På det seneste er livebetting blevet mere og mere populært i Danmark. Livebetting går kort sagt ud på, at man oddser under en begivenhed, hvorfor det er en utrolig dynamisk måde at spille på. Oddsene justerer sig hele tiden i takt med, at begivenheden skrider frem, og man kan ofte fange bookmakerne på det forkerte ben. Derudover kan det også være utrolig underholdende, da man hele kampen i gennem kan sikre sig action med nye spil.

Herunder kan du se liveodds på en række af de største kampe, der er i gang lige nu. Kun de største fodboldkampe er inkluderet på denne liste, men hos bookmakere som bet365 for eksempel kan man finde liveodds på tusindvis af sportsbegivenheder og sportsgrene fra hele kloden.

 

Prøv livebetting hos bet365

 

Se live odds på fodboldkampe
Disse live odds leveres af bet365

Indlæser liveodds…

 

Kæmpe udbud af væddemål på livebetting

Man kan umiddelbart livebette på stort set alt mellem himmel og jord. Bookmakernes udvalg bliver større og større, hvilket et hurtigt kig på for eksempel bet365 også viser. Man kan for eksempel livebette på rumænsk håndbold eller iransk fodbold, hvilket viser, hvor mange muligheder der er.

Tager man et nærmere kig på en bestemt fodboldkamp, kan man for eksempel spille på, hvilket hold eller spiller, der scorer næste mål, hvem der får næste hjørnespark, om der kommer gule eller røde kort og lignende. Der er simpelthen ufattelige mange muligheder, så det er bare om at kaste sig ud i det.

Man kan selvfølgelig også livebette fra sin telefon eller tablet. Derfor kan man nemt spille, hvis man enten ser sport i TV eller er på stadion.

 

Fordelene ved at livebette

Det har ikke altid været muligt at livebette hos bookmakerne. Før i tiden skulle man aflevere sine spil før kampstart, hvorefter man var låst. Sådan er det som bekendt ikke længere. I dag kan man vente indtil efter kampstart med at spille, hvilket ofte er en fordel. Det giver nemlig muligheden for at se en kamp nærmere an for forsøge at læse trends og tendenser. Hvis man for eksempel har med en kamp at gøre, der ser tæt ud på forhånd, så kan man se den an inden, at man spiller. Dermed kan man nedsætte sin risiko.

En anden fordel er, at man kan udnytte bookmakernes dynamiske odds. Kan man se, at en kamp er ved at tippe til det ene holds fordel, kan man spille på det hold inden, at oddsene bliver justeret.

I sportsgrene, hvor der er en masse mål, som for eksempel håndbold og basketball, kan det dog ofte betale sig at spille imod disse trends. Kommer et hold i håndbold foran med tre-fire mål, vil oddset på det hold styrtdykke selv, hvis det er en underdog. Sker dette tidligt i kampen, kan man ofte få markant højere odds på favoritten end før kampstart. Herefter er det blot at læne sig tilbage og lade den forventede vinder kæmpe sig tilbage i kampen og tage sejren. Bookmakernes oddssættere går nemlig ofte i panik, når et hold kommer bagud, hvilket man selvfølgelig skal udnytte.

Dette gælder i øvrigt også, hvis Chelsea for eksempel kommer bagud imod Burnley efter fem minutter. Herefter vil oddset på Chelsea ryge i vejret, men de vil stadig have masser af tid til at sikre den sejr, som de i størstedelen af tilfældene vil tage. Til gengæld vil man nu få for eksempel 1,70 i stedet for de 1,30, som spillet gav før kampstart.

 

Livebetting-strategier

I dette afsnit vil vi kort præsentere en række strategier for, hvordan man bedst muligt udnytter livebetting.

 

Spil på favoritterne

Normalt frarådes det at spille på favoritterne, men i livebetting er det faktisk en stor fordel. Man skal dog have den rette tilgang.

Som beskrevet overfor skal man nemlig vente på, at favoritterne kommer bagud. Dette skal dog ske relativt tidligt i kampen for, at det kan betale sig at spille imod dem. Kommer Real Madrid bagud imod Eibar i det 89. minut, skal man selvfølgelig holde sig væk.

Dette er dog ikke tilfældet, hvis et storhold kommer bagud i første halvleg eller periode alt efter, hvilken sportsgren man spiller på. Det er nemlig ingen katastrofe, hvis Real kommer bagud efter et kvarter, eller hvis New England Patriots afslutter første quarter med at være ti point bagud. Så længe holdet ikke har fået markante skader, for eksempel til Cristiano Ronaldo eller Tom Brady, eller udvisninger, kan man roligt spille på dem. I størstedelen af tilfældene vil de nemlig kæmpe sig tilbage i kampen og tage sejren.

Bruger man denne strategi, skal man dog stadig gøre sit hjemarbejde før kampen. For eksempel skal holdet stadig være i god form, og ikke være ramt af for mange skader for, at det kan lykkes. Kommer Real Madrid til kampen uden en række stjernespillere, eller har de tabt tre kampe i træk og hænger med hovedet, så vender de næppe kampen rundt. Som med alt andet indenfor odds, så er viden også guld værd indenfor livebetting. Man kommer altså aldrig sovende til gevinster.

 

Garanter din gevinst med surebetting

En anden populær livebetting-strategi er surebetting. Dette kræver, at man først spiller et væddemål, ofte før begivenheden starter, hvorefter man senere spiller imod dette væddemål. Dette kræver naturligvis, at man har noget matematisk sans, da man skal vente til, at oddsene er de helt rigtige, så man får gevinst uanset, hvordan begivenheden ender.

Når man gør dette, nedsætter man naturligvis den totale gevinst, da man jo vil tabe på et af spillene uanset hvad, men man gør samtidig gevinsten stensikker.

Et eksempel på denne strategi kan for eksempel være, at man oddser på Hold A til odds 3,00 på et moneyline-marked som en NBA- eller NFL-kamp. Når Hold A kommer foran, stiger oddset på Hold B til 2,05. Herefter spiller man på Hold B, hvormed man sikrer sin gevinst. Enten vinder man til odds 3,00 eller også til odds 2,05. Størrelsen afhænger af udfaldet, men gevinsten er sikker.

 

Hold tungen lige i munden

Det kræver naturligvis noget matematisk sans at regne ud, hvornår man kan sikre sin gevinst. Derfor gælder det om både at være tålmodig og tænke sig om. Spiller man på et 1X2 marked, skal man i øvrigt huske at  tage højde for uafgjort.

Dette er en strategi, der især passer de spillere, der tænker langsigtet godt. Tankegangen her er ikke at score en stor og hurtig gevinst, men i stedet at bygge et overskud op over længere tid. Livebetting er dermed et marathon og ikke en spring, og målet er derfor at minimere risikoen for tab i stedet for at maksimere den potentielle profit.

Man behøves ikke nødvendigvis livebette for at udnytte denne strategi, men da oddsene rykker sig så hurtigt, er det nemmere. Den kræver dog en vis forståelse for, hvordan oddsmarkederne rykker sig. Man skal dermed forberede sig en smule og holde tungen lige i munden.

 

Livebet hos bet365

 

 

Bookmakeren bet365's officielle logo på en grøn baggrund