og i denne sæson har det kastet 7 mål og 10 oplæg af sig i 49 kampe for catalonierne. På landsholdet har han slået rekord efter rekord, og i efteråret scorede han både mod Georgien og Cypern i EM-kvalifikationen.

Spørgsmålstegnet: Andy Robertson

Han er lynhurtig, driblestærk og indgår bedre og bedre i relationerne med sine medspillere på klub- og landshold. 21-årige Nico Williams har taget store skridt i sin karriere siden debuten for Athletic i foråret 2021.

Selvom han kun står noteret for 10 mål og 12 oplæg i lidt over 100 La Liga-kampe, så er hans indvirkning på kampene ikke til at tage fejl af. Der sker noget i kampene, når Nico Williams er på bolden.

Om det bliver fra start af – eller om han er tiltænkt en joker-rolle hos De La Fuente – bliver meget spændende at følge. På sine bedste dage kan han være et mareridt for selv de bedste forsvarsspillere i Europa.

Spaniens trup ved EM 2024

SpillerPositionKlub
Unai SimónMålmandAthletic Bilbao
David RayaMålmandArsenal
Álex RemiroMålmandReal Sociedad
Jesús NavasForsvarerSevilla
Dani CarvajalForsvarerReal Madrid
Aymeric LaporteForsvarerAl Nassr
NachoForsvarerReal Madrid
Robin Le NormandForsvarerReal Sociedad
Pau CubarsíForsvarerBarcelona
Marc CucurellaForsvarerChelsea
Álex GrimaldoForsvarerBayer Leverkusen
Daniel VivianForsvarerAthletic Bilbao
RodriMidtbanespillerManchester City
Fabián RuizMidtbanespillerParis Saint-Germain
Mikel MerinoMidtbanespillerReal Sociedad
Marcos LlorenteMidtbanespillerAtlético Madrid
PedriMidtbanespillerBarcelona
Martín ZubimendiMidtbanespillerReal Sociedad
Álex BaenaMidtbanespillerVillarreal
Aleix GarcíaMidtbanespillerGirona
Fermín LópezMidtbanespillerBarcelona
Álvaro Morata (kaptajn)AngriberAtlético Madrid
Ferran TorresAngriberBarcelona
Dani OlmoAngriberRB Leipzig
Mikel OyarzabalAngriberReal Sociedad
Nico WilliamsAngriberAthletic Bilbao
JoseluAngriberReal Madrid
Lamine YamalAngriberBarcelona
Ayoze PérezAngriberReal Betis
Spaniens trup ved EM 2024
  • Gratis livestreaming
  • Betal med MobilePay
  • Officiel Superliga-partner
Total bonus
600 DKK

Indbetal 100 – 600 kr., placér et væddemål og modtag et freebet svarende til indbetaling. Kun nye spillere. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Kvalificerende væddemål skal placeres senest 7 dage efter indbetaling. Maks. freebet op til 600 kr. Aktiveres ved indbetaling under “mine tilbud” og skal bruges inden for 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+