Hvem bliver denne sæsons topscorer i Bundesligaen og hvem kommer til at udfordre storfavoritten? Det og meget mere kan du få svar på her på siden, hvor vi præsenterer dig for den aktuelle topscorerliste og vores favoritter til topscorer-titlen.

Derudover kan du også læse vores guide til, hvordan du oddser på topscorere i Bundesligaen, samt få gode tips til, hvordan du får mest held med dine odds.

Topscorerliste for Bundesliga 2023/24

Indlæser…

Vores Bundesliga-topscorerliste opdateres automatisk, så du altid har de aktuelle odds på hver topscorerkandidat fra bet365.

Vores topscorer-favoritter i 2023/24

Hvis du søger inspiration til, hvem du skal oddse på som topscorer i denne sæson, så er det nu, at du skal følge ekstra godt med. For selvom det er svært at sige noget definitivt om her først på sæsonen, hvor denne artikel er skrevet, så har vi vores favoritter til topscorer-titlen i Bundesligaen 2023/24. Dem kan du læse mere om i de nedenstående afsnit.

Harry Kane (Bayern München)

Premier Leagues ukronede konge i nyere tid, Harry Kane, har aldrig spillet i andet end engelske klubber – indtil nu. I sommeren blev han hentet til Tyskland af Bayern München i en handel, der angiveligt kostede de tyske mestre op mod 120 millioner euro (knap 900 millioner kroner).

Forstærkningen kom ovenpå en ringe sæson, hvor Bayern München kun lige akkurat sikrede sig sejren over Borussia Dortmund. Allerede efter sæsonens første to runder, har Harry Kane vist, at han også kan score i Bundesligaen. Som den 2.-mest scorende spiller i Premier League nogensinde, ville alt andet også være mærkeligt.

Den gode start på sæsonen kombineret med Kanes historik og det faktum, at han spiller for Bundesligaens mest vindende klub, gør ham til den oplagte favorit som topscorer i 2023/24.

Sébastien Haller (Borussia Dortmund)

Hvis der er en klub, der kommer til at kæmpe med Bayern München om mesterskabstitlen i denne sæson af Tysklands førstedivision, så er det Borussia Dortmund. De tabte kun lige akkurat til den sydtyske klub i 2022/23-sæsonen, og vil gøre alt, hvad de kan for, at det ikke sker igen. Hvorvidt det lykkedes, kan der være megen tvivl om, men hvis det gør, bliver succesen sandsynligvis båret af Sébastien Haller.

Fransk-fødte Haller kom til Borussia Dortmund i sommeren 2022, klar til en god sæson. Der gik dog ikke længe inden, at han blev ramt af kræft, og han endte derfor med at undvære hele første halvdel af sæsonen. Alligevel kom han tilbage og leverede en imponerende præstation sidst på sæsonen og sluttede med 9 scoringer. Dermed indhentede han de to øvrige topscorere på holdet; Julian Brandt og Donyell Malen.

I 2023/24-sæsonen ser det ud til, at Sébastien Haller er frisk igen og klar til at give den gas. Kan han gentage den imponerende præstation, han leverede i 2022/23-sæsonens sidste kampe, er der en målrig sæson i vente for Borussia Dortmund. Noget klubben har stærkt brug for, da de endte med at tabe på måldifference tilbage i foråret.

Bookmakerne har i skrivende stund Sébastien Haller som sæsonens 3.-mest scorende spiller. Det skyldes sandsynligvis en lidt sløv start på sæsonen for Dortmund-spilleren, sammenlignet med Loïs Openda, men vi har fortsat tiltroen til, at Haller indhenter det forsømte. Det er i hvert fald vores vurdering, at han umiddelbart er den eneste realistisk konkurrent til Harry Kane.

Loïs Openda (RB Leipzig)

Som du kan læse i vores optakt til Bundesliga 2023/24, så tror vi på en topplacering til RB Leipzig. Hvis det skal lykkes, så skal der scores nogle mål, og her er Loïs Openda en stærk profil. Manden, der har sine rødder i Belgien, kom til den tyske Bundesliga hen over sommerens transfervindue. Det sker efter en succesrig sæson i Ligue 1, hvor han scorede 21 mål for Lens. En tilsvarende præstation havde sikret ham topscorer-titlen i Bundesligaen 2022/23.

Når det så er sagt, så er den tyske førstedivision typisk et niveau højere i sværhedsgrad end den franske ditto. Kombineret med, at 2023/24 bliver første sæson for Loïs Openda i sin nye klub, giver det god mening, hvis antallet af scoringer ikke når samme niveau.

Hos bookmakerne er de dog ikke i tvivl; Openda er den største konkurrent til Harry Kane. I hvert fald er det på ham, at du får de næstlaveste topscorer-odds. Selv hvis belgieren får banket nogle mål afsted, er der dog intet, der tyder på, at han reelt set kommer til at konkurrere med Kane.

