Belgiens sorte, gule og røde flag

Belgiens gyldne generation fik en skuffende afslutning på EM 2016. Her blev man på forhånd regnet for at være en af de helt store favoritter. Det hele endte dog med et 3-1-nederlag mod Wales i kvartfinalen. Ved VM to år senere gik det bedre. Her nåede man semifinalen, hvor de senere verdensmestre fra Frankrig blev for stor en mundfuld for belgierne.

I kvalifikationen frem mod EM 2020 fejede man al modstand af banen og vandt samtlige gruppekampe. Dermed er scenen sat til det helt store belgiske show ved et EM, hvor de igen er blandt forhåndsfavoritterne.

 

 

Unibet Odds på Belgien hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

 

Odds på Belgien

Odds på Belgiens gruppeplacering

Belgien er bookmakernes storfavorit til at vinde Gruppe B. Denne indeholder foruden Belgien også Danmark, Rusland og Finland. Unibet giver odds 1,75 på, at Belgien gruppen, mens det giver 1,12 igen, hvis de slutter i top 2. Skulle Belgien på sensationel vis måtte sige farvel allerede efter gruppespillet, giver dette odds 5,50 igen. En af få ting som taler imod belgierne er det faktum, at de modsat Danmark og Rusland ikke han hjemmekampe i løbet af gruppespillet.

Belgiens samlede præstation

Foruden at være favorit til at vinde dere gruppe, er Belgien som nævnt også blandt favoritterne til vinde EM. De giver således odds 7,00 som europamestre. En belgisk andenplads vil give pengene syv gange igen. Når Belgien semifinalen ligesom ved VM, giver det odds 4,5. Tangerer man kvartfinalen fra 2016 giver det odds 3,5.

Belgisk topscorer

Det er endnu ikke muligt at spille på en intern topscorer på det belgiske hold. Hos Unibet kan du dog spille på en belgier som topscorer ved EM. Her giver Unibet Romelu Lukaku gode chancer. Inter-angriberen scorede 7 mål på fem kampe under kvalifikationen. Han har desuden scoret godt med mål for Inter i Serie A.

To øvrige kandidater på det belgiske hold er Dries Mertens og Eden Hazard. Mertens er med sine 32 år noget af det tætteste man kommer på en veteran på det belgiske landshold. Tror man på ham, er der odds 16 at hente. Hazard har været skadet gennem store dele af sæsonen, men han er en klassespiller, så han er naturligvis også en mulighed til odds 31.

 

Unibet Odds på Lukaku hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Vejen til EM for Belgien

I kvalifikationsgruppe I mødte Belgien Rusland, Skotland, Cypern, Kasakhstan og San Marino. Det var med andre ord ikke den mest krævende gruppe i EM kvalifikationens historie. Belgien lagde ud med en nøglekamp mod Rusland, som man slog 3-1 i Bruxelles. Belgien kom foran på mål af Youri Tielemans, hvorefter Rusland hurtigt udlignede via Denis Cheryshev. To mål af Eden Hazard fik dog sikret den belgiske sejr. Herefter fulgte en 2-0-sejr på udebane mod Cypern og en 3-0 sejr mod Kasakhstan.

Belgiens to kampe mod San Marino resulterede i sejre på 4-0 og 9-0. Skotland sluttede faktisk som treer i puljen, men selv de indkasserede nederlag på 3-0 og 4-0 til de nådesløse belgiere. Det belgiske forsvar havde inden kvalifikationens to sidste kampe blot lukket ét mål ind. Disse kampe endte dog med en 4-1-sejr mod Rusland og en 6-1-sejr mod Cypern. Dermed sluttede man på 30 point fra ti kampe og en målscore på +37. Man lavede 40 mål og lukkede altså blot tre ind.

 

Belgiens EM-historie

Belgiens første EM var slutrunden i 1972 på hjemmebane i Belgien. Man kvalificerede sig til slutrunden fra en gruppe med Portugal, Skotland og Danmark. Belgien slog Danmark i begge kampe. På daværende tidspunkt deltog blot fire hold ved EM-slutrunden. I 1972 var disse fire foruden Belgien; Vesttyskland, Sovjetunionen, Ungarn. Belgien tabte i semifinalen med 2-1 til Vesttyskland. Man vandt dog bronzekampen mod Ungarn med 2-1 i Liège.

