Det har været seks lange år for de hollandske fodboldfans. Holland har nemlig ikke været at finde ved en slutrunde siden 2014. Dengang blev det til en tredjeplads ved VM i Brasilien. Siden da har man misset to EM- og en VM-slutrunde.

Det er naturligvis ikke acceptabelt for en stolt fodboldnation som Holland. Det er derfor vigtigt, at man nu endelig har budt den negative stime ved at kvalificere sig til EM 2020. Her kan man ligesom Danmark glæde sig over, at man kommer til at spille alle tre gruppekampe på hjemmebane. Holland hører til blandt turneringens outsidere.

 

 

Unibet Odds på Holland hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

 

Odds på Holland

Odds på Hollands gruppeplacering

Holland er endt i Gruppe C med Ukraine, Østrig og et endnu ukendt hold fra play-off-spillet som afgøres i løbet af foråret. Det bør alt andet lige være en overkommelig opgave for hollænderne. Bookmakeren Unibet har da også udnævnt dem til klare favoritter til at vinde gruppen. Dette giver i skrivende stund odds 1,40. Skulle hold ske at ende i top to er der odds 1,15 at hente på dette. Tror man til gengæld at Holland på overraskende vis skulle blive slået ud allerede i gruppespillet, kan man få hele odds 5,5 på dette.

Hollands samlede præstation

Hvis man antager, at Holland sandsynligvis vinder Gruppe C, vil de komme til at møde en treer fra en anden gruppe (D, E eller F). Render man ind i treeren fra Gruppe med Portugal, Tyskland og Frankrig, bliver det naturligvis en svær opgave. Unibet giver i skrivende stund odds 3,75 på, ottendedelsfinalen bliver endestationen for Holland.

Kvartfinalen giver odds 3,25 og anses af Unibet for at være det mest sandsynlige endeligt for hollænderne. Dette er interessant med danske øjne, da Belgiens kvartfinalemodstander bliver vinderen af kampen mellem toerne fra Gruppe A og B. Danmark er som bekendt i Gruppe B, hvor en andenplads bestemt ikke er et usandsynligt resultat.

Kommer Holland hele vejen til semifinalen giver det odds 5,50 på, at de ryger ud her. Det giver i skrivende stund odds 7,00 på at de taber finalen, mens et hollandsk europamesterskab giver odds 8,00.

Hollandsk topscorer

Det er endnu ikke muligt at spille på en intern topscorer på det hollandske landshold. Hos Unibet kan man dog spille på, at en hollænder bliver topscorer ved dette års EM. Her er Memphis Depay til odds 18 bedste bud. Lyon-angriberen har i den grad fået gang i karrieren igen. I Champions Leagues gruppespil scorede han fem gange på ligeså mange mange kampe. Det skal dog nævnes, at Depay desværre er tvivlsom frem mod EM på grund af en alvorlig knæskade.

Andre hollandske bud er rutinerede Ryan Babel, Ajax’ Quincy Promes og Liverpool Wijnaldum. De giver dog alle odds 41 eller mere hos Unibet. Wijnaldum blev hollandsk topscorer i kvalifikationen med otte mål i syv kampe.

 

 

Unibet Odds på Hollands EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

 

Vejen til EM for Holland

Holland endte i kvalifikationsgruppe C med Tyskland, Nordirland, Hviderusland og Estland. Man lagde fra land med en sikkert 4-0-sejr mod Hviderusland, hvor Wijnaldum, Van Dijk og to scoringer af Memphis Depay sikrede den hollandske sejr. Herefter fulgte en hjemmekamp mod Tyskland på Cruyff Arena i Amsterdam. Man fik vent en tysk 2-0-føring til 2-2 ved scoringer af Matthijs De Ligt og Depay. Det endte dog med hollandske tåre, da Tysklands Nico Schulz scorede til 3-2 i overtiden.

Hollænderne skulle dog ikke vente længe på deres hævn. Allerede i deres efterfølgende kamp skulle de ingen møde Tyskland – denne gang i Hamburg. Ved denne lejlighed kom Holland hurtigt bagud efter et mål af Serge Gnabry. Hollænderne fik dog vendt kampen og kom foran med 2-1 efter et mål af Frenkie de Jong og et selvmål af Jonathan Tah. Kroos fik udlignet til 2-2, men denne gang trak Holland længste strå, efter at scoringer af Donyell Malen og Wijnaldum gjorde det til kampes resultat, 4-2.  I næste kamp vandt Holland en sikker 4-0-sejr ude mod Estland.

Direkte duel med Nordirland

Næste kamp var en nøglekamp mod Nordirland, som på dette tidspunkt lå foran hollænderne. Årsagen til dette var, at nordirerne havde vundet deres første fire kampe mod Hviderusland og Estland. Holland havde ryggen mod muren, da nordirerne scorede til 1-0 med et kvarter igen. Depay fik udlignet inden mål i overtiden af Luuk de Jong og Depay igen fik sikret den hollandske sejr. Herefter vandt man 2-1 over Hviderusland inden næste opgør mod Nordirland sluttede 0-0. Det resultat sikrede kvalifikationen til EM. I sidste kamp smadrede man Estland med 5-0.

