Italian flag

VM 2018 blev første slutrunde uden italiensk deltagelse siden EM 1992. Nu er italienerne tilbage, og denne gang være der ingen slinger i valsen under kvalifikationen. Her vandt de nemlig samtlige kampe, og dermed var der ingen tvivl om kvalifikationen. Italien er naturligvis et af de hold, der nærmest per automatik er outsidere til at blive Europamestre. Det skal derfor blive spændende at se det relativt nye italienske landshold, som skal vise, at de er tilbage i slutrundesammenhæng.

 

 

Unibet Odds på EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

 

Odds på Italien ved EM

Odds på Italiens gruppeplacering

Italien er endt i Gruppe A med Schweiz, Tyrkiet og Wales. De kommer til at spille alle deres gruppekampe i Rom, hvilket selvsagt er en stor fordel. De andre hold kommer nemlig til at spille deres indbyrdes kampe i Baku i Aserbajdsjan. Det betyder, at de øvrige hold kommer til at se rejse en del, mens Italien kan have en fast base.

Italien er favoritter til at vinde Gruppe A. De giver således i skrivende stund 1,60 igen som gruppevinder. Tror man, at Italien blot kommer i top 2, er der endnu laverede odds at hente i form af 1,15. Hvis Italien på overraskende vis ikke kommer videre fra gruppe spillet dette udløse odds 5,50.

Italiens samlede præstation

Man kan naturligvis også oddse på, hvor langt Italien når i turneringen. Her antager Unibet det for at være mest sandsynligt, at de bliver slået ud i ottendedelsfinalen til odds 2,75.

Hvis man antager, at Italien vinder Gruppe A, skal de møde nummer to fra Gruppe C, hvilket godt kunne blive Ukraine. Tror man derimod, at Italien kommer hele vejen til finalen, kan er der høje odds at hente. Italien som nummer to giver odds 10, mens EM-guld giver odds 12.

Italiensk topscorer

Man kan i skrivende stund ikke spille på, hvilken italiensk spillere scorer flest mål ved EM. Man kan dog spille på en italiener som samlet topscorer. Her er Ciro Immobile klart det bedste bud. I skrivende stund giver han odds 18. Den 29-årige Lazio angriber har været helt ustyrlig i gennem denne sæson. Immobile kan i høj grad sige at have været arkitekten bag Lazios flotte sæson. En anden kandidat kunne være Torinos Andrea Belotti, som også har spillet en flot sæson i Serie A.

 

Unibet Odds på Italien som europamestre hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Vejen til EM for Italien

Den seneste VM-kvalifikation blev som nævnt en fiasko for Italien. Man blev kun nummer to i gruppen og tabte efterfølgende til Sverige over to play-off-kampe. Kvalifikationen til dette EM kunne dog ikke være forløbet bedre. Her fejede man al modstand af banen ved at sikre sig maksimum point i Gruppe J.

Her havde Italien selskab af Finland, Grækenland, Bosnien-Hercegovina, Armenien og Liechtenstein. Man lagde ud med at slå Finland med 2-0 i første kamp. Herefter fulgte en pligtsejr på 6-0 over Liechtenstein. I tredje kamp sikrede tre mål på ti minutter en 3-0 sejr over de tidligere europamestre fra Grækenland.

Første store udfordring kom i kampen mod Bosnien i Torino. Her kom man bagud efter en scoring af Edin Dzeko. Det lykkedes dog at få udlignet via Lorenzo Insigne, mens Marco Verratti sikrede sejren kort før tid. I kampen efter kom man igen bagud. Denne gang mod Armenien, men også her fik man rejst sig, og kampen endte 3-1 til Italien.

I den svære udekamp i Finland vandt man 2-1 til trods for en finsk scoring af Teemu Pukki. Herefter fulgte sikre sejre mod Grækenland, Liechtenstein og Bosnien. I sidste kamp var der ingen nåede, da italienerne udraderede Armenien med hele 9-1. Hobros Edgar Babayan scorede armenernes trøstemål til 8-1.

 

Italiens EM-historie

Italien har tidligere været med til EM ni gange. I fire af disse deltagelse er det blevet til minimum en plads i semifinalen. Landets eneste europamesterskab kom i 1968. Dette var Italiens første EM, hvor man var værtsnation. Dengang deltog blot fire hold ved slutrunden. Der var foruden Italien tale om England, Jugoslavien og Sovjetunionen.

