Sæson 13 af Danmarks foretrukende underholdningsprogram om fredagen – X Factor er tilbage på TV2. Sidste år løb Kristian Kjærlund med sejren, og nu er det endelig tid til at se, hvem der kan gøre ham kunsten efter. Skulle man have behov for at få genopfrisket hukommelsen, så er det Blachmann, der står for solisterne under 23, Ankerstjerne har grupperne og Oh Land har solisterne på 23 og over. Det er dog kun de to førstnævnte, som stadig har deltagere i dette års finaleshow. Der er nu blot fire kandidater til sejren. Det er bliver blandt disse, at årets vinder skal findes i en helt ny type finale.

Leder man efter spil på X Factor, så er det klart hos Danske Spil, at man skal kigge. Her kan man naturligvis oddse på, hvilken deltager der vinder samt hvilken dommer. Hver uge kan der også oddses på, hvem du tror stemmes ud af programmet. Hos Danske Spil finder man odds på X Factor under Oddset og i kategorien Underholdning, som kan findes i menuen til venstre på Oddset-siden.

 

 

Odds på X-Factor hos Danske Spil
– Du bliver sendt direkte videre til den rigtige side hos Danske Spil

 

 

Odds på hvem der vinder X Factor

Det store finale show kommer til at løbe over hele to aftener fra den 22. til den 23. maj. Fredag vil showets tilbageværende deltagere skulle på scenen to gange. Første gang vil de skulle synge deres egen sang, som deres dommer har valgt til dem. Anden tur på scenen får de selskab af en gæstesolist, med hvem de skal synge en duet. Lørdag skal de resterende tre deltagere så optræde med deres vindersage. Herefter vil vinderen af dette års X Factor blive fundet.

Hos TV 2 har man store forventninger til det nye finaleformat, som programmet har gode erfaringer med fra andre landes versioner af X Factor. “Det er en form, de har succes med i England, og som vi glæder os rigtig meget til at prøve af herhjemme også,” siger Dorte Borregaard, som er underholdningsredaktør på TV 2. Man kan naturligvis oddse på, hvem der der vinder X Factor hos Danske Spil.

 

Odds på vinderen af X Factor

Indlæser odds…

OBS: Disse X Factor odds kommer fra bookmakeren Danske Spil

Blachmans deltagere (Solister under 23)

Blachman har skudt papegøjen i dette års X Factor. Den rutinerede dommer har fortsat tre deltagere med i konkurrencen. Det er aldrig set før i dansk X Factor! Det ser derfor godt ud for Blachman, som da også har weekendens store favorit – Alma Agger under sine vinger.

Alma Agger

Den helt store favorit hos Danske Spil er 20-årige Alma Agger. Hun arbejder til daglig som tjener og har sunget gennem flere år. Blachman har ikke lagt skjul på, at han ser store perspektiver i Alma Agger. Alma Agger har hidtil gjort det fantastisk i liveshows, hvor hun har imponeret dommerne såvel som publikum og seere landet over.

Om Agger siger Danske Spils oddsansvarlige – Peter Emmike: ”Alma har hele vejen igennem været vores favorit, og det er hun fortsat. Hun leverer den ene toppræstation efter den anden og kan meget vel vinde, hvis hun fortsætter de gode takter og sammen med Blachman udvælger de rigtige musiknumre. Men det bliver spændende at se, hvordan hun og de andre deltagere har brugt den ufrivillige pause, og det kan jo være, at nogle af de andre har trænet flittigt.”

I den halvdel af finalen, som finder sted fredag, skal deltagerne som nævnt på scenen med en gæstesanger. Her bliver Alma Aggers partner den danske sanger Jada. Jada har flere hits og store festivalsoptrædener på cv’et, så hun skal nok være klar til at støtte Alma Agger. De to skal sammen synge Jadas hits ‘Lonely’ og ‘Nudes.’

Mathilde Caffey og Emil Wisman

En anden af Blachmans deltagere, som på forhånd blev spået gode chancer er den blot 15-årige Mathilde Caffey. Caffey går i 9. klasse og har foruden sit sangtalent imponeret med sin stærke attitude. Hun endte dog i farezonen i årets første liveshow, men hun klarede sig videre. Den tredje og sidste af de unge solister er 21-årige Emil Wismann fra Sønderborg. Emils store force har været hans evne til at bevæge sig på scenen, hvilket naturligvis er en stor del af at vise, at man har X Factor.

