I 1998 bad den indonesiske bookmaker Joe Phan journalist Joe Saumarez om at finde en oversætte på den populære bettingmetode Hang Cheng, som var udbredt blandt de asiatiske bookmakere. Smith vendte tilbage med navnet asian handicap. Spillet er populært blandt bookmakerne, men det kan være svært for europæere at forstår, hvordan asian handicap helt præcis fungerer. I Europa er folk vant til de mere traditionelle europæiske handicapspil.

Vi vil i denne guide forklare dig, hvorledes asian handicap egentlig fungerer. For at bidrage til forståelsen af asian handicapspil vil vi komme med en række eksempler, som vil illustrere, hvordan det virker i praksis.

Vi mener, at bet365 er et godt valg af bookmaker, når det kommer til asian handicapspil. De har foruden deres konkurrencedygtige odds også et stort udvalg af kampe. På disse tilbydes der naturligvis asian handicap odds.

 

Find dine asian handicap-odds hos bet365

 

 

Asian handicap tabel

# Dit hold Væddemål # Dit hold Væddemål
0 Vinder Gevinst 0 Vinder Gevinst
Uafgjort Indskud refunderes Uafgjort Indskud refunderes
Taber Tabt Tabt Tabt
– 0.25 Vinder Gevinst + 0.25 Vinder Gevinst
Uafgjort Half Tabt Uafgjort Halv gevinst
Taber Tabt Tabt Tabt
– 0.50 Vinder Gevinst + 0.50 Vinder Gevinst
Uafgjort Tabt Uafgjort Gevinst
Taber Tabt Tabt Tabt
– 0.75 Vinder med 2+ Gevinst + 0.75 Vinder Gevinst
Vinder med 1 Half Gevinst Uafgjort Gevinst
Uafgjort Tabt Taber med 1 Halvt tabt
Taber Tabt Taber med 2+ Tabt
– 1.00 Vinder med 2+ Gevinst + 1.00 Vinder Gevinst
Vinder med 1 Indskud refunderes Uafgjort Gevinst
Uafgjort Tabt Taber med 1 Indskud refunderes
Taber Tabt Taber med 2+ Tabt
– 1.25 Vinder med 2+ Gevinst + 1.25 Vinder Gevinst
Vinder med 1 Halvt tabt Uafgjort Gevinst
Uafgjort Tabt Taber med 1 Halv gevinst
Taber Tabt Taber med 2+ Tabt
– 1.50 Vinder med 2+ Gevinst + 1.50 Vinder Gevinst
Vinder med 1 Tabt Uafgjort Gevinst
Uafgjort Tabt Taber med 1 Gevinst
Taber Tabt Taber med 2+ Tabt
– 1.75 Vinder med 3+ Gevinst + 1.75 Vinder Gevinst
Vinder med 2 Halv gevinst Uafgjort Gevinst
Vinder med 1 Tabt Taber med 1 Gevinst
Uafgjort Tabt Taber med 2 Halvt tabt
Taber Tabt Taber med 3+ Tabt
– 2.00 Vinder med 3+ Gevinst + 2.00 Vinder Gevinst
Vinder med 2 Indskud refunderes Uafgjort Gevinst
Vinder med 1 Tabt Taber med 1 Gevinst
Uafgjort Tabt Taber med 2 Indskud refunderes
Taber Tabt Taber med 3+ Tabt

 

Forklaring af asian handicap

Når man spiller asian handicap, har man to spilmuligheder; favoritten og overraskelsen. Normalt kan man spille på 1, X eller 2, men med asian handicap udelukkes muligheden for at spille på X’et. Ved at tildele et handicap til det ene af holdene eliminerer bookmakeren den styrkeforskel, som der er på papiret mellem favoritten og overraskelsen. Derved bliver oddset bliver mere lige.

Bookmakerens mål er at sætte et handicap, som betyder, at begge holds chancer for at vinde en kamp er så tæt på 50 procent som overhovedet muligt.

I denne guide tager vi udgangspunkt i fodboldkampe, og i en fodboldkamp vil det være sådan, at jo større styrkeforskel bookmakeren mener, der er mellem to hold, desto større vil handicappet være på favoritten. Når kampen er slut, så fratrækkes handicappet kampens rigtige resultat.

Med asian handicap vil man finde handicap på både favoritterne og overraskelserne. Handicap på favoritten angives med et minus (-), mens handicap på overraskelsen angives som et plus (+). Favoritten skal altså score så mange mål, at selvom handicappet blev fratrukket kampens resultat, ville favoritten stadig vinde. Handicap på overraskelsen skal derimod lægges til kampens resultat, således at slutter kampen uafgjort, vil overraskelsen alligevel have vundet, fordi de startede kampen med plus (+).

Find dine asian handicap-odds hos bet365

Eksempler på asian handicap spil

Et eksempel på et helt almindeligt asian handicap spil kunne være en fodboldkamp mellem AGF og Horsens, hvor vi antager, at AGF er favorit til at vinde kampen.