Italiens semifinale mod Sovjetunionen var endnu ikke afgjort efter forlænget spilletid. Det ville nu til dags resultere i straffesparkskonkurrence. Dengang havde man dog en lidt anderledes måde at afgøre tingene på – man slog nemlig plat eller krone om finalepladsen… Her vandt Italien. I finalen blev der heldigvis ikke brug for mønten igen. Her slog man Jugoslavien med 3-1 over to kampe.

Tabte finaler

Siden da har Italien været i finalen to gange. I 2000 hvor man tabte til Frankrig. Her var man uhyre tæt på at blive europamestre. Man førte nemlig 1-0 efter et mål af Marco Delvecchio, men Sylvain Wiltord udlignede tre minutter inde i overtiden, hvor man måtte ud i Golden Goal, hvor næste scoring ville blive afgørende. Den kom efter 103 minutter, hvor David Trezeguet smadrede bolden op i nettaget. Dermed måtte Italien tage til takke med sølvet.

I 2012 var der knap så meget at rafle om, da Spanien vandt en knusende 4-0-sejr i finalen over Italien. Ved det seneste EM i Frankrig kvartfinalen endestationen. Man var ellers gået videre på førstepladsen fra en gruppe med Belgien, Irland og Sverige. I ottendedelsfinalen slog man de forsvarende europamestre fra Spanien med 2-0. I kvartfinalen endte opgøret mod Tyskland i straffesparkskonkurrence. Her tabte man 6-5 efter ni spark til hvert hold.

 

Profilen: Ciro Immobile

Immobile har gang i endnu en af sine vanvidssæsoner. I 2017/18-sæsonen lavede han 29 mål på 33 kampe for Lazio. Den form har han fundet frem igen til denne sæson, hvor han har været helt ustyrlig. Han er høj grad en medvirkende faktor til at Lazio har været i stand til at konkurrere med Juventus og Inter.

Immobile spillede to kampe ved det seneste EM i 2016. Her fik han det sidste kvarter i 2-0-sejren over Belgien. Han startede inde i 1-0-nederlaget til Irland, hvor han blev skiftet ud efter 74 minutter. Man kan med rette forvente at se en del mere til Ciro Immobile ved dette VM.Immobile startede faktisk blot fire af Italiens ti kvalifikationskampe, da Andrea Belotti blev foretrukket i stedet. Grundet hans helt vilde målform gennem denne sæson bliver han dog svær at komme udenom for landstræner Roberto Mancini.

 

Talentet: Federico Chiesa

Dette EM bliver første slutrunde for Fiorentinas 22-årige højre kant. Chiesa viste sit værd i kvalifikationen, hvor han var med seks kampe og fik scoret et enkelt mål. Chiesa spiller sin fjerde sæson på Fiorentinas førstehold, så han er et etableret navn på klubplan.

Nu får han for alvor chancen for at vise sig frem på på landsholdet, hvor han og Immobile med garanti bliver vigtige for Italiens offensiv. Federico er søn af den tidligere italienske landsholdsspiller Enrico Chiesa, som nåede 22 landskampe.

 

Landstræneren: Roberto Mancini

I maj 2018 overtog Roberto Mancini et italiensk landshold, som seks måneder forinden havde fejlet i forsøget på at kvalificere sig til VM. Mancini underskrev en kontrakt med udløb i 2020. Denne ville dog blive forlænget, såfremt det lykkedes Italien at kvalificere sig til EM. Kvalifikationen gik som bekendt strygende, og Mancini og tropperne er klar til deres tre gruppekampe på Stadio Olimpico. Det stadion var Mancinis hjemmebane, da var i Lazio som spiller og senere hen manager.

Mancini har som bekendt haft en stor trænerkarriere. Han blev italiensk mester tre år i træk med Inter fra 2006 til 2008 og vandt Premier League med Manchester City i 2012. Nu skal Mancini prøve kræfter med EM, som han aldrig vandt som spiller, Han spillede fire kampe ved EM i 1988, hvor Italien tabte 2-0 til Sovjetunionen i semifinalen.

 

Truppen for Italien

Det vides på nuværende tidspunkt endnu ikke, hvordan Italiens EM-trup kommer til at se ud. Det er dog sikkert, at der bliver tale om et bundsolidt hold, som foruden at score mål også kan forhindre dem. Med kaptajnen Leonardo Bonucci i spidsen har Italiens forsvar vist skræmmende styrke i kvalifikationen, hvor de blot lukkede fire mål ind. Længere fremme på banen har Mancini et luksus problem, når det kommer til at skulle vælge mellem Immobile og Belotti.

 

Unibet Odds på EM her

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+