Håndbold EM 2022 for kvinder venter lige rundt om hjørnet med start den 4. november, hvor de tre værtsnationer Slovenien, Nordmakedonien og Montenegro inviterer fansene indenfor til den store håndbold-fest.

Der ventes som altså at være hård kamp om titlen, når Europas bedste hold mødes. Norge er på forhånd udråbt til favoritter. Der er dog flere hold, som bestemt også er med i favoritfeltet. Blandt disse finder vi Frankrig, Sverige, Holland og naturligvis også Danmark. Den danske landstræner Jesper Jensen kommer med et skarpt hold, der sagtens kan finde på gå hele vejen, men det bliver yderst spændende. Norge vandt både EM2020 og VM2021, men kan de danske kvinder denne gang overtage håndbold-tronen?

Med vores store optakt finde du al den nødvendige information, overblik over grupperne, en TV-guide og massevis af odds på EM 2022 i kvindehåndbold.

bet365 Odds på EM 2022 i kvindehåndbold hos Bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

EM 2022-grupperne

De 16 deltagende lande er blevet inddelt i fire grupper. Vi finder det danske mandskab i Gruppe B, hvor de skal konkurrere mod Slovenien, Serbien og Sverige.

Gruppe A Gruppe B Gruppe C Gruppe D
Kroatien Danmark Holland Tyskland
Ungarn Serbien Frankrig Polen
Norge Sverige Nordmakedonien Montenegro
Schweiz Slovenien Rumænien Tyskland

De tre bedste hold fra hver gruppe går videre til mellemrunden, hvor der skal afvikles yderligere tre kampe før de to bedste hold fra hver pulje i mellemrunden går videre til semifinalerne.
Finalekampen afvikles i den slovenske hovedstad Ljubljana den 20. november.

Generelt om EM i kvindehåndbold 2022

Dette er 15. gang, at man afholder europamesterskaber i håndbold for kvinder. Der er i år som altid 16 deltagende nationer.

Danmarks deltagelse betyder, at vi endnu ikke er gået glip af ét eneste europamesterskab. Dermed har vi været med siden turneringen først så dagens lys tilbage i 1994. Vi har arrangeret EM-slutrunden fire gange, og var seneste værter ved EM2020. De øvrige gange var i 1996, 2002 og 2010. Danmark har prøvet at blive europamestre tre gange. Første gang var ved første EM i 1994. Derefter vandt vi i 1996 og seneste i 2002.

Det er med andre ord hele 20 år siden, at Danmark sidst har vundet EM-guld. I det tidsrum har nordmændene vundet intet mindre end seks gange. Dermed kan man sige, at det er ved at være på tide, at vi får endnu et europamesterskab.

Norge favoritter til endnu en titel

De norske håndboldkvinder må siges at have overhalet de de danske kvinder. Mens Danmark var stærkest i 90’erne og starten af 00’erne med de jernhårde ladies, så er Norge nu en magtfaktor og forsvarende EM- og VM-mestre. Danmark har ikke været i en EM-finale siden 2004 og det var da også netop Norge, der eliminerede Danmark i semifinalerne ved EM2020.

Det er fortsat islændingen Thorir Hergeirsson, der er landstræner for det norske kvindelandshold. Han har været en del af det norske trænerteam siden 2001. Norge er det mest vindende landshold i EM-sammenhæng og besejrede Frankrig med 22-20 i finalekampen ved EM2020 i Jyske Bank Boxen i Herning. Ved VM2021 måtte Frankrig endnu engang indkassere et finalenederlag, da Norge tog guldet med en 29-22 sejr.

Unibet Spil på EM2022 i håndbold hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Danmark jagter guld efter semifinale-exit

Der er sket fremskridt under Jesper Jensen, der fik slutrunde-debut som dansk landstræner for kvinderne ved EM2020 på hjemmebane og tog over efter en resultatmæssig skuffender periode under Klavs Bruun Jørgensen. Ved EM2020 viste det danske god kampgejst og gav de norske favoritter kamp til stregen i en tæt semifinale. Men det blev desværre ikke til en finaleplads trods god opbakning fra hjemmepublikum.

Også ved VM2021-slutrunden blev semifinalen endestation, da det lykkedes Frankrig at tage en 23-22 sejr. De danske kvinder hentede en sikker sejr over Spanien i bronzekampen og fik dermed medaljer med hjem.

