Ukraine har længe været succesfulde på ungdomsplan, men det helt store gennembrud i de voksnes rækker har ladet vente på sig. Ukraine er et relativt nyt bekendtskab i EM-sammenhæng. Man kvalificerede sig til sin første EM-slutrunde, da man værtsnation sammen med Polen i 2012. Man kvalificerede sig til EM 2020 i overlegen stil ved at vinde sin kvalifikationsgruppe foran Portugal.

 

Unibet Odds på EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Odds på Ukraine

Odds på Ukraines gruppeplacering

Ukraine er endt i Gruppe C med Holland, Rumænien samt en vinder fra pay-offs. Her har Ukrainerne gode muligheder for at gå videre. Unibet giver i skrivende stund odds 5,50 på, at Ukraine vinder gruppen. Skulle de slutte top to giver dette odds 1,65. Bliver gruppespillet endestationen for Ukraine vil dette give odds 2,50.

Odds på Ukraines samlede præstation

Skulle Ukraine komme videre fra gruppespillet giver det odds 2,10, at de ryger ud i ottendedelsfinalerne. En eventuel andenplads i Gruppe C ville betyde, at Ukraine skal møde vinderen af Gruppe A. Det kunne let blive Italien, som bestemt ikke ville være nogen helt dum modstander for ukrainerne. Kvartfinalerne som endestation giver 7,50 igen, mens semifinalerne giver odds 12,50. Skulle Ukraine gå hele vejen til finalen, giver de odds 41 som taber og 81 som europamestre.

Odds på ukrainsk topscorer

Det er i skrivende stund ikke muligt at odds på en intern ukrainsk topscorer. Hos Unibet kan man dog spille på, at en ukrainer bliver EM-topscorer. Her er tale om Andriy Yarmolenko. Kantspilleren fra West Ham er en af de helt store profiler på holdet. I kvalifikationen scorede han dog kun en gang. Men med mere end 35 landskampsmål har han vist, at han kan lave mål.

Yarmolenko er nummer to på den ukrainske topscorerliste, hvor han i skrivende stund har ni mål op til legendariske Andriy Shevchenko. Yarmolenko giver odds 51 som topscorer ved EM.

 

Unibet Odds på Ukraine ved EM

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Vejen til EM for Ukraine

Ukraine var i kvalifikationsgruppe B med Portugal, Serbien, Luxembourg og Litauen. Ukraine fik ganske fin start på kvalifikationen med 0-0 i Portugal. I anden anden kamp kom man efter 34 minutter bagud mod upåagtede Luxembourg. Det lykkedes dog Ukraine at få vendt katastrofen og i sidste ende vinde kampen 2-1 på et selvmål i overtiden.

I tredje kamp var man anderledes sikker, da man knuste Serbien med 5-0. Dynamo Kievs Viktor Tsyhankov lavede ved den lejlighed to mål på to minutter. Herefter fulgte endnu en småpinlig etmålsejr mod Luxembourg og to mere overbevisende sejre mod Litauen.

Herefter var det endnu engang tid til en nøglekamp mod Portugal. Her bragte Ukraine sig hurtigt foran ved Roman Yaremchuk. Yarmolenko scorede efterfølgende til 2-0, og det lykkedes ikke Portugal trods et mål af Ronaldo, at få udlignet.

Dermed kvalificerede Ukraine sig til EM. I sidste kamp fik man 2-2 ude mod Serbien. Dermed vandt man gruppen med tre point foran Portugal. Ukraines fornemme præstation var med til at placere dem i første seedningslag ved lodtrækningen til EM-grupperne.

 

Ukraines EM-historie

Som en relativt ny nation havde Ukraine første gang mulighed for at kvalificere sig et EM forud for slutrunden i 1996 i England. Man var dog ikke i nærheden af at kvalificere sig fra en gruppe, som også indeholdte Italien og Kroatien. I 2002 sluttede man toer i sin gruppe efter Frankrig, Her tabte Ukraine dog deres play-off-kampe med 3-2 over to kampe til Slovenien. Ukraines første EM blev 2012, hvor man var vært sammen med Polen.

