Giro d’Italia 2023 starter fredag den 6. maj. Det er den 106. udgave af den italienske Grand Tour. Det bliver som altid en stribe af verdens største etapeløbsryttere, som skal kæmpe om den lyserøde trøje. Vi giver dig det fulde overblik over etaperne, rytterne og odds på Giro-vinderen.

Odds på Giro d’Italia 2023

Bet365 er en af de bedste bookmakere til odds på cykling. Her kan man hver dag finde et hav af Giro d’Italia 2022 odds til både det samlede klassement, de forskellige trøjer og de enkelte etaper. Bookmakeren har  ikke overraskende Remco Evenepoel og Primož Roglič som storfavoritter til at vinde løbet. Der dog en stribe øvrige ryttere, som uden tvivl også vil gøre sig gældende i klassementet, så der nok at vælge mellem, når man skal oddse på Giroen.

Remco Evenepoel

Da Remco Evenepoel for to år siden gjorde Grand Tour-debut i Giroen var det belgiske supertalent naturligvis blandt favoritterne. Remco var undervejs oppe på andenpladsen, men knækkede på grusetapen til Montalcino, hvor han tabte over to minutter til Egan Bernal. Belgieren endte med at udgå efter 17. etape.

Der er dog sket meget siden da. Sidste år havde Remco Evenepoel en fænomenal sæson med VM-titel, Liège-Bastogne-Lìege og samlet sejr i Vueltaen.

I år er det blevet til samlet sejr i UAE Tour, en andenpalds og to etapesejre i Catalonien Rundt samt endnu en sejr i Liège-Bastogne-Lìege.

I Catalonien Rundt var det interessant nok Evenepoels store Giro-rival Primož Roglič, der henviste belgieren til andenpladsen med seks sekunder. Med til historien hører dog, at der ingen enkeltstartskilometer var i det spanske etapeløb.

Ser man på Soudal – Quick Step-holdet, så er det tydeligt, at alt handler om Remco. Folk som Ilan Van Wilder, Louis Vervaeke, Jan Hirt og Pieter Serry skal alle støtte kaptajnen i bjergene.

Odds på Evenepoel som vinder af Giroen hos Bet365

Primož Roglič

Snakker vi udelukkende Grand Tours, så var sidste sæson lidt af en skuffelse for Primož Roglič. Den slovenske superstjerne styrtede og måtte udgå af Touren. I den efterfølgende Vuelta måtte han atter trække sig, da han styrtede på 16. etape, mens han lå på den samlede andenplads.

Dermed er der dømt revanche i Giroen – et løb som sloveneren aldrig har vundet. Roglič har tidligere deltaget to gange, hvilket af har kastet tre etapesejre og en samlet tredjeplads af sig. Nu går Jumbo-Visma-stjernen efter at gøre arbejdet færdigt.

Roglič har trods en svær vinter fået en fremragende start på sæsonen. Han har således vundet Tirreno-Adriatico og Catalonien Rundt samlet. På i alt 14 løbsdage er han sluttet i top tre otte gange. Det vidner lidt om niveauet.

Roglič’ niveau bør kun være blevet højere siden da. Det bliver der dog også brug for, hvis han skal bide skeer med Remco Evenepoel.

Det er ikke udelukket, at Roglič kommer til at tabe tid på enkeltstarterne. Det skal sloveneren eksempelvis forsøge at vinde tilbage via bonussekunder på etapeafslutningerne.

En ting, der virkelig taler til Roglič’ fordel, er, at han Jumbo-Visma-hold har stor erfaring, når det kommer til at køre kalssement i en Grand Tour. Folk som Sepp Kuss, Jan Tratnik og Rohan Dennis bliver således guld værd for Roglič.

Odds på Roglič som vinder af Giroen hos Bet365

Geraint Thomas

Det er umiddelbart svært at se nogen kunne true Remco Evenepoel og Primož Roglič. Bedste bud må kunne findes hos INEOS Grandiers. Så er spørgsmålet bare hvem. Briterne råder nemlig over ryttere som Geraint Thomas, Tao Geoghegan Hart, Thymen Arensman og Pavel Sivakov. De kunne alle være enekaptajn på de fleste andre hold.