Otte år senere forbedrede Belgien resultatet fra 1972. I ved 1980-slutrunden i Italien deltog otte hold. Holdene blev delt op i to grupper. Vinderne af hver gruppe mødtes i finalen, mens toerne spillede bronzekamp. Belgien vandt deres gruppe foran Italien, England og Spanien. I finalen blev Vesttyskland igen Belgiens onde ånd, da man tabte med 2-1 i Rom. Det skete på to mål af Horst Hrubesch, mens René Vandereycken scorede Belgiens mål.

Man kvalificerede sig igen ved det efterfølgende EM i Frankrig. Her endte man i gruppe med Frankrig, Jugoslavien og Danmark. Belgien vandt første kamp over Jugoslavien med 2-0. I anden kamp blev man knust af Frankrig med 5-0. Dermed blev sidste kamp mod Danmark et opgør om, hvem der ville gå videre. Det blev en hårdt spillet kamp, som Danmark i sidste ende vandt med 3-2. Dermed var Belgiens EM forbi.

Store skuffelser

EM 2000 blev afholdt i Belgien og Holland. Hvis de belgiske fans havde håbet på succes til hjemmeholdet, blev de skuffede. Belgien endte som treer i Gruppe B efter Italien og Tyrkiet. Man tabte sidste gruppekamp med 2-0 til tyrkerne, og dermed var det slut for Belgien. Herefter skulle der igen gå 16 år frem til Belgiens næste EM-slutrunde i 2016 i Frankrig.

Her var der store forventninger til et belgisk mandskab, som var proppet med stjerne fra især Premier League. Alt så da også ud til at gå efter planen. Man nåede ottendedelsfinalen, hvor man slog Ungarn med 4-0. Herefter skulle Belgien møde turneringens helt store overraskelse, Wales, i kvartfinalen. Belgien kom foran efter 13 minutter på et mål af Radja Nainggolan, og dermed så man ud til at have kurs direkte mod semifinalen. Kampen endte dog katastrofalt for Belgien, da Wales fik scoret tre gange. Dermed endte EM 2016 med at blive endnu en belgisk skuffelse.

 

Profilen: Eden Hazard

Det er naturligvis altid svært, at udvælge én profil på et hold som Belgiens. Det kunne lige så godt have været spillere som Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku og Thibaut Courtois. Vi har dog valgt Eden Hazard. I kvalifikationen lavede Hazard fem mål og syv assists. Det viser bare, hvor vigtig han er for Belgiens offensiv. Han har desuden været kaptajn  på landsholdet gennem de sidste fire år.

På klubplan har Hazard været plaget af en del skader gennem det meste af sæsonen. I starten af december brækkede han anklen og var efterfølgende ude i to måneder. Skaderne får forhåbentlig for Hazard og Belgien ikke indflydelse på hans VM, hvor han som nævnt er vital for Belgiens chancer.

 

Talentet: Youri Tielemans

Tielemans har været en af sæsonens helt store profiler i Leicester. Han kom til Leicester fra Monaco tilbage i juni, og siden da har han ikke set sig tilbage. Leicester har konstant været med i toppen af Premier League gennem denne sæson, og den succes er Tielemans en stor del af. Han var naturligvis også fast mand på det belgiske landshold gennem kvalifikationen, hvor han fik scoret to gange.

 

Landstræneren: Roberto Martinez

Nederlaget til Wales ved EM 2016 kostede landstræner Marc Wilmots jobbet. Hans afløser blev Roberto Martinez, som netop var blevet fyret i Everton. Martinez skaffede som nævnt en bronzemedalje ved VM i Rusland. Det er naturligvis et godkendt resultat. Men forventningerne forud for dette EM må være, at Belgien skal være europamestre.

 

Truppen for Belgien

Belgien har i skrivende stund endnu ikke udtaget deres trup. Der bliver dog med garanti tale om et stjernespækket hold, som skal forsøge at skaffe Belgien det europamesterskab, som de har jagtet så længe.

 

Unibet Odds på EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+