Danske Jonas Vingegaard vandt sidste sæson sit første Tour de France. Der er igen i år lagt op til en duel mellem Vingegaard og Tadej Pogačar, når Touren starter 1. juli i Bilbao. Vi har taget et kig på Tour de France vinder odds 2023.

Indlæser…

Disse odds leveres af bookmakeren bet365

Odds på Jonas Vingegaard som Tour-vinder

Som den forsvarende Tour de France-vinder er det oplagt, at Vingegaard også er favorit igen i år. Der er flere ting, som får odds på Vingegaard til at ligne en god idé.

Man kunne være nervøs for, hvordan Jonas Vingegaard ville håndtere den enorme opmærksomhed, som en Tour-sejr medfører. De bekymringer har dog vist sig at være uberettigede. Vingegaard har fået en glimrende start på 2023-sæson.

Han lagde ud med en overlegen sejr i det lille spanske etapeløb O Gran Camiño, hvor han også vandt alle tre etaper. Feltet af konkurrenter var mildt sagt ikke det stærkeste, men Vingegaard bekræftede formen med en tredjeplads i Paris-Nice.

I Paris-Nice fik Vingegaard dog køretur af Tadej Pogačar, der vandt løbet samlet. Der er dog intet nyt i, at sloveneren er bedst af de to set over hele sæsonen. Vingegaard og Jumbo-Visma har desuden efter løbet udtalt, at danskerens forberedelser ikke var optimale.

Næste opgave var Baskerlandet Rundt. Her var Vingegaard ikke til at skyde igennem, da han vandt tre af seks etaper plus løbet samlet foran den baskiske duo Mikel Landa og Ion Izagirre. Sidste løb fpor Vingegaard inden Touren ventes at blive Critérium du Dauphiné.

Derefter gælder det det store titelforsvar. Vingegaard bør da også stå med gode kort på hånden. Det er særligt hans utrolige evne til at restituere, som må ventes at komme ham til gode i løbets afgørende tredje uge.

Derudover er der også bare det faktum, at Jonas Vingegaard pt. er den bedste i de høje bjerge og ufatteligt god til enkeltstart. Det er selvsagt ikke nogen dårlig kombination, når det gælder en Grand Tour.

Derudover har han naturligvis også igen et ufatteligt stærkt Jumbo-Visma-hold med sig. Der er lagt op til, at det bliver stort set samme trup som sidste år med den undtagelse, at Primož Roglič, der kører Giro i år, erstattes af Dylan van Baarle. Sepp Kuss kører også Giroen, men planen er umiddelbart, at han også kører Touren. Hvis det ikke bliver tilfældet, så er Wilco Kelderman reserve.

Vingegaards svagheder

Baseret på hvad vi så under sidste års Tour de France, så er det svært at se, hvad Jonas Vingegaards deciderede svagheder er. Han og Pogačar er så gode, at der formentlig skal sygdom eller uheld til for, at de ikke slutter et og to i Paris.

Et lille problem for Vingegaard er, at han får det svært mod Pogačar i spurterne om bonussekunder. Han har en chance på spurterne opad, men også her vil sloveneren være storfavorit. På knap så hårde etaper og indlagte spurter Vingegaard satse på, at van Aert og Laporte kan tage sekunder foran Pogačar.

Generelt kan det blive en udfordring for Vingegaard, at Pogačar er langt mere alsidig. Her hjælper det stærke hold dog danskeren en del. Spørgsmålet er dog, om de kan mangle lidt i bjergene. Primož Roglič var en vigtig brik i den taktik, som sidste år knækkede Pogačar på 11. etape til Col du Granon. Sepp Kuss plejer normalt at toppe senere i løbet, mens Kruijswijk ikke har imponeret i år.

Odds på Jonas Vingegaard som vinder hos bet365

Her er Vingegaard konkurrenter til Tour-tronen

Som det kan ses på bet365s odds på Tour de France 2023, er der lagt op til en ny duel mellem Vingegaard og Pogačar. Der er dog heldigvis også et bredt felt af outsidere, der vil byde dem op til dans.

