Forud for EM 1996 sang The Lightning Seeds om “30 years of hurt” en reference de 30 års tørke englænderne havde oplevet siden seneste sejr ved et mesterskab. De 30 år er nu blevet til 54. Ved VM 2018 var England tæt på endelig at skaffe et trofæ. men man røg ud i semifinalen.

Nu har de endnu en chance. Hvis England når semifinalerne, får de fordel af hjemmebane i de sidste to kampe. Turneringens semifinaler og finale skal nemlig alle spilles på Wembley. England er en af de helt store forhåndsfavoritter, men det har de ofte været uden at være i stand til at leve op til det.

 

Unibet Odds på EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Odds på England

Odds på Englands gruppeplacering

England er end i Gruppe D med deres onde ånd fra VM 2018 – Kroatien, Tjekkiet samt enten Israel, Norge, Serbien eller Skotland. England har allerede godt kendskab til Kroatien og Tjekket. Kroatien mødte de ved EM samt UEFA Nations League. Tjekkiet mødte man i kvalifikationen til EM. Her tabte England med 1-0 i Tjekkiet.

Det var deres første nederlag i en kvalifikationskamp i hele ti år. Tror man, at gruppespillet bliver endestationen for englænderne, giver dette i skrivende stund odds 4,50. England er derimod favorit til at vinde gruppen, hvilket giver odds 1,40 hos Unibet. England i top to giver 1,20.

Odds på Englands samlede præstation

Man må derfor regne med, at England går videre. Gør de det, giver det odds 2,75, hvis de ryger ud i ottendedelsfinalen. Hvis England bliver nummer to i Gruppe D, skal de møde toeren af Gruppe E. Det kunne være Spanien, Sverige eller Polen. Vinder de gruppen, skal de til gengæld møde nummer to fra den svære Gruppe F, som huser Frankrig, Tyskland og Portugal. Klarer England sig videre til kvartfinalen giver exit her odds 4 hos Unibet.

Hvis England gentager succesen fra VM og når semifinalen, giver det odds 6, at de bliver slået ud. Når de finalen, har Unibet faktisk tiltro til, at England vinder. De giver i skrivende stund odds 7, som taber af en finale, mens et engelsk europamesterskab giver odds 6.

Engelsk topscorer

Harry Kane blev topscorer ved VM. Den præstation gentog han ved EM-kvalifikationen, hvor han scorede svimlende 12 mål på otte kampe. Han derfor en åbenlyst kandidat.

Der er dog også andre om buddet på det engelske landshold. Manchester Citys Raheem Sterling giver i skrivende stund odds 12 som EM-topscorer

 

Unibet Odds på England som europamestre hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Vejen til EM for England

England lagde ud som lyn og torden med en 5-0-sejr mod gruppens næststærkeste hold, Tjekkiet. Det skete efter et hattrick af Raheem Sterling, et mål af Kane samt et selvmål af Kalas. I næste kamp kom man bagud 1-0 på udebane mod Montenegro. Det rørte dog ikke englænderne, som i sidste ende vandt med 5-1.

I tredje kamp vandt med 4-0 over Bulgarien på et hattrick af Kane og et mål af Sterling. I hjemmekampen mod Kosovo scorede Valon Berisha efter et minut for gæsterne. England endte dog med at føre 5-1 ved pausen. I anden halvleg fik Kosovo pyntet på resultatet til 5-3.

I udekampen mod tjekkerne kom England planmæssigt foran efter en scoring af Kane på straffe. Kampen sluttede dog 2-1 til Tjekkiet efter scoringer af Jakub Brabec og Zdenek Ondrasek. Det var Englands første nederlag i en kvalifikationskamp i 10. Herefter var der dog ingen slinger i valsen.

Man vandt 6-0 ude mod Bulgarien i en kamp, som desværre primært vil blive husket for, at den undervejs måtte afbrydes på grund af racistiske tilråb mod flere af de britiske spillere. I de to sidste kampe vandt man 7-0 over Montenegro og 4-0 over Kosovo. Dermed vandt England gruppen komfortabelt foran deres kommende modstander ved EM, Tjekkiet.

