Spaniens flag til VM i fodbold 2018

De tredobbelte europamestre – Spanien er ikke overraskende med i favoritfeltet, når det går løs ved EM 2020. Her kan spanierne glæde sig over, at man kommer til at spille alle sine tre gruppekampe på San Mamés i Bilbao. Spanien har fået en gruppe, som de bør være i stand til at spille sig videre fra. Derefter vil det vise sig, hvor meget de har at skyde med.

 

Unibet Odds på EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Odds på Spanien

Spanien er havnet i Gruppe, hvor de har selskab af Polen, Slovakiet og Sverige. Her er spanierne ikke overraskende storfavoritter til at vinde gruppen, mens der på forhånd er spået tæt kamp om andenpladsen mellem Polen og Sverige.

Spaniens første to kampe på San Mamés er mod netop Polen og Sverige. Udfaldet af disse vil naturligvis påvirke odds på Spanien som europamestre. I sidste kamp bør spanierne ikke få de store problemer mod Slovakiet, som har kvalificeret sig via Nations League.

Ser man på holdenes præstationer i Nations League, bliver det hurtigt klart, hvorfor odds på Spanien er så lavt. Spanierne vandt nemlig deres Gruppe i A-laget, mens Sverige rykkede ud af deres. Polen sluttede på tredjepladsen i Gruppe A1, og slovakkerne rykkede tilbage ned i Nations League C.

 

Odds på Spanien samlede præstation

Som nævnt er Spanien blandt favoritterne til at løbe med EM-titlen. Her er de sammen med nationer som England, Belgien, Frankrig og Tyskland en del af et bredt favoritfelt.

Hvis Spanien som ventet ender med at vinde Gruppe E, vil de skulle møde nummer tre fra Gruppe A/B/C/D. Skulle Danmark risikere at slutte på tredjepladsen i Gruppe B, kan der altså vente et møde med Spanien. Andre mulige modstandere kan være Rusland, Tyrkiet, Østrig eller Tjekkiet. Dermed bør en plads i kvartfinalen være det mindste, som man kan forvente af spanierne.

 

Unibet Odds på Spaniens EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Vejen til EM for Spanien

Spaniens vej mod EM gik gennem kvalifikationsgruppe F. Her var man oppe mod de kommende EM-modstandere Sverige. Gruppens øvrige hold var Norge, Rumænien, Færøerne og Malta. Spanien lagde i første kamp ud med at slå Norge med 2-1 i Valencia på mål af Rodrigo og Sergio Ramos.

Herefter fulgte pligtsejre mod Malta og Færøerne på henholdsvis 2-0 og 4-1 inden en vigtig kamp mod svenskerne. Denne blev vundet med 3-0, hvoraf de to første scoringer blev sat ind på straffespark af henholdsvis Ramos og Morata, inden Mikel Oyarzabal scorede tredje og sidste mål.

Succesen fortsætte i den efterfølgende udekampe mod Rumænien, hvor endnu en straffesparksscoring af Ramos satte Spanien i gang. Den kamp sluttede 2-1 med Paco Alcácer, som manden bag sejrsmålet.

Derefter kom en stensikker 4-0-sejr mod Færøerne. Efterfølgende rendte Spanien dog ind i deres første pointtab. Det skete ude mod Norge. Spanien førte ellers frem til dybt inde i overtiden, hvor Norge fik tilkendt et straffespark, som Josh King scorede på til slutresultatet 1-1.

Blot tre dage senere tabte man igen point i Skandinavien, da det endnu engang blev til 1-1 – denne gang mod Sverige. Her var man til gengæld bagud frem til dybt inde i overtiden, hvor Rodrigo var redningsmanden for Spanien. Herefter var der dog ingen slinger i valsen, da Spanien vandt deres sidste to kampe mod Malta og Rumænien med henholdsvis 7-0 og 5-0. Dermed endte man med at vinde gruppe med fem point ned til Sverige og en målscore på +26.

 

Spaniens EM-historie

Spanien var for første gang med ved en EM-slutrunde i 1964, hvor man tilmed var på hjemmebane. Dengang bestod selv slutrunden blot af fire hold. I 1964 var det foruden Spanien også Danmark, Sovjetunionen og Ungarn.

Her fik Spanien efter forlænget spilletid besejret ungarerne med 2-1 efter forlænget spilletid. Real Madrids Amancio Amaro var manden med sejrsmålet.

I finalen stod man overfor Sovjetunionen, som havde besejret Danmark med 3-0 i den anden semifinale. Her endte Spanien med at vinde 2-1, og dermed kunne man løfte EM-trofæet for første gang.

Efterfølgende skulle der gå 16 til Spaniens næste EM-slutrunde og yderligere fire til den næste finale. Den nåede Spanien nemlig som bekendt i 1984.

