Der er store forventninger til det portugisiske mandskab forud for fodboldugerne i Tyskland denne sommer. De var det mest suveræne hold i kvalifikationen, de råder over verdensklassespillere i hver kæde – og nå ja, så har de stadig en 39-årige angriber i front til at afgøre tingene. 

Cristiano Ronaldo er Portugals store x-faktor ved dette EM. Spørgsmålet er så om legen stopper tidligt for rekordmanden og co., eller om de stadig har en plads på scenen, når vi nærmer os de afgørende kampe i midten af juli måned?

Expekt
Spil på Portugal
Hvor langt når Portugal?

Kig forbi Expekt for at se deres odds på Portugals deltagelse i fodbold-EM.

Odds på Portugal
Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Odds på Portugal ved EM 2024

UdfaldExpektBetssonbet365
Portugal vinder9,009,009,00
Portugal i top-24,504,504,50
Portugal i top-42,502,502,50
Portugal i top-81,571,601,57
Portugal vinder Gruppe F1,421,401,44
Portugal EM odds

Kampprogram for Portugal ved EM 2024

DatoTidspunktKamp
18. juni 202421:00Portugal – Tjekkiet
22. juni 202418:00Tyrkiet – Portugal
26. juni 202421:00Georgien – Portugal
Portugals EM kampe

Vejen til EM 2024

Portugal gik gennem kvalifikationen på meget overbevisende vis. De tog 30 ud af 30 mulige point i Gruppe J, hvor modstanderne hed Slovakiet, Luxembourg, Island, Bosnien og Liechtenstein.

Undervejs slog de blandt andet Luxembourg med 6-0 og 9-0, og samlet lød målscoreren på 36-2 da de 10 kampe var færdigspillet.

Cristiano Ronaldo blev portugisisk topscorer med 10 mål – hvilket kun blev overgået af Romelu Lukaku fra Belgien med 14 mål. Bruno Fernandes var også storspillende i kvalifikationen og blev noteret for seks mål undervejs.

Portugals EM-historie

Portugal har spillet sig frem til deres niende EM-slutrunde denne sommer i Tyskland. Ved deres første optræden i 1984 nåede de hele vejen til semifinalen og hentede fire sejre undervejs.

Resultatet i 2021, hvor man røg ud efter første knockout-kamp mod Belgien, var faktisk portugisernes dårligste resultat ved en EM-slutrunde nogensinde. Ellers er de gået i kvart-, semi- eller finalen hver gang.

I det samlede regnskab har man hentet 19 sejre i 39 kampe, og sejren i Frankrig i 2016 står selvfølgelig som det ypperste den fodboldgale nation har præsteret. Mange husker nok hvordan angrebsreserven Eder blev den store helt i den forlængede spilletid mod værterne.

  • Gratis livestreaming
  • Betal med MobilePay
  • Officiel Superliga-partner
Total bonus
600 DKK

Indbetal 100 – 600 kr., placér et væddemål og modtag et freebet svarende til indbetaling. Kun nye spillere. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Kvalificerende væddemål skal placeres senest 7 dage efter indbetaling. Maks. freebet op til 600 kr. Aktiveres ved indbetaling under “mine tilbud” og skal bruges inden for 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Landstræner: Roberto Martinez

Spanske Roberto Martinez har stået i spidsen for det portugisiske mandskab siden januar 2023, hvor han overtog sædet fra Fernando Santos, der nåede at være landstræner i hele otte år.

Martinez, der tidligere har trænet Swansea, Wigan, Everton og det belgiske landshold fra 2016 til 2022, startede med at slå Liechtenstein hjemme med 4-0, ligesom han kort inde i sit nye job var med til at sikre Portugals deres største sejr i en gældende kamp nogensinde, da Luxembourg blev besejret med 9-0 i kvalifikationen.

Med Roberto Martinez får man en noget anden spillestil end under Fernando Santos. Spanieren vil have bolden så meget som muligt, og det skal gerne være målsøgende frem for boldbesiddelse for boldbesiddelsens skyld. Martinez nævner Johan Cruyff og den hollandske stil som en af sine største inspirationskilder.