Emmike regner da også med, at det er fra disse to deltagere, at konkurrencen til Agger skal komme. ”Den skarpeste konkurrent til titlen er Mathilde Caffey, der har en sangstemme, som skiller sig ud. Og det kan bestemt heller ikke afvises, at Emil, der er blevet en publikumsyndling, løber med sejren, selvom han vokalmæssigt står svagest. Han har en smittende energi, som man kun kan blive glad i låget over, og derfor er han en outsider. Men det vil være en stor overraskelse, hvis han kommer helt til tops.”

Mathilde Caffey skal i fredagens show synge duet med den danske sangstjerne Christopher. Her skal de sammen fremføre sangerens to numre ‘Ghost’ og ‘Leap of Faith.’ Inden da vil Mathilde Caffey selv skulle synge ‘Baby’ af britiske Bishop Briggs. Emil Wisman skal optræde sammen med bandet Jung, som består af Sigurd Boesen, Jonas Jung og Michael Hovmand. Inden da skal han optræde med sangen ‘Jyder i København’ af De Eneste To.

Oh Lands deltagere (Solister 23 og over)

Oh Land coachede solisterne på 23 og over gennem denne sæson. Hendes sidste deltager Ilona Artene røg som bekendt ud i sidste uges show. Dermud har hun mistet alle sine deltagere. Den 23-årige Nicklas Mietke fra Amager blev første deltager til at blive sendt ud af dette års liveshows. Oh Lands anden kandidat var den 34-årige rapper Kaspar “Kali” Andersen fra Helsingør. Han blev på forhånd ikke spået de store chancer hos Danske Spil, hvor han de første to uger klarede skærerne til trods for at være bookmakerens favorit til at ryge ud. I tredje liveshow gik den dog ikke længere. Rapperen røg i farezonen med holdkammeraten Ilona og trak her det korteste strå.

 

Ankerstjernes deltagere (Grupper)

Ud af de seneste seks programmer har en gruppe vundet halvdelen af gangene. I år skal Ankerstjerne forsøge at sikre, at gruppernes fine stime med sejr hvert andet år ikke bliver brudt. Han har dog kun ét skud i bøssen i form af gruppen Smokey Eyes, som er programmets eneste tilbageværende gruppe.

Smokey Eyes

De har indtil nu været favoritter til at ryge ud næsten hver eneste uge. Bookmakerne har dog fået gradvist større tiltro til Smokey Eyes. Duoen bestående af Cecilie og Morten. Efter fjerde liveshow gav de faktisk samme vinderodds som Magnus og Aksel, hvilket viser, hvor langt de på det tidspunkt var nået. Nu står de i fianlen og spørgsmålet er, om gruppen er i stand til at stoppe Blachmans forsøg på at gøre rent bord. De har tidligere vist, at man ikke må undervurdere dem, og rollen som store outisdere er ikke fremmed for Cecilie og Morten.

Når det går løs på fredag indtager Smokey Eyes scenen med musikeren Hjalmer. Her skal de sammen fremføre hans numre ‘Verden i Farver’ og ‘Istedgade.’ Inden da vil Smokey Eyes skulle synge ‘Only Love Can Hurt You Like This’ af britiske Paloma Faith.

 

Bliver det stærke sammenhold vejen mod succes

Hos Danske Spil er Peter Emmike da også ganske imponeret over gruppens præsation, som til dels tilskriver deres historie. “Smokey Eyes har fra start af været en fasttømret enhed. De to medlemmer har mødt hinanden på en musikskole, og de tilmeldte sig X Factor sammen, og det tror jeg egentlig, at mange godt kan lide. De skiller sig ud og er autentiske – Smokey Eyes er ikke en designergruppe,” siger Emmike i en pressemeddelelse.

Emmike og Danske Spil har dog ikke den store tiltro til, at Smokey Eyes kan skabe en sensation i finalen: “De har gjort det super godt og er allerede nået længere, end mange havde forudset. Men jeg tror, det stopper her. Det vil i hvert fald overraske mig, hvis Smokey Eyes vinder X Factor i år. Vi har stadig Alma Agger som storfavorit”

X Factor er tre gange tidligere blevet vundet af grupper. I 2014 vandt Anthony Jasmin, som blev coachet af Blachman. I 2016 vandt Embrace, som var under den daværende dommer Remees vinger. To år senere triumferede Blachman igen med gruppen Place on Earth. Siden 2014 har en gruppe altså vundet hvert andet år. Hvis det mønster skal fortsætte, er det altså op til Smokey Eyes.

