Der har været store forventninger til det belgiske mandskab ved de seneste slutrunder, men indtil videre har den gyldne generation ikke for alvor slået til.

Flere profiler er faldet fra, senest Eden Hazard, så hvordan kommer det til at gå Belgien under EM i Tyskland?

Kan Kevin De Bruyne løfte Djævlene til nye højder, eller kommer nationens bedste årgange til at stå lidt uforløst tilbage?

Betinia
Spil på Belgien
Hvor langt når Belgien?

Kig forbi Betinia for at se deres odds på Belgiens deltagelse i fodbold-EM.

Odds på Belgien
Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Odds på Belgien ved EM 2024

UdfaldExpektBetssonbet365
Belgien vinder21,0020,0017,00
Belgien i top-26,509,006,50
Belgien i top-43,253,253,25
Belgien i top-81,651,681,66
Belgien vinder Gruppe E1,451,401,44
Belgien EM odds

Kampprogram for Belgien ved EM 2024

DatoTidspunktKamp
17. juni 202418:00Belgien – Slovakiet
22. juni 202421:00Belgien – Rumænien
26. juni 202418:00Ukraine – Belgien
1. juli 202418:00Frankrig – Belgien
Belgiens EM kampe

Vejen til EM 2024

Belgien spillede sig sikkert til EM-slutrunden i Tyskland med otte sejre og to uafgjorte resultater i deres kvalifikationsgruppe, der også talte nationer som Østrig, Sverige, Aserbajdsjan og Estland.

De uafgjorte resultater kom hjemme mod både Østrig og Sverige, der formåede at presse De Røde Djævle til et 1-1 resultat. På udebane gjorde man dog rent bord.

I kvalifikationen fik Romelu Lukaku, Yannick Carrasco, Timothy Castagne, Orel Mangala, Wout Faes og Arthur Theate minutter i alle otte kampe, mens selvsamme Lukaku blev topscorer for hele kvalifikationen med imponerende 14 mål – heriblandt fire mål i hjemmekampen mod Aserbajdsjan og fire mål i de to sejre over Estland.

Belgiens EM-historie

Det er tredje gang i træk, at det belgiske landshold er klar til en EM-slutrunde. I både 2016 og 2021 blev kvartfinalen endestationen.

Belgien debuterede ved EM i 1972, og otte år senere opnåede man sit hidtil bedste resultat, da man tabte finalen i Italien til Vesttyskland. Angriberen Horst Hrubesch scorede til resultatet 2-1, da der resterede halvandet minut af den ordinære tid.

1980’erne og 2000’erne var ikke gode ved Belgien, der befandt sig i noget af en identitetskrise. I år 2000 var man med som medværter med Holland, men her var man færdige efter tre gruppekampe, da man kun formåede at slå Sverige i deres første kamp.

  • Brugervenlig hjemmeside
  • Betal med Trustly
  • Døgnåben kundeservice
Total bonus
1.000 DKK

Få 100% op til 1.000 kroner ved første indbetaling | Gælder kun nye spillere | Min. indbetaling: 100 kr. | Maks. bonus: 1.000 kr. | Omsætningskrav: 5 x indbetaling + bonusbeløb inden 60 dage | Eksempel: Indbetaler du 100 kr., modtager du 100 kr. i bonus og skal omsætte for (100 kr. + 100 kr.) x 5 = 1.000 kr. før eventuelle gevinster kan udbetales | Min. odds ved singlevæddemål: 2,00 | Min. odds ved kombivæddemål: 1,50

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Landstræner: Domenico Tedesco

38-årige Domenico Tedesco er en af slutrundens yngste trænere, og efter gennembruddet i Schalke i 2017/18 har han også været forbi Spartak Moskva og RB Leipzig inden han overtog det belgiske mandskab efter Roberto Martinez i februar 2023.

Tedesco er italiener, men har også tysk pas, og elsker at spille med bredde i sit spil og med hurtigt og aggressivt genpres.

Landstræneren debuterede med en 3-0 sejr over Sverige i EM-kvalifikationen sidste marts, og har endnu ikke prøvet at tabe en kamp for Belgien. De første 14 kampe har budt på ti sejre og fire uafgjorte med en samlet målscore på 33-8.

