Schweiz' rød-hvide flag med bølger på

Schweiz vandt fem ud af otte kampe i kvalifikationen, og sluttede foran Danmark på førstepladsen i Gruppe D med 17 point. De startede ellers skidt med to uafgjorte i de første tre kampe, men fire sejre i de sidste fem kampe sikrede billetten til EM. Det schweiziske landshold har dog lidt af en slutrundeforbandelse. Det bliver derfor spændende at se, om de kan få den brudt. Normalt ryger de nemlig ud i enten gruppespillet eller i en af de første knockout-kampe.

 

Unibet Odds på EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Odds på Schweiz ved EM

Schweiz’ gruppeplacering

Unibet giver odds 3,75, hvis Schweiz ender med at vinde gruppe A, mens man kan få odds 1,55 på, at de ender i top to. Tror man derimod på, at de storskuffer og ikke kvalificerer sig fra gruppen, så kan man få pengene 2,70 gange igen.

Schweiz’ samlede præstation

Man kan også spille på, hvor langt man tror Schweiz kommer i turneringen. Hvis 1/8 delsfinalen bliver endestationen, så får du et odds på 2,50. Oddset stiger kun i takt med sandsynlighederne for, at Schweiz klarer sig længere i turneringen. Ryger de i kvartfinalen får du odds 5,00, imens du får odds 8,00 for en semifinaleplads. Klarer de sig helt til finalen kan du score de helt store gevinster, med odds 41 for et finalenederlag. Imens en samlet sejr ved EM slutrunden giver hele odds 81.

Schweiz’ topscorer

Man kan i skrivende stund ikke spille på, hvem der bliver schweizisk topscorer ved EM, men hvis Haris Seferović bliver topscorer ved slutrunden belønnes det med odds 41.

 

 

Unibet Odds på Schweiz i top otte hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

 

Vejen til EM for Schweiz

Schweizerne var som skrevet før ekstremt tæt på at fejle allerede fra start men fik det vendt og sluttede foran Danmark og Irland. De måtte dog se sig slået af Danmark i det femte opgør, hvilket satte dem under pres. Det betød at de skulle besejre Irland i den næste kamp, hvilket de gjorde på overbevisende vis med en 2-0 sejr. Målene kom fra Seferovic, samt et selvmål af Irlands Duffy. Efter den kamp skulle de op imod gruppens to svageste hold, og selvom Georgien kun blev besejret med hiv og sving i en 1-0 sejr. Så smadrede de Gibraltar i gruppens sidste kamp, og sikrede sig deltagelsen til EM slutrunden.

Det var ellers en skidt start Schweiz fik, da de efter en 2-0 sejr over Georgien kun fik 3-3 på hjemmebane mod Danmark. Dette efter de førte hele 3-0 med blot seks minutter igen af kampen, inden Danmark altså lavede et vanvittigt comeback. Herefter blev det til 1-1 på udebane mod Schweiz, som blev fulgt af endnu en pligtsejr mod Gibraltar på 4-0. Så kom Danmark igen i vejen for schweizerne, da Danmark vandt en flot 1-0 sejr på hjemmebane.

Heldigvis for Schweiz gik Irland helt kolde i slutspurten, og fik blot tre point i de sidste fire kampe. Dette efter de ellers havde sikret sig flotte 10 point i de første fire kampe, og samtidig vandt Schweiz sine sidste tre kampe. Den ene blandt andet over Irland, som i sidste ende gjorde udfaldet at Schweiz kunne juble over endnu en slutrunde.

 

Schweiz’ EM-historie

Det er som skrevet femte gang, at Schweiz er med ved en EM slutrunde. Men hidtil har det ikke været nogen særlig stor succes for nationen, da de kun en gang er kommet videre fra gruppespillet. I 1996 og i 2004 fik de blot et point begge gange, og var ikke i nærheden af at klare sig videre.

Begge gange blev det altså til to nederlag, samt en enkelt uafgjort. I 2006 var schweizerne på hjemmebane under EM slutrunden, da de var værter sammen med Østrig. Men igen var det uden succes, da de tabte de første to kampe i gruppen, og selv en sejr over Portugal kunne ikke redde andet end æren.

