Frem til midten af 70’erne var Ungarn en regulær stormagt, når det kom til landsholdsfodbold. De opnåede således medaljer ved både VM og EM. Siden da har man dog ikke haft meget at råbe hurra for. Dette er nemlig blot Ungarns anden slutrunde siden VM i 1986 i Mexico. Ved EM 2021 er Ungarn endt i en ekstremt hård pulje, hvilket gør deres chancer for at nå ottendedelsfinalerne ret så små. Ungarn kan dog glæde sig over, at man får to gruppekampe på hjemmebane i Budapest.

 

Unibet Odds på EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Odds på Ungarn

Som nævnt er Ungarn for at sige det mildt underdogs i EMs Gruppe F. Her har man nemlig selskab af de forsvarende verdensmestre Frankrig, de forsvarende europamestre Portugal og sidst men ikke mindst Tyskland.

I det selskab kan Ungarn umiddelbart ikke andet end at overraske, hvilket EM odds på Ungarn da også reflekterer. Ungarn lægger ud med et møde med Portugal hjemme i Budapest. Herefter står den på Frankrig i en kamp, som også spilles i den ungarske hovedstad.

Den sidste af de tre gruppekampe mod Tyskland spilles ikke i Ungarn. Denne vil nemlig finde sted München.

Som det fremgår af Ungarns kampprogram, ville det være en mindre sensation, hvis de formår at komme videre fra denne gruppe.

Odds på Ungarns samlede præstation

Hvis det mod alle odds skulle lykkes Ungarn at komme videre, er det mest sandsynlige, at det sker som treer i gruppen. Hvis treeren i Gruppe F er blandt de seks gruppers fire bedste, kan denne i ottendedelsfinalen møde vinderen af Gruppe B eller C.

Det vil sige hold som Belgien, Danmark, Holland eller Ukraine. Her kan der altså meget vel ventes ungarerne endnu en hård kamp, hvis det på imponerende vis skulle lykkes dem at spille sig videre.

 

Unibet Odds på Ungarns EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Vejen til EM for Ungarn

Ungarn var i Kvalifikationsgruppe E, hvor man konkurrerede mod Aserbajdsjan, Kroatien, Slovakiet og Wales. Det kunne altså have set værre ud mod Ungarn, som på forhånd var udset til at skulle kæmpe med Slovakiet og Wales om andenpladsen.

Derfor var det naturligvis skuffende, da man startede kvalifikationen med at tabe 2-0 til slovakkerne. Det lignede starten på endnu et nederlag, da man efter under et kvarter af hjemmekampen mod Kroatien var bagud med 1-0.

Omkring 35 minutter inde i første halvleg lykkedes det dog Mainz-angriberen Ádám Szalai at få udlignet. Med et kvarter tilbage af anden halvleg scorede Máté Pátkai så sejrsmålet til 2-1 mod VM-sølvvinderne.

Det resultat blev fulgt op med en pligtsejr mod Aserbajdsjan på 3-1. Derefter fulgte begyndte det dog at se yderst lovende ud, da Pátkai scorede kampens eneste mål i en sejr over Wales. Ungarn kom dog ned på jorden igen i den efterfølgende kamp, da de igen tabte til Slovakiet – denne gang med 2-1 på hjemmebane.

I næste kamp fik man stryg af kroaterne, som vandt 3-0. Blødningen blev stoppet mod Aserbajdsjan, som man lykkedes med at få slået – men kun med 1-0 på en scoring af venstrebacken Mihály Korhut.

Det efterlod Ungarn i en situation, hvor man skulle slå Wales for at sikre andenpladsen. Uafgjort ville ikke have været nok, da Slovakiet som ventet endte med at slå Aserbajdsjan. Det endte med en ungarsk nedtur, da man tabte 2-0 efter to scoringer af Aaron Ramsey. Dermed sluttede Ungarn på fjerdepladsen i gruppen.

 

En ny EM-chance via Nations League

Ungarn kunne dog glæde sig over, at man qua sin gode præstation i Nations League fik en plads i play-off-spillet om en EM-billet. Her rykkede Ungarn nemlig op fra Nations League C til B.

I første omgang betød det, at man skulle ud i en semifinale mod Bulgarien. Her var Ungarn ret så overbevisende, da de vandt 3-1 i Sofia. RB Leipzigs Willi Orbán bragte Ungarn foran efter lidt over et kvarter. Føringen blev kort inde i anden halvleg fordoblet ved Zslot Kalmár. Kvarter før til lukkede Nemanja Nikolic reelt kampen med sit mål til 3-0 inden Bulgariens sene reducering.