Tadej Pogačar

Tadej Pogačar er som nævnt den største trussel mod Jonas Vingegaards titelforsvar. Sloveneren er efter mange eksperters mening verdensbedste og mest alsidige cykelrytter. Det gør ham naturligvis til en formidabel modstander.

Det gør det selvsagt kun mere imponerende, at Jonas Vingegaard sidste år fik skovlen under sloveneren. Det var på etaperne til Col du Granon og Hautacam, at skaden skete for Pogačar. Han tabte også tid på den afsluttende enkeltstart, men her var det allerede for sent.

Nu er hans mål naturligvis at få revanche. Pogačar har som altid vundet det mest, som har stillet op i i løbet af foråret. Her er det blandt andet blevet til samlet sejr i Paris-Nice, Flandern Rundt og sejre i Ardennerklassikerne Amstel Gold Race og Flèche Wallonne.

Pogacar gik efter Ardenner-hattricket i Liège-Bastogne-Liège. Det sluttede dog med et voldsomt styrt, der kostede et brækket håndled. Med kun lidt over to måneder til at Touren var det selvsagt ingen optimal optakt for Pogačar. Han stiller til start i Slovenien Rundt den 14. juni, inden det går løs i Touren.

Sidste år brugte Pogačar meget energi i løbet af de første etaper på angreb og jagt på bonussekunder. Samtidig tog Vingegaard mange minutter på to etaper og forholdte sig ellers relativt roligt. Det skal blive interessant at se, om sloveneren sadler lidt om i år. En ting er dog sikkert – det bliver aldrig kedeligt med Pogačar til start.

Pogačars styrker og svagheder

Pogačars åbenlyse styrke er hans alsidighed. Der er ikke noget, som han ikke kan på en cykel. Han kan sågar køre i top ti i en massespurt, hvis han forsøger sig. Hans spurt er særligt værdifuld, når det kommer til jagten på bonussekunder og etapesejre.

Pogačar er som bekendt også fremragende i bjergene samt på enkeltstarterne. Hans problem er bare, at Vingegaard er mindst ligeså god – om ikke lige en tand bedre. Dertil kommer også danskerens evne til at restituere.

Pogačar hjælpes som altid af det stærke UAE Team Emireates-hold. De var sidste år forfulgt af uheld og mistede hele fire mand undervejs. Uheldet startede dog allerede inden Touren, da Matteo Trentin måtte trække sig og erstattes af en mildt sagt formsvag Marc Hirschi. Dermed var det begrænset, hvad de kunne stille op mod Jumbo-Visma i løbets sidste uge.

Her kørte Brandon McNulty og danske Mikkel Bjerg dog fremragende for Pogačar. Bjerg har havde et flot forår og bør være så sikker, som man kan blive på en Tour-plads. Holdets store forstærkning Adam Yates skal også køre Touren. Derudover ventes Rafał Majka og Marc Soler også at stille til start i år.

Odds på Tadej Pogačar som vinder hos bet365

Enric Mas

Movistars Enric Mas ligner det bedste bud på en trussel mod Vingegaard og Pogačar. Spanieren skuffede stort i sidste års Tour, som sluttede med exit inden 19. etape. Han reddede dog sæsonen i efteråret med en andenplads i Vueltaen, en sejr mod Pogačar i Giro dell’Emoilia samt en andenplads i Lombardiet Rundt.

Mas har fået en godkendt start på denne sæson med en sjetteplads i Tirreno-Adriatico og en femteplads i Baskerlandet Rundt. Derefter fulgt en skuffende omgang i Ardennerne. Mas sidste opgave inden Touren bliver Daphiné, hvor vi for alvor for en indikation på, om spanieren kan true Vingegaard og Pogačar.

Mas er sluttet som nummer to hele tre gange i Vueltaen. Det vidner om, at han har kvaliteterne til at køre på podiet i Touren. Mas er ikke dårlig på enkeltarterne, men det er punkt, hvor han taber tid til Vingegaard og Pogačar. Derfor må det glæde spanieren, at der i år blot er én enkeltstart, som tilmed er en halv bjergenkeltstart.