De er ude

Hans vel nok bedste mulighed for succes var duoen Magnus & Aksel. Duoen blev udråbt til forhåndsfavoritter af sidste år vinder, Kristian Kjærlund. Duoen Magnus & Aksel blev dannet af Ankerstjerne selv, som så perspektiver i et samarbejde mellem de to drenge. De har dog desværre måtte trække sig fra programmet. De mange ugers forsinkelse har gjort, at de sidste runder kolliderer med Aksels studentereksamen. Derfor får vi desværre ikke mere at se til Magnus & Aksel – i hvert fald ikke som aktive deltagere i programmet. Lidt højere odds var der at hente på pigegruppen Sway. Gruppens fire medlemmer blev ligesom Aksel og Mathias samlet af Ankerstjerne. De blev på overraskende vis stemt ud i andet liveshow.

 

X Factor dommerne

X Factor har som altid tre dommere, og de er igen i år: Ankerstjerne, Oh Land og Thomas Blachman. Der har gennem årene været en del rotation, når det kommer til dommerpanelet, men Blachman har med sine 12 deltagelser ud af 13 været med suverænt flest gange. Han er blevet synonym med X Factor, hvor sæson 3 er eneste uden deltagelse af Blachman. Det er derimod blot Oh Land og Ankerstjernes anden sæson som dommere.

Odds på den vindende X Factor dommer

Det er naturligvis muligt at odds på, hvilken af de tre dommer som lykkes med at skabe en vinder. Danske spil havde allerede inden konkurrencens start udråbt Blachman til favorit. Denne vurdering blev formegentlig baseret på, at han har vundet de seneste to år i træk. Med de tre største favoritter blandt finalens fire deltagere, ville det da også være en overraskelse af de større, hvis ikke Blachmann vinder dette års X Factor. Han eneste mulige konkurrent er som nævnt Ankerstjerne.

Indlæser odds…

OBS: Disse X Factor odds kommer fra bookmakeren Danske Spil

Thomas Blachman

Blachman var allerede en rutineret herre i dommer-gamet, da han startede på X Factor tilbage i 2007. Han var nemlig dommer på Idols helt tilbage i 2003, hvor han med det samme skinnede igennem som en kompromisløs og kontant dommer. Herefter hentede DR ham ind som kommer på X Factor, hvilket mildt sagt må siges at have vist sig at være en ganske fornuftig beslutning. Gennem årene har mange danskere udviklet et hadkærlighedsforhold til Blachman grundet hans kontante stil som dommer. Det er samtidig svært at komme uden om, at X Factor ikke ville være det samme uden Blachman, som tidligere har vundet konkurrencen tre gange – senest to år i træk. Sidste år vandt han med Kristian Kjærlund fra Over 23-gruppen.

Før han iklædte sig dommerhatten var Blachman trommeslager og musikproducer. Tilbage i 1995 var han manden bag albummet Cinemataztic af Caroline Henderson. Det vandt syv Grammy-priser. I år har Blachman ansvaret for solisterne på under 23.

 

Oh Land

Oh Land eller Nanna Øland Fabricius, som hendes borgerlige navn lyder, tager hul på sin anden sæson som dommer i X Factor. Hun har gennem karrieren mest af alt lavet electropop. Oh Land er tidligere blevet kåret til årets danske kunstner af GAFFA. Hun har i alt udgivet fire plader; ‘Fauna’ fra 2009, ‘Oh Land’ fra 2011, ‘Wish Bone’ fra 2013, ‘Earth Sick’ fra 2014 og sidste år ‘Family Tree’. Hun udgav desuden en EP tilbage i 2010 med netop titlen Oh Land. Oh Land guidede i år solisterne på 23 og over.

 

Ankerstjerne

Lars Ankerstjerne Christensen er lidt af en blæksprutte, når det kommer til musikken. Den 35-årige musiker har foruden tilværelsen som sanger og rapper også fungeret som sangskriver og producer. Siden debuten tilbage i 2007 har Ankerstjerne udgivet to albums og en EP. Han var desuden featured på Rasmus Seebach-singlen ‘Millionær,’ i 2012. Ankerstjernes Benjamin Rosenbohm blev nummer to ved sidste års finale. I år skal han se, om han kan få en af programmets grupper til gøre det en tand bedre med Smokey Eyes.

