Så er det tid til sæson 13 af Danmarks foretrukende underholdningsprogram om fredagen – X Factor, og det er igen i år på TV2, at det sker. Sidste år løb Kristian Kjærlund med sejren, og nu er det tid til at se, hvem der kan gøre ham kunsten efter. I år har Blachmann står for solisterne under 23, Ankerstjerne har grupperne og Oh Land har solisterne på 23 og over.

Leder man efter spil på X Factor, så er det klart hos Danske Spil, at man skal kigge. Her kan man naturligvis oddse på, hvilken deltager der vinder samt hvilken dommer. Hver uge kan du også oddse på, hvem du tror stemmes ud af programmet.

 

Odds på X-Factor hos Danske Spil
– Du bliver sendt direkte videre til den rigtige side hos Danske Spil

 

Odds på hvem der stemmes ud af X Factor

Hver uge kan du naturligvis oddse på, hvem du tror bliver stemt ud i slutningen af ugens program. På denne måde kan du skabe spænding hver uge, når du ser, om du får ret i din vurdering. For anden uge i træk bød X Factor-showet på en overraskelse. Sidste uge røg pigegruppen Sway ud efter en tur i farezonen med Kali. De sidste to uger har netop Kali og gruppen Smokey Eyes været favoritter til at ryge ud, men de har altså klaret skærerne. Forud for næste fredags show har Danske Spil endnu engang Kali som favorit til at blive stemt ud. Emil og Smokey Eyes er dog begge også i fare, hvis man skal tro Danske Spil. Med odds 50 er Alma den eneste, som ifølge bookmakeren bør kunne vide sig helt sikker på at gå videre.

Indlæser odds…

OBS: Disse X Factor odds kommer fra bookmakeren Danske Spil

Odds på hvem der vinder X Factor

Programmets liveshows er begyndt, og dommerne har hver udvalgt de tre kandidater, som de tror mest på. Efter første liveshow er vi nede på tre solister under 23, to på 23 og over og tre grupper. Blandt disse ni skal der altså findes tre finalister. Hos Danske Spil har de selvfølgelig odds på vinderen af X Factor. Du kan også oddse på, hvem du tror slutter i Top 3. Dette er i særlig grad nyttigt, hvis man har fidus til en outsider men er i tvivl om, hvorvidt deltageren nu også kan gå hele vejen.

Odds på vinderen af X Factor

Indlæser odds…

OBS: Disse X Factor odds kommer fra bookmakeren Danske Spil

Blachmans deltagere (Solister under 23)

Den helt store favorit hos Danske Spil er 20-årige Alma Agger. Hun arbejder til daglig som tjener og har sunget gennem flere år. Blachman har ikke lagt skjul på, at han ser store perspektiver i Alma Agger, som Danske Spill altså også har som storfavorit. Meget kan dog ændre sig, når vi kommer længere med liveshows. Alma har dog gjort det fantastisk i liveshows, hvor hun indtil nu har imponeret. En anden af Blachmans deltagere, som på forhånd blev spået gode chancer er den blot 15-årige Mathilde Caffey. Caffey går i 9. klasse og har foruden sit sangtalent imponeret med sin stærke attitude. Hun endte dog i farezonen i årets første liveshow, men hun klarede sig videre. Inden fjerde livehsow har Danske Spil placeret hende i et stort midterfelt af outsidere.

Den tredje og sidste af de unge solister er 21-årige Emil Wismann fra Sønderborg. Emils store force har været hans evne til at bevæge sig på scenen, hvilket naturligvis er en stor del af at vise, at man har X Factor. Danske Spil har efter fjerde liveshow Emil til favorit til at ryge ud.

Oh Lands deltagere (Solister 23 og over)

Oh Lands skal som nævnt coache solisterne på 23 og over gennem denne sæson. Efter Danske Spils mening står de ældre solister med klart ringest chancer for at løbe med sejren. Det betyder naturligvis også, at der er ekstra gode odds at hente, hvis man har tiltro til Oh Lands udvalgte. Den 24-årige Ilona Mihaela er den eneste af Oh Lands håbefulde, som fortsat er med i showet. I starten havde Danske Spil stor tiltro til hende, men efter hendes tur i farezonen i tredje runde, røg hun ned på Danske Spils liste over mulige vindere.

Den 23-årige Nicklas Mietke fra Amager blev første deltager til at blive sendt ud af dette års liveshows. Oh Lands sidste kandidat var den 34-årige rapper Kaspar “Kali” Andersen fra Helsingør. Han blev på forhånd ikke spået de store chancer hos Danske Spil, hvor han de første to uger kalede skærerne til trods for at være bookmakerens favorit til at ryge ud. I I tredje liveshow gik den dog ikke længere. Rapperen røg i farezonen med Ilona og trak her det korteste strå.