Mas vigtigste hjælper bliver uden tvivl Matteo Jorgenson. Den 23-årige amerikaner har været en af sæsonens store åbenbaringer. Han er enormt alsidig. I etapeløb er han blevet nummer to i Romandiet Rundt, nier i Paris-Nice og har vundet UAE Tour. Samtidig blev han nummer fire i E3 og nier i Flandern Rundt. Dette ventes at være hans sidste sæson hos Movistar. Det til trods bliver han en vigtig brik for Mas.

Ser vi på Mas, når det kommer til Tour de France vinderodds, så er det helt berettiget, at han er så langt oppe på listen. Det er dog svært at se ham sætte Pogačar eller Vingegaard på de store bjergetaper. Hans hold er heller ikke blandt de stærkeste trods Jorgensons kvaliteter. Disse ting gør, at springet fra Vingegaard og Pogačar og ned til Mas er enormt, når man ser på odds på Tor de France vinder odds 2023.

Odds på Enric Mas som vinder hos bet365

Jai Hindley

Australske Jai Hindley fik sit helt store gennembrud, da han blev nummer to i Giroen i 2020. Den udgave blev dog kørt i en uhyre tætpakket sæson, hvorfor feltet ikke var det stærkeste. Det fik flere til at tvivle på, om Hindley ville kunne matche den bedrift.

Det gjorde han så sidste år med en imponerende sejr i netop Giro d’Italia, hvor han og BORA – hansgrohe-holdet satte Richard Carapaz og INEOS Grenadiers til vægs.

Hindley er uden tvivl en af dem, som havde svært ved at få armene ned, da årets rute blev præsenteret. Den passer nemlig australieren perfekt med meget få flade kilometers enkeltstart.

Hindley har ikke imponeret i foråret, hvor den samlede ottendeplads i Catalonien Rundt er bedste resultat. Det bliver derfor interessant at se, hvor meget han har fået bygget på, når vi når Critérium du Dauphiné.

BORA – hansgrohe kommer efter planen til også at køre efter etapesejre med Sam Bennett. Hindley kan dog vente godt med største fra folk som Patrick Konrad, Emanuel Buchmann, Bob Jungels og måske endda også Aleksandr Vlasov, der måtte udgå af årets Giro d’Italia.

Odds på Jai Hindley som vinder hos bet365

Tao Geoghegan Hart

Tao Geoghegan Hart har i noget nær sit livs form, da han måtte udgå halvvejs inde i årets Giro. Briten, der vandt netop Giroen tilbage i 2020, lå på det tidspunkt på en tredjeplads få sekunder efter Geraint Thomas.

Han har haft en fremragende sæson med en trejdeplads i Tirreno-Adriatico og to etapesejre samt samlet sejr i Tour of the Alpes. Styrtet i Giroen resulterede dog i et brud på hoften. Derfor er det tvivlsomt, hvorvidt han i det hele taget når at blive klar til Touren. Hvis ikke så går han uden tvivl efter Vueltaen.

Skulle Geoghegan Hart ikke blive klar, så har INEOS Granadiers Daniel Martínez, Carlos Rodríguez og måske endda også Tom Pidcock til klassementet.

Det vides desuden endnu ikke, hvorvidt Egan Bernal kommer til at stille til start. En Bernal i topform ville umiddelbart være en af de få, som kunne presse Vingegaard og Pogačar. Det dog være, at han kommer til at køre Vuelta i år, inden INEOS giver ham Tour-comeback.

Odds på Tao Geoghegan Hart som vinder hos bet365

David Gaudu

Det kan lyde overraskende, at David Gaudu faktisk blev nummer fire i sidste års Tour de France. Det skyldes nok primært, at han trods den flotte placering sluttede 13 minutter og 39 sekunder efter Jonas Vingegaard.

Vi har ikke haft en fransk Tour-vinder siden Bernard Hinault helt tilbage i 1985. Gaudu er igen i år det bedste bud. Ser vi på ruten, så kunne Gaudu formentlig ikke have designet den bedre selv. Mange hårde etaper og ganske få kilometers flad enkeltstart.