Øvrige bud på mulige topscorere

Generelt tegner 2023/24-sæsonen af Bundesliga sig til at være en, hvor det for de fleste handler om bare at gøre alt for at kunne følge med Harry Kane. Derfor er det med en vis varsomhed, at du skal ovenstående og især nedenstående bud på mulige topscorere:

  • Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt) scorede 15 mål i sin første Bundesliga-sæson hos Eintracht Frankfurt og sikrede også et mål til Frankrig i VM-semifinalen. Bliver han i Bundesligaen hele sæsonen skal han nok ligge i toppen af ligaens målscorere.
  • Timo Werner (RB Leipzig) leverede en fremragende præstation i 2019/2020-sæsonen inden, at han flyttede fra RB Leipzig til Chelsea. Nu er han tilbage i Bundesligaen igen efter et par fejlslagne år i engelsk fodbold, og kan han finde den gamle tyske form igen, er der håb forude.
  • Benjamin Šeško (RB Leipzig) kommer direkte fra den østrigske andendivision, hvor han scorede 21 mål i 29 kampe. Heraf blev 13 mål scoret i sæsonens sidste 7 kampe. Formen er således stærk, men niveauet er væsentligt højere. Kan Šeško tilpasse sig, skal det nok blive en interssant sæson for den 20-årige slovener.
bet365 Se bookmakernes topscorerfavoritter

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Odds på Bundesligaens topscorer

Hvis man gerne vil oddse på Bundesligaen, er der mange flere muligheder end blot at udpege sæsonens vinder. Et af de mest populære væddemål er at oddse på topscoreren for den igangværende sæson af Bundesliga. Her satser du altså penge på, at én bestemt spiller kommer til at score absolut flest mål i hele sæsonen.

Topscorer-odds er en del af det, som bookmakerne kalder for ”Vinderspil”. Det er et begreb, der dækker over samtlige væddemål, der vedrører det endelige udfald af sæsonen, når den sidste runde er spillet. Typisk finder du disse odds ved at navigere dig ind på bookmakerens Bundesliga-side. Her vil der være et punkt i undermenuen, der bliver kaldt for ”Vinderspil” eller ”Vinder”. Klik på dette og du vil se bookmakerens topscorer-odds et sted på den side, du bliver ledt ind på.

Bundesliga topscorer-odds på bet365
Eksempel på bet365’s topscorer-odds for Bundesligaen 2023/24.

Tips til at oddse på topscoreren i Bundesliga

Når man skal oddse på Bundesligaens topscorer, kan man hurtigt føle sig fristet til ikke at vælge bookmakernes favorit. Typisk vil oddsene nemlig være relativt lave for favoritten, mens praktisk talt alle andre spillere står til odds, der er mange gange højere.

Der er naturligvis en årsag til, at favoritten har lavere odds; bookmakerne føler sig sikre i deres sag om, at han bliver sæsonens topscorer. Men uanset om du er enig med dem eller ej, så er vores bedste råd, at du sætter dig ind i spilleren, du vil oddse på – inden, at du indgår væddemålet.

Tidspunkt for væddemål

Som udgangspunkt kan du få højere topscorer-odds jo tidligere på sæsonen, du indgår væddemålet – i hvert fald, hvis du oddser på den mest scorende spiller, hvilket trods alt er formålet. Jo længere hen i sæsonen man kommer, jo tydeligere vil det være, hvem der scorer flest mål. Dermed reduceres sandsynligheden også for, at andre spillere skulle overhale den spiller, der står til at blive topscorer.

Bookmakerne justerer løbende deres odds herefter, så der bliver mindre og mindre at vinde ved at oddse på topscoreren, jo tættere man er på Bundesligaens sidste runde. Føler du dig sikker i din sag, vil det derfor i mange tilfælde give mening at placere sit væddemål først på sæsonen.

Spilletid

Det er dog vigtigt, at du ikke oddser i blinde. Der er nemlig adskillige faktorer, der kan påvirke, hvorvidt en spiller overhovedet har muligheden for at blive topscorer. En af disse er spilletid. For at en spiller overhovedet kan scorer mål, kræver det tid på banen. Sidder vedkommende bare på bænken i den ene Bundesliga-kamp efter den anden, får han ikke mange chancer for at score.

Mangel på spilletid kan bunde i mange ting. Det kan eksempelvis handle om, at spilleren er en reserve, at han er skadet eller at han har karantæne. Uanset årsagen, kan selv korte perioder væk fra græsset betyde, at en spiller ikke får chancen for at blive topscorer.

Vi kan derfor kun anbefale, at du følger med i vores nyhedsdækning af Bundesligaen her på Odds.dk, for at få en idé om, hvem der er skadet, i karantæne eller af anden årsag må se sig slået ud af kampen om topscorer-titlen i en periode.

Transfers

En anden vigtig faktor, som mange glemmer at tage højde for, er Bundesligaens transfervinduer. Hen over sommeren og vinteren har de tyske klubber mulighed for at sælge ud og købe ind af spillere. Dermed kan de løbende tilpasse deres hold og startopstilling, så de står stærkest.