Portugal i Gruppe F

Portugal må tage favoritværdigheden på sig i Gruppe F, der også tæller Tyrkiet, Tjekkiet og debutanterne fra Georgien.

De starter mod tjekkerne i Leipzig d. 18. juni, efterfulgt af en kamp i Dortmund mod Tyrkiet fire dage senere, inden gruppen afsluttes med mod Georgien i Gelsenkirchen d. 26. juni.

Op til EM har portugiserne mulighed for 270 minutter i benene, da de tester mod både Finland, Kroatien og Irland inden det går løs i Tyskland.

Portugals gruppekampe ved EM 2024

Stjernen, stjerneskuddet og spørgsmålstegnet

Stjernen: Bruno Fernandes

Han er blevet anfører i Manchester United, og selvom det har været en tung sæson for De Røde Djævle, har det øgede ansvar gjort noget godt for Bruno Fernandes’ spil og attitude.

Midtbanespilleren, der både kan komme i spil centralt og på siden under denne slutrunde, scorer i godt hver tredje kamp på landsholdet og i Manchester United er det i år blevet til 15 mål og 13 oplæg.

Det er svært at udpege en egentlig stjerne, der er større end så mange andre hos portugiserne, men Fernandes skal helst være i hopla, hvis de skal langt ved slutrunden.

Stjerneskuddet: Goncalo Inacio

Pepe har længe været manden, der har styret den portugisiske defensiv.

Den tjans besidder Manchester City-stjernen Ruben Dias nu, og ved denne slutrunde kan han meget vel få en ny makker i form af den 22-årige Sporting-spiller, Goncalo Inacio, der kun har spillet lidt mere end en håndfuld landskampe.

Inacio kommer fra en stor sæson i Portugal, hvor han med sit skarpe venstreben og kontante stil har imponeret i sine 49 optrædener for Sporting, der endte som mester og som taber af den portugisiske pokalfinale.

Spørgsmålstegnet: Cristiano Ronaldo

Før EM-start står Ronaldo noteret for 206 landskampe og 128 mål. Måltotalen fra årets kampe i Saudi Arabien siger 35 mål i 31 kampe.

Ingen kan tage fra den 39-årige verdensstjerne, at han er en udsøgt målscorer. Men er hans plads i startopstillingen også for Portugals bedste? Eller bliver hans “slåen ud med armene” en hæmsko for én af slutrundens helt store forhåndsfavoritter?

Portugals trup ved EM 2024

SpillerPositionKlub
Rui PatrícioMålmandRoma
Nélson SemedoForsvarerWolverhampton Wanderers
PepeForsvarerPorto
Rúben DiasForsvarerManchester City
Diogo DalotForsvarerManchester United
João PalhinhaMidtbanespillerFulham
Cristiano RonaldoAngriberAl Nassr
Bruno FernandesMidtbanespillerManchester United
Gonçalo RamosAngriberParis Saint-Germain
Bernardo SilvaAngriberManchester City
João FélixAngriberBarcelona
José SáMålmandWolverhampton Wanderers
Danilo PereiraForsvarerParis Saint-Germain
Gonçalo InácioForsvarerSporting CP
João NevesMidtbanespillerBenfica
Matheus NunesMidtbanespillerManchester City
Rafael LeãoAngriberMilan
Rúben NevesMidtbanespillerAl Hilal
Nuno MendesForsvarerParis Saint-Germain
João CanceloForsvarerBarcelona
Diogo JotaAngriberLiverpool
Diogo CostaMålmandPorto
VitinhaMidtbanespillerParis Saint-Germain
António SilvaForsvarerBenfica
Pedro NetoAngriberWolverhampton Wanderers
Francisco ConceiçãoAngriberPorto
Den portugisiske trup ved EM 2024
  • Gratis livestreaming
  • Betal med MobilePay
  • Officiel Superliga-partner
Total bonus
600 DKK

Indbetal 100 – 600 kr., placér et væddemål og modtag et freebet svarende til indbetaling. Kun nye spillere. Min. indsats er 100 kr. til odds 1,80. Kvalificerende væddemål skal placeres senest 7 dage efter indbetaling. Maks. freebet op til 600 kr. Aktiveres ved indbetaling under “mine tilbud” og skal bruges inden for 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+