Gaudu har fået en glimrende start på sæsonen. I Paris-Nice sluttede han på andenpladsen mellem Pogačar og Vingegaard, og i Baskerlandet Rundt blev det til en fjerdeplads. Han led til gengæld i Ardenner-løbene på grund af allergi.

Gaudus sidste løb inden Touren er ikke offentliggjorte endnu. Det skulle dog være overraskende, hvis ikke han er til start i hjemlandets Critérium du Dauphiné.

Ser man på odds på Tour-vinder odds, så er det tydeligt, at Gaudu er endnu en af de mange ryttere, der med rette kan gøre sig forhåbninger om en plads på podiet. Det er dog igen svært at se ham sætte Vingegaard og Pogačar. Han kan muligvis tage bonussekunder i forhold til Vingegaard, men han taber det og mere til på de store bjergetaper og løbets enkeltstart.

Arnaud Démare kører Touren for Groupama-FDJ i år, så han må ventes at få et par folk med. Det er samtidig Thibaut Pinots sidste Tour. Han må ventes at få en ret fri rolle, hvor han kan jagte etapesejre samt hjælpe Gaudu, når det påkræves. Der er også den alsidige Valentin Madouas, der sidste års sluttede på en flot tiendeplads.

Odds på David Gaudu som vinder hos bet365

Mikel Landa

Han er muligvis langt nede på bookmakernes lister, når det kommer til Tour de France vinder odds, men vi synes, at Mikel Landa fortjener at blive nævnt. Løbet starter som bekendt i Baskerlandet – Landas hjemmebane.

Den stabile basker har haft en god start på sæsonen med en syvendeplads i Tirreno-Adriatico, femteplads i Cataloien og andenplads i Baserlandet Rundt kun slået af Vingegaard. Derudover blev han også treer i Fléche Wallonne bag Pogačar og Mattias Skjelmose.

Det skal blive spændende at se, hvad den stabile basker kan drive det til i Touren, hvor han to gange tidligere er blevet nummer fire. Podiet er ikke umuligt, hvis alt flasker sig for Landa. Bahrain – Victorious ventes at stille med et hold bestående af blandt andre Pello Bilbao, Matej Mohorič, Fred Wright og Wout Poels.

Odds på Mikel Landa som vinder hos bet365

Romain Bardet

Romain Bardet er to gange tidligere sluttet på podiet i Touren. Bardet havde sidste år en glimrende sæson. Her var han flyvende i Giroen indtil 13. etape, hvor sygdom tvang ham til at udgå. En leverede derefter solidt Tour de France med en samlet sjetteplads og en niendeplads i Lombardiet Rundt.

Han har også været god i 2023, hvor det er blevet til syvendepladser i Paris-Nice og Romandiet Rundt og en niendeplads i Flèche Wallonne. Bardet er endnu en rytter, der kan melde sig ind i fanklubben af årets rute.

Han har uden tvivl niveauet til top ti. Han kan dog også tænkes i stedet at gå efter etapesejre og bjergtrøjen, som han senest sikrede sig i 2019.

Odds på Romain Bardet som vinder hos bet365

Ben O’Connor

Forventningerne til Ben O’Connor var store, da han sidste år stillede til start efter en fjerdeplads i Tour de France 2021. Australieren havde en fremragende toptakt til Touren, men selve løbet blev en skuffelse, da han måtte udgå inden 10. etape på grund af skader.

I år har sæsonstarten været langt fra lige så god. Han skal dog stadig nok få chancen for at køre klassement for AG2R, hvor resten af holdet skal jagte etapesejre.

En vej til succes i klassementet kan være samme opskrift som i 2021, hvor O’Connor tog seks minutter, da han vandt 9. etape til Tigne fra et udbrud.