Det betyder bare også, at spillere, der tidligere var favoritter til at blive topscorere, ikke længere er det; enten fordi de flytter ud af Bundesligaen eller fordi nye og bedre spillere kommer ind. Det så vi eksempel i sommerens transfervindue for 2023/24-sæsonen, hvor Harry Kane (tidligere topscorer i Premier League) blev hentet til Bayern München.

Så snart nyheden var ude, ændrede bookmakerne sine odds, så den engelske stjernespiller med ét blev favorit til topscorer-titlen i Bundesligaen. Dermed blev den tidligere favorit, Lois Openda fra RB Leipzig, rykket ned ad listen.

Tidligere topscorere i Bundesliga

SæsonTopscorer(e)Mål
2022/23Niclas Füllkrug &  Christopher Nkunku16
2021/22Robert Lewandowski35
2020/21Robert Lewandowski41
2019/20Robert Lewandowski34
2018/19Robert Lewandowski22
2017/18Robert Lewandowski29
2016/17Pierre-Emerick Aubameyang31
2015/16Robert Lewandowski30
2014/15Alexander Meier19
2013/14Robert Lewandowski20
2012/13Stefan Kießling25
2011/12Klaas-Jan Huntelaar29
2010/11Mario Gómez28
2009/10Edin Džeko22
2008/09Grafite28
2007/08Luca Toni24
2006/07Theofanis Gekas20
2005/06Miroslav Klose25
2004/05Marek Mintál24
2003/04Aílton28
2002/03Thomas Christiansen & Giovane Élber21
2001/02Márcio Amoroso & Martin Max18
2000/01Sergej Barbarez & Ebbe Sand22
1999/00Martin Max19
1998/99Michael Preetz23
1997/98Ulf Kirsten22
1996/97Ulf Kirsten22
1995/96Fredi Bobic17
1994/95Mario Basler & Heiko Herrlich20
1993/94Stefan Kuntz & Tony Yeboah18
1992/93Ulf Kirsten & Tony Yeboah20
1991/92Fritz Walter22
1990/91Roland Wohlfarth21
1989/90Jørn Andersen18
1988/89Thomas Allofs & Roland Wohlfarth17
1987/88Jürgen Klinsmann19
1986/87Uwe Rahn24
1985/86Stefan Kuntz22
1984/85Klaus Allofs26
1983/84Karl-Heinz Rummenigge26
1982/83Rudi Völler23
1981/82Horst Hrubesch27
1980/81Karl-Heinz Rummenigge29
1979/80Karl-Heinz Rummenigge26
1978/79Klaus Allofs22
1977/78Dieter Müller & Gerd Müller24
1976/77Dieter Müller34
1975/76Klaus Fischer29
1974/75Jupp Heynckes27
1973/74Jupp Heynckes & Gerd Müller30
1972/73Gerd Müller36
1971/72Gerd Müller40
1970/71Lothar Kobluhn24
1969/70Gerd Müller38
1968/69Gerd Müller30
1967/68Johannes Löhr27
1966/67Lothar Emmerich & Gerd Müller28
1965/66Lothar Emmerich31
1964/65Rudolf Brunnenmeier24
1963/64Uwe Seeler30
Tidligere Bundesliga-topscorere.

Ofte stillede spørgsmål om Bundesliga-topscorere

Hvordan bliver man topscorer i Bundesliga?

Topscoreren i Bundesliga er den spiller, der har scoret flest mål i hele sæsonen, når den sidste runde er spillet. Titlen er udelukkende bundet op på spilleren, så der er intet til hinder for, at en spiller bliver topscorer, selvom vedkommende skifter klub undervejs i sæsonen.

Hvem har været topscorer flest gange i Bundesliga?

Gerd Müller og Robert Lewandowski deler rekorden om at have været topscorer flest gange i Bundesligaen. Begge spillere har nemlig fået titlen i 7 sæsoner hver. Müller vandt sine titler mellem 1966 og 1978, mens Lewandowski vandt sine mellem 2013 og 2022.

Hvem er favorit til at blive topscorer i Bundesliga 2023/24?

Harry Kane, der er blevet hentet til Bundesligaen af Bayern München, er bookmakernes storfavorit til at blive topscorer i 2023/24-sæsonen. Dette skyldes hans historik fra Premier League, hvor han har titlen som den 2.-mest scorende spiller nogensinde.

Hvem blev topscorer i sidste sæson af Bundesliga?

I 2022/23-sæsonen deltes topscorer-titlen mellem Niclas Füllkrug fra Werder Bremen og Christopher Nkunku fra RB Leipzig. Begge spillere scorede 16 mål, hvilket kun lige var nok til at sikre dem titlen over Grifo og Muani, der begge scorede 15 mål i sæsonen.

Hvem er all-time topscorer i Bundesliga?

Bundesligaens all-time topscorer er Gerd Müller, der spillede tilbage i 60’erne og 70’erne. I løbet af sin 14-årige karriere i den tyske førstedivision scorede han i alt 365 mål og han har således fortsat rekorden over Lewandowski på 2.-pladsen med 312 mål.