 

Ankerstjernes deltagere (Grupper)

Ud af de seneste seks programmer har en gruppe vundet halvdelen af gangene. I år skal Ankerstjerne forsøge at sikre, at gruppernes stime med sejr hvert andet år ikke bliver brudt. Et par af Danske Spils næststørste favoritter til årets sejr er da også at finde blandt grupperne. Her spår Danske Spil blandt andre Magnus & Aksel gode chancer. Duoen er også blevet udråbt til forhåndsfavoritter af sidste år vinder, Kristian Kjærlund. Duoen Magnus & Aksel blev dannet af Ankerstjerne selv, som så perspektiver i et samarbejde mellem to drenge.

Lidt højere odds var der at hente på pigegruppen Sway. Gruppens fire medlemmer blev ligesom Aksel og Mathias samlet af Ankerstjerne. De blev på overraskende vis stemt ud i andet liveshow. Gruppen Smokey Eyes har indtil nu været favoritter til at ryge ud næsten hver uge. Efter sidste uges præstation har Danske Spil dog i højere grad tiltro til dem. Duoen bestående af Cecilie og Morten. Efter fjerde liveshow gav de faktisk samme vidneroddds som Magnus og Aksel, hvilket viser, hvor langt de er nået. De er den eneste af showets grupper, som var sammen før starten på showet. Der er hvert år deltagere, som overrasker i løbet af liveshows, og i år er Smokey Eyes et godt bud på en af disse.

 

X Factor dommerne

X Factor har som altid tre dommere, og de er igen i år: Ankerstjerne, Oh Land og Thomas Blachman. Der har gennem årene været en del rotation, når det kommer til dommerpanelet, men Blachman har med sine 12 deltagelser ud af 13 været med suverænt flest gange. Han er blevet synonym med X Factor, hvor sæson 3 er eneste uden deltagelse af Blachman. Det er derimod blot Oh Land og Ankerstjernes anden sæson som dommer.

Odds på den vindende X Factor dommer

Det er naturligvis muligt at odds på, hvilken af de tre dommer som lykkes med at skabe en vinder. Danske spil havde allerede inden konkurrencens start udråbt Blachman til favorit. Denne vurdering baseres formegentlig på, at han har vundet de seneste to år i træk. Det er dog langt fra sikkert, at Blachman vinder igen. Før Blachman startede sin sejrsstime, var det kun Remee, som havde vundet flere år i træk, da han vandt tre år i træk fra sæson otte til ti. Sidste sæson havde den garvede Blachman desuden fordelen af, at han var oppe mod to debutanter ved dommerbordet, som nu har fået mere indsigt i, hvad der kræves for at skabe en vinder.

Indlæser odds…

OBS: Disse X Factor odds kommer fra bookmakeren Danske Spil

Thomas Blachman

Blachman var allerede en rutineret herre i dommer-gamet, da han startede på X Factor tilbage i 2007. Han var nemlig dommer på Idols helt tilbage i 2003, hvor han med det samme skinnede igennem som en kompromisløs og kontant dommer. Herefter hentede DR ham ind som kommer på X Factor, hvilket mildt sagt må siges at have vist sig at være en ganske fornuftig beslutning. Gennem årene har mange danskere udviklet et hadkærlighedsforhold til Blachman grundet hans kontante stil som dommer. Det er samtidig svært at komme uden om, at X Factor ikke ville være det samme uden Blachman, som tidligere har vundet konkurrencen tre gange – senest to år i træk. Sidste år vandt han med Kristian Kjærlund fra Over 23-gruppen.

Før han iklædte sig dommerhatten var Blachman trommeslager og musikproducer. Tilbage i 1995 var han manden bag albummet Cinemataztic af Caroline Henderson. Det vandt syv Grammy-priser. I år har Blachman ansvaret for solisterne på under 23.

 

Oh Land

Oh Land eller Nanna Øland Fabricius, som hendes borgerlige navn lyder, tager hul på sin anden sæson som dommer i X Factor. Hun har gennem karrieren mest af alt lavet electropop. Oh Land er tidligere blevet kåret til årets danske kunstner af GAFFA. Hun har i alt udgivet fire plader; ‘Fauna’ fra 2009, ‘Oh Land’ fra 2011, ‘Wish Bone’ fra 2013, ‘Earth Sick’ fra 2014 og sidste år ‘Family Tree’. Hun udgav desuden en EP tilbage i 2010 med netop titlen Oh Land. Oh Land kommer i år til at guide solisterne på 23 og over.

