De danske drenge gav hele nationen en uforglemmelig sommer i 2021, hvor Hjulmand og co. – trods omveje og ulykkelige omstændigheder vedrørende Christian Eriksen – nåede hele vejen til semifinalerne ved EM-slutrunden.

Siden floppede holdet totalt til VM i Qatar, og også i kvalifikationen til EM-slutrunden var der slinger i valsen.

Kort før EM spillede Danmark så to opløftende venskabskampe mod Sverige og Norge, så det er svært at spå om, hvilken udgave af det danske hold vi får at se i Tyskland. Den første gruppekamp mod Slovenien lader til at blive noget af en nøglekamp.

Betinia
Spil på Danmark
Hvor langt når Danmark?

Kig forbi Betinia for at se deres odds på Danmarks deltagelse i fodbold-EM.

Odds på Danmark
Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Odds på Danmark ved EM 2024

UdfaldExpektBetssonbet365
Danmark vinder41,0040,0041,00
Danmark i top-217,0017,0017,00
Danmark i top-47,007,007,00
Danmark i top-83,003,003,00
Danmark vinder Gruppe C5,005,255,00
Danmark EM odds

Kampprogram for Danmark ved EM 2024

DatoTidspunktKamp
16. juni 202421:00Slovenien – Danmark
20. juni 202418:00Danmark – England
25. juni 202421:00Danmark – Serbien
Danmarks EM kampe

Vejen til EM 2024

Danmark blev klar til slutrunden i Tyskland via en førsteplads i kvalifikationens Gruppe H, der også talte Slovenien, Finland, Kasakhstan, Nordirland og San Marino.

Kvalifikationen var ikke uden bump på vejen, og undervejs smed man en 2-0 føring over styr i Kasakhstan og var ved at smide point mod miniputterne fra San Marino. Man endte derfor kun á point med Slovenien øverst i tabellen, men efter 1-1 resultatet i Ljubljana og 2-1 hjemme i Parken, var danskerne bedst indbyrdes.

I kvalifikationen var spillere som Kasper Schmeichel, Pierre-Emile Højbjerg og Jonas Wind de eneste til at deltage i samtlige ti kampe, mens Rasmus Højlund i sine otte kampe noterede sig for imponerende syv mål.

Danmarks EM-historie

Det er tiende gang i historien, at Danmark spiller sig frem til en EM-slutrunde. Mange husker selvfølgelig tilbage på sommeren 1992, hvor de danske drenge kom med på et afbud og endte med at gå hele vejen i Sverige.

Debuten kom tilbage i 1964, og i 1984 nåede man semifinalen i Frankrig, indtil Preben Elkjærs famøse straffespark slukkede for festen.

Siden 1984 har der kun været to svipsere fra danskerne, da man ikke formåede at kvalificere sig til slutrunderne i Østrig/Schweiz i 2008 og i Frankrig i 2016.

Ved seneste EM-slutrunde nåede Danmark som bekendt semifinalen, inden England blev endestationen på Wembley.

  • Brugervenlig hjemmeside
  • Betal med Trustly
  • Døgnåben kundeservice
Total bonus
1.000 DKK

Få 100% op til 1.000 kroner ved første indbetaling | Gælder kun nye spillere | Min. indbetaling: 100 kr. | Maks. bonus: 1.000 kr. | Omsætningskrav: 5 x indbetaling + bonusbeløb inden 60 dage | Eksempel: Indbetaler du 100 kr., modtager du 100 kr. i bonus og skal omsætte for (100 kr. + 100 kr.) x 5 = 1.000 kr. før eventuelle gevinster kan udbetales | Min. odds ved singlevæddemål: 2,00 | Min. odds ved kombivæddemål: 1,50

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Landstræner: Kasper Hjulmand

Kasper Hjulmand står foran sin tredje slutrunde som dansk landstræner. Den 52-årige nordjyde har tidligere stået i spidsen for Lyngby, FC Nordsjælland og Mainz, men overtog i 2020 landstrænerposten fra norske Åge Hareide.

Efter EM i 2021 var Hjulmands navn varmere end nogensinde, og på rygteplan blev han sat i forbindelse med klubber i Premier League og Bundesligaen samt Ajax i Amsterdam.

I sin tid på landsholdet har Hjulmand haft et godt øje til en fasttømret stamme, og i sine 50 første landskampe har Kasper Schmeichel optrådt i 48 af dem, Pierre-Emile Højbjerg og Joakim Mæhle i 44 af dem, og Andreas Christensen i 39 af dem.

Hjulmand har i løbet af det seneste år udtalt, at han helst vil spille ud fra en 4-3-3 formation, men at brikkerne og de spillere han pt. har til rådighed mere peger i retningen af en 3-4-3 eller 3-5-2 formation.