Eksempel 1

AGF asian handicap -0.5

Horsens asian handicap +0.5

Her er der altså asian handicap -0.5 på AGF, hvilket betyder, at AGF i teorien starter kampen med minus 0.5 mål.

Skulle kampen ende 2-2, vinder alle væddemål indgået på Horsens, da resultatet inklusiv handicappet vil være 1.5-2 i Horsens favør.

Vinder AGF derimod kampen med ét mål, for eksempel 2-1, vil alle væddemål på AGF være vundne, fordi AGF inklusiv handicappet vinder kampen 1.5-1. Alle væddemål på Horsens vil derfor være tabt.

Vinder Horsens fodboldkampen lægges 0.5 mål til antallet af Horsens mål i kampen, og sejren bliver derfor blot endnu større. Væddemål på AGF vil derfor være tabt, mens væddemål på Horsens er vundne.

Eksempel 2

Brøndby asian handicap 0.0

FCK asian handicap 0.0

I dette eksempel vurderer bookmakeren, at forskellen på de to hold ikke er stor nok til at tildele det ene hold et handicap. Det betyder, at spillet ikke kan afgøres, hvis kampen slutter uafgjort. Som vi startede med at skrive, kan man ikke spille på uafgjort i asian handicap-væddemål.

Ender kampen mellem Brøndby og FCK uafgjort annulleres spillet, da kampen ikke har fået en vinder. Penge man har satset på kampen tilbagebetales altså til ens konto, uanset om man har spillet på Brøndby eller FCK.

Ender kampen med en sejr til Brøndby, vinder alle væddemål placeret på Brøndby, mens spil på FCK er tabt.

Hvad er split balls i asian handicap?

Hvis man allerede har leget lidt med asian handicap-odds, er man sikkert også faldet over begrebet split balls.

Varianten er en smule mere avanceret end almindelig asian handicap, men vi kommer her med en uddybende asian handicap forklaring.

I split balls deler man egentlig blot ens indsats op på forskellige væddemål med hvert sit handicap. Split balls vises nemlig altid med to handicap-værdier (f.eks. 0.5, 1), og hvis man satser på sådan et væddemål, køber man reelt spil på begge handicap.

Eksempel 1

AGF: 0, -0.5

Horsens: 0, +0.5

I dette eksempel spiller vi på AGF, og når kampen er slut, skal vi blot kigge på begge AGF-handicapspil, for at se om de begge er gået hjem.

Ender kampen med 1-0 til AGF, har de altså slået begge handicap, både handicap 0 og handicap -0.5, og vi vinder derfor den fulde gevinst.

Ender kampen uafgjort, for eksempel 1-1, har AGF ikke indhentet handicap 0. I og med kampene ikke kan afgøres ved uafgjort med asian handicap, får vi derfor vores indskud på handicap 0-væddemålet tilbage. Til gengæld taber vi indskuddet på handicap -0.5-væddemålet, da AGF ikke indhentede dette handicap i og med kampen endte uafgjort.

Vinder Horsens kampen, taber vi naturligvis hele indsatsen på AGF, da begge split balls-handicapspil er tabte.

Eksempel 2

Barcelona: -0.5, -1

Atletico Madrid: +0.5, +1

Vi spiller på Barcelona i dette eksempel.

Vinder Barcelona med to mål, for eksempel 3-1, er begge handicapspil rigtige, og vi vinder på begge spil og får fuld gevinst.

Vinder Barcelona med ét mål, for eksempel 2-1, er det kun handicap -0.5-væddemålet som går hjem, da væddemål på -1 ikke går hjem, da væddemål ikke kan vindes på uafgjort i asian handicap. Halvdelen af indsatsen refunderes, mens den anden halvdel giver gevinst.

Slutter kampen uafgjort eller med sejr til Atlético Madrid, taber vi på begge væddemål og hele indsatsen er tabt.

Hvad betyder et kvart/halvt mål?

Når man kigger på asian handicap-odds, vil man ofte støde på de halve mål og de kvarte mål, +0.5/-0.5 eller +0.25/-0.25, som begge eliminerer muligheden for et uafgjort væddemål, da ingen kan score et halvt eller et kvart mål.

Kvarte-handicap, 0.25, deler væddemålet mellem de to nærmeste 0.25-intervaller.

At spille 1.000 kroner på en kamp med handicap +1.75 er det samme som at spille 500 kroner til +1.50 og yderligere 500 kroner til +2. Med kvarte handicap-væddemål kan man både vinde og få uafgjort, altså vinde halvdelen af ens væddemål, eller tabe og få uafgjort, altså tabe halvdelen af ens væddemål.

Nogle bookmakere udtrykker det kvarte mål, 0.25, som 0 og 1/2 eller pk (pick-em) og 1/2. Dette gælder typisk for bookmakere, som har et system designet til sportsgrene som amerikansk fodbold og basketball, hvor asian handicap-oddset er designet til, at kampens udfald skal være så tæt på 50/50 som muligt.

 

Spil hos bet365

 

Bookmakeren bet365s officielle logo. Hos bookmakeren kan man sætte Vuelta Espana 2018 odds på både samlet vinder og de forskellige etaper.