 

Ankerstjerne

Lars Ankerstjerne Christensen er lidt af en blæksprutte, når det kommer til musikken. Den 35-årige musiker har foruden tilværelsen som sanger og rapper også fungeret som sangskriver og producer. Siden debuten tilbage i 2007 har Ankerstjerne udgivet to albums og en EP. Han var desuden featured på Rasmus Seebach-singlen ‘Millionær,’ i 2012. Ankerstjernes Benjamin Rosenbohm blev nummer to ved sidste års finale. I år skal han se, om han kan få en af programmets grupper til gøre det en tand bedre.

 

Hvad er X Factor?

I X Factor skal deltagerne imponere dommerne med deres sangevner og talent, når det kommer til at stå på en scene. Deltagerne inddeles i tre kategorier: 15-22-årige, 23 år og ældre og grupper. Hver af showets tre dommere får tildelt en kategori, som de skal træne og rådgive, så et af deres talenter forhåbentlig kan gå hele veje. Det kræver blod, sved og tårer undervejs, når antallet af deltagere skæres ned for hver uger, der går.

 

Her kan man lave odds på X Factor

Størstedelen af de danske bookmakere laver spil på X Factor. Det skal dog nævnes, at der er betydelig forskel på kvaliteten af oddsene og spiludvalget. Det er nemlig forskelligt i hvor høj en grad de bookmakerne prioriterer X Factor. Det er ikke overraskende Danske Spil, som har flest spil med gode odds, når det kommer til X Factor.

De fleste danskere kender nok Danske Spil fra dagligdagens i kiosker og supermarkeder, hvor man kan udfylde en kupon for at spille på eksempelvis X Facor. Man bør dog være opmærksom på, at det er langt smartere at oddse online. En stor fordel ved at oddse online er naturligvis, at man kan gøre det hjemme fra sofaen og dermed slipper for turen ned i supermarkedet. Man behøver ikke engang starte computeren, da mobil og tablet begge kan bruges, når man skal oddse på sin favorit i X Factor.

 

Sådan laver man odds på X Factor

For at kunne også på X Factor skal man som nævnt bare have en bookmakerkonto. Når denne er oprettet, er man klar til at oddse. Hos Danske Spil kan man eksempelvis oddse på, hvem der ryger ud i næste show. Man kan naturligvis også odds på, hvem der vinder X Factor 2020. Derudover kan man naturligvis også oddse på, hvilken deltagerkategori og/eller dommer, der vinder eller ikke vinder samt, hvem der slutter i top 3. Man skal altså ikke vare bange for, at der ikke er nok at vælge mellem, det er bare om at kaste sig ud i det.

Det er dog ikke kun X Factor, som man kan spille på. Man kan også placere odds på Vild med dans, udenlandske underholdningsshows og politik. Så hvis man skal oddse behøver man altså ikke begrænse sig til sport. Danske Spil har desuden deres prisvindende casino, hvor man nemt kan bruge tiden under reklamepauserne på at jagte jackpotten.

 

Indlæser odds…

OBS: Disse X Factor odds kommer fra bookmakeren Danske Spil

 

Forøg hyggen med odds på X Factor

Fredag har tradition for at være ugens hyggeligste dag, hvor mange samles med famile og/eller venner. Rigtig mange samles netop for at se X Factor i fjernsynet, og en god måde at forøge hyggen er ved at oddse på showet. Derved kan man vinde penge samtidig med, at man hygger sig. Det tilføjer naturligvis også en ekstra dimension til showet, at man har et par håndører på det. Man kan samtidig konkurrere med sin familie og vennerne om, hvem der er bedst til at oddse på X Factor. Dermed er det ikke kun penge men også håneretten, der er på højkant.

Man behøver som nævnt ikke oddse for noget specifikt beløb. Hos Danske Spil kan man oddse for så godt som ingenting, og dermed skal man ikke være bekymret for, at man ender med at ruinere sig selv ved at oddse på X Factor. Man kan bare gøre det for spændingens skyld, og så står man forhåbentlig tilbage med et overskud, når finalen er slut.

 

Tidligere vindere

Sæson Vinder Vindende dommer
1. (2008) Martin Hoberg Hedegaard Remee
2. (2009) Linda Andrews Lina Rafn
3. (2010) Thomas Ring Petersen Signe Muusmann
4. (2011) Sarah Skaalum Jørgensen Cutfather
5. (2012) Ida Østergaard Madsen Pernille Rosendahl
6. (2013) Chresten Flack Damborg Ida Corr
7. (2014) Anthony Jasmin Thomas Blachman
8. (2015) Emilie Esther Remee
9. (2016) Embrace Remee
10. (2017) Morten Nørgaard Remee
11. (2018) Place on Earth Thomas Blachman
12 (2019) Kristian Kjærlund Thomas Blachman

 

Odds på X-Factor hos Danske Spil
– Du bliver sendt direkte videre til den rigtige side hos Danske Spil

 

Odds på X Factor hos Danske Spil