Se Portugals trup til EM i fodbold 2016

Portugal flagÉt navn skiller sig selvfølgelig som altid ud, når man taler om Portugals EM trup, nemlig Cristiano Ronaldo. Men Portugals EM 2016 trup tæller masser af store navne, og portugiserne kan meget vel gå ind til endnu et stort EM som i 2012, hvor Portugal vandt bronze.

Portugals træner Fernando Santos har udtaget en spændende trup, som tæller folk som Bruno Alves, Pepe, Ricardo Carvalho, Joao Moutinho, Nani, Quaresma og selvfølgelig Ronaldo. Til gengæld er man uden Zenit St. Petersburg-anfører Danny samt den offensive venstreback Coentrao, som begge sidder EM over med skader.

På mål bliver det med største sandsynlighed Rui Patricio fra Sporting. I det centrale forsvar vil det undre meget, hvis konstellationen ikke involverer den altid kontroversielle Real Madrid-spiller Pepe. Hvem der skal danne makker med Pepe er stadig et åbent spørgsmål, for både Bruno Alves, Ricardo Carvalho og Jose Fonte er inde i billedet. Der bliver dog formentlig satset på en hurtigere centerforsvar end aldrende Carvalho, og det ligner derfor Fonte, som får pladsen. I lyset af Coentraos fravær ligner det Guerreiro på venstre back og Cedric Soares på højre. Benficas Eliseu kan dog også vinde pladsen på venstre back.

På midtbanen finder vi bl.a. det kun 18-årige stjerneskud Renato Sanches, som efter EM skifter Benfica ud med Bayern München. Til trods for at Sanches ikke umiddelbart spås en plads i startopstillingen, skal det blive spændende at følge det purunge stortalent, når han kommer på græs. I startopstillingen ser det ud til at blive Adrian Silva og Danilo Pereira på den defensive midtbane, og Joao Moutinho som spilfordeler bag Nani og Joao Mario på fløjene og Ronaldo på toppen.

Portugal er naturligvis gigantiske favoritter til at gå videre fra Gruppe F, hvor Ronaldo og co. er oppe mod Østrig, Island og Ungarn, men til trods for sølv i 2004 og bronze i 2012, er der hele odds 21.00 på Portugal som europamestre anno 2016.

Se odds på vinderen af EM her.

 

Portugals EM 2016 trup

Målmænd:

Rui Patricio (Sporting)

Anthony Lopes (Lyon)

Eduardo (Dinamo Zagreb)

Forsvar:

Cedric Soares (Southampton)

Vieirinha (Wolfsburg)

Bruno Alves (Fenerbahce)

Ricardo Carvalho (Monaco)

Jose Fonte (Southampton)

Pepe (Real Madrid)

Eliseu (Benfica)

Raphael Guerreiro (Lorient)

Midtbane:

Joao Moutinho (Monaco)

Renato Sanches (Bayern München)

Danilo Pereira (Porto)

William Carvalho (Sporting)

Adrien Silva (Sporting)

Joao Mario (Sporting)

Andre Gomes (Valencia)

Angreb: 

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Nani (Fenerbahce)

Eder (Lille)

Ricardo Quaresma (Besiktas)

Rafa Silva (Braga)