Vendepunktet kom i sidste EM slutrunde i 2016, da de endelig klarede sig videre fra gruppespillet. Det skete efter en sejr på 1-0 over Albanien, samt uafgjort 1-1 mod Rumænien og 0-0 mod mægtige Frankrig.

I 1/8 delsfinalen røg Schweiz desværre ud efter et pinefuldt nederlag mod Polen. Schweizerne var længe på hælene i kampen, men fik udlignet til 1-1 efter 82 minutter. Derefter kom der ikke flere mål, og en straffesparkskonkurrence skulle bestemme vinderen. Her missede Xhaka desværre schweizernes andet forsøg, og da Polen scorede på alle fem var det slut for Schweiz.

 

Profilen: Xherdan Shaqiri

Xherdan Shaqiri spiller til dagligt for Liverpool FC i Premier League, hvor han er røget ud i kulden og ikke spiller meget. På det schweiziske landshold, er det dog ham som står for nærmest samtlige dødbolde. Derudover har han et fantastisk langskud samt nogle rigtig gode dybdebolde og indlæg. Han er derimod ikke særlig god i den defensive del af spillet, og det skal han forbedre, hvis han vil blive en endnu større stjerne.

Den tidligere Bayern München-spiller bliver dog vital for Schweiz ved slutrunden, og hvis han spiller op til sit bedste, så har de en chance for at komme videre fra gruppen. Hvis den 28-årige midtbanemand derimod ikke præsterer, så får det schweiziske landshold svært ved at komme forbi Italien, Tyrkiet og Wales.

Talentet: Denis Zakaria

Denis Zakaria har haft stor andel i Borussia Mönchengladbachs succes gennem denne sæson. Den 23-årige schweizer er allerede i gang med sin tredje sæson i Nordrhein-Westfalen. Han har dermed allerede mange Bundesligakampe i bagagen. Han var endnu ikke fast mand, da Schweiz spillede VM i 2018. Her måtte Zakaria nøjes med to kampe som indskifter.

Det har dog ændret sig siden da. Han spillede således samtlige minutter i Schweiz’ kvalifikationskampe. Zakaria bliver med sikkerhed en vigtig man for Schweiz, når han skal holde skansen som defensiv midtbanespiller.

Landstrænen: Vladimir Petković

Vladimir Petković har efterhånden været schweizisk landstræner i seks år, og han har gjort et rigtig godt stykke arbejde. De 61 kampe som han har stået i spidsen for Schweiz, er det blevet til 35 sejre, 11 uafgjorte og 15 nederlag, hvilket betyder, at han vinder næsten 60 procent af sine kampe. Før jobbet som landstræner var han manager i Lazio fra 2012 til 2014 med blandet succes. Han vandt en Coppa Italia titel i 2012/2013, og det var også en af grundene til, at han overtog efter Ottmar Hitzfeld gik på pension. Hitzfeld var schweizisk landtræner fra 2008 til 2014.

Dette er Vladimir Petković’ tredje slutrunde, da han også stod i spidsen for Schweiz ved EM i 2016, hvor de røg ud i første knockout-runde mod Polen efter en straffesparkskonkurrence. Granit Xhaka blev den helt store synder, da han var den eneste som brændte fra 11-meter-pletten. Igen i 2018 førte han Schweiz til knockout fasen, hvor Sverige blev endestationen efter et 0-1 nederlag. Men Petković kan noget, som landstræner og med to flotte slutrunder er håbet, at de nu kan tage endnu et skridt op ad stigen.

 

Truppen for Schweiz

På nuværende tidspunkt er den endelig trup ikke udtaget endnu, men en af styrkerne ved Schweiz. Er at de har utroligt mange spillere, som kan lave mål. I den netop overståede kvalifikation, scorede ikke færre end 14 forskellige spillere et eller flere mål. Så selvom de mangler en decideret målmaskine, så har de virkelig mange der kan true modstandernes mål.

 

Unibet Odds på EM her

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+