Det franske flag med dets blå, hvide og røde farver

 

Det kommer næppe som en overraskelse for nogen, at de franske verdensmestre også er blandt favoritterne til at vinde EM 2021. Frankrig kommer naturligvis med et væld af stjerner – først og fremmest Kylian Mbappé. Dermed er forventningerne naturligvis igen tårnhøje til franskmændene til trods for at de er havnet i en meget hård gruppe.

 

Unibet Odds på EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Odds på Frankrig

Som nævnt har Frankrig fået en hård lodtrækning. Man er endt i Gruppe F med Portugal, Tyskland og Ungarn. Det kan være en medvirkende faktor til, at odds på Frankrig er relativt højt deres stærke hold tage i betragtning, hvilket naturligvis er godt nyt, hvis man ønsker at oddse på Frankrig som EM-vindere.

Det bliver lige på og hårdt for Frankrig, som i deres første kamp møder Tyskland. Dermed får vi hurtigt at se, om Frankrig ser ud til at være i stand til at leve op til deres fantastiske VM i 2018.

I anden kamp bliver Frankrig enormt store favoritter, når de møder gruppens på papiret svagest modstander – Ungarn. Derefter slutter man af mod Portugal.

Det faktum at tre så store nationer er i gruppe sammen kan naturligvis blive et problem for et af dem. Det hold som slutter nummer kan nemlig risikere at ryge ud, hvis ikke de er blandt de fire bedste treere. Dermed er vigtigt for Frankrig, at de starter godt mod Tyskland. De er da også favoritter til at vinde gruppen.

 

Odds på Frankrigs samlede præstation

Frankrig er med i et bredt felt favoritter til at vinde EM. Dette tæller desuden nationer som England, Belgien, Spanien og Tyskland.

Hvis det lykkes Frankrig at leve op til favoritværdigheden i Gruppe F og vinde denne, venter der en treer fra en af følgende grupper A, B eller C. Det kan betyde hold som Rusland, Tyrkiet, Wales, Danmark og Østrig.

Hvis de bliver nummer to, ser det til gengæld straks sværere ud. Det vil nemlig betyde et møde med nummer to fra Gruppe D. Hvis alt går som præsten prædiker bliver det England eller Kroatien. Et møde med sidstnævnte vil naturligvis være en gentagelse af VM-finalen fra 2018, som Frankrig har gode minder fra.

Hvis Frankrig skulle slutte på tredjepladsen og være blandt de fire bedste treere, kommer de til at møde en gruppevinder. Det vil være vinderen af Gruppe B eller C. Hvis alt går som ventet i de grupper betydet Belgien eller Holland.

 

Unibet Odds på Tysklands EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Vejen til EM for Frankrig

Frankrigs vej mod EM gik gennem Gruppe H. Her hed modstanderne Tyrkiet, Island, Albanien, Moldova og naboerne Andorra. Man kom planmæssigt fra start med en 4-1-sejr ude mod Moldova på scoringer af Antoine Griezmann, Raphaël Varane, Olivier Giroud og Kylian Mbappé.

Herefter fortsatte det franske eksprestog med en 4-0-sejr mod Island. Toget blev dog bremset i tredje kamp, hvor Frankrig tabte 2-0 til Tyrkiet, som dermed overtog førstepladsen.

Frankrig kom dog tilbage på rette spor, da man igen scorede fire mål. Denne gang i Andorra, som blev nedlagt med 4-0. Frankrigs trend med at score fire gange fortsatte i den efterfølgende hjemmekamp mod Albanien, som resulterede i en fransk 4-1-sejr.

I næste kamp mod Andorra tog Frankrig en pause fra de fire mål, da de vandt med 3-0. Frankrig kom dog i problemer i deres næste kamp på Island. Omkring 20 minutter inde i anden halvleg fik man dog hul på bylden, da Giroud scorede kampens eneste mål på straffespark. Herefter fulgte endnu svær kamp mod tyrkerne, som sluttede 1-1.

Det resultat betød, at Frankrig måtte vente til den efterfølgende kamp i Moldova med at kunne kvalificere sig til EM. Her fik de dog den værst tænkelige start, da Moldova på sensationel vis kom foran efter knap ti minutter ved Vadim Rata. Ti minutter før pausen fik Varane dog udlignet, og med en scoring på straffespark sikrede Giroud den franske sejr og EM-billet.

Frankrig rundede kvalifikationen af med ved at slå Albanien 2-0 på udebane. Tyrkiet havde runden forinden smidt point ved at spille uafgjort med Island. Dermed endte Frankrig med at vinde gruppen med to point ned til tyrkerne.

 

Frankrigs EM-historie

Frankrig har en vigtig plads i EM-historien. Det første EM tilbage i 1960 blev nemlig afholdt i netop Frankrig. Dengang bestod selve slutrunden blot af fire hold – Frankrig, Sovjetunionen, Tjekkoslovakiet og Jugoslavien. De skulle i to semifinaler afgøre, hvem der skulle mødes i finalen.

Her blev Frankrig slået af Jugoslavien efter en vanvittig kamp, som jugoslaverne vandt med 5-4. Afgørelsen faldt, da Dinamo Zagrebs Drazan Jerkovic med to mål på samme antal minutter vendte kampen og sikrede 5-4-sejren.

