Af åbenlyse årsager bliver 2020-sæsonen en meget anderledes cykelsæson. Mange af forårets og sommerens løb er enten blev aflyst eller rykket til efteråret. Dermed bliver der pludselig tale om et yderst kompakt efterårsproram. Her vil flere af de største løb komme til at overlappe hinanden. Derfor vil man som fan af cykelsporten får al den cykling, som man har savnet gennem foråret og sommeren. For at gøre det lettere at bevare overblikket har vi lavet denne kalender over, hvornår alle de største løb køres. Det er naturligvis nyttigt at vide, så man kan se dem, men også hvis man ønske at spille på vinderen af de pågældende løb. Det bedste sted at odds på cykling er efter vores mening bet365, som er en af verdens største bookmakere, og dermed naturligvis har mange forskellige spil på alle de store løb.

 

bet365 Spil på cykling hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Hvornår vender cykling tilbage?

 Som det meste andet topsport blev cykelsporten sat på pause i midten af marts. Det skete midt i Paris-Nice, som måtte aflyse løbet sidste etape. Det betød, at tyske Maximilian Schachmann endte med at vinde løbet. Siden da blev der ikke kørt løb på topplan. Næste WorldTour-løb på programmet er Strade Bianchi, som efter planen skal afvikles den 1. august. Tour de France bliver nu årets førse Grand Tour med start den 29. august.

 

Løbskalenderen 2020

I år er Schweiz Rundt og Romandiet Rundt begge aflyst, men der er stadig masser af cykelløb i kalenderen. Herunder ses de vigtigste:

Startdato Løb 2019 vinder
01/08 Strade Bianchi Julian Alaphilippe
05/08 Polen Rundt Pavel Sivakov
08/08 Milano-Sanremo Julian Alaphilippe
15/08 Lombardiet Rundt Bauke Mollema
12/08 Critérium du Dauphiné Jakob Fuglsang
25/08 Bretagne Classic Sep Vanmarcke
29/08 Tour de France Egan Bernal
07/09 Tirreno-Adriatico Primoz Roglic
11/09 Grand Prix Cycliste de Québec Michael Matthews
13/09 Grand Prix Cycliste de Montréal Greg Van Avermaet
20/09 VM i enkeltstart Rohan Dennis
27/09 VM i linjeløb Mads Pedersen
29/09 BinckBank Tour Laurens De Plus
30/09 Fléche Wallonne Julian Alaphilippe
03/10 Giro d’Italia Richard Carapaz
04/10 Liège-Bastogne-Liège Jakob Fuglsang
10/10 Amstel Gold Race Mathieu van der Poel
11/10 Gent-Wevelgem Alexander Kristoff
15/10 Gree-Tour of Guangxi Enric Mas
18/10 Flandern Rundt Alberto Bettiol
20/10 Vuelta a Espana Primoz Roglic
21/10 Driedaagse Brugge-De Panne Dylan Groenewegen
25/10 Paris-Roubaix Philippe Gilbert

 

 

bet365 Spil på cykling hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

 

Hvilken betydning får de mange ændringer?

Det faktum, at der med ret så kort varsel er blevet vendt op og ned på kalenderen kan ikke undgå at få betydning. Ryttere og hold havde i marts måned allerede stort set bestemt sig for, hvem der skulle gå efter hvilke løb. Nu er der pludselig en del uvished med hensyn til, hvem der skal køre hvad. Et stort spørgsmål er naturligvis rytternes form efter den lange pause, som betyder, at ikke har det normale antal løbskilometer i benene. Nogle ryttere som Primoz Roglic og Steven Kruijswijk har ikke engang startet deres sæson endnu. Rytternes usikre formkurve er naturligvis kun med til at gøre løbene mere underholdende, da den gør, at det ikke er til at vide, hvad der kommer til at ske.

Det faktum at der pludselig er langt kortere tid mellem løbene betyder naturligvis også, at ryttere bliver tvunget til at flytte rundt på deres løbskalender. Flere havde eksempelvis planlagt at køre Giroen og Vueltaen, men da disse løb nu overlapper, kan det naturligvis ikke længere lade sig gøre. Det er med andre ord et stort puslespil at skulle planlægge efterårssæsonen. Det bliver altså endnu for holdene at gøre alle tilfredse. Det mest prominente eksempel er den 25. oktober. Her skal Paris-Roubaix, 21. etape af Giroen og 6. etape af Vueltaen afvikles. Det er med andre ord bare om at læne sig tilbage og nyde al underholdningen på landevejene.