Ved EM 2012 endte man i Gruppe D med England, Frankrig og Sverige. Ukraine lagde planmæssigt fra start med en 2-1-sejr mod Sverige på to mål af Shevchenko. Herefter fulgte dog nederlag til Frankrig og England på henholdsvis 2-0 og 1-0.

Dermed sluttede Ukraines første EM efter gruppespillet. I 2016 fik man for første gang at komme igennem kvalifikationen til EM. Her sluttede man treer i sin gruppe efter Spanien og Slovakiet. Dermed skulle man ud i play-off. Som i 2000 blev modstanderen Slovenien. Denne fik Ukraine dog hævn med en samlet 3-1-sejr over to kampe.

EM 2016 blev dog en katastrofe for Ukraine. Man var endt i Gruppe C med Tyskland, Polen og Nordirland. I første kamp tabte man som forventet til Tyskland med 2-0. Herefter fulgte dog et katastrofalt 2-0-nederlag mod Nordirland. Et uafgjort resultat i kampen mellem Polen og Tyskland betød, at Ukraine allerede var ude efter to kampe. I sidste kamp tabte man med 1-0 mod Polen, hvilket fuldendte den ukrainske fiasko.

 

Unibet Odds på Ukraine ved EM

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Profilen: Andriy Yarmolenko

Kun den nuværende landstræner Andriy Shevchenko har lavet flere mål på det ukrainske landshold. Derfor er hans navnebror Yarmolenko naturligvis profilen på holdet. Med sine 30 år er Yarmolenko en af holdets mest rutinerede spillere. Han har tilbragt de seneste to tre år i Bortmund og West Ham. Inden da spillede han over 220 ligakampe for Dynamo Kiev i Ukraine.

Yarmolenko missede den første halvdel af EM-kvalifikationen. Han fik dog afgørende betydning i de kampe, hvor han spillede. Han scorede blandt andet mod Portugal i den vigtige 2-1 sejr på hjemmebane, som sikrede endnu et ukrainsk EM. Yarmolenko spillede i alle Ukraines kampe ved det seneste EM i 2016. Nu har han så muligheden for at være med til at rette op på den ringe præstation.

 

Talentet: Viktor Tshankov

På den anden kant finder man 22-årige Viktor Tshankov. Tshankov har spillet i Dynamo Kiev gennem hele karrieren, hvor han allerede trods sin unge alder har spillet over 140 kampe for den ukrainske storklub. Tshankov blev kåret til årets ukrainske fodboldspiller i 2018.

På landsholdet fik Tshankov sit helt store gennembrud i EM-kvalifikationen. Her spillede han syv ud af otte kampe og fik scoret tre gange. Et hans mål var med til at redde Ukraine mod Luxembourg, hvor de som nævnt var lige ved at smide point.

 

Træneren: Andriy Shevchenko

Den mest scorende spiller i Ukraines historie har været landstræner siden 2016. Shevchenko overtog posten efter Mykhaylo Fomenko, som blev fyret efter den pinlige exit fra EM 2016, hvor man som nævnt tabte samtlige gruppekampe. Shevchenko har en anden Milan-legende som sin assistent i from af den tidligere forsvarsspiller Mauro Tassotti.

Gennem karrieren scorede Shevchenko 48 mål på 111 landskampe for Ukraine. Han var naturligvis en del af det ukrainske landshold, der ved VM 2006 i Tyskland nåede kvartfinalerne – det til dato bedste ukrainske resultat ved en slutrunde. Han nåede desuden at spille tre EM-kampe for Ukraine i 2012, da man var værtsnation. Nu skal Shevchenko udbygge sin legendestatus på landsholdet med et godt EM 2020.

 

Truppen for Ukraine

Den ukrainske EM-trup er i skrivende stund endnu ikke udtaget. Spillere som Yarmolenko og Tshankov er dog naturligvis sikre kort, når den tid kommer. Det samme må formodes at være tilfældet for holdets anfører, den 35-årige Shakhtar Donetsk-målmand Andriy Pyatov.

 

Unibet Odds på EM hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles otte gange til min. odds 1.40 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+