 

Hollands EM-historie

Hollands første EM var EM 1976 i Jugoslavien. Her kvalificerede man sig ved at slå Belgien med 7-1 over to kampe. Dengang var der blot fire hold til EM. I deres semifinale mødte Holland Tjekkoslovakiet i en kamp, som de tabte 3-1 i forlænget spilletid. Ved det efterfølgende EM i 1980 i Italien blev gruppespillet indført. Det blev endestationen for Holland, som sluttede efter Vesttyskland og Tjekkoslovakiet. Man vandt sin gruppekamp mod Grækenland og spillede uafgjort med Tjekkoslovakiet, men det var altså ikke nok.

I 1988 finder man Hollands eneste titel. Den kom ved EM i Vesttyskland. Her endte man i Gruppe 2 med Sovjetunionen, England og Irland. Holland lagde ud med at tabe første kamp til Sovjet. Herefter fulgte dog en 3-1-sejr mod England efter et hattrick af Marco van Basten. I sidste gruppekamp vandt man 1-0 over Irland og sikrer sig avancement. I semifinalen slog man Vesttyskland med 2-1. Lothar Matthäus bragte tyskerne foran, men scoringer af Ronald Koeman og van Basten sikrede en hollandsk 2-1-sejr. Finalen blev vundet med 2-0 over Sovjetunionen. Ruud Gullit bragte Holland foran med 1-0, inden van Basten lukkede festen med sin legendariske flugter ude fra kanten, som dykkede ind over Rinat Dasayev i målet.

Close calls og skuffelser

Ved de efterfølgende fem slutrunder fra 1992 til 2004 blev det til tre semifinaler og to kvartfinaler. I 2000 delte man værtsskabet med Belgien. Her nåede Holland semifinalen, hvor man tabte til Italien efter en katastrofal straffesparkskonkurrence. Her brændte Holland tre af deres fire spark. Patrick Kluivert blev turneringens topscorer sammen med jugoslaviske Savo Milosevic. Hollands seneste slutrunde i 2012 i Polen og Ukraine blev en katastrofe. Her var man endt i Gruppe B med Danmark, Portugal og Tyskland. Man lagde ud med at tabe 1-0 til Danmark på mål af Michael Krohn-Dehli. Kampene mod Tyskland og Portugal blev begge tabt med 2-1.

 

 

Unibet Odds på Hollands EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

 

Profilen: Virgil van Dijk

Kaptajnen på det hollandske landshold er selvskreven som holdet profil. Den 28-årige van Dijk blev kåret til verdens næstbedste fodboldspiller i 2019 ved Ballon d’Or, hvor kun Messi overgik van Dijk med beskedne syv point. Derudover er van Dijk en vital del af det Liverpool-hold, som har fejet al modstand til side i Premier League. Liverpools forsvar i det hele taget været bundsolidt siden købet af van Dijk Southampton.

Van Dijk var også en vigtig mand i det hollandske forsvar gennem EM-kvalifikationen, hvor han spillede samtlige minutter frem til sidste kamp mod Estland, hvor kvalifikationen allerede var sikret. Hvis van Dijk vinder Premier League med England og EM med Holland, kan han blive svær at komme udenom til næste vinters Ballon d’Or.

 

Talentet: Frenkie de Jong

Frankie de Jong var en del af det talentfulde Ajax-hold, som overraskede alt og alle ved at være millimeter fra at stå i en Champions League-finale. De flotte præstationer skaffede de Jong et skifte til Barcelona. Det har umiddelbart været et godt skifte for 22-årige de Jong, som har fået godt med spilletid i det catalanske.

I EM kvalifikationen spillede de Jong naturligvis alle Hollands kampe. Han scorede til 1-1 i den vigtige 4-2-sejr over tyskerne. Han lagde desuden op til Memphis Depays 3-1-mål mod Nordirland. EM kan dermed blive de Jongs helt store gennembrud på landsholdet.

 

Træneren

Ronald Koeman har gennem sin trænekarriere blandt andet været i Ajax, Benfica, PSV, Valencia og Southampton. Han seneste job hos et klubhold var Everton, som fyrede Koeman i efteråret 2017 efter et 5-2-nederlag til Arsenal. I februar 2018 blev han præsenteret som ny hollandsk landstræner. Koeman overtog jobbet efter Dick Advocaat, som havde fejlet i forsøget på at kvalificere Holland til VM 2018. Det var anden gang i træk, at Holland missede en slutrunde.

Den stime har Koeman dog fået brudt med kvalifikationen til EM 2020. Her styrerede Koeman som bekendt Holland til en ganske sikker andenplads i kvalifikationsgruppen. Koeman var en vigtig spiller på det hollandske hold, som sikrede landet hidtil eneste triumf ved en slutrunde. Nu skal han forsøge at opnå det samme som landstræner.

 

Truppen for Holland

Hollands trup er i skrivende stund endnu ikke udtaget. Det største spørgsmålstegn er som nævnt, om Memphis Depay når at blive klar til EM. Det ville naturligvis være et kæmpe minus for Holland, hvis det ikke skulle være tilfældet.

 

Unibet Odds på Holland hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+