Når Tyskland stiller til start til en slutrunde, vil der altid være forventninger til dem. Et skuffende VM og 6-0-nederlaget til Spanien i Nations League sår dog tvivl omkring Die Mannschafts muligheder ved EM. Forhåbentlig kan det motivere Tyskland til spille op til det niveau, som vi kender dem for.

 

Unibet Odds på EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Odds på Tyskland

Tyskland er som altid blandt bookmakernes favoritter, når det går løs ved en stor slutrunde. EM 2021 er ingen undtagelse. Denne gang er der dog som nævnt mere usikkerhed end nogensinde omkring deres muligheder.

Tyskland bliver ikke hjulpet af, at man er endt i samme gruppe som de forsvarende verdensmestre Frankrig og de forsvarende europamestre Portugal, mens Gruppe F rundes af af Ungarn.

Med så hård en gruppe er det ikke utænkeligt, at Tyskland kan risikere at slutte på tredjepladsen. Gør man det skal man som bekendt håbe, at man er blandt de fire bedste treere i de seks grupper, hvis man vil videre til ottendedelsfinalerne.

 

Odds på Tysklands samlede præstation

Tyskland starter med den umiddelbart hårdeste modstander i gruppen i form af Frankrig hjemme i München. Herefter venter Portugal, inden man slutter af med en kamp mod Ungarn.

Hvis Tyskland ender med at tabe deres to første kampe, kan de i værste fald ende i en situation, hvor de ikke bare skal slå Ungarn, også gøre det med mange mål for at blive blandt de fire bedste treere.

Niveauet blandt de tre storhold i denne gruppe er som nævnt så højt, at de i princippet alle kan slutte et, to eller tre. Hvis Tyskland vinder Gruppe F, vil der vente dem en kamp mod en treer fra Gruppe A/B/C. Det kan være hold som Tyrkiet, Wales, Danmark, Rusland og Østrig.

En andenplads vil betyde et møde med vinderen af Gruppe D. Det kunne umiddelbart ligne England eller Kroatien. Hvis Tyskland ender med at blive nummer tre og blandt de fire bedste treer kan de møde vinderen af gruppe B eller C. Det kan være hold som Belgien og Holland.

Der kan dermed være udsigt til et par storkampe med Tyskland som deltager i ottendedelsfinalen. Der er ingen tvivl om, at odds på Tyskland inden slutrunden er relativt høje på grund af deres dårlige resultat mod Spanien. Hvis man trods det har tiltro til Tyskland, så er det med at slå til inden slutrunden starter, og oddset risikerer at falde.

 

Unibet Odds på Tysklands EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Vejen til EM for Tyskland

Tyskland var i Kvalifikationsgruppe C. Her var de sammen med Holland storfavoritter til at kvalificere sig. Gruppens øvrige hold var Estland, Hviderusland og Nordirland.

Tysklands første kamp var en nøglekamp mod hollænderne. Her var man foran med 2-0 ved pausen efter scoringer af Leroy Sané og Serge Gnabry. Det lykkedes dog Holland at få udlignet i anden halvleg, inden et sent mål af Nico Schulz sikrede tyskerne de tre point.

Tyskland fortsætte den gode start med en 2-0-sejr ude mod Hviderusland. Her var Sané igen på pletten, mens Marco Reus også fik scoret. Tyskernes tredje kamp blev en total nedsabling af Estland. Her vandt man nemlig med hele 8-0.

Næste kamp mod bød dog på en tysk nedtur, da man endte med at tabe 4-2. Tyskerne førte ellers 1-0 ved pausen, men hollænderen kom stærkt ud til anden halvleg.

Efter det nederlag var det tid til endnu en nøglekamp – denne gang mod Nordirland, som havde 12 efter deres fire kampe mod Estland og Hviderusland. Der stod 0-0 ved pausen, men i anden halvleg fik tyskerne hurtigt hul på bylden med en scoring af RB Leipzigs Marcel Halstenberg. Tre minutter inde i kampens overtid fik Serge Gnabry gjort det til 2-1.

Herefter fulgte et par overbevisende sejre over Estland og Hviderusland på henholdsvis 3-0 og 4-0 inden endnu en kamp mod Nordirland. Her var der tale om en regulær ydmygelse, da Tyskland efter blandt andet et hattrick af Gnabry vandt 6-1.

 

Tysklands EM-historie

Tyskland/Vesttyskland var med ved deres første EM-slutrunde i 1972 – siden dengang har de været med hver eneste gang. Debut ved EM 1972 i Belgien resulterede i et vesttysk europamesterskab. Østtyskland nåede aldrig at deltage ved en EM-slutrunde.

Dengang var der blot fire hold med til slutrunden, som bestod af semifinaler og en finale. Vesttyskland mødte Belgien, som blev slået med 2-1 på to mål af legendariske Gerd Müller. I finalen havde Vesttyskland ikke det store besvær med at nedlægge Sovjetunionen med 3-0. Her scorede Müller igen to gange, mens Gladbachs Herbert Wimmer også kom på tavlen.

