Er du på jagt efter årets cykelkalender? Så er du kommet til det rette sted. Nedenfor har vi nemlig samlet en oversigt over de største og vigtigste cykelløb i 2024, så du ved, hvornår der skal sættes kryds i kalenderen.

Husk, at du på Odds.dk kan følge med i årets cykelløb via vores optakter, spilforslag, etapeprofiler og meget mere. Brug linkene i løbsoversigten eller søgefunktionen til at finde info om de løb, du er interesseret i.

Løbsoversigt

Herunder kan du danne dig et overblik over de største cykelløb i 2024:

DatoerLøbVinder
12/01 – 21/01Tour Down UnderStephen Williams
03/03 – 10/03Paris – NiceRemco Evenepoel
16/03Milano – SanremoJasper Philipsen
31/03Flandern RundtMathieu van der Poel
07/04Paris-RoubaixMathieu van der Poel
14/04Amstel Gold RaceTom Pidcock
17/04Fleche WallonneStephen Williams
21/04Liége – Bastogne – LiégeTadej Pogacar
23/04 – 28/04Romandiet RundtCarlos Rodríguez
04/05 – 26/05Giro d’Italia Tadej Pogačar
02/06 – 09/06Critérium du Dauphiné
09/06 – 18/06Schweiz Rundt
20/06 – 23/06DM – Landevej
29/06 – 21/07Tour de France 
14/08 – 18/08Danmark Rundt
17/08 – 08/09Vuelta a Espana
21/09 – 29/09VM – Landevej
12/10Lombardiet Rundt
Cykelkalender for 2024

Hvad kan vi vente os af 2024-sæsonen i cykling?

Årets cykelsæson har meget at byde på. Men hvad er det helt præcis, vi kan vente os af de største cykelløb i 2024? Det gennemgår vi i de nedenstående afsnit.

Vinter: Stille sæsonstart

Sæsonen begynder langsomt ud sydpå – mere præcist i Australians Tour Down Under. Her cykles det første løb allerede i januar.

Forår: Klassikere og opvarmning

Herefter tager vi hul på forårsklassikkerne, hvor der er spændende løb som Flandern Rundt og Paris-Roubaix. Cykelløb er stort i Belgien og traditionen tro også fyldt med dramatiske og nervepirrende sejre og overraskelser – det er værd at holde øje med! Udover løbene i Belgien, Holland og Frankrig er der også italiensk cykelløb i form af Strade Bianche og Milano-Sanremo, som er værd at se.

Efter vi har været en tur rundt i forårsklassikerne, begynder grand-tour rytterne har røre på sig, når det gælder forberedelsen og træningen til deres de helt store begivenheder. Det er normalt ugelange løb som Romandiet Rundt, Schweiz Rundt og Dauphiné, der bliver de sidste test til klassement-rytterne i for eksempel Tour de France.

Sommer: Grand Tours

Så tager vi hul på de helt store – nemlig Grand Tours. Først begynder vi med en rundtur i Italiens hårde bjergterræn. Det er naturligvis Giro d’Italia, der begynder i maj måned. Kort efter er der danmarksmesterskab i landevejscykling, som kan være interessant at følge med i, hvis du er særlig passioneret omkring dansk cykling.

Herefter skal vi ikke snydes for en skøn rundtur i det franske, når startskuddet lyder til højdepunktet for alle cykelentusiaster; Tour de France. Her testes rytterne i alt terræn og lover drama, overraskelser og følelsesladede sejre.

Sidste stop på Grand Tour-ruten bliver spanske Vuelta a Espana, som er kendetegnet ved sine absurd stejle bjerge og knap så mange sprinteretaper som i for eksempel Tour de France.

Efterår: Mesterskaberne

Nu er det så tid til verdensmesterskaberne, som er særligt underholdende. Specielt landevejscykling og enkeltstarten kan anbefales!

Vi nærmer os en afslutningen på en forhåbentlig god sæson cykling, der har bragt os igennem alle vores følelser og ekstasen har lagt sig lidt. Til at runde det hele af har vi Lombardiet Rundt, der foregår i Italien og det smukke cykelløb har mange højdemeter som er for de klatrestærke – ligesom Liége-Bastogne-Liége.