Champions League finalen 2019/20 bliver et opgør mellem PSG og Bayern Müchen på Estádio da Luz i Lisabon søndag den 23. august. Kampen skulle oprindeligt have været afviklet den 30. maj på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul. Her på siden finder du foruden information om finalen også en stribe statistikker på, hvad man kan spille på i forbindelse med den store kamp. Vil desuden kom med vores forslag på gode spil i forbindelse med Champions League finalen.

 

Indlæser odds…
Disse odds leveres af Oddset fra Danske Spil

 

Optakt til PSG – Bayern München

Der er påforhånd lagt op til en kamp mellem to af Europas absolut bedste offensiver. Man kan med andre ord med rette forvente at blive budt på underholdning i topklasse, når det går løs i Lissabon. Vi har taget et kig på de to hold og deres vej mod finalen.

 

PSGs vej mod den første Champions League-finalen

PSG lagde ud med at vinde Gruppe A, hvor man mødte Real Madrid, Club Brügge og Galatasaray. Her blev det til fem sejre og en uafgjort. Næste punkt på dagsordnen var ottendedelsfinalerne mod Borussia Dortmund.

Her tabte PSG første kamp med 2-1 i Tyskland. De vandt dog 1-0 i Paris, hvilket sendte dem videre på reglen om udebanemål. Næste punkt var kvartfinalen mod Atalanta. Her så det længe ud til, at PSG var på vej mod exit, men to sene mål vendte et truende 1-0-nederlag til en sejr.

Der var ingen slinger i valsen i deres semifinale, hvor man fik en 3-0-sejr mod RB Leipzig efter scoringer af Marquinhos, Ángel di María og Juan Bernat.

Nu står de så i deres første semifinale i klubbens historie. De vil formentlig ikke foretage de store ændringer på holdet, som mødte Leipzig. Det er værd at bemærke, at PSG først foretog deres første udskiftning efter 83 minutter. Det er et tegn på, at formen i top hos franskmændene.

 

Bayerns vej mod Champions League-finalen

Bayern München har været suveræne gennem hele dette års turnering. Man hentede maksimum point i sin gruppe, som også indeholdte Tottenham, Olympiakos og Røde Stjerne. Mest imponerende var deres 7-2-sejr over Spurs.

I ottendedelsfinalen ventede to kampe mod Chelsea. Det var intet problem for Bayern, som vandt 7-1 over to opgør. Kvartfinalen bød på en kamp mod Barcalona. Det var dog tydeligt, at der var klasseforskel, da Bayern smadrede catalanerne med hele 8-2, og derved gik videre til semfinalerne.

Her mødte man franske Lyon over en kamp. Lyon formøede i perioder at presse Bayern, men det til trods endte det med en 3-0 sejr til sydtyskerne.

Bayern ankommer naturligvis til finalen med deres skræmmende offensiv anført af Robert Lewandowski. Polakken har socret intet mindre en 15 mål i dette års Champions League.

Det er muligt, at man vil se Bayern gå lidt mere defensivt til værks i finalen. I de forrige kampe har deres forsvarskæde stået relativt højt på banen, hvilken kunne ende galt mod et Lyon-mandskab som indeholder folk som Neymar og Kylian Mbappé.

 

Odds på Champions League hos Danske Spil

 

Hvem vinder Champions League?

Som det kan ses på oddsene, er Bayern München favoritter til at vinde Champions League. Tyskerne har tidligere vundet “trofæet med de store ører” fem gange, mens dette er modstanderen PSGs første finale. Det er dog langt fra sikkert, at det lykkes Bayern at leve op til favoritværdigheden.

Gennem de sidste par år har finalens forhåndsfavoritterne været i stand til at gøre arbejdet færdigt. Der er dog eksempler, hvor det er glippet. I 2012 gav Bayern München blot odds 1,72 mod Chelsea, som gav 4,42. De første 90 minutter sluttede dog uafgjort, hvilket gav 4,31, inden Chelsea hev sejren i land i efter straffesparkskonkurrence.

Med odds 2,75 var Barcelona en lille outsidere mod Manchester Uniteds odds 2,61 i finalen tilbage i 2009 i Rom. Her vandt catalanerne med 2-o på mål af Samuel Eto’o og Lionel Messi. Som regel er det med andre ord favoritterne, som trækker det længste strå i Champions League finalerne – med mindre at bookmakerne fejlvurderer styrkeforholdet, som man så det i 2009.

 

Over/under 2,5 mål i Champions League finalen

Et populært spil er, om der kommer over eller under et bestemt antal mål i finalen. Denne linje placeres ofte ved 2,5 mål. Gennem de sidste ti år er der blevet scoret en del mål i Champions Leagues finaler.

Man skal igen huske på, at det i væddemål som dette kun er den ordinære spilletid, som tæller med. I de seneste ti finaler har der være over 2,5 mål i halvdelen af disse.

Ser man i stedet på de seneste fem finaler, har der faktisk været over 3,5 mål i tre af disse. De senete par år er vi med andre blevet forkælet med godt med mål i Champions League-finalerne.