 

 

X Factor betting

 

 

Hvad er X Factor?

I X Factor skal deltagerne imponere dommerne med deres sangevner og talent, når det kommer til at stå på en scene. Deltagerne inddeles i tre kategorier: 15-22-årige, 23 år og ældre og grupper. Hver af showets tre dommere får tildelt en kategori, som de skal træne og rådgive, så et af deres talenter forhåbentlig kan gå hele veje. Det kræver blod, sved og tårer undervejs, når antallet af deltagere skæres ned for hver uger, der går.

 

Her kan man lave odds på X Factor

Størstedelen af de danske bookmakere laver spil på X Factor. Det skal dog nævnes, at der er betydelig forskel på kvaliteten af oddsene og spiludvalget. Det er nemlig forskelligt i hvor høj en grad de bookmakerne prioriterer X Factor. Det er ikke overraskende Danske Spil, som har flest spil med gode odds, når det kommer til X Factor.

De fleste danskere kender nok Danske Spil fra dagligdagens i kiosker og supermarkeder, hvor man kan udfylde en kupon for at spille på eksempelvis X Facor. Man bør dog være opmærksom på, at det er langt smartere at oddse online. En stor fordel ved at oddse online er naturligvis, at man kan gøre det hjemme fra sofaen og dermed slipper for turen ned i supermarkedet. Man behøver ikke engang starte computeren, da mobil og tablet begge kan bruges, når man skal oddse på sin favorit i X Factor.

 

Sådan laver man odds på X Factor

For at kunne også på X Factor skal man som nævnt bare have en bookmakerkonto. Når denne er oprettet, er man klar til at oddse. Hos Danske Spil kan man eksempelvis oddse på, hvem der ryger ud i næste show. Man kan naturligvis også odds på, hvem der vinder X Factor 2020. Derudover kan man naturligvis også oddse på, hvilken deltagerkategori og/eller dommer, der vinder eller ikke vinder samt, hvem der slutter i top 3. Man skal altså ikke vare bange for, at der ikke er nok at vælge mellem, det er bare om at kaste sig ud i det.

Det er dog ikke kun X Factor, som man kan spille på. Man kan også placere odds på Vild med dans, udenlandske underholdningsshows og politik. Så hvis man skal oddse behøver man altså ikke begrænse sig til sport. Danske Spil har desuden deres prisvindende casino, hvor man nemt kan bruge tiden under reklamepauserne på at jagte jackpotten.

 

Indlæser odds…

OBS: Disse X Factor odds kommer fra bookmakeren Danske Spil

 

Forøg hyggen med odds på X Factor

Fredag har tradition for at være ugens hyggeligste dag, hvor mange samles med famile og/eller venner. Rigtig mange samles netop for at se X Factor i fjernsynet, og en god måde at forøge hyggen er ved at oddse på showet. Derved kan man vinde penge samtidig med, at man hygger sig. Det tilføjer naturligvis også en ekstra dimension til showet, at man har et par håndører på det. Man kan samtidig konkurrere med sin familie og vennerne om, hvem der er bedst til at oddse på X Factor. Dermed er det ikke kun penge men også håneretten, der er på højkant.

Man behøver som nævnt ikke oddse for noget specifikt beløb. Hos Danske Spil kan man oddse for så godt som ingenting, og dermed skal man ikke være bekymret for, at man ender med at ruinere sig selv ved at oddse på X Factor. Man kan bare gøre det for spændingens skyld, og så står man forhåbentlig tilbage med et overskud, når finalen er slut.

 

Tidligere vindere

Sæson Vinder Vindende dommer
1. (2008) Martin Hoberg Hedegaard Remee
2. (2009) Linda Andrews Lina Rafn
3. (2010) Thomas Ring Petersen Signe Muusmann
4. (2011) Sarah Skaalum Jørgensen Cutfather
5. (2012) Ida Østergaard Madsen Pernille Rosendahl
6. (2013) Chresten Flack Damborg Ida Corr
7. (2014) Anthony Jasmin Thomas Blachman
8. (2015) Emilie Esther Remee
9. (2016) Embrace Remee
10. (2017) Morten Nørgaard Remee
11. (2018) Place on Earth Thomas Blachman
12 (2019) Kristian Kjærlund Thomas Blachman

 

Odds på X-Factor hos Danske Spil
– Du bliver sendt direkte videre til den rigtige side hos Danske Spil

 

Odds på X Factor hos Danske Spil