 

Englands EM-historie

England var første gang at finde ved EM tilbage i 1968. Dengang var der blot fire hold ved en slutrunde. Her var der foruden England også tale om Italien, Jugoslavien og Sovjetunionen. England mødte Jugoslavien i deres semifinale, hvor det blev til et 1-0-nederlag. Man vandt dog kampen om tredjepladsen over Sovjet med 2-0 på mål af Bobby Charlton og Geoffrey Hirst.

Man kvalificerede sig desuden i 1980,  1988 og 1992, men alle gange endte det med exit efter gruppespillet. I 1992 var man i gruppe med Danmark, Sverige og Frankrig. Første kamp mod Danmark sluttede 0-0. Herefter spillede man 0-0 med Frankrig og tabte 2-1 til Sverige.

Knuste drømme

I 1996 var der lagt op til den helt store engelske fodboldfest, da EM skulle afholdes i landet. Derfor var forventningerne til hjemmeholdet naturligvis også skyhøje. England kom i Gruppe A med Holland, Skotland og Schweiz. I først kamp spillede man 1-1 med schweizerne. Herefter fulgte en vigtig 2-0-sejr over rivalerne Skotland på mål af Alan Shearer og Paul Gascoigne. I sidste kamp smadrede England hollænderne med 4-1 og sikrede sig dermed førstepladsen i gruppen.

I kvartfinalen slog man Spanien i straffesparkskonkurrence. Den efterfølgende semifinale mod Tyskland måtte også i straffesparkskonkurrence, da den sluttede 1-1 efter mål af Shearer og Stefan Knutz. Efter fem spark til hvert hold stod det stadig lige. I sudden death brændte Gareth Southgate det spark, som betød, at England var ude. I deres efterfølgende fire slutrunder er Englands bedste resultater to kvartfinaler i 2004 og 2012, hvor man røg ud til henholdsvis Portugal og Portugal – begge gange i straffespark.

 

Unibet Odds på England hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Profilen: Harry Kane

Harry Kane har haft en forrygende sæson for Tottenham, hvor han har væltet sig i mål og assists. Han har gennem de sidste par sæsoner været en af Premier Leagues mest konstante spillere og bliver naturligvis også en vital del af det engelske landshold ved EM.

Kane fik debut på A-landsholdet tilbage i 2015 og har siden da spillet over 50 landskampe og scoret mere end 30 mål. Han er naturligvis også anfører og kan dermed drømme om at løfte EM trofæet på Wembley.

 

Talentet: Trent Alexander-Arnold

Liverpools højreback lader bare til at blive bedre og bedre. Alexander-Arnold er dygtig fremad banen såvel som defensivt. Han desuden også livsfarlig på dødbolder. De fleste husker nok hans genistreg i sidste års Champions League, da hans hurtige hjørne spark snød hele Barcelona-holdet.

I kvalifikationen kæmpede Alexander-Arnold med Kieran Trippier om startpladsen. Det lader til, at Alexander-Arnold har trukket sig sejrrigt ud af den duel. Han spillede således Englands to sidste kvalifikationskampe. Hans høje niveau for Liverpool kan også kun gøre hans chancer bedre.

 

Træneren: Gareth Southgate

Der er lagt op til den helt store prøve for Gareth Southgate. Den tidligere Aston Villa-spiller var som nævnt manden der brændte det afgørende straffespark mod tyskerne i EM-semifinalen i 1996. Det har forfulgt Southgate lige siden. Succesen fra VM 2018 har dog fået mange til at “tilgive” Southgate, som er blevet lidt af en helt i England.

Han har fået mange de unge spændende talenter ind på landsholdet. Hvis han kan få spillet folk som Leicester James Madison og Aston Villas Jack Grealish ind på holdet, kan det blive yderst interessant at følge England. Southgate tog over som landstræner, da Sam Allardyce måtte gå af efter én kamp på grund af en sag om korruption.

 

Truppen for England

Den engelske trup er endnu ikke udtaget. Folk som Sterling, Kane og Maguire bør naturligvis være sikre. Der er dog kamp om pladserne på den offensive midtbane, hvor Mason Mount, Alex Oxlade-Chamberlain, James Maddison, Ross Barkley og Jack Grealish alle byder sig til.

 

Unibet Odds på Englands EM-trup hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+