Det kan også meget vel blive tilfældet i år. Bayern München og PSG vandt deres respektive semifinaler med 3-0. Bayern har gennem hele turneringen spillet noget imponerende angrebsspil. I Deres semifinale smadrede de Barcelona med 8-2.

Det kan dog tænkes, at de går lidt mere forsigtigt til værks mod PSG. Bayerns forsvarskæde har stået meget højt deres seneste par kampe. Det kan blive farligt mod PSGs fremragende offensiv med Kylian Mbappé i spidsen.

 

Statistik på over/under 2,5 mål i CL-finaler

Fra 1978 til 1988 blev der blot scoret mere end 2,5 mål i én af disse 11 finaler. Fra 1978 til 1983 sluttede finalen faktisk 1-0 intet mindre end seks gange i træk. Gennem de seneste par år har der heldigvis været mere smæk for skillingerne. I de sidste ti finaler har der i snit været tre mål per kamp i ordinær spilletid. Der har desuden ikke været mindre end to mål i løbet af disse finalers 90 minutter.

Den største målfest kom i 2016/17, da Real Madrid baskede Juventus med 4-1. Det var velt at mærke første gang siden 1994, at et hold indkasserede fire mål i den ordinære spilletid. Real Madrid slog også bysbørnene Atlético med 4-1 tilbage i 2013-14-finalen. Dengang skulle de dog bruge forlænget spilletid for at gøre arbejdet færdigt. Real scorede til 2-1 i 110. minut, hvorfor Atlético var tvunget til at satse.

 

Odds på Champions League hos Danske Spil

 

Hvor ofte scorer begge hold i Champions League finalen?

Et andet populært udfald at oddse på er, om begge hold får scoret i løbet af den ordinære spilletid. Hos Danske Spil får man odds 1,37, hvis begge hold kommer på tavlen. Skulle det på overraskende vis ske, at det ikke kommer til at lykkes et af holdene at score, vil det udløse odds 3,10 hos Danske Spil.

Hvis man endnu en gang tager et kig på de sidste ti finaler, er det blot sket to gange, at et af holdene ikke er kommet på tavlen. Det første af disse tilfælde var tilbage i 2010, hvor Mourinhos Inter slog van Gaals Bayern München med 2-0 på scoringer af Milito.

Det skete som bekendt også sidste år, da Liverpool slog Tottenham med 2-o på mål af Mohamed Salah og Divock Origi. Det hører med andre ord til sjældenhederne, at et af holdene ikke får scoret.

 

Odds på spillere og mål

Når der er tale om en stor kamp som denne, er der naturligvis en bunke mulige væddemål på dens aktører. Mange af disse omhandler naturligvis mål og assists. Her har både Bayern München og PSG en stribe offensive profiler, som kan byde ind.

 

Odds på Robert Lewandowski

En mand som er synonym med mål er Robert Lewandowski. Han er med sine 15. Den nærmeste forfølger, som stadig er med i turneringen er holdkammeraten Serge Gnabry, som er seks mål efter polakken.

Det er naturligvis forklaringen på, at det blot giver odds 1,72 på, at Lewandowski scorer i kampen. Det er faktisk meget pænt, når man tager i betragtning, at han endnu ikke er gået fra banen uden at score i dette års Champions League.

Man kan dog også spille på, at han scorer flere mål. Mindst to mål giver 4,30 hos danske spil, mens et hattrick vil udløse odds 16,00.

 

Odds på Kylian Mbappé

Det store spørgsmålstegn hos PSG inden kvartfinalen mod Atalanta var, om Kylian Mbappé kunne spille eller om hans skade ville holde ham ude. Franskmanden var på bænken og kom inden sidste halve time, hvor han var med til at afgøre kampen til PSGs fordel. I semifinalen spillede han dog næsten hele kampe mod Leipzig.

Med fem mål og seks assists har Mbappé været en vigtig mand hos PSG. Hvis Mbappé scorer og laver assist mod Bayern, kan man i skrivende stund få odds 7,00 på Danske Spil. En assist af Mbappe giver 3,80, mens mindst to vil give hele odds 25,00. Hvis Mbappé scorer i kampen, får man odds 2,15.

 

 

Hvor spilles Champions League finalen 2020?

Årets finale spilles på Estadio da Luz i Portugals hovedstad Lissabon. Stadionet er hjemmebane for den portugiske storklub Benfica, og det husede fem kampe under EM 2004 i Portugal – heriblandt finalen mellem værtsnationen og de senere vindere Grækenland.

Stadionet har desuden en gang tidligere lagt græs til en Champions League-finale. Det skete tilbage i 2014, da Real Madrid slog lokalrivalerne Atlético Madrid med 4-1 og sikrede sig deres 10. triumf i turneringen.

Det nuværende Estadio da Luz blev åbnet i 2003. Før da spillede Benfica deres kampe på det gamle Estadio da Luz, som belv revet ned for at gøre plads til det nye. Benfica har to gange tidligere vundet Den Europæiske Mesterholdsturnering og været i hele syv finaler. Den seneste af disse var i 1990, hvor man tabte med 1-0 til AC Milan.

 

Odds på Champions League hos Danske Spil