Odds på Ben O’Connor som vinder hos bet365

Simon Yates

Man skal et stykke ned på listen over Tour de France vinder odds, for at finde Simon Yates. Vi vil dog for god ordens skyld fremhæve Vuelta-vinderen fra 2018. Yates har foruden Vuelta-triumfen flere gange lignet en mulig Giro-vinder. Her er dog hver gang kommet noget i vejen. Ser man på Yates’ sidste fem Grand Tours, så er han da også udgået af de fire.

Hans bedste resultat i Touren er en samlet syvendeplads fra 2017, hvor han også vandt ungdomstrøjen. Han vandt desuden to etaper i 2019.

I år har Yates gjort det godt med en samlet andenplads i Tour Down Under, en fjerdeplads i Paris-Nice og en niendeplads i Baskerlandet. Han vil blive støttet af Matteo Sobrero og Tsgabu Grmay, mens Jayco AlUla også satser på Dylan Groenewegen og Michael Matthews.

Yates er endnu en rytter med top 10-potentiale. Spørgsmålet er bare, om ikke han hellere skulle fokuserer på etapesejre og måske en bjergtrøje.

Odds på Simon Yates som vinder hos bet365

Mattias Skjelmose

I år er vi så heldige at have hele to danskere, som kører klassement i verdens største cykelløb. Tour-debutanten Mattias Skjelmose er modsat Vingegaard ikke blandt favoritterne til den samlede sejr, men top ti er ikke muligt for københavneren.

Skjelmose imponerede i Ardenner-ugen, hvor han kørte top ti i alle tre løb. Det indkluderede en flot andenplads i Flèche Wallonne, hvor kun Pogačar slog den 22-årige dansker.

Skjelmose er ganske hurtig på stregen og bør være i stand til at køre et par gode etapeplaceringer hjem undervejs. Hvis han samtidig kan køre i top ti, må det siges at være en særdeles godkendt præstation af Trek – Segafredo-rytteren. Ruten bør passe ham godt, selvom han ville have nydt godt af flere enkeltstartskilometer.

Odds på Mattias Skjelmose som vinder hos bet365

Tour de France Oddset

Udover at spille hos de udenlandske bookmakere, som har dansk licens, så er det også muligt at spille hos Danske Spil. Igen i år udbyder Oddset utroligt mange spil på Tour de France. De har høje odds og mange specialspil.

For at få adgang til Tour de France 2023 Oddset skal du først logge ind på din konto. Herefter skal du i navigationen i venstre side af Oddset gå til ‘Cykling’, hvorefter du selvfølgelig vælger Tour de France. På den måde får du adgang til alle de mange Tour de France muligheder på Oddset.

Når du er blevet oprettet hos Oddset, så er det meget let at finde rundt på deres side. Efter du har logget ind, er der i venstre side en genvej hvor du kan finde Tour de France. Efter du har klikket på den, kommer alle spillene frem, og så er det ellers bare at bestemme sig for hvad du vil oddse på.

Udvalget er rigtig stort, og du kan således spille på dagens etapevinder. Du kan spille på en rytter til at slutte i dagens top 3, eller oddse på en rytter til, at vinde over en anden i de mange head to head som Oddset udbyder. Head to head betyder, at hvis f.eks. du spiller på Mads Pedersen til at slå Ewan på 1. etape, så skal Mads P slutte på en bedre etapeplacering end Ewan på dagens etape. Gør han ikke det taber du spillet.

Bookmaker is inactive

De sidste ti års Tour-podier

 123
2013Chris FroomeNairo QuintanaJoaquim Rodríguez
2014Vincenzo NibaliJean-Christophe PéraudThibaut Pinot
2015Chris FroomeNairo QuintanaAlejandro Valverde
2016Chris FroomeRomain BardetNairo Quintana
2017Chris FroomeRigoberto ÚranRomain Bardet
2018Geraint ThomasTom DumoulinChris Froome
2019Egan BernalGeraint ThomasSteven Kruijswijk
2020Tadej PogacarPrimoz RoglicRichie Porte
2021Tadej PogacarJonas VingegaardRichard Carapaz
2022Jonas VingegaardTadej PogacarGeraint Thomas

bet365 Spil på Tour de France på Bet365 nu

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+