Flere eksperter har Østrig til at blive EM’s artige overraskelse. Ralf Rangnick har takket nej til jobbet i Bayern München for at blive i landstrænersædet, og truppen tæller flere interessante navne både bagtil og fremme på banen.

I gruppen skal man dog forbi store nationer som Frankrig og Holland, men Østrig kan blive et kedeligt bekendtskab for en række gruppevindere, skulle de gå videre på en af de tredjepladser der får lov til at fortsætte i turneringen.

Betinia
Spil på Østrig
Hvor langt når Østrig?

Kig forbi Betinia for at se deres odds på Østrigs deltagelse i fodbold-EM.

Odds på Østrig
Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Odds på Østrig ved EM 2024

UdfaldExpektBetssonbet365
Østrig vinder81,0080,0081,00
Østrig i top-226,0025,0026,00
Østrig i top-49,009,009,00
Østrig i top-83,503,503,50
Østrig vinder Gruppe D9,0010,009,00
Østrig EM odds

Kampprogram for Østrig ved EM 2024

DatoTidspunktKamp
17. juni 202421:00Østrig – Frankrig
21. juni 202418:00Polen – Østrig
25. juni 202418:00Holland – Østrig
Østrigs EM kampe

Vejen til EM 2024

Østrig kvalificerede sig til EM 2024 efter en andenplads i Gruppe F, hvor kun Belgien endte over dem.

Seks sejre, en uafgjort og et nederlag blev det til i en gruppe, der også talte nationer som Sverige, Aserbajdsjan og Estland. Det enlige nederlag kom tre runder før tid, da belgierne var skarpest i en kamp i Wien i oktober og vandt med 3-2

I kvalifikationen spillede midtbanemanden Nicolas Seiwald som den eneste alle otte kampe, mens Marcel Sabitzer og Michael Gregoritsch delte topscorerværdigheden med hver fire mål.

Østrigs EM-historie

For fjerde gang i historien er Østrig med ved en EM-slutrunde. Den første optræden var i 2008, hvor man var værter sammen med Schweiz. Her formåede man ikke at vinde en kamp og var færdig efter de tre gruppekampe.

Otte år senere var billedet det samme i Frankrig med et uafgjort resultat, to nederlag og et farvel efter gruppespillet. Ved seneste EM-slutrunde i 2021 formåede Østrig at gå videre fra gruppen, da man både slog Nordmakedonien og Ukraine, men tabte 0-2 til Holland.

  • Brugervenlig hjemmeside
  • Betal med Trustly
  • Døgnåben kundeservice
Total bonus
1.000 DKK

Få 100% op til 1.000 kroner ved første indbetaling | Gælder kun nye spillere | Min. indbetaling: 100 kr. | Maks. bonus: 1.000 kr. | Omsætningskrav: 5 x indbetaling + bonusbeløb inden 60 dage | Eksempel: Indbetaler du 100 kr., modtager du 100 kr. i bonus og skal omsætte for (100 kr. + 100 kr.) x 5 = 1.000 kr. før eventuelle gevinster kan udbetales | Min. odds ved singlevæddemål: 2,00 | Min. odds ved kombivæddemål: 1,50

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Landstræner: Ralf Rangnick

65-årige Ralf Rangnick har været en omtalt herre i mange år efterhånden. Han er kendt som en af de fremmeste figurer i Red Bull-skolen med højt pres og intensitet, og for at være til stor inspiration hos trænere som Jürgen Klopp, Thomas Tuchel og Julian Nagelsmann.

Efter en række flotte resultater i Schalke slog han for alvor sit navn fast i RB Leipzig, inden han i en kort og lidt skør periode stod i spidsen for Manchester United.

Siden foråret 2022 har han været østrigsk landstræner. Her satte han tidligt ord på, at hans primære opgave var at underholde og samle det østrigske folk igen. Ordene levede han op til i debuten, da Kroatien blev slået med hele 3-0 i Nations League. Få dage senere tabte man så 1-2 til Danmark, men euforien og begejstringen ved Rangnicks udtryk har hængt ved.

I november 2023 slog man Tyskland med 2-0 hjemme, og i terminen i marts måned bankede man hele seks kasser ind bag en anden EM-nation, Tyrkiet.

I sine første 21 kampe som landstræner har Rangnick oftest gjort brug af Nicolas Seiwald med 20 kampe og Michael Gregoritsch med 19 samt Xaver Schlager, Marcel Sabitzer og Christoph Baumgartner, der alle har fået 18 optrædener under Rangnick.

