En bookmaker er et selskab – eller en person – som tager imod væddemål på alt mellem himmel og jord til et fastlagt odds. Hos en bookmaker kan du typisk spille på sportsbegivenheder, men nogle bookmakere giver dig også muligheden for at spille på Melodi Grand Prix, det næste folketingsvalg, hvem der vinder X-factor, hvilken nationalitet den næste pave har og meget, meget mere. Ofte er det kun fantasien der sætter grænsen.

I Danmark findes der mange lovlige bookmakere, og her på odds.dk finder du de bedste af dem. For at tilbyde bookmaking-virksomhed i Danmark, kræves der at bookmakeren har en gyldig spillelicens hos Spillemyndigheden. Licensen sikrer, at bookmakerne betaler afgift til den danske stat for at have lov at udbyde spil til danskerne. Denne afgift betyder også, at der allerede er betalt skat af alle gevinster du vinder hos en bookmaker med dansk licens, så fordelen for dig er til at få øje på.

Spil hos en dansk bookmaker og vind skattefrie gevinster. Så nemt er det.

I denne bookmaker-guide har vi samlet de bedste “bookies” i Danmark i øjeblikket på én liste, så du nemt kan danne dig et overblik over hvor du kan spille, og hvilken velkomstbonus du kan få, når du opretter din nye konto hos bookmakeren.

 

De bedste bookmakere i Danmark

500 DKKTotal Bonus
1.000 DKKTotal Bonus
500 DKKTotal Bonus
1.000 DKKTotal Bonus
1.000 DKKTotal Bonus
DKKTotal Bonus
1.500 DKKTotal Bonus
1.000 DKKTotal Bonus
1.000 DKKTotal Bonus
350 DKKTotal Bonus

 

Hvorfor vælge bookmakere på nettet?

Over de seneste godt 20 år, har internettet nærmest fuldstændigt overtaget vores planet, og det gælder selvfølgelig også betting og bookmaker-industrien.

I forhold til “i gamle dage”, hvor danske fodboldfans måtte vente til om lørdagen med at få afgjort sin tipskupon i jagten på 13 rigtige i selskab med Tommy Troelsen på DR, er det nu muligt at spille hver dag – døgnet rundt – hos et stort udvalg af bookmakere på internettet.

Fordelene ved at spille på nettet – fremfor nede i kiosken – er mange. Vi lister her et par stykker af dem:

Åbningstiderne: En online bookmaker holder aldrig lukket. Du kan spille døgnets 24 timer, når du har tid og lyst.

Komforten: Regnen pisker mod ruden, og det blæser en halv pelikan. Spiller du online behøver du ikke forlade hjemmets fire vægge for at få spillet på de kampe du skal se i TV.

Sikkerheden: Du behøver ikke være bange for at miste din vinderkupon – eller at glemme at indløse den. Spiller du online bliver kuponen gemt elektronisk, og dine gevinster bliver helt automatisk sat ind på din konto, når væddemålet er afgjort.

Tilgængelighed: Hvis du har en konto hos en online bookmaker, kan du endda også spille mobil betting – dvs. fra din mobiltelefon. Med mobil betting kan du spille hvor som helst, når som helst. Fra sofaen, fra bussen, fra arbejdet, fra siddepladsen på stadion… Ja, hvor som helst, når som helst. Og når du spiller fra mobilen, behøver du ikke logge ind med NemID.

Action nonstop: Som et ekstra plus ved at spille på nettet, kan vi nævne live betting. Med live betting kan du spille på kampene mens de er i gang, og drage fordel af at du kan se hvordan holdene spiller. Odds reguleres hele tiden, som kampen bølger frem og tilbage, og du kan spille på stort set alle sportsbegivenheder med live betting helt frem til dommerens slutfløjt. Hvis du har luret noget som bookmakeren ikke har, kan du ofte score et højt odds på hvem der laver næste mål i kampen, hvor mange hjørnespark der kommer, gule og røde kort og meget, meget mere. Live betting er fantastisk for os, der godt kan lide at bevare spændingen helt frem til kampen slutter.

