Det franske magasin, France Football, har siden 1956 uddelt Ballon d’Or-prisen; fodboldverdens mest prestigefyldte pris. Oprindeligt var prisen almindelig kendt som “Årets Europæiske Fodboldspiller”, men fra 1995 og fremefter begyndte man at tilllade nomineringer af fodboldspillere fra hele verden – og altså ikke kun Europa. På sin vis kan man derfor i dag kalde Ballon d’Or for kåringen af “Årets Fodboldspiller”, hvilket mange da også gør. Man skal bare ikke forveksle den med FIFAs “Best Player”- og “World Player of the Year”-prissuddelingerne.

Uanset, så er det igen i år blevet tid til at uddele Ballon d’Or (også kendt som Den Gyldne Bold). Det foregår mandag den 30. oktober 2023 i Théâtre du Châtelet i Paris med Didier Drogba som vært. Vil du nå at oddse på, hvem der bliver årets vinder af Ballon d’Or, skal du altså nå at gøre det inden prisuddelingen starter. Hvordan du oddser på vinderne, kan du læse meget mere om her på siden, hvor du også får vores spilforslag og gennemgang af de mest sandsynlige vindere, samt et overblik over alle de nominerede spillere.

  • Handl med odds
  • Velfungerende app
  • Licens fra Spillemyndigheden
Total bonus
500 DKK

Få refunderet op til 500 kr. i dine første 5 uger på Betfair Spillebørs | Kun for nye spillere | Bonuskode: ZDKNLR | Refundering op til 100 kr. hver uge i de første 5 uger efter oprettelse | Kun nettotab refunderes

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Sådan oddser du på Ballon d’Or 2023

Hvis du gerne vil spille på Ballon d’Or 2023, så er Betfair Spillebørs i skrivende stund den eneste bookmaker, der tilbyder odds på begivenheden. Hvis ikke du har brugt Betfair Spillebørs før (også kaldet Betfair Exchange), kan det godt virke kompliceret, men du skal endelig ikke lade dig afskrække.

For at hjælpe dig på vej, har vi skrevet nedenstående trin-for-trin-guide til, hvordan du oddser på Ballon d’Or 2023:

01

Gå til betfair Spillebørs

Opret en konto eller log ind, hvis du allerede har en konto.

02

Lav en indbetaling

Indsæt penge på din konto, så du har noget at oddse på Ballon d’Or for.

03

Gå til Ballon d’Or-specialspillet

Brug søgefunktionen til at søge “Ballon d’Or” eller benyt menuen til at navigere til Spillebørs -> Fodbold -> Specialspil -> Ballon d’Or 2023.

04

Find din favorit til Ballon d’Or 2023

Brug oversigten til at finde den fodboldspiller, som du tror bliver vinderen af Ballon d’Or 2023.

05

Klik på “Køb” ud for din favoritkandidat

Klik på tallet i den blå kolonner ud for din favoritkandidat for at oddse på, at den pågældende spiller vinder Ballon d’Or 2023.

06

Angiv din indsats på kuponen

Når du har klikket på “Køb”, bliver der oprettet en oddskupon, hvor du kan se spillerens navn, odds og et tomt felt, hvor du skal angive din ønskede indsats.

07

Placér væddemål

Når du har tastet din indsats vil du kunne klikke “Placér spil”. Når dette er gjort, har du oddset på din favoritkandidat til Ballon d’Or 2023.

Det er værd at bemærke, at betfair Spillebørs også tilbyder muligheden for at oddse på, at en given spiller ikke vinder Ballon d’Or 2023. Ønsker du at oddse på dette, skal du følge ovenstående trin-for-trin-guide, men i stedet for at klikke på “Køb” i den blå kolonne, skal du i stedet klikke på “Sælg” i den røde kolonne. Gør du det, vil du oddse på, at det er en hvilken som helst anden spiller end den valgte, der vinder titlen ved uddelingen.

