Premier League er en af de fodboldligaer, hvor der scores absolut flest mål. Uanset om man er hardcore fodboldfan eller ej, så kan de fleste sætte sig ind i, at fodbold er sjovere at se, når der bliver scoret. Lige netop derfor er Premier League også en af de mest sete fodboldligaer på verdensplan.

Selvom der er mange spillere i den engelske topliga, er der relativt få, som står for en stor andel af målene. Disse bliver hvert år hyldet ved sæsonafslutningen i maj – og den absolutte bedst scorende spiller vinder Den Gyldne Støvle.

Spørgsmålet er bare, hvem der står til at blive denne sæsons topscorer i Premier League. Få vores bud her på siden, følg med på den aktuelle topscorerliste nedenfor og se tidligere sæsoners topscorere i tabellen nederst på siden.

bet365 Odds på Premier Leagues topscorer

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Premier League-topscorerliste 2023/24

Indlæser…

Vores Premier League-topscorerliste opdateres automatisk med de seneste topscorer-odds fra bet365.

Vores topscorer-favoritter for denne sæson

Hvis du har brug for inspiration til, hvem du skal oddse på som sæsonens topscorer i Premier League, så er det nu, at du skal være ekstra opmærksom. Nedenfor har vi nemlig samlet en oversigt over vores (og bookmakernes) topscorer-favoritter for denne sæson af den engelske topliga.

Listen toppes af Erling Haaland, der leverede en historisk præstation i sidste sæson. Selvom det er svært at forestille sig, at nordmanden skulle blive udfordret, så er Mohamed Salah, Darwin Nunez og Marcus Rashford også gode bud på potentielle vindere af topscorer-titlen for Premier League 2023/24.

Erling Haaland (Manchester City)

Med 36 mål blev Erling Haaland ikke bare den bedst-scorende spiller i sidste sæson, men faktisk i hele Premier Leagues historie. Samtidig spiller han for Manchester City, der har vundet de seneste tre sæsoner og som også er favorit til endnu en sæsonsejr. Oven i hatten har hans nærmeste konkurrent, Harry Kane, forladt engelsk fodbold til fordel for Bundesligaen hen over sommerens transfervindue. Der er altså meget, der taler for, at den nordmand igen kommer til at blive Premier Leagues topscorer.

Mohamed Salah (Liverpool)

Selvom Mohamed Salah ikke var i nærheden af at ende som topscorer i sidste sæson, ser tingene noget anderledes ud i 2023/24. Først og fremmest lyder 19 mål ikke af meget, når de sammenlignes med Haalands 36 scoringer, men det ville have været nok til at sikre topscorer-titlen i både 1997/98,1998/99 og 2008/09. Dernæst står Liverpool til en genrejsning i 2023/24 – og lykkes det, vil det uden tvivl kunne tilskrives en ekstraordinær præstation fra Mohamed Salah.

Darwin Núñez (Liverpool)

Selvom Darwin Núñez endte sidste sæson med blot 9 scoringer, tror vi (og flere bookmakere) på, at han har potentialet til at blive topscorer i Premier League 2023/24. Hans tidligere præstationer i Primeira Liga, hvor han blandt andet har været topscorer, er nemlig ganske lovende for, at han, når først han er faldet til i Liverpool, kommer til at spille en afgørende rolle.

Derudover er det værd at bemærke, at Núñez blev målt som den hurtigste angrebspiller i sidste sæson af Premier League. Med 36,5 km/t kan han løbe fra de fleste, og det er derfor ej heller usandsynligt, at han sammen med Salah kan sikre en sejr til Liverpool.

Marcus Rashford (Manchester United)

Endelig har vi Marcus Rashford, der havde sin hidtil bedst-scorende sæson i 2022/23. Samtidig spiller han for Manchester United, der ligesom Liverpool arbejder hårdt på at komme tilbage til tidligere tiders storhed. Lykkes det for dem, vil det med al sandsynlighed resultere i masser af mål til Rashford og dermed en potentiel titel som sæsonens Premier League-topscorer.

Odds på Premier League topscorer 2023/24

Fra den 11. august 2023 til den 19. maj 2024 kæmper de 20 klubber i Premier League endnu engang om at bliver vinderne af den engelske topliga. Men det er ikke kun klubberne, der har noget på spil; også de enkelte spillere har rig mulighed for at vinde hæder, når sæsonen når sin ende.

En af de mest eftertragtede pokaler er Den Gyldne Støvle, der gives til den spiller, der har scoret flest mål i løbet af sæsonen. Men det er ikke kun spillerne, der har meget på spil. Mange fans vælger nemlig også at oddse på hvem, der bliver topscorer i Premier League. Både fordi de typisk har en forkærlighed for enkelte spillere, men også fordi der typisk kan være mange penge at hente, hvis det ikke lige er bookmakernes top-favorit, der vinder.

De bedste Premier League topscorer odds fås som regel umiddelbart inden sæsonstarten, da bookmakerne endnu har begrænset data at arbejde med. Efterhånden som man kommer længere ind i sæsonen, vil der danne sig et klarere og klarere billede af, hvem der scorer flest mål. Af samme årsag vil bookmakernes topscorer odds for Premier League justeres løbende.