Danmark i Gruppe C

Danmark spiller i Gruppe C denne sommer, hvor de øvrige mandskaber er Slovenien, England og Serbien.

De rød/hvide indleder gruppespillet i Stuttgart d. 16. juni, hvor Slovenien er modstanderen. Derefter følger en kamp mod England i Frankfurt, inden tredje modstander i gruppen er Serbien. Det opgør finder sted i München d. 25. juni.

Inden afrejsen til Tyskland slog Danmark både Sverige og Norge i to testkampe. Svenskerne blev slået med 2-1 i Parken på en sen scoring af Christian Eriksen, mens Norge blev besejret med 3-1 på Brøndby Stadion efter en flot første halvleg især.

Danmarks gruppekampe ved EM 2024

Stjernen, stjerneskuddet og spørgsmålstegnet

Stjernen: Pierre-Emile Højbjerg

Han er blevet kåret som kampens bedste spiller, de seneste tre gange Danmark har været i aktion. Klubsæsonen har ikke været stor for Pierre-Emile Højbjerg i Tottenham, men når han iklæder sig den rød/hvide dragt udstråler han alt det, vi ikke har set i Premier League i år.

Han er lederen på midtbanen, indpiskeren, og så er han begyndt at lave mål på landsholdet, hvilket vi både så mod Sverige og Norge forud for EM.

Stjerneskuddet: Rasmus Højlund

Manchester United-angriberen, Rasmus Højlund, står noteret for 14 landskampe og syv mål inden afrejsen til Tyskland, som bliver hans første slutrunde.

Den store angriber blev sorteret fra inden turen til Qatar, men nu har han distanceret de øvrige angrebshåb med længder i Hjulmands kabale.

Efter gennembruddet i Atalanta sidste år, har Højlund, på et kriseramt Manchester United-hold, alligevel formået at score 10 mål i Premier League i år og 16 mål i alt, hvis man også medregner kampene i Champions League og FA Cup’en.

Spørgsmålstegnet: Christian Eriksen

Han kunne også være valgt som holdets stjerne, men Christian Eriksen er ikke den spiller, han var en gang.

Han blev 32 år i februar, og i denne sæson har han været langt fra idealopstillingen hos Erik Ten Hag i Manchester United, hvilket 22 kampe, 1.140 minutter og blot ét mål vidner om.

Eriksen tilhører stadig toppen af det danske hierarki, men der er også snak om, hvor godt landsholdet præsterer, når Eriksen ikke er at finde på grønsværen. Og så mangler vi stadig at opleve en god slutrunde fra Eriksen i rødt og hvidt.

Danmarks trup ved EM 2024

SpillerPositionKlub
Kasper SchmeichelMålmandAnderlecht
Joachim AndersenForsvarerCrystal Palace
Jannik VestergaardForsvarerLeicester City
Simon KjærForsvarerMilan
Joakim MæhleForsvarerVfL Wolfsburg
Andreas ChristensenForsvarerBarcelona
Mathias JensenMidtbanespillerBrentford
Thomas DelaneyMidtbanespillerAnderlecht
Rasmus HøjlundAngriberManchester United
Christian EriksenMidtbanespillerManchester United
Andreas Skov OlsenMidtbanespillerClub Brugge
Kasper DolbergAngriberAnderlecht
Mathias JørgensenForsvarerBrentford
Mikkel DamsgaardMidtbanespillerBrentford
Christian NørgaardMidtbanespillerBrentford
Mads HermansenMålmandLeicester City
Victor KristiansenForsvarerBologna
Alexander BahForsvarerBenfica
Jonas WindAngriberVfL Wolfsburg
Yussuf PoulsenAngriberRB Leipzig
Morten HjulmandMidtbanespillerSporting CP
Frederik RønnowMålmandUnion Berlin
Pierre-Emile HøjbjergMidtbanespillerTottenham Hotspur
Anders DreyerAngriberAnderlecht
Rasmus KristensenForsvarerRoma
Jacob Bruun LarsenAngriberBurnley
Den danske trup ved EM 2024
  • Brugervenlig hjemmeside
  • Betal med Trustly
  • Døgnåben kundeservice
Total bonus
1.000 DKK

Få 100% op til 1.000 kroner ved første indbetaling | Gælder kun nye spillere | Min. indbetaling: 100 kr. | Maks. bonus: 1.000 kr. | Omsætningskrav: 5 x indbetaling + bonusbeløb inden 60 dage | Eksempel: Indbetaler du 100 kr., modtager du 100 kr. i bonus og skal omsætte for (100 kr. + 100 kr.) x 5 = 1.000 kr. før eventuelle gevinster kan udbetales | Min. odds ved singlevæddemål: 2,00 | Min. odds ved kombivæddemål: 1,50

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+