Østrig i Gruppe D

Østrig er placeret i Gruppe D, der også tæller Frankrig, Holland og Polen.

De indleder mod VM-finalisterne fra Frankrig d. 17. juni i Düsseldorf. Fire dage senere gælder det Polen i Berlin, inden man slutter gruppespillet d. 25. juni i en kamp mod Holland i Berlin.

Inden afrejse til Tyskland slog man Serbien med 2-1 i en venskabskamp, ligesom yderligere en test mod Schweiz venter.

Østrigs gruppekampe ved EM 2024

Stjernen, stjerneskuddet og spørgsmålstegnet

Stjernen: Marcel Sabitzer

Vi har lige set ham i aktion i Champions League-finalen med Dortmund, og på landsholdet skal vi nok også se 30-årige Marcel Sabitzer gå forrest.

Midtbanespilleren er motoren og hjertet hos Østrig og med sine 78 landskampe og 17 mål er han også blandt truppens mest rutinerede spillere. På klubplan har han tidligere været forbi RB Salzburg, RB Leipzig, Bayern München og Manchester United.

Stjerneskuddet: Nicolas Seiwald

Den 23-årige midtbanespiller, Nicolas Seiwald, har taget den klassiske vej i østrigsk fodbold. Fra ungdomsholdene i Salzburg henover et lejemål i Liefering, inden han først cementerede sin plads på holdet hos RB Salzburg for så at tage skridtet videre til RB Leipzig forrige sommer.

Seiwald er arbejdsom og løbestærk, men samtidig også dygtig på bolden i pressede situationer. Han kunne godt få sit internationale gennembrud denne sommer i Tyskland.

Spørgsmålstegnet: Marko Arnautovic

Han er blevet 35 år og har i denne sæson haft en udpræget rolle som indskifter hos mesterholdet i Italien, Inter.

Marko Arnautovic er dog stadig østrigernes foretrukne mand i front, men hvor står angriberen med de 111 landskampe og 36 mål fysisk og mentalt inden slutrunden? Det er der tvivl omkring.

Østrigs trup ved EM 2024

SpillerPositionKlub
Heinz LindnerMålmandUnion SG
Patrick PentzMålmandBrøndby
Niklas HedlMålmandRapid Wien
Tobias LawalMålmandLASK
Stefan LainerForsvarerBorussia Mönchengladbach
Stefan PoschForsvarerBologna
Maximilian WöberForsvarerBorussia Mönchengladbach
Philipp LienhartForsvarerSC Freiburg
Kevin DansoForsvarerLens
Philipp MweneForsvarerMainz 05
Gernot TraunerForsvarerFeyenoord
Flavius DaniliucForsvarerRed Bull Salzburg
Leopold QuerfeldForsvarerRapid Wien
Marcel SabitzerMidtbanespillerBorussia Dortmund
Florian GrillitschMidtbanespillerTSG Hoffenheim
Christoph BaumgartnerMidtbanespillerRB Leipzig
Konrad LaimerMidtbanespillerBayern Munich
Florian KainzMidtbanespiller1. FC Köln
Nicolas SeiwaldMidtbanespillerRB Leipzig
Patrick WimmerMidtbanespillerVfL Wolfsburg
Romano SchmidMidtbanespillerWerder Bremen
Marco GrüllMidtbanespillerRapid Wien
Alexander PrassMidtbanespillerSturm Graz
Matthias SeidlMidtbanespillerRapid Wien
Thierno BalloMidtbanespillerWolfsberger AC
Marko ArnautovićAngriberInter Milan
Michael GregoritschAngriberSC Freiburg
Andreas WeimannAngriberWest Bromwich Albion
Maximilian EntrupAngriberTSV Hartberg
Den østrigsje trup ved EM 2024
  • Brugervenlig hjemmeside
  • Betal med Trustly
  • Døgnåben kundeservice
Total bonus
1.000 DKK

Få 100% op til 1.000 kroner ved første indbetaling | Gælder kun nye spillere | Min. indbetaling: 100 kr. | Maks. bonus: 1.000 kr. | Omsætningskrav: 5 x indbetaling + bonusbeløb inden 60 dage | Eksempel: Indbetaler du 100 kr., modtager du 100 kr. i bonus og skal omsætte for (100 kr. + 100 kr.) x 5 = 1.000 kr. før eventuelle gevinster kan udbetales | Min. odds ved singlevæddemål: 2,00 | Min. odds ved kombivæddemål: 1,50

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+