Fire år senere var der EM i Jugoslavien, hvor Tyskland igen spillede sig i finalen. Denne gang skete det ved at slå værterne med 4-2 efter forlænget spilletid, hvor Dieter Müller scorede to mål og fuldendte et hattrick. Finalen mod Tjekkoslovakiet endte 2-2 og måtte hele vejen i straffesparkskonkurrence, hvor Vesttyskland endte med at tabe 5-3.

Ved EM i 1980 i Italien kom Vesttyskland dog tilbage på tronen. Det var første EM med grupper, hvoraf der var to med fire hold i hver. Vesttyskerne var i Gruppe 1 med Tjekkoslovakiet, Holland og Grækenland.

Vesttyskland slog Tjekkoslovakiet med 1-0 på mål af Karl-Heinz Rummenigge. Derefter sikrede et hattrick af Düsseldorf-spilleren Klaus Allofs en vigtig 3-2-sejr over Holland. Det betød, at man sikre på at vinde gruppen, hvor 0-0 i sidste kamp mod Grækenland ingen betydning fik.

I finalen mødte vedtyskerne den anden gruppevinder – Belgien. Her bragte HSV’s Horst Hrubesch Vesttyskland foran efter ti minutter. Belgien fik dog udlignet med et kvarter igen, da René Vandereycken scorede på straffe. To minutter før tid kunne den vesttyske jubel dog bryde ud, da Hrubesch  scorede til 2-1.

 

En blandet fornøjelse.

De næste tre slutrunder bød på exit fra gruppespillet, en tredjeplads og et nederlag i finalen til Danmark i 1992. Tyskland var dog tilbage ved fordums styrke ved EM 1996 i England.

Her vandt man sin gruppe foran Tjekkiet, Rusland og Italien. Derefter slog man Kroatien med 2-1 i kvartfinalerne. Her var Jürgen Klinsmann og Matthias Sammer mændene bag de tyske mål.

Den efterfølgende semifinale mod engelske værter blev et vaskeægte drama. Der stod 1-1 efter forlænget spilletid, hvormed kampen måtte afgøres i straffesparkskonkurrence. Her blev den nuværende engelske landstræner Gareth Southgate skurken, da han brændte Englands sjette spark, mens Andreas Möller scorede tyskernes.

I finalen stod man overfor Tjekkiet. Efter knap en times spil bragte Patrik Berger tjekkerne foran på straffespark. Godt et kvarter senere fik Oliver Bierhoff udlignet. Bierhoff blev også den store helt, da man scorede de Golden Goal, som sikrede endnu et tysk europamesterskab.

De næste to EM-slutrunder sluttede for Tysklands vedkommende ved gruppespillet. I 2008 nåede man dog endnu en finale. Her tabte man dog 1-0 til Spanien på en scoring af Fernando Torres.

I 2012 nåede tyskerne semifinalen, hvor man tabte 2-1 til Italien. Ved EM 2016 i Frankrig blev semifinalerne igen endestationen, da man blev sendt ud af Frankrig efter et 2-0-nederlag.

 

Unibet Odds på Tysklands EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Profilen: Manuel Neuer

Manuel Neuer har været fast mand i det tyske mål siden VM 2010. Når EM starter vil Neuer have rundet de 35. Det kan dermed gå hen at blive hans sidste EM med Tyskland.

Neuer er kendt for sin sweeper-keeper stil, hvor han ofte næsten fungere som en ekstra markspiller for sit hold. Han er desuden god til distribuere bolden.

Neuer har vundet et hav af trofæer med Bayern München, hvor han har spillet de sidste ti år. Med Tyskland har han vundet VM, og han vil uden tvivl gerne have EM med, inden han stopper på landsholdet.

 

Talentet: Kai Havertz

Når EM-starter den 11. juni fylder Kai Havertz 22. Den unge midtbanespiller trak store overskrifter, da han sidste sommer fik et stort skifte fra Bayer Leverkusen til Chelsea.

Han fik allerede debut på det tyske landshold i 2018 i en venskabskamp mod Peru. Han scorede sit første landskampsmål et år senere mod Argentina i endnu en venskabskamp.

Det skal bliver interessant at følge, om EM 2021 bliver det helt store gennembrud for Kai Havertz på det tyske landshold.

 

Træneren

Joachim Löw er den landstræner i verden, som har siddet længst på sin post. Han tiltrådte tilbage i 2006 efter, at Jürgen Klinsmann valgte at trække sig efter VM.

Hans første opgave blev EM 2008, hvor han som nævnt førte Tyskland til finalen, som blev tabt til Spanien. Han har vundet VM med Tyskland i 2014 og Confederations Cup i 2017.

Inden denne slutrunde er presset dog større end nogensinde på Löw. VM 2018 blev en kæmpe fiasko, da Tyskland sluttede sidst i deres gruppe efter Sverige, Mexico og Sydkorea. I 2020 indkasserede Tyskland så det famøse 6-0-nederlag mod Spanien. Derfor skal Löw levere ved denne slutrunde.

 

Truppen for Tyskland

Når det kommer til de helt store nationer som Tyskland er der naturligvis mange, som byder sig til i forhold til truppen. Denne er i skrivende stund ikke udtaget. Dog må spillere som Neuer, Antonio Rüdiger, Leroy Sané, Ilkay Gündogan og Serge Gnabry må dog ventes at være sikre.

 

Unibet Odds på Skotland hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+