Hvis du føler dig sikker i din sag om, hvem der bliver denne sæsons topscorer, handler der derfor bare om at placere dit væddemål hurtigst muligt. Du vil nemlig typisk få bedre odds, jo tidligere i sæsonen, at du laver din satsning.

bet365 Odds på Premier Leagues topscorer

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Tips til odds på topscorer i Premier League

Når du vælger at oddse på Premier Leagues topscorer, er det en god idé at sætte sig lidt ind i den spiller, der oddses på. Der kan nemlig være en række forskellige forhold, der reducerer sandsynligheden for, at vedkommende rent faktisk kommer til at blive sæsonens bedst scorende spiller.

Spilletid

En af de hyppigste årsager til, at en spiller ikke scorer lige så mange mål som forventet, er reduceret spilletid. Det vil i mange tilfælde skyldes skader, karantæner eller, at andre spillere prioriteres over vedkommende. Uanset årsagen er tid på banen en forudsætning for, at der scores mål – og derfor er det en god ting at have in mente ved Premier League topscorer betting.

Transfer

Derudover er det også en god idé at have fingeren på pulsen i forhold til transfervinduet i januar. Hvis en spiller flytter til en udenlandsk klub, der ikke deltager i Premier League, midt i sæsonen, er der også en overvejende sandsynlighed for, at vedkommende ikke ender med titlen som topscorer. Når det så er sagt, så er det sjældent, at de bedste angrebsprofiler i Premier League skifter til udlandet midt i en sæson.

Topscorere i Premier League

SæsonTopscorer(e)Mål
2022/23Erling Haaland (Manchester City)36
2021/22Mohamed Salah (Liverpool) og Son Heung-Min (Tottenham Hotspur)23
2020/21Harry Kane (Tottenham Hotspur)23
2019/20Jamie Vardy (Leicester City)23
2018/19Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), Sadio Mané (Liverpool) og Mohamed Salah (Liverpool)22
2017/18Mohamed Salah (Liverpool)32
2016/17Harry Kane (Tottenham Hotspur)29
2015/16Harry Kane (Tottenham Hotspur)25
2014/15Sergio Agüero (Manchester City)26
2013/14Luis Suaréz (Liverpool)31
2012/13Robin van Persie (Manchester United)26
2011/12Robin van Persie (Arsenal)30
2010/11Dimitar Berbatov (Manchester United) og Carlos Tevez (Manchester City)20
2009/10Didier Drogba (Chelsea)29
2008/09Nicolas Anelka (Chelsea)19
2007/08Cristiano Ronaldo (Manchester United)31
2006/07Didier Drogba (Chelsea)20
2005/06Thierry Henry (Arsenal)27
2004/05Thierry Henry (Arsenal)25
2003/04Thierry Henry (Arsenal)30
2002/03Ruud van Nistelrooy (Manchester United)25
2001/02Thierry Henry (Arsenal)24
2000/01Jimmy Floyd Hasselbaink (Chelsea)23
1999/00Kevin Phillips (Sunderland)30
1998/99Jimmy Floyd Hasselbaink (Leeds United), Michael Owen (Liverpool) og Dwight Yorke (Manchester United)18
1997/98Dion Dublin (Coventry City), Michael Owen (Liverpool) og Chris Sutton (Blackburn Rovers)18
1996/97Alan Shearer (Newcastle United)25
1995/96Alan Shearer (Blackburn Rovers)31
1994/95Alan Shearer (Blackburn Rovers)34
1993/94Andy Cole (Newcastle United)34
1992/93Teddy Sheringham (Nottingham Forest og Tottenham Hotspur)22
Topscorere i Premier League siden 1992/93.

Ofte stillede spørgsmål om topscorere i Premier League

Hvad er en topscorer i Premier League?

Topscoreren i Premier League er den spiller, der scorer flest mål i løbet af sæsonen. Som belønning for sin indsats tildeles spilleren Den Gyldne Støvle ved sæsonens afslutning. Har flere spillere scoret samme antal mål i løbet af sæsonen, deles de om titlen som topscorer.

Hvem er favorit til at blive topscorer i Premier League 2023/24?

Sidste sæsons topscorer, Erik Haaland, er største favorit til at blive topscorer i Premier League 2023/24, men også Harry Kane, Mohamed Salah, Darwin Núñez og Marcus Rashford er gode bud på denne sæsons bedst-scorende spillere.

Hvem blev topscorer i sidste sæson af Premier League?

Erik Haaland fra Manchester City blev sidste sæsons topscorer i Premier League. Efter sidste kamp havde han scoret 36 mål, og blev dermed også den hidtil bedst scorende spiller i den engelske fodboldliga.

Hvem har været Premier League-topscorer flest gange?

Der er indtil videre ingen spiller, der har været topscorer mere end tre gange i Premier League. Til gengæld er der tre spillere, der har været de bedst-scorende spillere i ligaen tre gange; Harry Kane, Thierry Henry og Alan Shearer. Sidstnævnte har ligeledes rekorden for flest mål scoret totalt set i Premier League.