Finland flag

At Finland skulle ende med at kvalificere sig direkte til EM uden at skulle i play-off, må siges at være en gedigen overraskelse. Man har ganske vist en et par profiler, men det er Finlands første slutrunde nogensinde. En af de primære årsager er naturligvis den tidligere Brøndby-spiller Teemu Pukki, som lavede 10 mål i otte kampe gennem kvalifikationen. Man har samtidig nydt godt af, at have en dygtig målmand i Lukas Hradecky.

Der er ingen forventninger til Finland, så de kan nærmest kun overraske i Gruppe B. Her møder man Danmark, Belgien og Rusland. De finske fans kan glæde sig over, at kampe i St. Petersborg og København betyder minimal rejsetid.

 

 

Unibet Odds på Finlands EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Odds på Finland

Odds på Finlands gruppeplacering

Finland er storfavorit til at slutte sidst i Gruppe B. Det er derfor næppe nogen overraskelse, at det resultat giver odds 1,20. Der skal dog ikke meget mere end et overraskende resultat til, før Finland pludselig kan hive en tredjeplads hjem. Tror man, at Finland højest overraskende slutter i top 2 er der odds 5,00 på dette, mens de giver 21 gange pengene igen som gruppevinder.

Odds på Italiens gruppeplacering

Skulle Finland være at finde i ottendedelsfinalerne giver Unibet odds 5,00 på, at det bliver endestationen. Herefter stiger oddsene naturligvis bare helt frem til finalen. Her giver Finland odds 101 som taber, men Finland som europamester giver pengene 201 gange igen.

Finsk topscorer

Det er endnu ikke muligt at spille på en intern topscorer på det finske hold. Hos Unibet kan man dog spille på Teemu Pukki som topscorer for hele EM. Pukki har været helt ustyrlig siden skiftet til Norwich. Han blev topscorer i Championship i 2018/19-sæsonen. Siden da har Pukki fortsat med at lave mål i Premier League og på landsholdet. Han giver odds 51 igen som topscorer.

 

 

Unibet Odds på Pukki som topscorer hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

 

Vejen til EM for Finland

Da Finland sluttede næstsidst i deres kvalifikationsgruppe til VM, var der ikke meget, der tydede på, at ville kvalificere sig til EM to år senere. Finland endte i kvalifikationsgruppe med Italien, Grækenland, Bosnien-Hercegovina, Armenien og Liechtenstein.

I kvalifikationen startede man som forventet med at tabe 2-0 til Italien. Herefter vandt man 2-0 på udebane mod Armenien. I næste kamp lynede Pukki to gange, da Bosnien-Hercegovina blev sendt hjem fra Tampere med et 2-0-nederlag i bagagen. Efter en pligtsejr mod Liechtenstein sikrede et Pukki-mål på straffespark en 1-0-sejr mod Grækenland. I næste kamp tabte man igen til Italien. Herefter fulgte et 4-1 nederlag til Bosnien.

Det lykkedes dog finnerne at komme på ret køl igen med to 3-0-sejren over Armenien og Liechtenstein. Sejren mod Leichtenstein sikrede den historiske sultrundedeltagelse. Dermed var 2-1 nederlaget til Grækenland i sidste kamp uden konsekvenser.

 

Finlands EM-historie

Da Finland er debutanter i EM-slutrundesammenhæng, har de naturligvis ikke dne store historie at trække på i den forstand. Man har dog været tæt på at kvalificere sig tidligere. I 1980 sluttede man eksempelvis som treer i sin kvalifikationsgruppe. Her var finnerne blot ét point efter Grækenland, som vandt gruppen. Især et 8-1 nederlag mod Grækenland endte med koste for finnerne, som ellers tidligere på året havde vundet det modsatte opgør med 3-0.

Finland var igen tæt på i 2008, hvor man var i gruppe med Polen, Portugal, Serbien, Belgien, Kasakhstan, Armenien og Aserbajdsjan. Her sluttede man på imponerende 24 point, og man tabte blot to kampe. Det flotte resultat var desværre for finnerne kun nok til fjerdeplads i gruppen. Man sluttede tre point efter Portugal, som blev toer. Undervejs var der dog flere højdepunkter. Man slog blandt andet Polen med 3-1 på udebane og Belgien med 2-0 hjemme i Helsinki. Finland smed dog sammenlagt fem point mod rundens to bundhold Armenien og Aserbajdsjan, hvilket i sidste ende kostede dem en EM-billet.

 

Profilen: Teemu Pukki

I sommeren 2018 skiftede Teemu Pukki Brøndby ud med Norwich, hvilket skulle vise sig at få stor betydning for det finske landshold. Siden da har Pukki nemlig lavet mål på samlebånd. I sin første sæson i Norwich lavede han svimlende 29 mål i 43 kampe, hvilket sendte Norwich direkte op i Premier League. Her fortsatte Pukki, som han slap, med fem mål i sine første tre kampe.

På landsholdet er Pukkis form også steget eksponentielt siden skiftet til Norwich. Han scorede således som nævnt hele 10 mål i kvalifikationen. Pukki har for længst vist, at intet er umuligt, når det kommer til ham. Det skal derfor blive spændende at se, hvordan det kommer til at gå ham ved EM.

 

Talentet: Marcus Forss

Angriberen Marcus Forss fylder 22 under EMs gruppespil. Han spiller til daglig i den engelske Championship-klub Brentford, som han kom til i 16 årig. Han har i denne sæson for alvor spillet sig på førsteholdet.

Forss fik debut for det finske A-landshold tilbage i november i en venskabskamp mod Frankrig. Her blev tale om en drømmestart på landsholdskarrieren. Forss scorede nemlig Finlands mål til 1-0 i en 2-0 over de franske verdensmestre.

 

Træneren: Markku Kanerva

Som spiller tilbragte Markku Kanerva størstedelen af karrieren hos finske HJK, hvor han spillede i midterforsvaret. Han nåede 59 landskampe for Finland. Kanerva har allerede tidligere skabt historie med Finland. I 2009 var han træner for landets u-21-hold, da dette for første gang nogensinde kvalificerede sig til u-21 EM.

Det var også dengang med spillere som Pukki samt den nuværende anfører Tim Sparv på holdet. I 2011 blev Kanerva forfremmet til assistent på landsholdet. Han overtog det finske landshold i december 2016. Fire år senere er Finland så klar til deres første slutrunde nogensinde.

 

Truppen for Wales

Finlands EM-trup er i skrivende stund endnu ikke offentliggjort. Der er dog naturligvis et par navne, som bør være sikre kort. Her taler vi om Pukki, Kamara og Sparv, som vi allerede har talt om. Finland er yderst godt besat på målmandsposten, hvor man foruden Lukas Hradecky også har den tidligere Horsens og FCK-målmand Jesse Joronen.

 

Unibet Odds på EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+