Belgiens trup til em 2016For godt og vel to år siden var Belgien udset til at være en af outsiderne til VM i Brasilien. Dengang måtte Belgien strække våben og forlade turneringen i 1/16 finalerne, men sådan behøver det langt fra at være ved EM i Fodbold 2016.

Belgien stiller endnu engang med et rigtig stræk hold spækket med store stjerner i den helt rigtige alder.

På mål finder vi Thibaut Courtois fra Chelsea, der ganske vist ikke havde nogen fantastisk sæson, men stadigvæk er blandt de fem bedste målmænd i verden.

I forsvaret har Belgien en stærk stamme fra Tottenham med Toby Alderweireld og Jan Vertonghen. Det kan vise sig at være afgørende for EM-slutrunden at Belgien kan stille med et midterforsvar der til dagligt spiller sammen. Det er dog et tab at Vincent Kompany ikke er blevet klar til EM, men skader holder den stærke forsvar ude.

Udover en ganske stærk defensiv, har Belgien også to af verdens bedste offensive spillere i Eden Hazard og Kevin De Bruyne. Mange vil måske mene at specielt Hazard havde en ringe sæson for Chelsea, men i de sidste 5-7 kampe viste Eden Hazard i den grad prøver på sit talent. Og hvis man skal sige noget positivt om Hazard er det, at han kommer frisk og sulten til denne slutrunde.

Han kunne nemt være et oplagt bud på en EM 2016 topscorer. I angrebet finder man i øvrigt et andet godt bud på en EM topscorer i Romelu Lukaku. Han viste god form over hele sæsonen hos Everton, og kan blive skræmmende god ved dette EM. Skulle Lukaku svigte, kan Belgien sætte sin lid til Divock Origi eller Christian Benteke. Der er altså masser af muligheder for Belgien.

Belgien finder vi i gruppe E sammen med Irland, Sverige og Italien. Bestemt ikke den letteste gruppe. Belgien spiller sin første kamp d. 13. juni klokken 21.00 mod Italien. Find hele kampprogrammet for EM 2016 her.

 

Belgiens trup til EM i fodbold 2016

 

Målmænd:

Thibaut Courtois (Chelsea)
Jean-Francois Gillet (Mechelen)
Simon Mignolet (Liverpool)

Forsvar:

Toby Alderweireld (Tottenham)
Dedryck Boyata (Celtic)
Jason Denayer (Galatasaray)
Bjorn Engels (Club Bruges)
Nicolas Lombaerts (Zenit)
Jordan Lukaku (Oostende)
Thomas Meunier (Club Bruges)
Thomas Vermaelen (Barcelona)
Jan Vertonghen (Tottenham)

Midtbane:

Marouane Fellaini (Manchester United)
Radja Nainggolan (Roma)
Axel Witsel (Zenit St Petersburg)
Kevin De Bruyne (Manchester City)
Eden Hazard (Chelsea)
Mousa Dembele (Tottenham)

Angribere:

Michy Batshuayi (Marseille)
Christian Benteke (Liverpool)
Yannick Carrasco (Atletico Madrid)
Romelu Lukaku (Everton)
Dries Mertens (Napoli)
Divock Origi (Liverpool)