Dermed måtte Frankrig nøjes med bronzekampen mod Tjekkoslovakiet. Det blev dog en ny skuffelse, da man endte med at tabe 2-0.

Det lykkedes ikke Frankrig at kvalificere sig til de efterfølgende fem slutrunder. I 1984 var man dog som værter for EM garanteret en plads. Her var franskmændene i Gruppe 1 med Belgien, Danmark og Jugoslavien.

Den første kamp mod Danmark skulle vise sig at blive en hård opgave, men det lykkedes Michel Platini at få scoret til kampens resultat 1-0. Derefter fulgte en 5-0-ydmygelse af naboerne Belgien, inden Jugoslavien blev besejret med 3-2 og førstepladsen sikret.

I semifinalen mødte Frankrig et stærkt Portugisisk hold. Efter 90 minutter stod der 1-1, og dermed måtte man i forlænget spilletid. Her bragte Rui Jordao med sit andet mål portugiserne på 2-1 og dermed finale-kurs. Scoringer af Jean-Francois Domergue og Platini fik dog vendt kampen til fransk fordel.

Dermed var det til en finale i Paris mod Spanien. Det endte med at blive en fransk fest, da Platini og Bruno Bellone sikrede en 2-0-sejr og dermed EM-guld.

I 1988 lykkedes det ikke Frankrig at kvalificere sig til EM. Fire år senere i Sverige blev man sendt ud af Gruppe A, da Sverige og de senere europamestre, Danmark, gik videre. Der var dog forbedring at spore i 1996 i England, hvor Frankrig nåede semifinalerne, hvor man røg ud til Tjekkiet efter straffespark.

 

Frankrigs seneste europamesterskab

Der kom igen fransk succes ved EM 2000 i Holland og Belgien. Her var Frankrig i Gruppe D med Danmark, Holland og Tjekkiet. Her lagde Frankrig ud med en sikker 3-0-sejr mod Danmark på mål af Laurent Blanc, Thierry Henry og Sylvain Wiltord.

Derefter sikrede man den videre deltagelse med en 2-1-sejr over tjekkerne på mål af Henry og Youri Djorkaeff. Man måtte dog tage til takke med en andenplads i gruppen, da sidste kamp mod værterne Holland blev tabt med 3-2.

Det betød et møde med Spanien i kvartfinalerne. Her endte det med en fransk 2-1-sejr efter scoringer af Henry og Djorkaeff, mens Gaizka Mendieta scorede for spanierne.

Den efterfølgende semifinale mod Portugal blev ikke for sarte sjæle. Her stod er efter 90 minutter 1-1, da Nuno Gomes havde scoret for Portugal og Henry for Frankrig. Zinedine Zidane afgjorde dog kampen til fransk fordel med en scoring på straffe i det 117. minut.

EM-finalen mod Italien blev mindst lige så dramatisk. Her lignede Italien længe en europamester, men et mål tre minutter inde i overtiden sendte kampen i Golden Goal. Afgørelsen faldt i første halvleg af Golden Goal, da Trezeguet fra omkring 11 meter smadrede bolden op i nettaget og sikrede guldet.

De efterfølgende tre EM-slutrunder bød på to kvartfinaler og et exit i gruppespillet. Den store franske genkomst startede med EM på hjemmebane i 2016, hvor man gik hele vejen til finalen mod Portugal, som man tabte med 1-0. Griezmann blev turneringens topscorer med sine seks mål.

 

Unibet Odds på Skotlands EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Profilen: Kylian Mbappé

Mbappé er blandt de yngste spillere ved EM, men man kommer ikke udenom, at han også er blandt turneringens absolut største stjerner. PSG-profilen fik debut på det franske landshold tilbage i 2017 og slog igennem fra starten.

Den 22-årige angriber var en vigtig brik på det hold, som sikrede det franske verdensmesterskab i Rusland i 2018. Dengang scorede han fire mål – inklusive et i finalen mod Kroatien.

Mbappé bliver selvsagt vital for de franske chancer, når det kommer til et sikre sig den anden store titel i streg.

 

Talentet: Marcus Thuram

Den 23-årige Borussia Möncengladbach-spiller Marcus Thuram er tæt på sit gennembrud på det franske landshold. Hvis hans efternavn lyder bekendt skyldes det, at han er søn af legendarisk Lillian Thura. Farmand har rekorden med 142 landskampe og var med til at vinde både EM og VM med Frankrig i henholdsvis 1998 og 2000.

Marcus Thuram fik debut på landsholdet i november 2020, hvor han nåede tre kampe. Dermed må han siges at være inde i varmen til en plads ved EM.

 

Træneren

Frankrigs landstræner Didier Deschamps var med til at vinde VM og EM sammen med Thuram Sr. – endda som kaptajn for Frankrig. Han nåede 103 landskampe fra 1989 til 2000.

Han tog over som landstræner, da Laurent Blanc gik af efter EM 2012. Siden da er det lykkes Deschamps at få Frankrig tilbage på toppen, når det kommer til landsholdsfodbold.

 

Truppen for Frankrig

Frankrig har endnu ikke udtaget deres trup til EM 2021. Dog er spillere som Mbappé, Lloris, Varane, Pogba, Pavard og Giroud mere eller mindre sikre på, at de får en plads i truppen. Det skal dog bliver interessant at se, om Deschamps hiver en kanin eller to op af hatten, når truppen skal offentliggøres.

 

Unibet Odds på Frankrig hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+