Det portugisiske flag, der bølger

De regerende europamester fra Portugal skal forsøge at forsvare deres titel ved EM 2021. Det bliver dog en hård opgave for portugiserne, som naturligvis føres an af 36-årige Cristiano Ronaldo. De er tilmed havnet i den umanerligt hårde Gruppe F, så de kommer ikke til at have lette betingelser.

 

Unibet Odds på EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Odds på Portugal

Portugal får som nævnt deres sag for i Gruppe F. Her møder man nemlig Frankrig, Tyskland og Ungarn. Dermed er der ikke råd til fejltagelser, hvis man skal slutte blandt de to bedste. Hvis man slutter som treer, skal man håbe, at man er blandt de fire bedste treere i gruppespillet.

Ser man oddsene for at vinde gruppen, så er odds på Portugal klart de højeste af gruppens tre store hold. Portugal starter med den formodede letteste modstander i gruppen – Ungarn. Dermed er der naturligvis også for alvor pres på, hvis ikke man får tre point i denne kamp.

Derefter møder man Tyskland i, hvad der let kan gå hen at blive en kamp om andenpladsen. Til sidst venter en kamp mod Frankrig, som bliver en gentagelse af EM-finalen fra 2016.

 

Odds på Portugal samlede præstation

Ser man på odds på EM-vinderen, så vurdere bookmakerne Portugal til at være en outsider på linje med lande som Holland og Italien. Meget afhænger naturligvis af, hvem de får ottendedelsfinalen.

Ser man på odds på Portugal i gruppefasen, så anses en tredjeplads for at være det mest sandsynlige. Sker det, så vil man komme til at møde vinderen af enten Gruppe B eller C. Det kan betyde nationer som Belgien og Holland.

En andenplads vil resultere i et møde med vinderen af Gruppe D. Går alt som ventet i den gruppe, kan det blive et møde med England eller Kroatien.

Hvis Portugal levere en mindre overraskelse og vinder Gruppe F foran Frankrig og Portugal få de en alt andet lige lettere modstander. Det vil være nummer tre fra en af følgende grupper A, B eller C. Det vil sige lande som Schweiz, Tyrkiet, Rusland, Danmark eller Østrig.

 

Unibet Odds på Portugals EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Vejen til EM for Portugal

Portugal endte i en på papiret relativt let gruppe med Ukraine, Serbien, Luxembourg og Litauen. De fik en fornuftig start med 0-0 mod deres formodede værste konkurrent – Ukraine.

Derefter fulgte et møde med Serbien, hvor man kom bagud allerede efter syv minutter, da Dusan Tadic scorede på straffespark. Kort før pausen fik Portos Danilo dog udlignet til slutresultatet 1-1.

Tredje kamp bød på endnu et møde med Serbien. Her blev det til en 4-2-sejr efter scoringer af William Carvalho, Goncalo Guedes, Cristiano Ronaldo og Bernardo Silva.

I næste kamp mod Litauen kom man planmæssigt foran efter syv minutter på mål af Ronaldo. Det var dog ikke efter planen, at Vytautas Andriuskevicius 20 minutter senere. Et kvarter inde i anden halvleg trådte Ronaldo dog i karakter, da han scorede yderligere tre mål på et kvarter. Carvalho lukkede festen med sit mål til slutresultatet 5-1.

Herefter fulgte endnu en sejr – denne gang mod Luxembourg på 3-0 efter scoringer af Silva, Ronaldo og Guedes. I den efterfølgende kamp mod Ukraine blev der dog kastet grus i maskineriet, da man tabte 2-1.

Portugal skulle dog bare vinde deres sidste to kampe mod Litauen og Luxembourg. Den første af disse blev vundet med hele 6-0 efter et Ronaldo-hattrick og mål af Pizzi, Paciencia og Silva.

Omkring 40 minutter inde i kampen mod Luxembourg sendte Bruno Fernandes Portugal på EM-kurs med sit mål til 1-0. Ronaldos mål kort før tid sikrede definitivt EM-billetten, da Portugal sluttede på gruppens andenplads tre point efter Ukraine og tre foran serberne.

 

Portugals EM-historie

Ser man på de første ni EM-slutrunder fra 1960 til 1992, lykkedes det blot for Portugal at kvalificere sig én gang. Det var i 1984. Man havde vundet sin kvalifikationsgruppe foran Sovjetunionen, Polen og Finland.

Portugal kom i Gruppe 2 med Vesttyskland, Rumænien og naboerne Spanien. Her lagde man ud med at spille 0-0 med Vesttyskland. I anden kamp spillede Portugal 1-1 med Spanien. Man var kommet foran på et mål af António Sousa, men Spanien fik udlignet ved Real Madrids Santillana. Sidste gruppekamp blev vundet med 1-0 over Rumænien på mål af Néné. Dermed sluttede Portugal nummer to efter Spanien.

Semifinalen mod Frankrig sluttede 1-1 efter den ordinære spilletid, hvormed den måtte i forlænget. Halvvejs inde i første halvleg af denne bragte Jordao Portugal på 2-1 med sit andet mål i kampen. Scoringer i anden halvleg af Jean-Francois Domergue og Michel Platini endte dog med at sende Portugal ud.

