Julen 2021 nærmer sig med hastige skridt, og hos Danske Spil kan du nu finde odds på hvid jul. Du kan simpelthen spille på, hvorvidt Danmark er dækket af sne juleaften eller ej med hvid jul odds fra Oddset. Vi har kigget nærmere på på oddsene, samt dykket ned i vejrhistorien så du bedre kan sætte dit spil.

Sidst vi havde hvid jul i Danmark var for otte år siden, da næsten hele Danmark var dækket af sne i 2010. Det samme var i øvrigt tilfældet året før, i 2009, hvor størstedelen af det danske landskab også var totalt dækket af sne. Historisk set sker der cirka en gang hver tolvte år, vi er så privilegerede at opleve en hvid jul. Det er således sket ti gange siden 1900; nemlig i 1915, 1923, 1938, 1956, 1969, 1981, 1995, 2009 og 2010.

 

Odds på hvid jul hos Danske Spil
Du finder spillet under “Underholdning” -> “Hvid jul”

 

Odds på hvid jul

Ja, landsdækkende hvid jul 6,00
Nej, ikke landsdækkende hvid jul 1,10

Odds opdateret 7/12 – kl. 16.00

Du finder odds på hvid jul hos oddset. Her kan du enten søge efter hvid jul i søgefeltet. Alternativt findes oddsene i menuen til højre under punktet Underholdning.

Som det tydeligt ses på oddsene foroven, er chancerne for hvid jul yderst begrænsede. Oddsene er selvfølgelig bygget på vejrprognoser fra DMI, og i øjeblikket giver de ingen indikationer på, at julen bliver hvid. At vi kun har haft hvid jul tre gange i de sidste 25 år, giver da heller ikke grobund for optimisme.

Rigtig mange danskere drømmer hvert år om hvid jul, da det simpelthen er sådan denne højtid tager sig bedst ud. Der er nu ikke noget som at vågne op juleaften, kigge ud af vinduet og se sne så langt som øjet rækker.

Julen er som bekendt miraklernes tid. Derfor er der naturligvis mange danskere, som hvert år håber på et mindre julemirakel i form af en hvid jul.

For tre år siden udtalte Peter Rasmussen, oddssætter fra Danske Spil, om bookmakerens hvid jul odds:

– “Hvid jul er lidt et fantasibillede, som mange af os har. Det er forestillingen om, hvordan en rigtig jul skal være. Sådan har jeg det selv, og sådan har rigtig mange af vores spillere det normalt også.  I de sidste par år, hvor vi har haft odds på julevejret, har langt størstedelen af spillerne spillet på sne til jul.  Det kan naturligvis skyldes, at oddsene ofte er bedst på hvid jul, men jeg tror også, det er, fordi en del af dem håber, at i år bliver året,”

 

Sådan oddser du på hvid jul

Du skal have en konto hos Danske Spil for at kunne benytte sig af bookmakerens odds på hvid jul. En sådan bruger er heldigvis nem at oprette, og hvis du har dit NemID ved hånden, kan du klare det på et øjeblik. Du kan oprette dig hos Danske Spil her.

Det næste trin er at indbetale penge at spille for. Du bestemmer helt selv, hvor meget du vil indbetale og spille på hvid jul. Hos Danske Spil kan du endda indbetale med MobilePay, hvilket gør det endnu nemmere at komme igang.

 

Hvornår er der hvid jul?

Danske Spil bruger informationer fra Dansk Meteorologisk Institut (DMI) til at afgøre, om der er hvid jul eller ej. Ifølge DMI skal 90 procent af Danmark være dækket af sne på juleaften, før det kan betegnes som en hvid jul. Det sker som skrevet før cirka én gang hver tolvte år. Derfor var det også rimelig historisk, da vi havde hvid jul to år i træk; i 2009 og 2010. Siden da er det dog ikke sket, så det er ved at være oppe over, at vi skal have endnu en hvid jul.

DMI har længe lavet statistik på vejret juleaften. I to ud af tre tilfælde er det gråt og mildt sidst ud på eftermiddagen. Den sidste tredjedel er Danmark ramt af diverse andre vejrsituationer, hvilket vil sige, at Nordjylland eksempelvis er dækket af sne, mens der er relativt tørt i resten af landet. Dette kategoriseres ikke som hvid jul, da det blot er en lille procentdel af det danske landskold, som er hvidt.

Der er altså først hvid jul, når mindst 90 procent af landet ifølge DMI er dækket af sne. Der skal desuden være tale om et 0,5 centimeters snelag. Det skal ligge i løbet af eftermiddagen den 24. december. Det er disse kriterier, som skal opfyldes, hvis der skal udbetales gevinster til dem, som har placeret et odds på hvid jul.

 

Vejret er ikke til at regne med

Det der taler for at lave et odds på hvid jul er selvfølgelig, at vejret kan man simpelthen ikke regne med. Tit er det totalt uforudsigeligt, hvad der kommer til at ske med vejret om en måneds tid. Der kan for eksempel komme en koldfront og/eller en snestorm ud af den blå luft. Det er de også opmærksomme på hos Danske Spil, hvor de holder øje med vejrprognoserne helt frem til juleaften.

– “Alle ved jo, at man ikke kan regne med vejret […] derfor holder vi også nøje øje med prognoserne for julevejret fra nu af og indtil jul,” udtalte Peter Rasmussen i 2018.

 

Odds på hvid jul hos Danske Spil
– Fra Oddset går du til Underholdning, hvor du finder odds på hvid jul

 

Odds på hvid jul hos Danske Spil