På det seneste er livebetting blevet mere og mere populært i Danmark. Livebetting går kort sagt ud på, at man oddser, mens en begivenhed er i gang. Derved er det en utrolig dynamisk måde at spille på. Oddsene justerer sig hele tiden, i takt med at begivenheden skrider frem, og man kan ofte fange bookmakerne på det forkerte ben. Derudover kan det også være utrolig underholdende, da man hele kampen igennem kan sikre sig action med nye spil.

Herunder kan du se live odds på en række af de største kampe, som er i gang lige nu. En masse fodboldkampe er inkluderet på denne liste, men hos bookmakere såsom bet365 kan man også finde live odds på tusindvis af sportsbegivenheder og sportsgrene fra hele kloden.

 

Prøv livebetting hos bet365

 

Se live odds på fodboldkampe
Disse live odds leveres af bet365

Indlæser liveodds…

 

Kæmpe udbud af væddemål på livebetting

Man kan umiddelbart livebette på stort set alt mellem himmel og jord. Bookmakernes udvalg bliver større og større, hvilket et hurtigt kig hos en tilfældig bookmaker også viser. Man kan eksempelvis livebette på rumænsk håndbold eller iransk fodbold, hvilket viser, hvor mange muligheder der er.

Tager man et nærmere kig på en bestemt fodboldkamp, kan man spille på mange udfald. Hvilket hold (eller hvilken spiller) scorer næste mål? Hvem får næste hjørnespark? Kommer der gule eller røde kort og til hvem? Der er simpelthen ufattelig mange muligheder, så der er nok at vælge imellem.

Man kan selvfølgelig også livebette fra sin telefon eller tablet. Derfor kan man nemt spille, hvis man enten ser sport i TV eller er på stadion.

 

Fordelene ved at livebette

Det har ikke altid været muligt at livebette hos bookmakerne. Før i tiden skulle man aflevere sine spil før kampstart, hvorefter man var låst. Sådan er det som bekendt ikke længere. I dag kan man vente indtil efter kampstart med at spille, hvilket ofte er en fordel. Det giver nemlig muligheden for at se en kamp nærmere an. Derved kan man bedre se, hvilke væddemål som har god betvalue. Hvis man for eksempel har med en kamp at gøre, der ser tæt ud på forhånd, så kan man se den an, inden at man bestemmer sig for at spille på den. Dermed kan man nedsætte sin risiko.

En anden fordel er, at man kan udnytte bookmakernes dynamiske odds. Kan man se, at en kamp er ved at tippe til det ene holds fordel, så kan man spille på det hold, inden at oddsene bliver justeret.

I sportsgrene hvor der kommer rigtig mange mål, som eksempelvis håndbold og basketball, kan det dog ofte betale sig at spille på hold der er bagud. Kommer et håndboldhold foran med tre-fire mål, vil oddset på dem styrtdykke, selv hvis det er en underdog. Sker dette tidligt i kampen, kan man ofte få markant højere odds på favoritten, end man kunne før kampstart. Herefter er det blot at læne sig tilbage og lade den forventede vinder kæmpe sig tilbage i kampen og forhåbentlig tage sejren.

Dette gælder i øvrigt også, hvis Chelsea for eksempel kommer bagud imod Burnley efter fem minutter. Herefter vil oddset på Chelsea ryge i vejret, men de vil stadig have masser af tid til at sikre sig den sejr, som de i størstedelen af tilfældene vil tage. Til gengæld vil man nu kunne få et væsentlig højere odds, end tilfældet var før kampen.

 

Livebetting-strategier

I dette afsnit vil vi kort præsentere en række strategier for, hvordan man bedst muligt udnytter livebetting.

 

Spil på favoritterne

Normalt frarådes det at spille på favoritterne, men i livebetting er det faktisk en stor fordel. Man skal dog have den rette tilgang.

Som beskrevet overfor skal man nemlig vente på, at favoritterne kommer bagud. Dette skal dog ske relativt tidligt i kampen for, at det kan betale sig at spille på dem. Kommer Real Madrid bagud imod Eibar i det 89. minut, skal man selvfølgelig holde sig væk.

Dette er dog ikke tilfældet, hvis et storhold kommer bagud i første halvleg eller periode – alt efter hvilken sportsgren man spiller på. Det er nemlig ingen katastrofe, hvis Real kommer bagud efter et kvarter, eller hvis New England Patriots afslutter første quarter med at være ti point bagud. Så længe holdet ikke har fået markante skader udvisninger, for eksempel til Cristiano Ronaldo/Tom Brady. kan man roligt spille på dem. I størstedelen af tilfældene vil de nemlig kæmpe sig tilbage i kampen og tage sejren.

Bruger man denne strategi, skal man dog stadig gøre sit hjemarbejde før kampen. For eksempel skal holdet stadig være i god form og ikke være ramt af for mange skader, før det kan lykkes. Kommer Real Madrid til kampen uden en række stjernespillere, eller har de tabt tre kampe i træk og hænger med hovedet, så vender de næppe kampen rundt. Som med alt andet indenfor odds, så er viden også guld værd indenfor livebetting. Man kommer altså aldrig sovende til gevinster.

 

Garanter din gevinst med surebetting

En anden populær livebetting-strategi er surebetting. Dette kræver, at man først spiller et væddemål (ofte før begivenheden starter). Herefter spiller man man senere hen imod væddemålet. Dette kræver naturligvis, at man har noget matematisk sans, da man skal vente til, at oddsene er de helt rigtige. Derved får man en gevinst, uanset hvordan begivenheden ender.

Når man gør dette, nedsætter man naturligvis den totale gevinst, da man jo vil tabe på et af spillene uanset hvad, men man gør samtidig gevinsten stensikker.

Et eksempel på denne strategi kan eksempelvis være, at man oddser på Hold A til odds 3,00 på et moneyline-marked (som en NBA- eller NFL-kamp). Når Hold A kommer foran, stiger oddset på Hold B til 2,05. Herefter spiller man på Hold B, hvormed man sikrer sig en gevinst. Enten vinder man til odds 3,00 eller også til odds 2,05. Størrelsen afhænger af udfaldet, men gevinsten er sikker. Har man for eksempel spillet 100 kroner på begge udfald, vinder man enten fem eller 95 kroner.

 

Hold tungen lige i munden

Det kræver naturligvis noget matematisk sans at regne ud, hvornår man kan sikre sig en gevinst. Derfor gælder det om både at være tålmodig og tænke sig om. Spiller man på et 1X2 marked, skal man selvfølgelig også tage højde for, at kampen kan ende uafgjort.

Dette er en strategi, der især passer de spillere, som tænker langsigtet profit. Tankegangen her er ikke at score en stor og hurtig gevinst, men i stedet for bygge et overskud op over længere tid. Livebetting er dermed et marathon og ikke en sprin. Målet er derfor at minimere risikoen for tab i stedet for at maksimere den potentielle profit.

Man behøves ikke nødvendigvis livebette for at udnytte denne strategi, men da oddsene rykker sig så relevativt hurtigt, så er det nemmere. Den kræver dog en vis forståelse for, hvordan oddsmarkederne rykker sig. Man skal dermed forberede sig en smule og holde tungen lige i munden.

 

Livebet hos bet365

 

Bookmakeren bet365's officielle logo på en grøn baggrund