Ekstra tilbud og bonusser: Når du spiller online hos en bookmaker, får du altid muligheden for at få en velkomstbonus. Sæt 1000 kr. ind, få 1000 kr. ekstra at spille for. Bonusserne skal spilles igennem x-antal gange før du kan hæve dem, men det er gratis penge at spille for, og hvis du er skrap til at oddse, har du gode chancer for at spille bonussen igennem og tjene ekstra penge. Taber du bonussen – ja, så skidt pyt. Det var jo bonuspenge alligevel. Hver bookmaker har sine egne bonusregler – læs mere om dem i vores anmeldelse af de forskellige bookmakere.

Derudover tilbyder online bookmakere et hav af forskellige kampagner – særligt op til de store sportsbegivenheder som Champions League, EM og VM-slutrunder, OL osv. osv. Her kan du ofte få free bets, hvor du får dine penge tilbage, hvis du taber på væddemålet. Med andre ord; du får en lang række ekstra muligheder for at tjene penge, som du ikke får hvis du spiller nede i kiosken.

 

Historien om bookmakere

Det har angiveligt været muligt at vædde på udfaldet af forskellige typer af sport lige siden tidernes morgen. Men selve bookmaker-branchen menes at stamme fra Storbritanien, hvor en af de første kendte bookmakere – Harry Ogden – åbnede sin forretning tilbage i 1790’erne.

I 1845 kom så en ny lovgivning i Storbritanien, som betød at det eneste man lovligt kunne spille på var hestevæddeløb. Det betød at nye væddeløbsbaner skød op overalt i landet, og pga. udviklingen indenfor den offentlige transport var det nu muligt, for folk i alle samfundsklasser at rejse land og rige rundt for at deltage i åbningen af de nye væddeløbsbaner.

Kriminelle bander så hurtigt sit snit til at blande sig med pøblen og stjæle – eller røve sig til – gevinster fra løbene, hvilket fik bookmakerne til at ansatte bodyguards, som skulle beskytte både forretning og kunder mod banderne.

Tiden gik og i 1961 besluttede regeringen, med Harold Macmillan i spidsen, at legalisere betting-butikker i Storbritanien. En betting-butik minder på mange måder om de danske kioskers samarbejde med Danske Spil, hvor du kan gå direkte ind fra gaden og oddse, tippe, skrabe eller spille lotto – alt efter smag og behag. I en betting-butik kan spilleren også gå direkte ind fra gaden, og selv definere sit væddemål hvorefter betting-butikkens ansatte udregner et odds for væddemålet. Herefter beslutter spilleren om han vil vædde til det odds han får præsenteret, og hvis det lyder fornuftigt indgår han væddemålet og får en kvittering i hånden inden han går. På mange måder som vi kender det fra Oddset i kiosken.

Stramme regler og krav blev stillet til indehaverne af disse bookmaker-butikker, for at sikre at alt gik ærligt for sig. Siden da er en milliardindustri skudt i vejret, og på et tidspunkt var der mere end 15.000 af disse betting-butikker i Storbritanien. I dag menes tallet dog nærmere at være omkring 8500.

Butikkerne i dag ejes primært af store bookmaker-selskaber som William Hill, Ladbrokes og Coral, som naturligvis også tilbyder spil på nettet. Af disse tre bookmaker-giganter, er det i øjeblikket kun Ladbrokes, som også har licens til at udbyde spil i Danmark. Rygter i industrien siger i øvrigt, at Ladbrokes pønser på at åbne Danmarks første rigtige betting-butik. Hvornår dét eventuelt sker, tør ingen dog gisne om. Indtil videre er det eneste alternativ til betting-butikkerne i Storbritanien altså Danske Spils samarbejde med de danske kiosker.

Danske Spil startede i 1949 – lige efter 2. verdenskrig – under navnet Dansk Tipstjeneste, og havde frem til d. 1/1-2012 monopol på at udbyde spil om rigtige penge i Danmark. Et spilmonopol er dog i direkte strid med EU-lovgivningen, og derfor var Danmark nødt til at vedtage en ny spillelov, som havde til hensigt at liberalisere spillemarkedet indenfor landets grænser. Det betyder, at vi i dagens Danmark har en bred vifte af bookmakere at vælge imellem, når vi skal finde ud af hvor vi gerne vil spille.

Din største udfordring bliver altså, at finde ud af hvor du gerne vil spille – og hvad du skal spille på.

Rigtig god fornøjelse og held og lykke med spillene.