Tao Geoghegan Hart vandt Giroen tilbage i 2020. De efterfølgende to sæsoner gjorde han det pænt uden at imponere det helt store. I år har han dog fået en forrygende start på sæsonen. Det er blandt andet blevet til en samlet trejdeplads i Tirreno-Adriatico og senest to etapesejre og samlet sejr i Tour of the Alps.

Her fik han fornem hjælp fra både Geraint Thomas, Thymen Arensman og Pavel Sivakov. Franske Sivakov sluttede sågar selv på løbets syvendeplads.

Trods Tao Geoghegan Harts gode sæsonstart, så har vi mest tiltro til Geraint Thomas på INEOS. Waliseren har ikke imponeret indtil i denne sæson, men han har dog vist fremgang. Senest med en samlet 15. plads i Tour of the Alps, hvor han var ren hjælperytter. Han plejer at være god til at time formen. Kan han ramme samme form som i sidste års Tour de France, hvor han var best of the rest efter Vingegaard og Pogacar, så bliver han interessant at følge.

Odds på Thomas som vinder af Giroen hos Bet365

João Almeida

João Almeida fik sit helt store gennembrud i Giro d’Italia 2020. Dengang tilbragte han hele 15 dage i den lyserøde førertrøje. Sidste år sluttede han på sjettepladsen i sin sidste sæson på Quick-Step.

Portugiseren har fået en glimrende optakt til løbet. Det blev til en samlet andenplads i Tirreno-Adriatico og en tredjeplads i Catalonien Rundt.

Almeida er en af de favoritter, som må juble over de mange enkeltstartskilometer i Giro d’Italia 2023. Han får det dog svært i bjergene mod de ovenstående favoritter. Dette er Almeidas fjerde Grand Tour, og han har fortsat sit første podie til gode.

Foruden den gode sæsonstart får Almeida også hjælp af et par yderst stærke hjælperyttere. Blandt disse finder man Alessandro Covi, Davide Formolo, Brandon McNulty og Jay Vine.

Odds på Almeida som vinder af Giroen hos Bet365

Aleksandr Vlasov

Vlasov har ligesom Almeida fortsat karrierens første Grand Tour-podie til gode. I 2021 kørte han en fjerdeplads hjem i Giroen, og sidste år blev det til en femteplads i Touren trods skader.

Nu skal det dog være for den 27-årige BORA-kaptajn. Vlasov har fået en godkendt sæsonstart med en samlet 9. plads i Tirreno-Adriatico. Senest så han godt ud i Tour of the Alps, hvor han dog blev trukket ud inden sidste etape og i stedet sendt til Belgien for at køre Liège-Bastogne-Lìege. Her blev det til en beskeden placering som nummer 46.

Dette års Giro-rute bør passe Vlasov ganske glimrende, hvis formen er der. Han kører en pæn enkeltstart og bør være blandt de bedste i bjergene. Han hjælpes i bjergene af Lennard Kämna, Patrick Konrad og Bob Jungels.

Odds på Vlasov som vinder af Giroen hos Bet365

Giro d’Italia 2023 spilforslag

Såfremt Remco Evenepoel og Primož Roglič holder sig fri af styrt og sygdom, så er det svært at se, hvem der skal true dem. Vi regner derfor ikke overraskende med, at det bliver en skarp duel mellem de to megastjerner.

Her vover vi pelsen og siger, at Remco løber med sejren. Det skyldes som nævnt primært, at dette års Giro har mange kilometers enkeltstart efter moderne Grand Tour-forhold. Som olympisk mester er det naturligvis heller ikke noget, som Primož Roglič er dårlig til.

Vi siger dog, da Evenepoel er en tand stærkere i kampen mod uret. Særligt den 35 kilometer lange og flade enkeltstart på 9. etape bliver afgørende for løbet. Sidste år tog Remco 48 sekunder på Roglič på en 30,9 kilometer stort set flad enkeltstart i Vueltaen. Her blev Roglič vel at mærke nummer to.

Derudover har Roglič’ hold ikke haft den bedste optakt til Giroen. De har på grund af sygdom måtte udskifte flere ryttere, hvilket selvfølgelig ikke er ideelt.

bet365 Odds på Giroen på Bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+