Odds på Ballon d’Or 2023

Selvom det kan virke indlysende, hvem der kommer til at vinde titlen som årets fodboldspiller til Ballon d’Or, så er der ingenting, der er sikkert. Det er nemlig ikke uden grund, at der nomineres 30 spillere til titlen; de har alle spillet et flot spil i den forgangne sæson, der potentielt set kan sikre dem Den Gyldne Bold til prisuddelingen. Når det så er sagt, så er der naturligvis nogle kandidater, der er større favoritter end andre.

Kigger man på de aktuelle Ballon d’or odds, er Lionel Messi den klare storfavorit. Det betyder til gengæld, at der kan være fornuftige odds at hente på andre kandidater som Erling Haaland, Kylian Mbappé og flere. Du kan til hver en tid klikke dig ind forbi betfair til at finde oddsene på mange af de nominerede spillere til årets uddeling af Ballon d’Or 2023. Søger du inspiration til, hvem der ender med at vinde, kan du dykke ned i nomineringsstatistikkerne og vores præsentation af favoritterne nedenfor.

  • Handl med odds
  • Velfungerende app
  • Licens fra Spillemyndigheden
Total bonus
500 DKK

Få refunderet op til 500 kr. i dine første 5 uger på Betfair Spillebørs | Kun for nye spillere | Bonuskode: ZDKNLR | Refundering op til 100 kr. hver uge i de første 5 uger efter oprettelse | Kun nettotab refunderes

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Kandidaterne til Ballon d’Or 2018

I dette afsnit vil vi tage et kig på de bedste kandidater til at vinde Ballon d’Or 2023 og deres meritter. Det vil altså sige, hvor mange og hvilke trofæer de har vundet, samt hvordan de overordnet set har præsteret for deres klubhold i den forgangne sæson. Vi starter med det helt store navn i britisk fodbold, Erling Haaland, og derefter bliver du også præsenteret for syvdobbelte vinder, Lionel Messi, og det franske stortalent, Kylian Mbappé.

Erling Haaland (Manchester City)

Erling Haaland skiftede i sommeren 2022 til Manchester City og fik hurtigt sin debut i Community Shield, hvor han brændte den ene store mulighed efter den anden. Han viste ikke samme kynisme som tidligere og publikummet var hurtig til at afskrive ham.

Men de tog fejl. Erling Haaland endte med at spille en afgørende rolle for Manchester City, der vandt The Treble og Champions League for første gang. I løbet af sine 35 optrædener i Premier League sikrede han sig 36 mål og slog dermed Alan Shearers topscorerrekord fra 1994/95 på 34 mål. I Champions League sæsonen spillede han 11 kampe for The Citizens og bankede bolden i nettet hele 12 gange. Alt i alt en fuldstændig utrolig præstation fra nordmanden.

På trods af sådan en fantomsæson, er der stadig mangler i Haalands spil. Mange eksperter har blandt andet kritiseret hans evne til at falde ned i banen og deltage i det flydende spil – og dermed hans manglende indflydelse, når han ikke scorer.

Lionel Messi (PSG)

Lionel Messi havde en fin sæson i Paris Saint-Germain (PSG), selvom det var ikke overvældende i forhold til Erling Haaland, der vandt alle titler, der kan samles på. Til gengæld var det et VM-år i fodbold, og det kan betyde rigtig meget. Specielt når dit navn er Lionel Messi.

Den legendariske argentinske fodboldspiller spillede et enestående verdensmesterskab med stor indflydelse på spillet, samt mange mål og assists. Han scorede 7 mål i 7 kampe og spillede flere gange en afgørende rolle for Argentina. Det var det eneste han manglede for at fuldende fodbold og sætte en tyk streg under, hvorfor rigtig mange mener, at han er den bedste fodboldspiller nogensinde.

Til årets prisuddeling har Messi mulighed for at vinde sin 8. guldbold, hvilket blot ville øge afstanden ned til portugisiske Cristiano Ronaldo, der har vundet Ballon d’Or andenflest gange med 5 guldbolde.

Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain)

Generationstalentet, Kylian Mbappé, spillede en imponerende sæson for Paris Saint-Germain. For selvom det kun lige blev til et knebent mesterskab med 85 point ned til Lens med 84 point, havde Mbappé en afgørende fod med i mesterskabet, hvor han også sikrede sig topscorerprisen med 29 mål i den bedste franske række.

Han havde også et godt VM i Qatar, hvor han var hovednavnet på et fransk landshold, der nåede hele vejen til finalen, hvor de tabte i straffesparkskonkurrence til et Argentinsk mandskab anført af den argentinske troldmand og holdkammerat på klubplan, Lionel Messi.

Han formodede at score hele 4 mål i VM-finalen, hvis vi tæller straffesparkskonkurrence med, hvilket er helt uden for nummer. Mbappé er tidligere blevet beskrevet som arvtager af Ballon d’Or tronen, som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo har siddet tungt på i det sidste årti.

Ballon d’Or 2023 spilforslag

Selvom der er mange gode kandidater til Ballon d’Or 2023, så er det vores overbevisning, at det er Lionel Messi, der løber med den prestigefyldte titel endnu en gang. Hans bedrifter med landsholdet i Qatar kommer sandsynligvis til at vægte højt i bedømmelse, og samtidig besidder han så mange fodboldmæssige kvaliteter, som konkurrenterne ikke kan overgå.

Det bliver en kneben sejr over Erling Haaland, der har haft en fantastisk sæson, men vi tror altså på, at Lionel Messi igen bliver skrevet i historiebøgerne, som den, ifølge France Football-magasinet, bedste fodboldspiller nogensinde. Hælder du mere til Haaland, Mbappé eller en af de 27 andre nominerede, så kan du naturligvis også finde odds på disse hos betfair Spillebørs.

betfair Spillebørs Odds på Ballon d'Or

Få refunderet op til 500 kr. i dine første 5 uger på Betfair Spillebørs | Kun for nye spillere | Bonuskode: ZDKNLR | Refundering op til 100 kr. hver uge i de første 5 uger efter oprettelse | Kun nettotab refunderes

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Nominerede til Ballon d’Or 2023

Nedenfor har vi samlet en oversigt over de nominerede til Ballon d’Or 2023. Det er i overvejende grad nye spillere, der er blevet nomineret i år med få undtagelser, der blandt andet tæller Karim Benzema, Kevin de Bruyne, Lionel Messi og Mbappé. Der er egentligt en rimelig spredning på klubberne, men det er tydeligt, at Manchester City præsterede sidste sæson, da 8 ud af 30 nominerede spiller eller har spillet for klubben i 2023.

SpillerKlubAntal gange nomineretAntal gange vundet
Julian AlvarezManchester City10
Nicolo BarellaInter Milan20
Jude BellinghamBorussia Dortmund & Real Madrid10
Karim BenzemaReal Madrid & Al-Ittihad101
Yassine BounouSevilla & Al-Hilal10
Kevin de BruyneManchester City80
Ruben DiasManchester City20
Antoine GriezmannAtlético Madrid50
Ilkay GündoganManchester City & FC Barcelona10
Josko GvardiolRB Leipzig & Manchester City10
Erling HaalandManchester City30
Harry KaneTottenham Hotspur & Bayern München50
Kim Min-JaeNapoli & Bayern München10
Randal Kolo MuaniEintracht Frankfurt & PSG10
Khvicha KvaratskheliaNapoli10
Robert LewandowskiFC Barcelona80
Emiliano MartinezAston Villa10
Lautaro MartinezInter Milan20
Kylian MbappéPSG60
Lionel MessiPSG & Inter Miami167
Luka ModricReal Madrid60
Jamal MusialaBayern München10
Martin ØdegaardArsenal10
André OnanaInter MIlan & Manchester United10
Victor OsimhenNapoli10
RodriManchester City10
Bukayo SakaArsenal10
Mohamed SalahLiverpool50
Bernardo SilvaManchester City30
Vinicius Jr.Real Madrid20
Nominerede til Ballon d’Or 2023.