EM 2016 byder på adskillige spændende grupper, og undervejs i slutrunden kan du løbende følge stillingen i EM-grupperne her på Odds.dk.

Stillingen opdateres automatisk umiddelbart efter EM-kampene er færdigspillet, og det betyder, at du altid finder den senest opdaterede stilling her på siden.

Indlæser…

Regler for grupperne ved EM 2016

I alt 24 nationer deltager ved EM 2016 i Frankrig, hvilket er en udvidelse ift. de 16 nationer som deltog ved den seneste slutrunde i 2012. Dermed er formatet ved denne EM-slutrunde identisk med formatet ved VM i 1986, 1990 og 1994.

Udvidelsen til 24 deltagende lande betyder også, at de to bedste hold fra hver gruppe går videre til knockout-fasen, mens de fire bedste tredjepladser også går videre til 1/8-finalerne. Det betyder, at kun 8 lande bliver elimineret i gruppespillet.

Dette format sikrer os 51 spændende EM-kampe, hvor det tidligere EM-format kun gav os 31 kampe at se frem til. Kampene spilles alle over en tidsperiode på 31 dage.

UEFAs generalsekretær, Gianni Infantino, har tidligere beskrevet det nye format som “ikke ideelt”, fordi der nu er behov for at sende fire tredjepladser videre til knockoutfasen. Dette kan – iflg. generalsekretæren – gøre det sværere at forhindre situationer, hvor et hold kan drage fordel af at kende resultatet af tidligere afviklede kampe. Samtidigt kan det åbne op for muligheden for “aftalt spil” mellem to nationer, som begge kan drage fordel af et bestemt udfald af en kamp.

Hvorvidt det kommer til at spille en rolle ved EM 2016 i Frankrig må tiden vise, men de fleste fodboldfans ser under alle omstændigheder frem til et stort EM, som altså byder på hele 51 kampe denne sommer.