Belgien i Gruppe E

Belgien indleder gruppespillet d. 17. juni i Frankfurt, hvor Slovakiet er modstanderen. De øvrige hold i Gruppe E er Rumænien og Ukraine, som man møder i henholdsvis Köln og Stuttgart d. 21. og 26. juni.

Forud for slutrunden i Tyskland har Belgien testet formen af mod Montenegro og Luxembourg. Kampe, som blev vundet med henholdsvis 2-0 og 3-0.

Belgiens gruppekampe ved EM 2024

Stjernen, stjerneskuddet og spørgsmålstegnet

Stjernen: Kevin De Bruyne

Han har netop scoret i sin landskamp nummer 100, og efter Eden Hazards stop på landsholdet, er der ikke længere tvivl om, at Kevin De Bruyne er styrmanden og stjernen hos Belgien.

Manchester City-spilleren har igen leveret en flot sæson i Premier League, hvor han dog også har været ramt af skader.

I de 18 kampe han nåede at spille, blev det stadig til fire mål og imponerende ti oplæg, så 32-årige De Bruyne ligner en mand, der er klar til at lede sin nation mod et stort resultat ved fodbold-EM denne sommer.

Stjerneskuddet: Jeremy Doku

Den 22-årige kantspiller, Jeremy Doku, kommer fra en blændende sæson i Manchester City, hvor han med tre mål og hele ni oplæg flere gange optrådte som Pep Guardiolas uforudsete x-faktor og krydderi.

Hos belgierne er Doku en blandt mange kreative folk, men farten han besidder kan være et afgørende våben, og noget man ikke får i samme grad hos De Bruyne, Trossard og De Ketelaere.

Spørgsmålstegnet: Romelu Lukaku

Selvom han lavede 14 mål i kvalifikationen og endte øverst på den samlede topscorerliste, mangler man stadig den store slutrunde og de afgørende mål fra den 31-årige angriber.

Lukaku scorede i denne sæson 13 Serie A-mål for Roma, og ved slutrunderne plejer han også at finde vej til netmaskerne ganske flittigt – det er bare oftest i gruppespillet og i kampe, hvor Belgien allerede er gået videre.

Skal belgierne langt – og måske hele vejen – kræver det, at Lukaku viser niveau og tager fusen på forsvarsspillerne hos enten Frankrig, England, Portugal eller andre af de øvrige favoritter.

Belgiens trup ved EM 2024

SpillerPositionKlub
Koen CasteelsMålmandVfL Wolfsburg
Zeno DebastForsvarerAnderlecht
Arthur TheateForsvarerRennes
Wout FaesForsvarerLeicester City
Jan VertonghenForsvarerAnderlecht
Axel WitselForsvarerAtlético Madrid
Kevin De BruyneMidtbanespillerManchester City
Youri TielemansMidtbanespillerAston Villa
Leandro TrossardAngriberArsenal
Romelu LukakuAngriberRoma
Yannick CarrascoMidtbanespillerAl-Shabab
Thomas KaminskiMålmandLuton Town
Matz SelsMålmandNottingham Forest
Dodi LukebakioAngriberSevilla
Thomas MeunierForsvarerTrabzonspor
Aster VranckxMidtbanespillerVfL Wolfsburg
Charles De KetelaereAngriberAtalanta
Orel MangalaMidtbanespillerLyon
Johan BakayokoAngriberPSV Eindhoven
Loïs OpendaAngriberRB Leipzig
Timothy CastagneForsvarerFulham
Jérémy DokuAngriberManchester City
Arthur VermeerenMidtbanespillerAtlético Madrid
Amadou OnanaMidtbanespillerEverton
Maxim De CuyperForsvarerClub Brugge
Den belgiske trup ved EM 2024
  • Brugervenlig hjemmeside
  • Betal med Trustly
  • Døgnåben kundeservice
Total bonus
1.000 DKK

Få 100% op til 1.000 kroner ved første indbetaling | Gælder kun nye spillere | Min. indbetaling: 100 kr. | Maks. bonus: 1.000 kr. | Omsætningskrav: 5 x indbetaling + bonusbeløb inden 60 dage | Eksempel: Indbetaler du 100 kr., modtager du 100 kr. i bonus og skal omsætte for (100 kr. + 100 kr.) x 5 = 1.000 kr. før eventuelle gevinster kan udbetales | Min. odds ved singlevæddemål: 2,00 | Min. odds ved kombivæddemål: 1,50

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+