Her havde man vundet sin gruppe foran Portugal, Vesttyskland og Rumænien. Dermed stod man overfor Danmark i semifinalen. Her vandt Spanien efter straffesparkskonkurrence, hvor Preben Elkjær brændte som eneste mand.

I finalen var Frankrig dog for stor en mundfuld for Spanien, som endte med at tabe 2-0 efter mål af Michel Platini og Bruno Bellone.

 

Den gyldne generation

Herefter var Spanien ved med fire af de efterfølgende fem EM-slutrunder – dog uden at nå længere end kvartfinalerne. Det blev der dog ændret på ved EM 2008 i Østrig og Schweiz.

Her kom Spanien videre fra deres gruppe med ni point fra tre kampe efter sejre over Rusland, Sverige og de forsvarende europamestre – Grækenland.

Der var større problemer i kvartfinalerne, hvor man skulle ud i straffe. Her blev Italien nedlagt med 4-2. I semifinalerne var der til gengæld ingen slinger i valsen, da Rusland blev banket 3-0. Xavi, Daniel Güiza og David Silva stod bag Spaniens mål.

Dermed stod man i en finale mod Tyskland. Kampens eneste mål blev scoret af Fernando Torres efter lidt mere end en halv times spil. Her kom Torres først på en bold fra Xavi, som Tyskland Phillip Lamb og Jens Lehmann ikke kunne blive enige om, hvem skulle tage sig af. Dermed sikrede Spanien sig deres andet europamesterskab.

 

Titelforsvar i Ukraine

Fire år senere skulle Spanien forsøge at forsvare deres titel ved EM i Polen og Ukraine. Her vandt man sin gruppe med Italien, Kroatien og Irland med to point ned til italienerne.

I kvartfinalerne blev Frankrig sendt ud efter to scoringer af Xabi Alonso. Spanien var dog i problemer i semifinalerne, hvor man måtte i straffesparkskonkurrence mod naboerne fra Portugal. Her endte Spanien med at vinde 4-2.

Finalen endte med at blive en ydmygelse af Italien, som Spanien bankede med 4-0. Her var Silva, Jordi Alba, Torres og Mata målskytterne for Spanien.

Spaniens næste titelforsvar for fire år siden i Frankrig endte dog knap så godt. Her sluttede man som toer i Gruppe D efter Kroatien. I ottendedelsfinalerne fik Italien hævn for 2012, da de slog Spanien ud med en 2-0-sejr.

 

Unibet Odds på Spaniens EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Profilen: Sergio Ramos

Sergio Ramos er en af de få spillere på holdet, som var med, da Spanien vandt EM i både 2008 og 2012. Her spillede han tilmed 11 af 12 kampe. I alt har 34-årige Ramos spillet mere end 175 landskampe for Spanien, hvilket efterlader ham som nummer et på listen over europæiske spillere med flest landskampe.

Ramos sparker ofte straffespark for klub og landshold, hvorfor han også har bidraget med en del mål gennem årenes løb. Ramos har vundet et hav af titler gennem karrieren, men han lader ikke til at være let at mætte, så det skal bliver interessant at følge hans jagt på endnu et trofæ til samlingen.

 

Talentet: Mikel Oyarzabal

Når EM-slutrunden sparkes i gang er baskiske Mikel Oyarzabal 24 år. Real Sociedads basker er gennem de sidste par år blevet en vigtig man i offensiven på de spanske landshold. I 2019 og 2020 scorede han fra sin position på kanten fire mål på ti landskampe.

På klubplan er han en del af et spændende Real Sociedad-hold, der så småt lader til at have bidt sig fast i toppen af La Liga. Nu skal han til EM optræde på rivalen Athletic Bilbaos stadion, hvor Spanien som nævnt skal spille deres hjemmekampe.

 

Træneren: Luis Enrique

Dette er anden gang siden blot 2019, at Luis Enrique er landstræner for Spanien. Han forlod rollen tilbage i 2018 under tragiske omstændigheder, da hans datter afgik ved døden. Hans assistent Roberto Moreno tog efterfølgende over. Der skulle dog kun gå fem måder, før han forlod sin post, og Enrique var tilbage.

Den tidligere Real Madrid og FC Barcelona-spiller opnåede selv 62 landskampe og 12 mål for Spanien fra 1991 til 2002. Nu er han på jagt efter det mesterskab, som han som spiller aldrig fik med landsholdet.

 

Truppen for Spanien

Spaniens trup er i skrivende stund endnu ikke blevet udtaget. Profiler som Ramos, Sergio Busquets, Koke, Álvaro Morata og Oyarzabal bør dog kunne føle sig mere eller mindre sikre på en plads i EM-truppen.

 

Unibet Odds på Spanien hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+