Der er kommet stor respekt omkring det danske landshold og det glæder Jesper Jensen, der til TV2Sport udtaler:

“- Jeg er enorm stolt over det. Det var jo det, vi ønskede. Vi ønskede at komme op og bide de bedste i haserne, og det er Norge og Frankrig lige nu. Dem har vi været rigtig, rigtig tæt på sportsligt, men vi har også bevist, at vi i min tid ikke har tabt til andre hold end Kroatien og de to. Og det var vores målsætning fra start af.
Nu er vores næste delmål at se, om vi ikke også kan slå Frankrig og Norge, og så er det sidste delmål, at vi gerne vil stå på toppen af tronen på et tidspunkt. Vi er simpelthen så stolte over det arbejde, vi har lavet, og at vi er blandt de tre største favoritter nu.”
Foto: Pau BARRENA / AFP

Der er også selvtillid og optimisme hos den danske stjernespiller Mie Højlund, der er godt tilfreds med, at bookmakerne har Danmark blandt medaljefavoritterne og udtaler til TV2Sport:

“- Jeg synes da, det er et realistisk billede af styrkeforholdet. Vi kommer fra et VM, hvor vi tankede på med noget selvtillid, og vi fandt nogle konstellationer, der virker for os. Vi har fundet noget godt angrebsspil frem, som passer til os, og vi har fundet en ro med Jesper som træner. Det har givet et hold, der tror på tingene. Og det er dejligt at vide, at omverdenen også tror på, at vi kan nå langt ved EM.
Vi stræber efter at være et top-tre hold i verden. Til VM beviste vi, at vi hører til der, hvor det er sjovt. Det er overhovedet ikke en målsætning, vi ikke kan være med på. Som hold har vi endnu ikke snakket målsætning til EM, men det gør vi nok til den her samling. Men personligt drømmer jeg da helt sikkert om at være med til at spille med om medaljer igen. Det var en kæmpe oplevelse at vinde bronze, og nu drømmer vi om mere.”

Få en odds bonus til EM i kvindehåndbold

Efterhånden som slutrunden rykker nærmere bliver det også gradvist lettere at finde de helt gode bookmakertilbud på EM i kvindehåndbold. Her vil bookmakerne kæmpe en hård kamp om at hverve sig nye kunder. Det er særdeles godt nyt for håndboldentusiasterne. Det giver nemlig dem mulighed for at hente en god odds bonus. Foruden en bonus kan man med stor sandsynlighed også få tilbudt forhøjede odds, free bets, risikofrie spil, kampagner, konkurrencer og andre gode tilbud.

Her på siden skriver vi naturligvis om alle de bonusser, kampagner og konkurrencer, som du finder hos diverse bookmakere. Det gælder både tilbud før og efter slutrunden. På denne måde får du let og hurtigt et overblik over, hvad der sker netop nu. Det gør det også lettere for dig at beslutte dig for, hvilke spiludbydere du skal benytte dig af for at få de bedste muligheder for at maksimere dine gevinster.

Spil på slutrunden

Der er selvfølgelig rig mulighed for at spille på slutrunden. Allerede nu kan du placere odds på hvem der vinder grupperne, hvem der ender med at løfte trofæet, hvem der bliver topscorer og meget andet. Du finder her en oversigt over odds på EM i kvindehåndbold.

Man har som nævnt gode muligheder for at spille på slutrunden. Allerede nu kan man spille på, hvem der vinder selve slutrunden. Når vi begynder at nærme os, vil der også komme spil på gruppevindere, topscorer og meget mere. Vi opdaterer løbende vores side med odds på EM i kvindehåndbold.

bet365 Odds på EM i kvindehåndbold

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Bookmakeren bet365s officielle logo. Hos bookmakeren kan man sætte Vuelta Espana 2018 odds på både samlet vinder og de forskellige etaper.

Ofte stillede spørgsmål

🔎 Hvornår afvikles kvindernes EM 2022 i håndbold?
Første runder ved EM 2022 i håndbold fløjtes igang den 4. november og finalekampen bliver afviklet den 20 november.

🔎Hvem skal Danmark møde ved EM 2022?
Danmark skal i gruppekampene op imod følgende modstandere?
4.nov kl 18:00 Danmark – Slovenien
6.nov kl 20:30 Serbien – Danmark
8.nov kl 20:30 Danmark – Sverige

🔎Hvilke tv-kanaler viser EM 2022 i håndbold?
TV2 har sikret sig tv-rettighederne til kampene og du vil også kunne følge flere af kampene på TV2Play.

🔎Hvor kan jeg livestreame EM 2022 i håndbold?
Hos spiludbyderne Unibet og Bet365 kan du se livestreams til alle EM-kampene. Det kræver blot at du har en spillekonto og penge på din konto. Du finder også masser af liveodds på kampene.

🔎Hvem er favorit til at vinde EM 2022 i håndbold?
Norge er bokmakernes favorit, mens Danmark også er vurderet til at være blandt de tre bedste mandskaber.