Dermed stod den på en finale hjemme i Budapest mod Island. Her førte Island frem til det 88. minut på et mål scoret af Gylfi Sigurdsson i det 11. minut. To minutter før tid fik Loïc Négo dog udlignet, da bolden efter en omgang islandsk klumpspil noget tilfældigt landede for fødderne ham foran de islandske mål.

Afgørelsen faldt to minutter inde i overtiden, da den nuværende RB Leipzig-spiller Dominik Szoboszlai fik alt for meget plads ved kanten af feltet og sparkede bolden ind via stolpen, hvorefter den ungarske fest kunne bryde ud.

 

Ungarn EM-historie

Ungarn er som nævnt et traditionsrigt land, når det kommer til landsholdsfodbold. I 1964 var man med til sit første EM, da det gik løs i Spanien. Dengang var der blot fire lande med ved selveslutrunden. Ungarn havde kvalificeret sig ved at slå Frankrig med samlede 5-2 over to kampe.

I semifinalen stod man overfor Spanien. Her endte Ungarn med at tabe 2-1 i forlænget spilletid efter en scoring af Real Madrid-spilleren Amancio Amaro. Dermed skulle man spille bronzekamp mod Danmark, som havde tabt deres semifinale til Sovjetunionen.

Her skulle der igen forlænget spilletid til,, da der stod 1-1 efter scoringer af Ungarns Ferenc Bene og danske Carl Berthelsen. Scoringer af Dezso Novák endte dog med at sende bronzemedaljerne til Ungarn.

Ungarn var igen med ved EM otte år senere i Vesttyskland. Her kvalificerede man sig ved at slå Rumænien med 5-4 over to kampe. Ungarn tabte dog igen deres semifinale – denne gang mod Sovjet med 1-0. Denne gang blev det dog ikke til medaljer, da man tabte bronzekampen med 2-1 til Belgien.

 

Ungarns EM-comeback

Derefter skulle der gå hele 44 år til Ungarns næste EM, som blev 2016-slutrunden i Frankrig. Her kvalificerede man sig efter to play-off-kampe mod Norge. Ungarn vandt begge kampe med henholdsvis 1-0 og 2-1.

Dermed var man endelig tilbage i det fine selskab. Ungarn var også dengang i Gruppe F sammen med Portugal. De øvrige to hold var Island og Østrig.

Ungarn fik en drømmestart ved at slå naboerne Østrig med 2-0 på mål af Ádám Szalai og Zoltán Stieber. I anden kamp sikrede et sent selvmål af Island et ungarsk point. Til slut kom en vild 3-3 kamp mod de senere europamestre Portugal, som sikrede Ungarn gruppesejren.

Ungarn var dog uheldige med, at Belgien var blevet nummer to i Gruppe E. Dermed blev de modstanderen i ottendedelsfinalen. Den kamp resulterede i en storsejr til belgierne på 4-0.

 

Unibet Odds på Ungarns EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Profilen: Willi Orbán

Willi Orbán er en vigtig man i forsvaret på det ungarske landshold så vel som hos den tyske topklub RB Leipzig. Orbán er født i den tyske by Kaiserslautern men kan spille for Ungarn på grund af sin ungarske far.

Orbán fik debut på det ungarske landshold i den relative sene alder (talentet taget i betragtning) af 25 år. Årsagen var, at han i første omgang ønskede at repræsentere sit fødeland – Tyskland. Opkaldet fra Joachim Löw udeblev dog, og Orbán valgte at takke ja til Ungarn.

 

Talentet: Dominik Szoboszlai

Dominik Szoboszlai er holdkammerat med Orbán i RB Leipzig, som han har spillet for siden skiftet fra Red Bull Salzburg i vinters. Han er en midtbanespiller med mål i støvlerne – både på klubplan og på landsholdet.

Den blot 20-årige Szoboszlai har været kaptajn på diverse ungarske ungdomslandshold og fik debut for A-landsholdet i 2019 i en alder af blot 18 år. Han scorede som nævnt sejrsmålet i play-off-finalen mod Island og bliver interessant at følge ved EM.

 

Træneren

Ungarn har siden juni 2018 været trænet af den 56-årige italiener Marco Rossi. Som spiller var han i klubber som Brescia, Sampdoria og Eintracht Frankfurt.

Inden han blev ungarsk landstræner var han træner for slovakiske FC DAC 1904 Dunajska Streda. Nu skal han stå i spidsen for Ungarn ved karrierens første slutrunde.

 

Truppen for Ungarn

Slovakiets trup er i skrivende stund endnu ikke blevet udtaget. Der er dog naturligvis folk som Leipzig-spillerne Orbán og Szoboszlai samt Ádám Szalai, der som nævnt var en af heltene fra EM 2016.

 

Unibet Odds på Ungarn hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+