 

Ronaldo-æraen

Portugals næste slutrunde var EM 1996 i England. Her vandt Portugal deres gruppe foran Kroatien, Danmark og Tyrkiet. De endte dog med at tabe 1-0 til tjekkerne i kvartfinalen.

Fire år senere vandt Portugal igen deres gruppe – denne gang foran Rumænien, England og Tyskland. I kvartfinalen sikrede to mål af Nuno Gomes en 2-0-sejr over Tyrkiet.

Gomes var igen på pletten mod Frankrig med scoring efter 20 minutter. Henry udlignede kort inde i anden halvleg til 1-1, som også var facit efter 90 minutter. Dermed skulle kampen i Golden Goal, hvor Zinedine Zidane sendte Frankrig i finalen tre minutter før tid.

Fire år senere var Portugal værter for EM. Her vandt man trods et nederlag til Grækenland endnu engang sin gruppe foran grækerne, Spanien og Rusland.

I kvartfinalen mod England stod der 2-2 efter 120 minutter, hvorfor kampen røg i straffesparkskonkurrence. Her endte Portugal med at vinde med 6-5. I semifinalen sikrede mål af Ronaldo og Maniche en 2-1-sejr, hvilket sendte Portugal i finalen mod Grækenland.

Her var hjemmeholdet ikke overraskende favoritter. Det endte dog med, at være grækerne som kunne juble, da Anglos Charisteas scorede kampen eneste mål.

I de næste to slutrunder nåede man kvart- og semifinalerne. Det blev til exit mod henholdsvis Tyskland og Spanien.

 

Europamestre

Efter mange gange at have været tæt på den store triumf blev 2016 endelig Portugals år. Portugal kom i Gruppe F, hvor de spillede samtlige tre kampe mod Island, Ungarn og Østrig uafgjort. Det rakte til en tredjeplads. Heldigvis for portugiserne var de blandt de fire bedste treere og dermed i ottendedelsfinalen.

Her mødte Portugal Kroatien i en kamp, som længe så ud til at være på vej mod en straffesparkskonkurrence, inden Ricardo Quaresma scorede sejrsmålet til 1-0.

I kvartfinalen mod Polen undgik man dog ikke en straffesparkskonkurrence, da der efter 120 minutter stod 1-1 efter scoringer af Robert Lewandowski og Renato Sanches. Portugal vandt straffesparkskonkurrencen med 5-3.

Portugal mødte EMs helt store overraskelse Wales i semifinalen, hvor mål af Ronaldo og Nani gav dem en billet til finalen mod de franske værter.

Her fik man ikke nogen optimal start, da Ronaldo blev skadet tidligt i kampen og måtte opgive at spille videre og i stedet følge kampen fra sidelinjen. Der blev ikke scoret i kampen, før Eder bankede bolden inden langt ude fra og sendte guldet til Portugal.

 

Unibet Odds på Portugals EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Profilen: Cristiano Ronaldo

Det er umuligt at komme uden om Cristiano Ronaldo, når man snakker det portugisiske landshold. Han scorede 11 af Portugals mål i kvalifikationen, hvilket var halvdelen. Det siger noget om, hvor vigtigt han stadig er for Portugals chancer.

Ronaldo fik debut på det portugisiske landshold tilbage i 2003. Siden da har han Ronaldo overtaget rekorderne for kampe og mål for Portugal. Han fører nu begge kategorier med enorm afstand ned til nummer to.

Til trods for at han efterhånden har rundet de 36, er Ronaldos niveau stadig tårnhøjt. Det gælder både på det portugisiske landshold og på klubplan i Juventus. Hans alder betyder dog, at dette formentlig bliver hans sidste EM. Når Ronaldo kommer til en slutrunder, er det med det mål at vinde, så det skal blive interessant at følge, om han har samme målform som i kvalifikationen.

 

Talentet: Joao Felix

Manden som skal løfte den tunge arv efter Ronaldo kan meget vel blive den blot 21-årige Joao Félix. Félix fik debut på A-landsholdet i 2019. Samme år skiftede han Benfica ud med Altético Madrid, hvor han har spillet siden da.

Dette bliver altså første gang, at vi får Joao Félix at se ved en stor slutrunde, så det bliver selvsagt spændende at følge, hvordan han håndterer presset.

 

Træneren

Fernando Santos har været landstræner for Portugal siden 2014, hvor han tog over efter fyringen af Paulo Bento. Han førte Portugal til EM 2016 i Frankrig, hvor man som nævnt endte med at slå værtsnationen i finalen.

VM i Rusland blev en skuffelse for Portugal, som endte med at ryge ud til Uruguay i ottendedelsfinalerne. Dermed er Santos og hans tropper på jagt efter revanche, når EM-titlen skal forsvares.

 

Truppen for Portugal

Portugals trup til EM er endnu ikke udtaget. Der er dog spillere, som man allerede nu så småt kan begynde at pakke kufferterne. Her taler vi naturligvis blandt andre om Cristiano Ronaldo og Joao Félix. Der er også Manchester United-stjernen Bruno Fernandes, Joao Moutinho og Bernardo Silva.

 

Unibet Odds på Portugal hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+